Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:27:05 GMT

کرونا فرصتی برای آموزش تلفیقی در دانشگاه‌ها و مدارس

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۰۱۹۷

کرونا فرصتی برای آموزش تلفیقی در دانشگاه‌ها و مدارس

حمیدرضا مقامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به ارزیابی آموزش مجازی در دانشگاه ها و مدارس اظهار داشت: هیچ کشوری آمادگی این حجم از آموزش مجازی را نداشته است.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش مجازی به جز چند دانشگاه که زیرساخت های الکترونیکی لازم را داشتند، سایر دانشگاه ها آمادگی برای این کار را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی دانشگاه ها زیرساخت هایی را برای آموزش مجازی فراهم کردند اما با این حجم از تعداد کاربر به عنوان مثال هفت هزار کاربر در روز قاعدتا سختی های بسیاری وجود داشت.

عضو هیات علمی دانشکده تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در حوزه آموزش مجازی اولین موضوع مهم نحوه ارائه محتوا است، تصریح کرد: هیچ دانشگاهی محتوای لازم را برای آموزش مجازی نداشت اما در حال حاضر متخصصان حوزه آموزش مجازی آمادگی دارند که در تولید محتوای کاربردی همکاری لازم را داشته باشند.

سامانه شاد کمک زیادی به دانش آموزان کرد

مقامی افزود: در نحوه آموزش مجازی برخی دانش آموزان و دانشجویان دسترسی لازم را به امکانات ندارند؛ بنابراین به صورت همزمان آموزش نمی بینند. حتی در شهر تهران نیز دانش آموز ساکن در منطقه یک تهران با دانش آموز ساکن در منطقه ۱۸ از لحاظ امکانات قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به محدودیت های آموزش مجازی برای دانش آموزان، تصریح کرد: به عنوان مثال گوشی هوشمند در اختیار بزرگترهای خانواده است و به طور کامل در دسترس فرزندان نیست یا خانواده ای که چند فرزند دانش آموز دارد، همه آنها نمی توانند از یک گوشی هوشمند استفاده کنند.

مقامی تصریح کرد: در بحران کرونا شبکه آموزشی شاد کمک زیادی به دانش آموزان کرد و در شرایطی که فرصتی برای ساخت زیرساخت ها نداشتیم، این سامانه موقعیت خوبی برای آموزش ایجاد کرد. اما در خصوص آموزش مجازی هنوز معلمان و دانش آموزان بر سر دوراهی هستند و به هدف درست نرسیدند.

محتوای درسی آنلاین باید خودآموزی را به مخاطب منتقل کند

عضو هیات علمی دانشکده تکنولوژی آموزشی تصریح کرد: در کشور ما سامانه هایی وجود دارد که بومی سازی شده اند و می توانستند در تولید محتوا به کار گرفته شوند. همچنین مرکز رشد تکنولوژی آموزشی فایل هایی داشت که می توانست در اختیار مدارس قرار دهد اما از این فایل ها استفاده نشد.

مقامی گفت: نیاز است محتوای درسی از قبل تعیین و طراحی و ساختار کامل آن برای ارائه به دانش آموز آماده شود تا بتواند خودآموزی را به مخاطب منتقل کند اما عملا تمامی بار تکلیف بر عهده خانواده ها بود. ارائه دروس با این روش کار سختی است و تا حدودی باعث عقب افتادگی شده است؛ بنابراین باید از سامانه هایی استفاده کنیم که بتوانند در این شرایط به مخاطبان کمک کنند.

آموزش مجازی در دانشگاه‌ها رضایت بخش بود

استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: در دانشگاه علامه سیستم آموزش آنلاین کامل بود و به خوبی رسالت خود را انجام داد. البته مشکل قطع سیستم نیز در سامانه وجود داشت که مربوط به زیرساخت کل فناوری، اطلاعات و ارتباط کل کشور است؛ زیرا تعداد زیادی کاربر از آن استفاده می کرد و حتی در دنیا نیز قطعی در سرورها وجود داشت.

وی ادامه داد: در دانشگاه علامه تقریبا تمام کلاس ها به صورت مجازی برگزار شد. به نظر می رسد دانشگاه ها در آموزش آنلاین مدیریت بهتری نسبت به آموزش و پرورش داشتند و در مجموع رضایت بخش بود.

مقامی اظهار داشت: در بحران کرونا در تمام کشورها هیچ کدام از نهادها آمادگی لازم را نداشتند؛ نیاز است آینده نگری لازم را برای رویکرد تلفیقی آموزش (استفاده از آموزش مجازی و حضوری) داشته باشیم. این مساله در سال های اخیر مورد غفلت قرار گرفته در حالی که «آموزش تلفیقی» مدل مورد استفاده در کشورهای پیشرفته است که بسیار از آن استفاده می کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه علامه طباطبایی آموزش الکترونیکی پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علامه طباطبایی آموزش الکترونیکی ویروس کرونا دانشگاه علامه طباطبایی آموزش الکترونیکی دانشگاه علامه آموزش مجازی دانش آموزان دانشگاه ها برای آموزش دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان

فاطمه میرزانژاد، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گیلان از اجرای طرح شهید محمودوند در گردآوری اطلاعات کودکان بازمانده از تحصیل در سامانه وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در مراحل بعدی اسامی دانش‌آموزان ترک‌تحصیل کرده شناسایی نشده به سایر نهاد‌ها مانند کمیته امداد، بهزیستی، اداره کار و نیز استانداری ارسال و از ظرفیت آنها برای شناسایی سایر کودکان استفاده می‌شود. 

او همچنین افزود: اداره کار با اعطاء بسته‌های حمایتی مالی و معیشتی به خانواده‌های دارای فقر مالی، بهزیستی با کمک به کودکان با بیماری‌های خاص و حمایت از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، دادگستری با حمایت قضایی از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، ثبت احوال با کمک برای ثبت مشخصات و دریافت شناسنامه برای ایجاد هویت و ثبت‌نام در سامانه‌های آموزش و کمک به ادامه تحصیل دانش‌آموزان پای کار هستند تا هیچ دانش‌آموزی از تحصیل باز نماند.

معاون آموزش و پرروش گیلان تصریح کرد: در این طرح از تمامی ظرفیت‌های استان برای شناسایی و بازگرداندن دانش‌آموزان به تحصیل استفاده می‌شود.

به گفته میرزانژاد، ۱۵۴ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و ۱۲۸ دانش‌آموز در مقطع متوسطه با اجرای این طرح در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ به تحصیل بازگردانده شدند.

طرح شهید علی محمودوند که شهید شاخص گروه تفحص با ۷۰ درصد جانبازی شیمیایی، قطع پا و ۲۵ ساچمه در دست بود، برای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل و بازگرداندن آنها به مدارس در کشور و از جمله استان گیلان اجرا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد