Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آزمایشگاه‌های میکروبی آمریکا، در بحبوحه بحران شیوع بیماری دنیاگیر «کووید-۱۹» (بیماری کروناویروس ۲۰۱۹)، بار دیگر به موضوعی داغ تبدیل شد.

یک روزنامه دولتی چین چند روز پیش از ارتش آمریکا خواست فعالیت‌های آزمایشگاه میکروبی‌اش را که مدت کوتاهی قبل از شیوع ویروس کرونا، تعطیل شد افشا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سرگئی لاورف»، وزیر امور خارجه روسیه هم اخیراً گفته آمریکا با شفاف‌سازی فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیک نظامی در سراسر جهان مخالفت می‌کند و این امر موجب ایجاد سؤالاتی در افکار عمومی شده مبنی بر اینکه در این آزمایشگاه‌ها چه اتفاقی رخ می‌دهد و واشنگتن در حال پیگیری چه اهدافی است.

آنچه بر ابهام‌های می‌افزاید مخالفت آمریکا با پروتکل منع سلاح‌های بیولوژیک است. به عنوان مثال، «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۰۹ با انجام مذاکراتی برای نظارت بر سلاح‌های بیولوژیک مخالفت کرد. 

در داخل خود آمریکا هم گاه‌ها صدایی در مخالفت با برنامه بیولوژیک مرموز آمریکا شنیده می‌شود. سال گذشته، به عنوان مثال، یک قانون‌گذار مجلس نمایندگان آمریکا سال گذشته میلادی از پنتاگون خواست حقایق را درباره مبتلا کردن عمدی مردم آمریکا به «بیماری لایم» بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ آشکار کند.

آغاز آزمایش‌های میکروبی آمریکا

برنامه سلاح‌های میکروبی آمریکا در خلال جنگ جهانی دوم آغاز شد، اما بر اساس شواهدی که تا کنون در دست است، اولین آزمایش‌ها در سال ۱۹۴۹ انجام شد. در این زمان، دانشمندان وزارت دفاع آمریکا باکتری‌هایی را در سیستم تهویه هوا قرار دادند تا نحوه عملکرد سلاح‌های بیولوژیک را مشاهده کنند. 

یک سال بعد، نیروی دریایی آمریکا در عملیاتی محرمانه موسوم به «دریاافشانی» (Operation Sea-Spray) اقدام به انتشار باکتری‌های «سراشیا» و «باسلیوس» در منطقه خلیج سان فرانسیسکو کرد. این آزمایش به مبتلا شدن ۱۱ نفر از ساکنان منطقه به عفونت مجاری ادراری شد که یک نفر از آنها جانش را از دست داد.

در سال ۱۹۵۱ هم آزمایش‌هایی در یکی از پایگاه‌های نیروی دریایی آمریکا (مرکز تأمین دریایی نورفولک» انجام شد. در این آزمایش‌ها هاگ‌های قارچی در محیط پراکنده شد تا اثر آن روی کارگران سیاه‌پوستی که در حال کار کردن در آنجا بودند مورد بررسی قرار گیرد. 

در سال ۱۹۹۷، «شورای تحقیقات ملی» فاش کرد که آمریکا در دهه ۱۹۵۰ از مواد شیمیایی هم برای بررسی اثر بالقوه سلاح‌های میکروبی استفاده کرده است. گفته شد آمریکا با استفاده از هواپیما کادمیم سولفید روی را بر فراز چند شهر از جمله «سنت‌لوئیس» در ایالت میسوری و «مینه‌پولیس» در ایالت «مینه‌سوتا» اسپری کرده است.

علت انتخاب این شهرها شباهت آنها به مواضع احتمالی در شوروی مانند مسکو از لحاظ قلمرو سرزمینی، آب و هوا و جمعیت آنها بود. سال ۲۰۱۲ دانشمندی به نام «لیسا مارتینو تیلور» گزارش داد که این آزمایش آمریکا به افزایش نرخ سرطان در این شهرها منجر شده است. 

 آمریکا علاوه بر انتشار عامل‌های بیولوژیک و میکروبی در هوا سابقه استفاده از حشرات به عنوان سلاح‌های میکروبی را هم دارد. به عنوان مثال در سال ۱۹۵۴ دانشمندان آمریکایی در عملیاتی به نام «خارش بزرگ» به آزمایش این فرضیه پرداختند که آیا می‌توان از حشره «کک» به عنوان یک سلاح انباشته از عوامل بیماری‌زا استفاده کرد یا خیر. 

 این عملیات موفقیت‌آمیز بود و نشان داد که کک‌های آلوده به بیماری پس از پرتاب از هواپیما زنده می‌مانند و می‌توانند به بدن‌های میزبان متصل شده و آنها را بیمار کنند. 

آزمایش «خارش بزرگ» تنها چند سال بعد از آن اتقاق می‌افتاد که شوروی آمریکا را به پرتاب بسته‌های پر از حشرات آلوده به بیماری‌های «رقصاک» و طاعون در کره و چین در خلال جنگ کره متهم کرد. این چیزی است که آمریکا آن را به عنوان «کارزار تحریف اطلاعات» رد کرده است.

پروژه ۱۱۲

بعد از آنکه وزیر دفاع وقت آمریکا، «رابرت مک‌نامارا» مجوز پروژه‌ای به نام ۱۱۲ را صادر کرد افزایش چشمگیری در آزمایش‌های میکروبی آمریکا اتفاق افتاد. این پروژه آزمایش‌های میکروبی آمریکا را توسعه داد و بودجه جدیدی را به این برنامه تزریق کرد. 

یکی از بحث‌انگیزترین آزمایش‌ها در سال ۱۹۶۶ در یکی از متروی نیویورک اتفاق افتاد. دانشمندان نظامی آمریکا لامپ‌هایی را به باکتری باسیلوس آلوده کرده و آنها را در مسیر عبور و مرور پخش کردند. این باکتری چندین مایل به اطراف پراکنده شده و هزاران نفر از مردم آنها را استنشاق کردند یا لباسشان به آن آلوده شد. 

سال ۲۰۰۸، دیوان حسابرسی دولت آمریکا اذعان کرد که ده‌ها هزار نفر از شهروندان آمریکا به دلیل این پروژه به عوامل میکروبی آلوده شده‌اند. در همان گزارش تصریح شده بود که وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۰۳ به دنبال مشخص کردن شهروندانی بوده که به موجب پروژه ۱۱۲ بیمار شده‌اند.  

سال ۱۹۶۹، «ریچارد نیکسون» اعلام کرد که تمامی جنبه‌های «تهاجمی» برنامه سلاح‌های بیولوژیک آمریکا را متوقف می‌کند. با وجود این، از آن زمان به بعد نگرانی‌ها درباره فعالیت مخفیانه آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا ادامه داشته است. 

برخی اقدامات آمریکا به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های خطرناک آمریکا در زمینه استفاده از سلاح‌های میکروبی دامن زده‌اند. به عنوان مثال، آمریکا در سال ۲۰۰۱ از کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیکی و سموم (BTWC) که در سال ۱۹۷۱ به تصویب رسیده بود خارج شد تا این نگرانی‌ها ادامه داشته باشد که فعالیت‌های سری آمریکا در زمینه سلاح‌های بیولوژیک کماکان ادامه دارند. 

حدود دو ماه پیش، پروفسور «لی رونگ»، از کارشناسان برجسته مسائل نظامی روسیه آشکار کرد ایالات متحده با عنوان کمک به کشورهای مشترک‌المنافع برای جلوگیری از تهدیدات زیست‌شناختی، شبکه‌ای از آزمایشگاه‌های بیولوژیکی نظامی را در گرجستان، اوکراین، مولداوی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان و سایر کشورهای اطراف روسیه به راه انداخته و در حال انجام آزمایش‌هایی بر روی سلاح‌های بیولوژیک است. 

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کروناویروس جنگ جهانی دوم سلاح بیولوژیک میکروبی آمریکا سلاح های بیولوژیک سلاح های میکروبی عنوان مثال آزمایشگاه ها آزمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت

به گزارش خبرآنلاین از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن ها می تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود : آزمایشگاه های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه های استان ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی آیتم های را که در انجام آزمایش ها دخیل هستند مانند پذیرش، جوابدهی، قیمت های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش های کنترل کیفیت در بخش های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه ها ثبت می شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه های پایه نیز همزمان ثبت می گردد. بنابراین امکان صدور جواب هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده اند. بدین صورت که آزمایشگاه ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می دهند.

همتی بیان داشت: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه های کشور صادر می گردد، آزمایشگاه های تشخیص طبی در بین گروه های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه ها می شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدوار هستیم اساتید گرامی هنگام مصاحبه های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولین آزمایشگاه ها در دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت های تشخیصی، نمونه گیری و انجام آزمایش ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل ستایش است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900204

دیگر خبرها

  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن