Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار سالیانه با فعالان جامعه قرآنی نیروهای مسلح که در مسجد جهاد ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به اعجاز بودن کلام‌الله مجید اظهار داشت: مطالعه ادوار تاریخی به ما نشان می‌دهد که خداوند متعال در هر دوره‌ای متناسب با نیاز آن زمان، معجزاتی را بر پیامبرانش کرامت کرده است تا با نشان دادن آن معجزات، مردم را هدایت و راهبری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این معجزات در دوره‌ای با غلبه بر جادوگران، یا غلبه بر علم پزشکی و شفای بیماران صعب‌العلاج، یا غلبه بر بلایای طبیعی همراه بوده است، افزود: در دوره پیامبر اکرم (ص) و آغاز حیات اسلام، خداوند با اعجاز قرآن کریم و در اختیار قرار دادن کتاب اسلامی موجبات هدایت بشریت را فراهم آورد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به دورانی که قرآن در آن به عنوان بزرگترین اعجاز الهی نازل شد، گفت: خداوند متعال قرآن را در یک سرزمینی بر رسول‌الله (ص) نازل کرد که به جهت میزان پیشرفت و تمدن در آن دوره سهم بسیار اندکی داشته است و کشورهای روم، ایران و چین در همان دوران از امپراطوری هایی بزرگی برخوردار بوده‌اند و به لحاظ علم و دانش نیز در اوج شکوفایی قرار داشتند.

سرلشکر باقری تصریح کرد: پروردگار عالمیان در چنین شرایطی قرآن را به‌عنوان معجزه به بشریت ارائه کرد و این کتاب عظیم‌الشأن از همان دوران تاکنون تحدی کرده و همچنان هماورد می‌طلبد و این مبارز طلبیدن همچنان ۱۴ قرن است که ادامه دارد و در این مدت هیچ فرد یا گروهی نتوانسته است یک آیه مانند قرآن را بیاورد. این نشان‌دهنده این حقیقت است که قرآن یک کتاب عادی نیست، بلکه یک کلام الهی غیرقابل تکرار است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بزرگترین دانشمندان و ادبا و شعرای اعراب که از فصاحت و بلاغت نیز برخوردار بودند در طول این ۱۴ قرن نتوانستند چه در کلام ظاهر و چه در معنا و مفهوم آیه‌ای مانند قرآن کریم ارائه کنند؛ زیرا قرآن معجزه الهی است و در جای جای آن به این اعجاز اشاره شده و مسلمانان نیز همواره به آن افتخار می‌کنند.

سرلشکر باقری با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) دو وزنه بزرگ را بعد از خود برای جامعه بشریت به ودیعه گذاشتند، افزود: کتاب الله و عترت ازجمله مسائلی هستند که پیامبر فرمودند مسلمانان برای اینکه از مسیر حق و تکامل دور نشوند، باید از آن‌ها تبعیت کنند.

وی با اشاره به پیدایش فرقه‌های انحرافی همچون داعش بیان کرد: اگر پیش از این تصور می‌کردیم که رجوع به ظواهر قرآن، بدون تأسی به سیره اهل بیت (ع)، امکان دارد با مفسده همراه شود، امروز به‌طور عینی مشاهده کردیم که عدم بهره‌گیری از معارف اهل بیت (ع) و تمسک جستنِ صِرف به ظواهر قرآن چه خطراتی را می‌تواند به همراه داشته باشد و جامعه اسلامی را با چه تندروی‌ها و افراطی‌گری‌های غیرشرعی و غیر عقلی مواجه می‌کند که داعش می‌تواند نمونه بارز این گروه‌های انحرافی باشد؛ لذا برای رسیدن به مقصد و گمراه نشدن باید به هر دو ودیعه الهی یعنی قرآن و سیره اهل بیت (ع) تمسک جست.

سرلشکر باقری در ادامه به داستان‌های عبرت‌انگیز و درس‌آموز قرآنی اشاره کرد و گفت: داستان‌های قرآنی باب بزرگی است که درس‌های زیادی را به بشریت می‌دهد و گاهی در داستان سرگذشت یک پیامبر از چندین نسل انسانی درس و عبرت قابل استحصال است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: وقتی داستان حضرت آدم ابوالبشر را مطالعه می‌کنیم درمی‌یابیم که چگونه ضعف اعتقاد به فرمان الهی و اعتماد به وعده‌های شیطان موجب نزول انسان از بهشت به زمین می‌شود.

وی افزود: در داستان حضرت نوح (ع) صبر و ایمان استوار قابل مشاهده است؛ چراکه در تاریخ می‌نویسد به‌طور متوسط در دوره بیش از ۹۵۰ سالی که ایشان تبلیغ یکتاپرستی می‌کردند، در پایان تعداد افرادی که با ایشان سوار بر کشتی شدند، شاید کمتر از ۳۰ الی ۴۰ نفر بوده است و در واقع می‌توان دریافت که هر ۴۰ سال یک فرد به او ایمان آورده و وی را همراهی کرده و این پیامبر بزرگ تا چه اندازه مورد بی‌مهری‌ها و زخم زبان‌ها قرار گرفته است.

سرلشکر باقری تصریح کرد: در مقابل صبر قابل ستایش حضرت نوح(ع) در هدایت انسان‌ها، ما در قرآن کریم با داستان حضرت یونس(ع) مواجه هستیم که وقتی مردم خود را نصیحت و هدایت می‌کند و آنان بی توجهی کرده و حقایق الهی را انکار می‌کنند، ایشان نیز بر آن‌ها غضب و از میان مردم خروج می‌کند، که به همین خاطر با تنبیه الهی مواجه و توسط نهنگ بلعیده می‌شود و در شکم آن باقی می‌ماند و از طرف خداوند عنوان می‌شود که اگر او توبه نمی‌کرد تا ابد در همان‌جا باقی می‌ماند.

وی با اشاره به امتحانات سختی که حضرت ابراهیم (ع) با سربلندی از آن بیرون می‌آید، گفت: درباره حضرت ابراهیم (ع) امتحانات بزرگی را مشاهده می‌کنیم که یکی سلامت بیرون آمدن از آتش نمرودیان و دیگری سربلند بیرون آمدن از قربانی کردن فرزند است که در حقیقت در تصور انسان همچنین امتحان سختی نمی‌گنجد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه قرآن کتاب آسمانی و درس‌آموز زندگی بشریت است که باید با نیت و عمل صادقانه با آن مواجه شد، گفت: ما باید بدانیم که چگونه این مفاهیم عالی قرآنی را با مصادیق روز و کاری خود تطبیق دهیم و در واقع باید مشی قرآنی را در زندگی جاری و ساری و عملیاتی کنیم.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب عظیمی است که هر کس به میزان عقل، فهم و جهد خود از آن بهره می‌برد، افزود: شکی نیست که ما در سال‌های متمادی در کشورمان در حوزه قرآنی به رشد و پیشرفت‌هایی دست یافته‌ایم، اما این سطح از پیشرفت برای کشور اسلامی و نیروهای مسلح مؤمن و متعهد قانع‌کننده نیست.

سرلشکر باقری تأکید کرد: اگر بخواهیم در زمینه‌های مختلف پیشرفت کنیم، باید از برکات قرآنی بیشتر بهره‌مند شویم و دائماً راه‌هایی را برای بهره‌مندی عمیق‌تر از قرآن کریم جستجو کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سلاح ما در برابر دشمنان، قرآن و آموزه‌های قرآنی است، گفت: خدا را شاکریم که امروز در جبهه حق قرار داریم و مورد لطف و عنایت الهی و هدایت علما و رهبر معظم انقلاب اسلامی هستیم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان از تلاش فعالان قرآنی به‌ویژه حجت‌الاسلام حسن نمازی رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح قدردانی کرد.

357 / 357 محمد باقری ستاد کل نیروهای مسلح داعش تروریسم قرآن

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محمد باقری ستاد کل نیروهای مسلح داعش تروریسم قرآن رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سرلشکر باقری قرآن کریم اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۴۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم در حال برگزاری است، ضمن تبریک روز معلم و تجلیل از یاد و خاطره استاد شهید مطهری، با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام در رابطه با جایگاه قرآن در تجلی زندگی مومنانه اظهار داشت: با این که همواره معارف قرآنی در مسیر تحقیق، پژوهش و ترویج و نشر و بسط قرار دارد، همچنان شادابی و طراوتش حفظ و روز به روز بر آن افزوده می شود.

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال قرآن را به گستره فراگیر تمام زمان ها تا روز قیامت نازل کرده است، گفت: امام هادی علیه السلام در پاسخ به این سوال که چه سرّی است که قرآن هر چه بیشتر خوانده و بحث شود، بر تازگی و طراوت آن افزوده می شود؟ فرمودند: چون خداوند تبارک و تعالی، آن را تنها برای زمانی خاص و مردمی خاصّ قرار نداده است. از این رو، در هر زمانی و برای هر مردمی، تا روز قیامت، تازه و باطراوت است.

آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به اهمیت تبیین، توضیح و نشر اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تشکر کرد و افزود: امامین انقلاب بر این موضوع تصریح داشتند که با انس با قرآن و تامل در آیات الهی، از زاویه نگاه قرآن می شود به دل ها راه یافت و در دل ها نفوذ کرد.

وی ضمن تأکید بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه به نوع نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب به موضوعات متعدد اجتماعی اشاره کرد و گفت: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب پیش از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بوده، و تفسیر آیات الهی را مبتنی بر اقتضائات و شرایط روز مورد توجه قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری تفسیر حضرت آیت الله خامنه ای از قرآن را تفسیر اجتهادی دانست و گفت: ایشان از رهگذر عقل و خرد ضمن تفسیر قرآن به قرآن، آیات الهی را مبتنی بر روایات اسلامی تفسیر کردند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب از یک جهت اجتهادی و از جهتی متناظر با موضوعات زمان است.

وی بر اهمیت پایش همه جانبه اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب تاکید و بیان کرد: برخی از اساتید در بررسی کلمه به کلمه و جمله به جمله تفاسیر امام خامنه ای، نکات بدیعی را در رابطه با روش و گرایش تفسیری و قواعد آن ارائه کردند.

آیت الله حسینی بوشهری تدبر در قرآن را از مهمترین نکات پیش از تلاوت قرآن دانست و اظهار داشت: شأن پیامبر شأن تبیینی نسبت به آیات قرآن بود؛  لذا در تدبر به قرآن باید در عین توجه به محکمات، معنای متشابهات را در مسیر ارجاعات علمی قابل قبول استخراج کرد.

وی با بیان این که تفسیر قرآن باید به گونه ای باشد که خواص بپسنند و عوام بفهمند، خاطرنشان کرد: تفسیر قرآن به قرآن رهبر معظم انقلاب همچون سیاق علامه طباطبایی متاخذ از «القرآن یفسر بعضه بعضا» است؛ لذا کسی که می خواهد یک آیه تفسیر کند، باید به سایر آیات قرآن اشراف داشته باشد تا گمراه نشود و به بیراهه نرود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه تشریحی از تفسیر قرآن به قرآن، به مصادیقی از آیات الهی که مکمل و مفسر دیگر آیات هستند، اشاره و به تبیین برخی از ملاک های زندگی مومنانه از نگاه قرآنی پرداخت.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که باید به دغدغه های اجتماعی جامعه پرداخت و خود را محصور در احکام فردی ننماییم، تصریح کرد: باید با رویکرد هدایتی و تربیتی وارد میدان تجلی احکام اجتماعی  شده، راه حل ها را از بند بند آیات قرآنی اتخاذ کنیم.

وی قرآن را نسخه شفابخش، موعظه گر، هدایت آفرین و رحمت بخش برای مومنان دانست و افزود: کسی که تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد، زنگارها از دل زدوده شده، زمینه هدایت فراهم خواهد شد؛ و کسی که مشمول هدایت شود، مشمول رحمت الهی خواهد بود.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در چند جلد مکتوب خلاصه کرد، خاطرنشان کرد: بحث های تفسیری رهبر معظم انقلاب با راه و سخن ایشان عجین شده است؛ به گونه ای که هرجا سخنی می گویند، مبتنی بر نکته سنجی های دقیق و عمیق معارف قرآنی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه سنت های اجتماعی جوامع در نگاه قرآنی، شبهه زدایی از معارف قرآنی در اذهان مخاطبان را یکی از سیره های تفسیری رهبر معظم انقلاب دانست.

وی به تبیین مصادیقی از نحوه پاسخگویی رهبر معظم انقلاب به شبهات مبتنی بر نگاه قرآنی پرداخت و با تاکید بر این که زندگی حقی همگانی است، گفت: اینگونه نیست که یک عده ای هر کاری دلشان خواست انجام دهند و از دیگران بخواهند که ساکت بمانند، نمی شود که رژیم صهیونیستی بزرگترین  جنایات را رقم بزند و در مقابل پاسخ حق دفاع فلسطینیان، رویه محکومیت را در پیش گیرند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • امیر نصیرزاده: وضعیت دانشگاه‌های آمریکا نشان می‌دهد بیداری بزرگی رخ داده است
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان