Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی کریمی نیسیانی معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوعاتی چون سیاست‌گذاری و راهبری حافظت و صیانت از زیرساخت‌ها و تاسیسات زیربنایی کشور اشاره کرده است و مهمترین راهکار حفظ امنیت زیرساخت‌های حیاتی کشور را وابسته به سایبر (CCIP)  دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمی نیسیانی در ادامه  این گفتگو نیز به سرمایه‌های مادی و معنوی کشور در حوزه زیرساخت‌ها، سهم درآمد حاصلِ از کسب‌وکارهای فضای سایبر و ... اشاره کرده است، که در زیر مشروح آن را می‌توانید مشاهده کنید.

سازمان پدافند غیرعامل کشور می‌تواند گامی مهم در مصون سازی زیر ساخت‌های حیاتی کشور بردارد

کریمی در ابتدای این مصاحبه بیان کرد: سازمان پدافند غیر عامل کشور، به عنوان سازمان متولی سیاست گذاری و راهبری حفاظت و صیانت از زیر ساخت‌ها، تأسیسات زیر بنایی و شریان‌های حیاتی، حساس و مهم سایبری کشور در برابر انواع تهدیدات متصور، در نظر دارد که با رویکرد علمی، دقیق و همه جانبه از زیر ساخت‌های حیاتی سایبری و وابسته به سایبر حفاظت کرده و با بکار گیری توان علمی، تخصصی، اجرایی، تجربی و مدیریتی کشور گامی مهم در حفاظت و مصون سازی زیر ساخت‌های حیاتی کشور بردارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها و تعاملات اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی کشور، در کلیه سطوح، اعم از افراد، مؤسسات غیردولتی و نهادهای دولتی و حاکمیتی، در فضای سایبر انجام می‌گیرد. افزود: زیرساخت‌ها و سامانه‌های حیاتی و حساس کشور، یا خود، بخشی از فضای سایبری کشور را تشکیل می‌دهند و یا از طریق این فضا، کنترل، مدیریت و بهره‌برداری می‌شوند و عمده اطلاعات حیاتی و حساس کشور نیز، به این فضا منتقل و یا اساساً در این فضا، شکل گرفته است. عمده فعالیت‌های رسانه‌ای به این فضا منتقل شده، بیشتر مبادلات مالی از طریق این فضا انجام می‌گیرد و نسبت قابل توجهی از وقت و فعالیت‌های شهروندان، صرف تعامل در این حوزه می‌شود. سهم درآمد حاصل از کسب‌وکارهای فضای سایبر در تولید ناخالص ملی افزایش چشم‌گیر یافته و از میان شاخص‌های تعیین شده برای سنجش میزان توسعه یافتگی کشور، شاخص‌های حوزه سایبر، سهم عمده‌ای را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری کشور با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از سرمایه‌های مادی و معنوی کشور، صرف این حوزه شده و بخشی دیگر از درآمدهای مادی و اکتسابات معنوی شهروندان نیز از این حوزه کسب شده و یا تأثیر عمده می‌پذیرد. گفت: به عبارت دیگر، وجوه مختلف زندگی شهروندان، به معنای واقعی، با این فضا درآمیخته و هرگونه بی ثباتی، ناامنی و چالش در این حوزه، مستقیماً وجوه مختلف زندگی شهروندان را به مخاطره خواهد انداخت. از طرفی زیرساخت‌ها، بسترهای مهم حیات، رشد و پویایی جوامع به شمار می‌روند. در این میان، برخی از زیرساخت‌ها نقشی حیاتی و حساس در منافع ملی دارند و اختلال هرچند کوتاه‌مدت در عملکرد آن‌ها می‌تواند منجر به آسیب جدی در اقتصاد، امنیت یا ایمنی جامعه شود.

کریمی ادامه داد: یکی از ملاحظات مهم پیرامون زیرساخت‌های اساسی هر کشور، حفاظت از آن‌ها در برابر تهدیدهای درونی و بیرونی است. مرور تجربه‌های گذشته کشور ما نشان می‌دهد که تهدیدها و اقدام‌های دشمنانه برخی دولت‌های خارجی در قبال ایران، محدود به حملات نظامی نبوده و در مقاطع زمانی مختلف، حوزه‌های گوناگونی از جمله انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، حمل و نقل هوایی، دریانوردی، بانکداری، فناوری اطلاعات و صنایع نفتی، عرصه‌های تجاوز به زیرساخت‌های مهم کشورمان بوده‌اند. انجام حملات سایبری مخرب، از جمله حمله به سایت هسته‌ای نطنز به استفاده از بدافزار استاکس‌نت نمونه‌های مشهوری از این اقدام‌های دشمنانه هستند.

وی تأکید کرد: با بررسی دقیق‌تر طیف تهدیدات و جنگ‌های متصور، موضوعاتی مانند جنگ‌های هیبریدی (تلفیق جنگ‌های سایبری، اقتصادی، اطلاعاتی، نظامی و ...)، جنگ‌های شناختی (عملیات روانی و شبکه سازی در حوزه مردم) و جنگ‌های رسانه‌های اجتماعی در قالب جنگ نوین به عنوان مسائلی مهم مطرح هستند. تجربه حملات نظامی به کشورهای دیگر نشان دهنده این واقعیت است که فضای سایبری به نوعی به عنوان شروع کننده یا مکمل جنگ نظامی مطرح است. کشور حمله کننده در ابتدا زیرساخت‌های کشور هدف را از طریق حملات سایبری مورد آماج قرار داده و پس از فلج سازی دولت در ادامه خدمات ضروری و به حداقل رساندن آستانه تحمل مردم، اقدام نظامی را شروع می‌نمایند.

تهدیدات نوین سایبری علیه زیرساخت‌ها، حیاتی و حساس است

معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری کشور، با بیان اینکه تهدیدات نوین سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی و حساس کشور است، اظهار کرد: با رشد و گسترش استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در زیرساخت‌های حیاتی و همچنین همه گیر شدن بهره برداری از زیرساخت‌های نرم افزاری و نرم افزارهای کاربردی در ایجاد، مدیریت، تعمیر و نگاهداری زیرساخت‌های حیاتی و به تبع آن لزوم شبکه‌ای شدن این زیرساخت‌ها برای کارایی بیشتر و کاهش هزینه‌ها تهدیدات، آسیب‌پذیری‌ها و مخاطرات این زیرساخت‌ها به‌طور فزاینده‌ای افزایش یافته است. به طور کلی تهدیدات علیه زیرساخت‌های حیاتی، با تهدیدات دیگر زیرساخت‌ها تفاوت‌های بنیادی دارد.

تهدیدات زیرساخت‌های دیگر ساده، فرصت طلب و عمومی هستند. به عبارت دیگر این گونه از تهدیدات برای تمام افراد، زیرساخت‌ها و مراکز به یک ترتیب است و مکانیزم شناسایی و حفاظت از آن‌ها نسبتاً آسان می‌باشد. در طرف دیگر تهدیدات علیه زیرساخت‌های حیاتی، بسیار پیچیده، هدفمند، ماندگار و منعطف APT مبتنی بر هوش مصنوعی و استفاده از Zero Dayها و بهره گیری از روش‌های دور زدن مولفه‌های امنیتی است. به عبارت دیگر دشمنان برای ضربه به زیرساخت حیاتی و به‌طور اخص زیرساخت‌های دارای وابستگی متقابل بالا، از مدت‌ها پیش اقدامات اطلاعاتی و فنی انجام می‌دهند تا بدافزار یا به‌طور دقیق‌تر سلاح سایبری را تولید نمایند که مکانیزم تشخیص آن بسیار پیچیده باشد و فقط بر روی اهدافی خاص آن هم تشخیص آن بسیار پیچیده باشد و فقط بر روی اهدافی خاص آن‌هم به صورت ماندگار و منعطف عمل نماید و در دیگر شبکه‌ها اقدامی نداشته باشد. استاکس نت نمونه‌ای از این نوع سلاح‌های سایبری است که بسیار پیچیده و خاص منظوره تولید شده بود.

هدف اصلی کارگروه حفاظت از زیرساخت‌ها وابسته به سایبر (CCIP) است

کریمی با تاکید بر اینکه سازمان پدافند غیرعامل متولی راهبری حفاظت و صیانت از زیرساخت‌های کشور است، تصریح کرد: سازمان پدافند غیر عامل کشور، به عنوان سازمان متولی سیاست گذاری و راهبری حفاظت و صیانت از زیر ساخت‌ها، تأسیسات زیر بنایی و شریان‌های حیاتی، حساس و مهم سایبری کشور در برابر انواع تهدیدات متصور، در نظر دارد که با رویکرد علمی، دقیق و همه جانبه از زیر ساخت‌های حیاتی سایبری و وابسته به سایبر حفاظت نموده و با بکار گیری توان علمی، تخصصی، اجرایی، تجربی و مدیریتی کشور گامی مهم در حفاظت و مصون سازی زیر ساخت‌های حیاتی کشور بردارد؛ لذا ضرورت و اهمیت حفاظت از فضای سایبری و سرمایه‌های ملی سایبری و وابسته به سایبر کشور، در مقابل انواع تهدیدات و تهاجمات سایبری و به‌ویژه جنگ سایبری و هیبریدی، موجب شده تا با هدف تمرکز بر دفاع از زیرساخت‌های حیاتی، حساس و مهم کشور در مقابل انواع تهدیدات و تهاجمات سایبری، کارگروه حفاظت از زیرساخت‌های سایبری و وابسته به سایبر در سازمان پدافند غیرعامل کشور ایجاد شود. هدف اصلی این کارگروه حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی سایبری و وابسته به سایبر (CCIP) در سه سطح زیرساختی، حوزه‌ای و ملی در مقابل طیف متنوع تهدیدات سایبری است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پدافند غیرعامل زیرساخت های سایبری امنیت فضای مجازی امنیت سایبری حفاظت از زیرساخت ها زیر ساخت های حیاتی زیرساخت های حیاتی علیه زیرساخت ها زیر ساخت ها صیانت از زیر انواع تهدیدات سازمان پدافند بسیار پیچیده حیاتی و حساس زیرساخت ها سایبری کشور فضای سایبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۷۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است، گفت: تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است و تغییرات در محیط‌زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان دامپزشکی کشور، مجتبی نوروزی در آئین افتتاح بیست‌ویکمین کنگره دامپزشکی ایران با اشاره به همزمانی روزهای برگزاری کنگره با مناسبت‌های خاص داخلی و جهانی از جمله فتح آندلس به‌دست مسلمانان، روز معلم و روز جهانی کارگر اظهار کرد: از سال ۱۹۹۶ میلادی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به‌عنوان مهم‌ترین مؤلفه هزاره سوم اهمیت یافت تا عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی که بدون هرگونه آلودگی باشد، دسترسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، افزود: بر اساس ارزیابی فائو، روند گرسنگی رو به افزایش است و هم‌اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان و افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد، تصریح کرد: گسترش شهرسازی، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی، از عوامل تهدیدکننده‌ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به منظور پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و نجات تمام گرسنگان، مد نظر قرار گیرد.

نوروزی با بیان اینکه سه چالش عمده غذایی و افزایش گرسنگی در جهان، نبود تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست‌محیطی است، گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط‌زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست‌محیطی این مسئله اظهار کرد: رشد مصرف نابه‌جا و غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها، وقوع انواع سیل‌های مهلک نابه‌هنگام و آتش‌سوزی‌های مخرب در روسیه، آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تدبیر درست سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد (one health) است ، گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد، سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر مرتبط است و غفلت از هرکدام از این سه مورد باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید خواهد شد.

نوروزی با بیان اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش، مطالعات، تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک‌کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است، افزود: اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی است.

وی با بیان اینکه توجه به بهداشت و امنیت غذایی، اپیدمیولوژی، بیماری‌های نوظهور و بازپدید، بهداشت محیط، معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد، استفاده از هوش مصنوعی و رسیدگی به رفاه دام و حیوانات، از محورهای بیست‌ویکمین کنگره دامپزشکی ایران است، گفت: سازمان دامپزشکی کشور به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به‌دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام روز جهانی دامپزشکی کنند، به آغاز دامپزشکی اقدام کرده بودند.

کد خبر 749669

دیگر خبرها

  • سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • آگاهی‌بخشی مهمترین پایه پدافند غیرعامل است
  • قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند
  • دوگانه‌سوز کردن یک‌سوم خبازی‌های سمنان / لزوم حفاظت از زیرساخت‌های حساس
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز