Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بعد از اعلام احکام قاطع قوه قضاییه در موضوع محکومین اخلال در بازار خودرو این سوال در فضای مجازی مطرح شد که چرا با وجود برخورد به موقع و قاطع قوه قضاییه با متخلفین و مفسدین حوزه ارز، خودرو و... این بازار‌ها همچنان ساماندهی نمی‌شود و بستر‌های فساد وجود دارد این سوال را بار‌ها رییس دستگاه قضا و کارشناسان ارشد پاسخ دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 19:19 - 30 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۲۲۶۸

خبرگزاری میزان - قوه قضاییه در دوره جدید، مبارزه قاطعانه با فساد را  سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده است، به طوریکه ریاست قوه قضاییه همواره به این موضوع تاکید کرده است و اعلام کرده است: «امروز راهبرد قوه قضاییه این است که در مقابله بافساد کار با جدیت دنبال شود و مبارزه با فساد را ادامه خواهیم داد تا این وضعیت خاتمه یابد».   یا در جایی دیگر، رییس قوه قضاییه در مهرماه 98 با تاکید بر مبارزه با مفسدین گفت: دست کسانی که به بیت المال دست درازی کرده‌اند را نه از مچ بلکه از بازو قطع می‌کنیم.

راهبردی که نه تنها در سخن، بلکه در عمل نیز شاهد آن بوده‌ایم و در مدت اخیر پرونده های کلان اقتصادی، بویژه پرونده‌های موسوم به آقازاده‌ها، ژن‌‌های خوب، وابستگان مقامات و .... با قاطعیت و بدون اغماض رسیدگی شده و احکام سنگین قضایی برای مفسدین صادر شده است. 

بیشتر بخوانید رای پرونده شبنم نعمت زاده صادر شد

اما موضوعی که همواره در کنار مبارزه با فساد مورد تاکید دستگاه قضایی قرار گرفته است، اصلاح ساختارهای فسادزا است و راه مبارزه با فساد، بدون اصلاح بسترهای فسادزا ممکن نخواهد بود. 

لزوم اصلاح ساختار‌های فسادزا در حوزه پولی و بانکی کشور

۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری بود که عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی در دیدار با رییس قوه قضاییه، به ارائه گزارشی از سیاست‌های ارزی و ریالی کشور، شیوه اجرا و اقدامات جدید انجام شده درحوزه مبارزه با مفاسد در بانک مرکزی پرداخت.

آیت‎ الله رییسی در این دیدار بر لزوم اصلاح ساختار‌های فسادزا در حوزه پولی و بانکی کشور تاکید کرد و گفت: در مرحله اجرای سیاست‎های کلان پولی هم لازم است ساختار‌های فسادزا در نظام پولی و بانکی کشور اصلاح شود و با نظارت قوی جلوی سواستفاده عده‌ای فرصت طلب و سوداگر که به بیت‌‎المال و منابع مردم رحم نمی‎کنند گرفته شود. البته در مدیریت جدید شاهد این تغییر رویکرد و تلاش برای اصلاح این ساختار‌ها در بانک مرکزی هستیم که قابل تقدیر است.   مشروح خبر را اینجا بخوانید

دولت باید ساختار‌های فسادزا در دستگاه‎‌های اداری را اصلاح کند

رییس قوه قضاییه اول اردیبهشت ماه نیز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با تأکید بر این‎که دولت باید ساختار‌های فسادزا در دستگاه‎‌های اداری را اصلاح کند و دستگاه قضایی هم قاطعانه با فساد و مفسدان مبارزه کند، گفت: این‎که بگوییم موریانه فساد به جان بخش‌‎هایی از نظام اداری کشور افتاده، سودی برای مردم ندارد بلکه باید موریانه‌‎ها را شناسایی و با آن‌ها برخورد کنیم.   مشروح خبر را اینجا بخوانید

لزوم اصلاح بستر‌های فسادزا در کنار برخورد با مفسدان

۲۰ فرودین ماه آیت الله رییسی در جلسه شورای روسای کل دادگستری و دادستان‌های مراکز استان‌های سراسر کشور با بیان اینکه هم بستر‌های فسادزا باید اصلاح شود و هم باید با مفسدین برخورد شود، تاکید کرد که در حوزه نظارت و قضاوت تلاش شود که مبارزه با فساد به عنوان یک نکته محوری در سال جدید مورد توجه قرار گیرد.   مشروح خبر را اینجا بخوانید

کاهش تولید پرونده در کشور در گرو اصلاح ساختار‌های فسادزا است

رییس دستگاه قضایی همچنین در اول بهمن ماه سال گذشته و در همایش «نقش پلیس در امنیت اقتصادی و رونق تولید» گفت: برخی‌ها عنوان می‌کنند، برخورد با تعدادی در حوزه مبارزه با فساد اقتصادی، نمی‌تواند تلقی کننده برخورد با فساد باشد، در حالی که ما بار‌ها تاکید کرده‌ایم، باید ساختار‌های فسادزا حذف شود.

وی تاکید کرد: لازم است تولید پرونده‌ها کاهش یابد؛ کاهش تولید پرونده در کشور در گرو اصلاح ساختار‌های فسادزا است.

آیت الله رئیسی ادامه داد: اگر ساختار‌های فساد اصلاح شود حتماً شاهد کاهش ورودی پرونده و فساد اقتصادی خواهیم بود.   مشروح خبر را اینجا بخوانید
وظیفه اصلی سازماندهی بازار سکه به عهده دولت است

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز در بیست و ششمین نشست خبری قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی در خصوص افزایش قیمت سکه بیان کرد: متولی این حوزه بانک مرکزی و دولت است و قوه قضاییه به عنوان مطالبه گری و بخشی به عنوان وظایف نظارتی و بخشی به عنوان همکاری گفته‌ایم که با تمام توان آماده کمک و همکاری برای تثبیت نرخ سکه و ارز در کشور هستیم و در آنجایی که نیاز بوده وارد میدان شده و اخلالگران را دستگیر و محاکمه کردیم و آنجایی که نیاز بوده به کمک سازمان‌های تعزیرات حکومتی و سازمان‌های نظارتی دولتی آمده ایم و در مواردی که نیاز بوده سازمان بازرسی کل کشور در عملکرد نهاد‌های اجرایی ورود پیدا کرده است.

سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: مطالبه‌گری‌های ما در این زمینه ادامه دارد و از انجام وظایف خود کوتاه نخواهیم آمد قطعاً شرایط موجود شرایط متناسبی نیست و باید این این بازار سازماندهی شود که وظیفه اصلی آن به عهده دولت است.

مشروح خبر را اینجا بخوانید   با وجود اقدامات قابل توجه قوه قضاییه در زمینه مبارزه با فساد و استمرار آن، با توجه به سخنان رییس قوه قضاییه تا زمانی که ساختار‌های فسادزا اصلاح نشوند، فساد می‌تواند خود را بازتولید کند؛ به عبارت دیگر برای مبارزه با فساد، باید ساختار‌های فسادزا اصلاح شود.

افزایش قیمت سکه، ارز، بیکار شدن کارگران به دنبال خصوصی سازی‌های بی ضابطه از مهم‌ترین نتایج وجود ساختار‌های فسادزاست که علاوه بر اینکه مشکلات زیادی را برای جامعه به همراه دارد، سبب ایجاد پرونده‌های قضایی و افزایش بار کاری قوه قضاییه خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قوه قضاییه قوه قضاییه وحید مظلومین سلطان سکه اصلاح ساختار های فسادزا باید ساختار های فسادزا ساختار های فسادزا مشروح خبر را اینجا رییس قوه قضاییه مبارزه با فساد قوه قضاییه بانک مرکزی اصلاح شود پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۰۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • کار ترانشه حاجی آباد به دستگاه قضا رسید
  • تأکید پلیس به برخورد قاطع با سرقت و کشف جرایم
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت
  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست