Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@17:08:32 GMT

اعلام آتش‌بس یکجانبه نیرو‌های حفتر در لیبی

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۵۰۵۰

اعلام آتش‌بس یکجانبه نیرو‌های حفتر در لیبی

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، گروه شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» که تحت فرماندهی خلیفه حفتر و مورد حمایت امارات است و بیش از یک سال است برای تسلط بر طرابلس، مقر دولت وفاق ملی -که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته می‌شود- در حال نبرد است، آتش‌بس یکجانبه اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی این گروه امروز (چهارشبه) اعلام کرد: برای جلوگیری از خونریزی در اواخر ماه رمضان و ایام عید فطر آتش‌بس یکجانبه اعلام می‌کنیم.

او گفت: قرار است تمامی نیرو‌ها از شهر طرابلس، پایتخت لیبی در تمامی محور‌ها ۲ تا ۳ کیلومتر عقب نشینی کنند و از بعد از ظهر چهارشنبه این تصمیم اجرایی می‌شود.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که با پیشروی نیرو‌های دولت وفاق ملی در طرابلس و باز پس گیری پایگاه هوایی راهبردی در غرب طرابلس از خلیفه حفتر، ژنرال سابق ارتش لیبی در روز (دوشنبه) این مزدوران مجبور شدند از این منطقه و برخی مناطق مسکونی عقب نشینی کنند.

وزارت خارجه دولت وفاق ملی لیبی بار‌ها به نقش مخرب امارات، مصر و عربستان در حمایت از خلیفه حفتر و تخریب لیبی اشاره و تاکید کرده است که شواهدی درباره نقض قوانین بین المللی در صادرات سلاح از سوی این کشور‌ها در دست دارد.

سازمان ملل نیز دیروز (سه‌شنبه) جلسه‌ای درباره بحران لیبی برگزار کرد که در آن نمایندگان خویشتن داری طرفین و توافق بر سر آتش‌بسی دائم را خواستار شدند و از ارسال تسلیحات به لیبی و جنگ‌افروزی مزدوران خارجی در این کشور انتقاد کردند.

استفانی ویلیامز، جانشین نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی از افزایش درگیری‌ها میان نیرو‌های وفاق ملی لیبی با شبه نظامیان حفتر در مناطق سکونت غیرنظامیان ابراز نگرانی کرد و گفت: از زمان آغاز عملیات نظامی نیرو‌های حفتر علیه طرابلس بیش از ۲۰۰ هزار شهروند مجبور به فرار از خانه‌هایشان شدند.

وی شیوع ویروس کرونا را هم موجب بیش‌تر شدن مشکلات امنیتی موجود در طرابلس خواند و نیازمندی یک میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه را از جمله پیامد‌های آن دانست.

این مقام سازمان ملل همچنین دخالت طرف‌های بین المللی و منطقه‌ای را موجب تشدید و گسترش بحران لیبی اعلام کرد.

از زمان مرگ معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ لیبی میان دو قدرت تقسیم شده است: خلیفه حفتر شرق این کشور را به کنترل خود درآورده است و دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج کنترل مناطق مرکزی و طرابلس، پایتخت، را در دست دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طرابلس لیبی سازمان ملل ویروس کرونا آتش بس دولت وفاق ملی خلیفه حفتر سازمان ملل نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۵۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم

رئیس جمهور سوئیس عصر یکشنبه به وقت تهران گفت که این کشور ارتش اوکراین را به تجهیزات نظامی برای نبرد با روسیه مجهز نمی‌کند.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «اسپوتنیک»، «ویولا آمهرد» رئیس جمهور سوئیس اظهار داشت که علیرغم تلاش برای تصویب قانون اضطراری جهت تعویق وضعیت بی‌طرفی این کشور، سوئیس به اوکراین سلاح نمی‌دهد.

رئیس جمهور سوئیس گفت که او از تصویب احتمالی قانون اضطراری که به سوئیس بی طرف اجازه می‌دهد تسلیحات کی‌یف را تامین کند، حمایت نمی‌کند.

او گفت: «قانون اضطراری تنها در موارد ضروری، به عنوان مثال در طول بحران کووید قابل استفاده است.»

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه انیز گفت که «ایالات متحده و متحدانش خواستار آن هستند که اوکراین از فروپاشی سیستم دفاعی خود جلوگیری و به هر قیمتی شده حمله نیرو‌های روسیه را مهار کند؛ در نتیجه، تلفات روزانه دشمن (کشته و زخمی) در آوریل (ماه گذشته) به ۱۰۰۰ سرباز افزایش یافت».

وی افزود «رژیم کی‌یف اوکراینی‌ها را که تمایلی به جنگ ندارند، به قتلگاه میندازد. مقام‌های اوکراینی بسیج نیرو را در تلاش با هدف جلب لطف اربابان غربی خود برای تداوم کمک مالی و نظامی آن‌ها تشدید می‌کنند».
رئیس اطلاعات نظامی اوکراین اخیراً در مصاحبه‌ای گفتکه احتمالاً وضعیت برای نیرو‌های این کشور که در ماه‌های اخیر با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه بوده‌اند، به طور پیوسته بدتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اما و اگرهای قانون سربازی
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • آب به قزوین رسید
  • قول وزیر نیرو برای رها کردن بخش دیگری از حق آبه قزوین از سد طالقان
  • طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی
  • امدادرسانی به ۲ فرد عشایر گرفتار در پل زرمیتان اردل
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • درخواست فرهنگیان بر نظارت به موضوع نقل و انتقال