Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع کرونا نحوه ارتباط و تعامل میان مردم و جامعه را دستخوش تغییر کرد. بسیاری از کسب‌وکارها مجبور شدند که برای ایجاد هماهنگی میان تیم‌ها یا کارکنان خود جلسات کاری را به صورت آنلاین برگزار کنند، بنابراین در چند ماه اخیر استفاده از برنامه‌های ویدئو کنفراس به شدت افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با همه‌گیری ناگهانی کرونا ویروس جدید، بسیاری از گروه‌های کاری، هنری، سیاسی و حتی خانوادگی تصمیم به استفاده از نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس گرفتند و محبوبیت این دسته از برنامه‌ها رشدی ناگهانی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش مروری آسیب‌شناسانه بر برنامه‌های محبوب ویدئو کنفرانس و معایب آن خواهیم داشت.

چالش‌های نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس

استفاده از ویدئو کنفرانس مزایایی بدیهی دارد که برای هر کسب‌وکاری مناسب است اما صرف نظر از آن، این دسته برنامه‌‌ها خصوصیات ذاتی نیز دارند که نه تنها مزیت تلقی نمی‌شوند بلکه در حال حاضر چالش‌های جدی برای گسترش آنها به شمار می‌آیند. اولین مسئله عدم وجود آموزش‌ کافی در خصوص نحوه استفاده از این برنامه‌هاست. شش ماه پیش هیچ‌کس چنین روزهایی را پیش‌بینی نمی‌کرد، بنابراین افراد عادی و کارمندان آموزش‌های کافی را برای استفاده از چنین برنامه‌هایی ندیده‌اند. 

افراد می‌توانند در دیدارهای حضوری خود در مورد هر چیزی بحث و تبادل‌نظر کنند، بدون اینکه نگرانی از مشکلی به نام اتصال یا رسانه ارتباطی داشته باشند اما کنفرانس‌های تحت وب کاملاً متکی بر اینترنت هستند و کوچک‌ترین خلل در اینترنت می‌تواند یک جلسه‌ حیاتی را به تعویق بیندازد. اینترنت‌های همراه در این زمینه مشکلات بیشتری دارند. از این بابت بسیاری از مدیران یکی از ایرادات اصلی ویدئو کنفرانس را احتمال قطع شدن یا کیفیت پایین تماس‌های برقرار شده می‌دانند.

برخی از تحلیلگران معتقدند که بعد از عبور از دوران کرونا، این بیماری میراث‌هایی را بر جای خواهد گذاشت که یکی از آنها بحث دورکاری است. با این حال بسیاری از مسئولان و مدیران معتقدند استفاده از ویدئو کنفرانس به جای دیدارها و جلسات حضوری، کاهش ارتباط متقابل میان همکاران و پایین آمدن بازدهی را در پی دارد. در بسیاری از مواقع کارهای تیمی با دیدارهای حضوری معنا پیدا می‌کند اما در برنامه‌های ویدئو کنفرانس شبیه‌سازی چنین همکاری‌هایی دشوار است. 

هزینه‌های بالای راه‌اندازی، آماده‌سازی، نگهداری و برقراری امنیت این سرویس‌ها موضوعات مهم دیگری هستند که به عنوان چالش‌های جدی برای رایج شدن این فناوری محسوب می‌شوند. هر چند برقراری ویدئو کنفرانس نسبت به 10 سال پیش بسیار ارزان‌تر شده و دیگر به تجهیزات اختصاصی نیازی نیست اما همچنان دغدغه‌های معینی در ارتباط با آن وجود دارد. در مقابل این استدلال، برخی معتقدند سیستم‌های ویدئو کنفرانس هزینه‌هایی مانند هزینه حمل‌ونقل افراد و تهیه و نگهداری مکان جلسه را از بین می‌برد.

در حال حاضر نرم‌افزار «Cisco WebEx Meeting» به رغم اینکه جایگاهش نسبت به سال 2019 اندکی سست شده اما همچنان در صدر فهرست برنامه‌های محبوب ویدئو کنفرانسی قرار دارد. برنامه  «Zoom» که در رده‌ دهمین برنامه محبوب سال 2019 قرار داشت صعودی چشمگیر داشته و اکنون در مقام دوم به سر می‌برد. در ضمن برنامه‌هایی همچون «Join.Me» و «Uberconference» برای اولین بار به 10 برنامه برتر نرم‌افزار ویدئو کنفرانس راه پیدا کرده‌اند.

رده‌بندی «SoftwareReview»

نتایج اشاره شده در بالا، در آخرین رتبه‌بندی SoftwareReview  منتشر شده است و کاملاً براساس داده‌های دریافتی از منابع معتبر اینترنتی و کاربران و خود شرکت‌هاست. SoftwareReviews در مجموع 934 گروه مشارکت‌کننده و 14 سرویس‌دهنده را ارزیابی کرده است. قابل‌ذکر است که  SoftwareReviews بخشی از فعالیت گروه بین‌المللی تحقیقات و مشاوره فناوری اطلاعات Info-Tech است که یکی از وظایفش رده‌بندی نرم‌افزاری است.

از آنجایی که مدل این تحقیقات براساس اطلاعات حاصل از سازمان‌هایی است که از برنامه‌های مزبور استفاده و تغذیه می‌کند، مبتنی بر نظرات مشتریان بوده و معمولاً بی‌طرفانه‌تر از هر گونه تحقیقات و بررسی‌های مستقل دیگر است.  

تا ماه مه 2020، سه برنامه‌ Cisco Webex Meetings و Zoho Meeting و Zoom به عنوان محبوب‌ترین نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس‌ شناخته شده‌اند. بخشی از محبوبیت ناگهانی برنامه Zoom به دلیل درک افراد از افزایش ارزش تجاری این نرم‌افزار بوده است. همچنین وسعت و کیفیت و سایر ویژگی‌های آن نیز بی‌تردید تأثیرگذار بوده‌اند. Zoom همچنین در زمینه‌ سهولت استفاده برای کادر فناوری اطلاعات نمرات بالایی دریافت کرده است و از منظر رضایت پرسنل واحد فناوری اطلاعات سازمان‌های مختلف در مقایسه با سال 2019 از درجه رضایت 69 درصد به 82 درصد پیشرفت داشته است.

کاربران Zoom همچنین می‌گویند قابلیت ادغام داده‌ها در این برنامه بهبود یافته و از 75 درصد در سال 2019 به 80 درصد در سال 2020 رسیده است. برای آن دسته از خوانندگان خبرگزاری آنا که با مبحث ادغام داده آشنایی ندارند باید گفت قابلیت ادغام داده از تکنیک‌های فناوری اطلاعات است که طی آن داده‌هایی که از منابع مختلف گردآوری شده، به صورت واحد قرار می‌گیرد، در نتیجه کاربران می‌توانند به سادگی به این داده‌ها دسترسی داشته باشند، آنها را جستجو و یا حتی دستکاری کنند.

89 درصد از کاربران نرم‌افزار Cisco WebEx  و Zoho  به احتمال زیاد این نرم‌افزارها را به افراد دیگر توصیه می‌کنند که این منجر به کسب امتیاز برتر آنها در بخش محبوبیت کاربری شده است. همچنین SoftwareReview برای متعادل کردن نظرات مثبت و منفی مشتریان راجع به برنامه‌های ویدئو کنفرانس، امتیازی را تحت عنوان نمره‌ ردپای عاطفی (emotional footprint score) لحاظ کرده که برآیند کلی‌اش در امتیاز پایانی لحاظ می‌شود.

ابزارها تا چه میزان اهمیت دارند

هنگامی که صحبت از کیفیت ابزارها می‌شود، هشت برنامه در بین 14 سرویس‌دهنده‌ نرم‌افزاری برتر ویدئو کنفرانس، نمراتی بالاتر از 80 درصد را کسب کرده‌اند که این رقم، سطح میانگین ​​رضایت‌مندی بالای این شاخص را از دیدگاه کاربران نشان می‌دهد. این هشت سرویس‌دهنده عبارت‌اند از: Cisco WebEx، Zoom، GoToMeeting، PGi GlobalMeet، UberConference، BlueJeans، Google Hangouts و  Skype for Business. در حالی که میانگین شاخص استراتژی محصول و نرخ توسعه برنامه در سرویس‌ها  78 درصد بوده، برنامه Zoom  به تنهایی با کسب نمره‌ 80 درصدی از نمره‌ی میانگین این طبقه‌بندی فراتر رفته است.

موضوع دیگری که در بحث برنامه‌های ویدئوکنفرانسی حائز اهمیت است،کیفیت پیام‌رسانی فوری است. برنامه «Microsoft Teams» در این زمینه بالاترین امتیاز رضایت مشتری را کسب کرده و کاربران آن در مجموع تا 87 درصد قابلیت پیام‌رسانی فوری این برنامه را عالی ارزیابی کرده‌اند. این در حالی است که نرخ کلی این ویژگی، که یکی از پرکاربردترین ابزارهای برنامه‌های ویدئو کنفرانس تلقی می‌شود، 84 درصد بوده است. علاوه بر Microsoft Teams، برنامه‌های UberConference، AnyMeeting، Cisco Webex، Skype Business، Google Hangouts  و GoToMeeting  نمره بالایی را در این ویژگی کسب کرده‌اند.

انتهای پیام/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: اینترنت آنلاین برنامه زوم همه گیری ویدئوکنفرانس تماس تصویری ویدئو کنفرانس برنامه های ویدئو فناوری اطلاعات نرم افزار برنامه ها داده ها سال 2019

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر برنامه رئیس سیا برای سفر به اسرائیل

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری سی. ان.ان به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که رئیس سیا با وجود برنامه‌های قبلی برای رفتن به اسرائیل، روز دوشنبه در شهر دوحه، پایتخت قطر باقی خواهد ماند.

براساس گزارش آکسیوس، ویلیام برنز، رئیس سیا از اسرائیل خواسته است تا هیئتی را برای مذاکره با حماس به قاهره بفرستد.

یک مقام آگاه روز یکشنبه خبر داد که «ویلیام برنز» (William Burns) رئیس سازمان سیا برای برگزاری یک نشست اضطراری با نخست وزیر قطر به شهر دوحه واقع در قطر سفر می‌کند.

این منبع آگاه افزود: «ویلیام برنز» برای یک دیدار اضطراری با نخست وزیر قطر با هدف اعمال فشار حداکثری بر اسرائیل و حماس برای ادامه مذاکرات، راهی دوحه شده است.

به گزارش رویترز، چشم انداز برقراری آتش بس در غزه ضعیف به نظر می‌رسد؛ زیرا حماس مجدداً خواستار پایان جنگ در ازای آزادی اسیران شده و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اشغالگران قدس صراحتاً این موضوع (برقراری آتش بس) را رد کرده است.

این در حالیست که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس پیشتر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دور کنونی گفتگوهای آتش‌بس در قاهره پایان یافته است.

جنبش حماس در این بیانیه اعلام کرد: کمی پیش‌تر دور کنونی گفت‌وگوها در قاهره پایان یافت. هیأت جنبش حماس امشب قاهره را برای مشورت با سران این جنبش ترک خواهد کرد. هیأت جنبش حماس پاسخ این جنبش را به برادران میانجیگر مصری و قطری ارائه داد و گفت‌وگوهایی عمیق و جدی را با آنان به انجام رساند.

از سوی دیگر، وبگاه خبری آکسیوس روز یکشنبه در گزارشی به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی ادعا کرد که آمریکا هفته گذشته (به وقت محلی) انتقال یک محموله مهمات به اشغالگران قدس را متوقف کرده است.

آکسیوس به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی که نامشان فاش نشده در این باره اعلام کرد: هفته گذشته، دولت بایدن یک محموله مهمات ساخت آمریکا به اسرائیل را متوقف کرده است.

این رسانه می‌نویسد: مقامات اسرائیل اعلام کردند که ایالات متحده برای اولین بار پس از ۷ اکتبر، ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرده است.

به گزارش آکسیوس، مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که این رخ‌داد نگرانی‌های جدی داخل کابینه اشغالگران قدس ایجاد کرده و مقامات را به تکاپو انداخته است تا بفهمند چرا محموله مذکور ارسال نشده است.

این وبگاه خبری اضافه کرد: رئیس جمهور «بایدن» در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت او از اسرائیل هستند، با انتقادهای شدید مواجه است. دولت آمریکا در ماه فوریه از اسرائیل خواسته بود تا تضمین دهد که تسلیحات ساخت ایالات متحده توسط نیروهای اسرائیل در غزه مطابق با قوانین بین المللی استفاده می‌شود!

تلاش این رسانه آمریکایی برای تبرئه آمریکا از همدستی با تداوم جنایت‌های رژیم کودک کش اسرائیل در حالی است که مقامات ارشد واشنگتن بارها اذعان کرده‌اند که به حمایت‌های همه جانبه از تل آویو ادامه خواهند داد.

کد خبر 6097733

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • تغییر برنامه رئیس سیا برای سفر به اسرائیل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است