Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌مدیره صندوق پژوهش و فناوری کریمه گفت: مهم‌ترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان، عدم توان مالی و فقدان سرمایه کافی در تولید انبوه است. ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

علی شریعتمداری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به اقدامات صندوق پژوهش و فناوری کریمه در کشور اظهار داشت: این صندوق‌ها با هدف تأمین منابع سهل و آسان برای فناوران تشکیل‌شده است و شامل شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علمی و فناوری و یا مراکز رشد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اهداف اصلی بخش دولتی و خصوصی در این صندوق، حمایت از نوآوری بوده تا نوآوران منابع سهل و آسانی در اختیار داشته باشند تصریح کرد: مهم‌ترین جایگاه صندوق به‌واسطه بدنه کارشناسی است و عمده افراد شاغل در این صندوق، کارشناسانی هستند که در حوزه‌های مختلف صنعت صاحب توانمندی ارزیابی و بررسی قابلیت‌ها هستند.

صندوق پژوهش و فناوری استان بوشهر راه‌اندازی شدصندوق پژوهش و فن‌آوری دانشگاه کاشان تاسیس شدسمنان| صندوق پژوهش و فناوری در گرمسار ایجاد می‌شود

شریعتمداری خاطرنشان کرد: اگر کارشناسان صندوق، در رابطه با طرحی به جمع‌بندی نهایی در تولید برسند، آن طرح تحت حمایت قرار می‌گیرد؛ صندوق‌های نوآوری علاوه بر اینکه از منابع خود استفاده می‌کنند، عاملیت‌هایی از سوی صندوق نوآوری شکوفایی و صندوق‌های دیگر یا دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری بر عهده آن‌ها گذاشته می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این عاملیت‌ها محدود به کارشناسی و ارزیابی این شرکت‌ها و فناورها بوده و یا در واقع بخشی از پرداخت‌ها نیز بر عهده آن‌ها گذاشته می‌شود که منابع را تزریق می‌کنند و در اختیار صندوق قرار می‌دهند، گفت: در واقع صندوق مسئول بوده که از طرف نمایندگی تأمین‌کننده‌ها، تسهیلات در اختیار افراد مورد تائید شده و معرفی‌شده قرار بدهد تا طرح‌ به سرانجام برسد.

مشکل عرضه محصولات در شرکت‌های دانش‌بنیان

عضو هیئت‌مدیره صندوق پژوهش و فناوری کریمه پیرامون دغدغه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این مشکلات و دغدغه‌ها در سطوح مختلفی وجود دارد، برخی از این شرکت‌ها رشد پیدا کردند و از مراحل اولیه وارد فاز صنعتی شدن شوند و با قابلیت‌ها سهمی از بازار داخلی و خارجی گرفتند اما عمده فناورها و شرکت‌ها نوپا هستند نیازمند درک صحیح هستند تا محصولات و دستاوردها قابلیت ارائه پیدا کند.

وی ادامه داد: اگر این شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را ارائه دهند به موفقیت بیشتری می‌رسند، اما گاهی تلاش‌ها محدود به برپایی نمایشگاه‌هایی است و تعاملاتی جدی بین بخش‌های مختلف که نیاز به این دستاوردها دارند به‌سختی برقرار است.

شریعتمداری عنوان کرد: تلاش‌هایی شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی این دستاوردها معرفی شود، اما سرمایه‌گذار و متقاضیان فناوری کمتر اطلاع دارند چنین دستاوردهایی در کشور به سرانجام رسیده و این حلقه ارتباطی بسیار مهم است.

مشکل مالی شرکت‌های فناور در تولید انبوه محصولات

وی تصریح کرد: مسئله دیگر کارآمدی محصولات است، در واقع مهم‌ترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان، عدم توان مالی در تولید انبوه است، در بسیاری از فرصت‌ها، بازار خوبی وجود دارد اما قدرت تولید انبوه را ندارند و به منابعی برای تولید انبوه نیاز است، از طرفی منابع صندوق‌ها   بسیار محدود است پاسخگوی نیازها نیست.

عضو هیئت‌مدیره صندوق پژوهش و فناوری کریمه اظهار داشت: صندوق نوآوری متولی حمایت از تولید است، اما گاهی به دلیل محدودیت منابع، توان وثیقه گذاری و پشتوانه ایجاد کردن امکان ندارد و شرکت‌ها عملاً نمی‌توانند از منابع محدود استفاده کنند و تولید محقق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه دراین‌باره باید مجموعه‌هایی وجود داشته باشد تا این فناوری و دانش و ظرفیت‌ها را احصا کند و به نقطه مطلوب برسد و کنار آن قرارگرفته و طرح را به تولید انبوه رسانده و پاسخگوی مطالبات باشند، افزود: سوق دادن منابع سرگردان به سمت تولید، زمینه‌ساز جهش و شکوفایی است، گاهی این سرمایه‌ها وارد بازار ارز و سکه می‌شود و اخیراً نیز وارد بورس شده که البته بورس مطلوب است و به تولید منتهی می‌شود، اما در کلیت به منابع سرگردان نیاز است.

شریعتمداری گفت: صندوق‌های فناوری و پژوهش اجازه جذب و بهره‌مندی از این منابع را ندارند و تنها در حیطه بانک‌ها تعریف‌شده است، اگر زیرساخت‌هایی فراهم و این منابع به سمت صندوق نوآوری هدایت شود به دلیل اینکه سیستم‌شان فناوری است و شرکت‌ها و فناورها به آن‌ها مراجعه می‌کنند و ظرفیت و ارزیابی احراز اینکه چقدر توانمندند که محصول را تجاری‌سازی کنند و پاسخگوی تعهدات باشد این ظرفیت و توانایی در صندوق وجود دارد.

شرکت‌های دانش‌بنیان پشتوانه تولید هستند

وی عنوان کرد: اگر این منابع به سمت صندوق‌ها هدایت شوند و سرمایه‌گذاران و صاحبان منابع اطمینان پیدا کنند، علاوه بر اینکه سرمایه‌شان حفظ می‌شود، از بهره‌مندی مطلوبی برخوردار شده و سود خوبی می‌برند و چارچوبی اتفاق می‌افتد که هم پشتوانه تولید است و به جهش تولید کمک می‌کند.

به گفته شریعتمداری در سال جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، اگر این سرمایه‌ها به سمت تولید سوق پیدا کند، بسیاری از این محصولات می‌تواند نیاز داخلی را تأمین کرده و حتی صادر شود و این دستاورد عظیمی است و بسیاری از شرکت‌ها این اتفاق را رقم می‌زنند.

وی خاطرنشان کرد: اصرار داریم که دستگاه‌های ذی‌صلاح و کارگروهی که صندوق‌های نوآوری را اعتبار می‌دهند و پشتوانه این‌ها هستند اقدام به گریدبندی ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها کنند تا امکان بهره‌مندی از منابع را به دست بیاورند.

مشکل و محدودیت جذب منابع مردمی

شریعتمداری با تأکید بر اینکه در استان قم بسیاری از افراد دارای منابع مراجعه کرده و تقاضا دارند این منابع را در اختیار بگیریم و شرایطی ایجاد شود تا افراد مطمئنی از این منابع در تولید استفاده کنند، گفت: متأسفانه چون این محدودیت‌ها وجود دارد امکان جذب منابع ممکن نیست.

وی افزود: امیدواریم جذب منابع از راهکارها و روش‌های دیگری اتفاق بیفتد و صندوق‌ها بتوانند از ظرفیت لازم برای جذب منابع برخوردار شوند و پاسخگوی تعهداتش باشند چون این ظرفیت و توانایی منابع به سمت صندوق‌ها و سرمایه‌ها هدایت شوند و سرمایه‌گذاران نیز اعتماد پیدا کنند این منابع را در اختیار سرمایه‌شان به گردش در بیاید و بهره‌مند شوند، امید است با حضور اصحاب رسانه در اطلاع‌رسانی صحیح، شرکت‌های دانش‌بنیان و فن‌آورها در حد توان هدایت و تأمین مالی کنند.

شریعتمداری در مورد فعالیت‌های این شرکت بیان کرد: این مجموعه در حوزه تولید دارو از طریق تحقیق و پژوهش و دست‌یابی به فرمول‌های جدید به تولید محصولات برای انواع زخم‌ها ازجمله زخم دیابت و سوختگی و زخم بستر و زخم‌های ناشی از جراحی و زخم‌های جلدی می‌پردازد.

وی افزود: در این شرکت محصولاتی تولید می‌شود که شرایط متمایزی نسبت به محصولات خارجی دارد و مهم‌ترین حسن این است که حادرین زخم درجه 3 و 4 را در کوتاه‌ترین زمان و کمترین هزینه درمان می‌کند، مشابه این محصولات در کشورهای اروپایی با قیمت 5 درصد مشابه خارجی در بازار و در اختیار بیماران است.

شریعتمداری بیان کرد: این محصول قابلیت صادرات دارد و به شرق آسیا و اروپا و کانادا صادر می‌شود و در بازار داخلی وجود دارد، در حال حاضر منابع تولید عمدتاً داخلی است و کمترین وابستگی را به خارج از کشور داریم.

انتهای پیام/457/ی

R7854/P/S6,62/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صندوق پژوهش و فناوری کریمه شرکت های دانش بنیان تولید انبوه صندوق نوآوری جذب منابع مهم ترین صندوق ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: این ستاد، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را در دستور کار خود قرار داده است تا با توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور که کدام فناوری نیاز به بازاریابی و تسهیل‌گری دارد، این شرکت‌ها را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد کرباسی در جریان بازدید از شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» بر ضرورت شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی آن‌ها برای حمایت از این شرکت‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری تأکید کرد.

شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز»، با نشان «فرا موج» از سال ۱۳۹۵ و با هدف توسعه محصولات استراتژیک در حوزه مخابرات آغاز به فعالیت کرده و هشت محصول دانش‌بنیان باسطح فناوری یک در کارنامه خود دارد و در دسته شرکت‌های "فناور" دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

کرباسی در این بازید طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به مأموریت ستاد، وظیفه اصلی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی شرکت‌ها برای حمایت از آن‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی در معاونت علمی، توسعه فناوری‌ها در سطح علمی و اقتصادی در شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ از این رو، تسهیل همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر‌های پیش‌رو از اولویت‌های ستاد محسوب می‌شود.

کرباسی ادامه داد: در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی با "پارک فاوا" هستیم و یکی از پتانسیل‌های ستاد معرفی شرکت‌ها به نهاد‌های دولتی برای رفع موانع تولید و رفع چالش‌ها است.

حمیدرضا پوریعقوبی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» در این بازدید با بیان اینکه این مجموعه با حمایت جمعی از نخبگان توانسته گام‌های مثبتی در راستای رفع نیاز‌های کلیدی کشور در برخی صنایع استراتژیک بردارد، تصریح کرد: تخصص این شرکت به طور خاص طراحی و تولید محصولات حوزه مخابراتی است. فاصله سنج‌های رادیویی، لینک‌های ارتباط داده و تقویت کننده‌ها نیز از دیگر تخصص‌های این شرکت محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: شناسایی درست مسائل استراتژیک صنایع، سرمایه‌گذاری و چندین سال تمرکز روی حل این مسائل باعث شده است علاوه بر محصولات تولید شده، انباشت کم‌نظیری از دانش فنی در این حوزه حاصل شود. در نتیجه فعالیت‌های ما در این شرکت، این ظرفیت‌های ایجاد شده به درستی به صنایع مربوطه متصل و زمینه همکاری‌های عمیق و سازنده‌ای را برای کشور فراهم آورده است.

به گفته پوریعقوبی، اهتمام جدی به مسئله ارتقاء، کیفیت تولید در تراز جهانی، رعایت استاندارد‌ها در بخش تولید، تأمین قطعات از منابع معتبر، صحت سنجی از قطعات در آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و تعریف فرآیند‌های دقیق و کارآمد در کنترل کیفیت از مهمترین اقداماتی است که موجب ارتقاء محسوس کیفیت در تولیدات شرکت شده است.

وی ادامه داد: هفت، هشت شرکت داخلی با ما رقیب هستند. البته با توجه به پیچیدگی محصولات رقبا کم هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» همچنین، طراحی و توسعه کارت‌های پردازش داده - طراحی و ساخت انواع آنتن‌های مخابراتی، پروژه‌های تولیدی انواع فیلتر‌های مکانیکی را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد.

در ادامه کرباسی از بخش‌های مختلف واحد تحقیق و توسعه اعم از قسمت طراحی سخت افزار و اندازه‌گیری، اتاق تست و بخش تولید و استانداردسازی، کنترل کیفیت پخش بازدید کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، همچنین از یک شرکت دانش‌بنیان دیگر که در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، تولید نرم افزار، سخت افزار و شبکه رایانه‌ای، واردات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه، انجام تمام فعالیت‌های مرتبط در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای، امنیت داده و شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌های ویژه، خرید و فروش در حوزه فناوری اطلاعات، انجام دیگر فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند هم بازدید کرد و طی این دیدار بر اتصال این شرکت به نهاد‌های مرتبط از جمله معاونت علمی برای تسهیل‌گری زمینه‌های همکاری و حمایت‌های مادی و معنوی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • صدور نخستین سند اعیانی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در البرز
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی