Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر هومن کریمی وثیق، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، با بیان اینکه ایران در حدود 50 سال است که کاتالیست‌های مختلفی را در صنایعی چون پتروشیمی و پالایشگاه کاربردی کرده است، گفت: این امر باعث می‌شود تا علاوه بر خروج حجم زیادی ارز از کشور، وابستگی خارجی به این محصول حیاتی وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمی وثیق با بیان اینکه بومی سازی این محصولات را در کشور آغاز کردیم، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 30 محصول در این شرکت تولید می‌شود که جزو محصولات دانش بنیان به شمار می‌رود و ما توانستیم در مرحله نخست کاتالیست‌های مصرفی برای تولید گاز سنتز را در صنایع مختلف بومی کنیم به طوری که اکنون تولید متانول، اوره، آمونیاک و آهن اسفنجی در مجتمع‌های کشور امکان پذیر است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه اولین شرکت تولیدکننده کاتالیست در کشور هستیم، گفت: تمام کاتالیست‌های تولیدی این شرکت برای نخستین بار در کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه در مجموع 90 نوع کاتالیست داریم، اظهار کرد: از این تعداد حدود 30 کاتالیست توسط این شرکت تولید شده است و هنوز 60 کاتالیست ایرانی نشده است. این کاتالیست‌ها در پالایشگاه‌های خلیج‌فارس، بندرعباس، شیراز، اصفهان، اراک، تبریز، کرمان و کرمانشاه استفاده شده است، می‌توان گفت تمام پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و صنایع فولادی از این کاتالیست‌ها بهره‌مند شدند.

کریمی وثیق با بیان اینکه توانستیم بیش از 65 درصد نیاز حوزه صنعت فولاد داخلی به کاتالیست‌ها را تامین کنیم، اضافه کرد: با تحقیق و بررسی فرآیند تولید آهن اسفنجی، توانستیم نوع جدیدی از کاتالیست‌های مورد نیاز این فرآیند را تولید کنیم که می‌توان از آن به عنوان نسل جدیدی از کاتالیست‌های آهن اسفنجی یاد کنیم. این پروژه تحقیقاتی با شرکت فولاد خوزستان مراحل نهایی تکمیل دانش فنی خود را طی می‌کند که در آینده‌ای نزدیک می‌توان شاهد جایگزینی این کاتالیست جدید بود.

وی ادامه داد: اتفاقی که در کشور در حوزه به‌کارگیری کالای ایرانی رخ داد این بود که شرکت‌ها سعی کردند با استفاده از دانش فنی و ارتقای کیفیت کالای مورد نیاز را تولید کنند؛ زیرا در نحوه استفاده از کالای ایرانی نسبت به کالای خارجی همیشه مسئولان سخت‌گیر بودند و اعتقاد داشتند که کالای تولیدی باید از نظر کیفیت نسبت به کالای خارجی بهتر باشد. بنابراین کاتالیست‌های تولید این شرکت 10 تا 15 درصد بالاتر از رقبای اروپایی است؛ ولی از نظر قیمت، قیمت چینی محاسبه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: از سال 95 تا به امروز هر سال ظرفیت تولید دوبرابر بوده است؛ پیش‌بینی می‌شود که امسال ظرفیت تولیدی شرکت 2.2 برابر افزایش یابد. سال گذشته ظرفیت تولیدی 1300 تن بوده که در سال 99 به 3هزار تن خواهد رسید. حدود سه کاتالیست‌ جدید هم به سبد تولیدی این شرکت دانش‌بنیان اضافه خواهد شد.

کریمی وثیق تصریح کرد: با توجه به تحریم‌ها حضور شرکت‌های اروپایی در کشور کم است با اینکه بازار کاتالیست ایران در داخل کشور بازار بزرگی است؛ ولی اگر ما بخواهیم خودمان را در چرخه کیفیت قرار دهیم باید به بازار صادراتی نگاه عمیق داشته باشیم تا در کنار رقبای بزرگی اروپایی قرار بگیریم. حدود دو سال است که بحث بازاریابی صادراتی را شروع کردیم و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک‌ماه آینده قرارداد صادراتی با کشورهای عربی بسته شود. امیدواریم تا پایان سال حدود سه قرارداد صادراتی داشته باشیم.

وی درباره شعار سال تحت عنوان جهش تولید گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور اقتصاد مستمری باشد باید نگاهمان به سمت افزایش تولید باشد و این امر مهم زمانی محقق می‌شود که در حد حرف باقی نماند. متاسفانه صحبت‌های رهبری گاها در لایه‌های پایین‌تر مستهلک می‌شود، امیدواریم اتفاق نیفتد بلکه موانع تولید در حوزه بانکی، چرخش مواد اولیه و واردات برطرف شود. باید زیرساخت تولید اصلاح شود در غیر اینصورت با صحبت کردن نمی‌شود به تحقق شعار سال امیدوار بود.

انتهای پیام/

169 / 336 کاتالیست دانش بنیان بومی سازی فولاد امیرهومن کریمی وثیق پالایشگاه پتروشیمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کاتالیست دانش بنیان بومی سازی فولاد پالایشگاه پتروشیمی شرکت دانش بنیان کاتالیست ها ظرفیت تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۰۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون عملیات اجرایی احداث واحدهای جدید با ۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد با میانگین پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد در استان هرمزگان آغاز شده است.

مهدی دوستی، امروز (پنجم اردیبهشت ماه)، در نشست با اساتید و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس و شهید بهشتی که با حضور سرلشکر رحیم صفوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسدران انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است که شاید در عملیات احداث آن بیش از ۱۵ هزار کیلومتر کابل کشی به‌کار رفته است، یعنی دو برابر مرزهای آبی و خاکی کشور و  ۶.۵ میلیون اینچ جوشکاری انجام شده که معادل ۶ فاز پارس جنوبی است و مجموع مخازن پالایشگاه نیز ۱۱.۵ میلیون بشکه است.

وی با اشاره به بازدید دانشجویان در خصوص اهمیت بندر شهید رجایی، گفت: بندر شهید رجایی ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار TEU ظرفیت کانتینری دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار TEU ظرفیت از آن طی دولت سیزدهم اضافه شده است.

وی افزود: کل توسعه بندر شهید رجایی از ابتدای احداث تا قبل دولت سیزدهم ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار بوده است اما در این دولت توسعه ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار دیگر آغاز شده است.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، با اشاره به اهمیت جزایر سه گانه، عنوان‌کرد: برنامه‌های توسعه‌ای غرب جزیره قشم را با راه اندازی اکوسیستم دریایی از باسعید و در فاصله ۳۵ کیلومتری با جزایر سه گانه را در دستور کار قرار دادیم تا تردد به جزایر سه گانه را رونق دهیم.

دوستی گسستگی زنجیره‌های ارزش در هرمزگان را ضعف استان عنوان کرد و گفت: از ۴.۵ میلیون تن تولید فولاد استان حتی یک کیلو گرم هم به درد صنعت پیشران استان هرمزگان که کشتی سازی است نمی‌خورد از این رو در واحدهای فولادی جدید  تولید گریدهای فیزیکی مورد نیاز صنایع پیشران را نیز در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون عملیات اجرایی احداث واحدهای جدید با ۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد با میانگین پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد در استان هرمزگان آغاز  شده و این امر نشان‌گر تحقق عقلانیت در توسعه کشور است چون‌در مرکز ایران صنعت فولاد دیگری ایجاد نشده است.

استاندار هرمزگان صنایع پالایشی را دیگر ظرفیت استان هرمزگان معرفی کرد و عنوان کرد: مجموع ظرفیت پالایشی استان هرمزگان یک میلیون بشکه است و یک میلیون بشکه‌ نیز ظرفیت پالایشی جدید در استان آغاز شده است و در پروژه‌های جدید به دنبال ایجاد پتروپالایشگاه‌ها هستیم تا به جای سوخت، مواد اولیه برای کالا تولید کنیم که در این راستا مهم‌ترین پروژه ما پتروپالایشگاه نگین مکران است و می‌تواند به تنهایی ایران را به قطب نساجی دنیا تبدیل کند.

دوستی ابراز داشت: در زنجیره‌های شیمی_ معدنی نیز ورود کردیم و با ترکیب ظرفیت‌های نفتی با ظرفیت‌های معدنی به دنبال تولید کودهای فسفاته و خودکفا کردن کشور در این حوزه هستیم.

وی شیلات و آبزی‌پروری را دیگر مزیت نسبی استان دانست و اظهارداشت: در ابتدای دولت کل ظرفیت تولید ماهی در قفس استان هرمزگان ۵ هزار تن بود اما با ایجاد ۱۱ هزار تن ظرفیت جدید امروز به ۱۶ هزار تن تولید ماهی در قفس رسیده‌ایم و در پرورش میگو نیز طی دو سفر رئیس جمهور به استان بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای برق‌رسانی به مزارع پرورش میگو اعتبار تخصیص داده شد تا بتوانیم بهره‌وری را در این مزارع بالا ببریم.

استاندار هرمزگان در رابطه با آب شیرین‌کن‌ها نیز گفت: در حال حاضر به ازای هر ۳.۵ کیلووات ساعت برق یک متر مکعب آب شیرین‌سازی می‌شود اما هدف‌گذاری ما رسیدن به شیرین سازی یک مترمکعب آب به ازای هر یک کیلووات ساعت برق است که اگر  بتوانیم به این تکنولوژی دست پیدا کنیم کشاورزی با آب شیرین‌سازی شده در کشور اقتصادی خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف