Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.  تاریخ انتشار: 15:30 - 31 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۲۳۳۵

خبرگزاری میزان - عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال صحبت‌هایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده می‌شود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانه‌ها اعلام نکرده اند. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

فراخوان جشنواره مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان منتشر شد

فراخوان نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان منتشر شد. نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان با همکاری و حمایت انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر، خانه عروسک، دانشکده هنر‌های نمایشی و موسیقی پردیس هنر‌های زیبا دانشگاه تهران و موسسه فرهنگی هنری تماشاگان و به دبیری مهشید موسوی برگزار خواهدشد.

فراخوان این جشنواره به شرح ذیل است:

مقدمه: همه‌گیری بیماری کرونا در جهان شرایط خاصی ایجاد کرده که موجب تغییرات فراوان در نگرش و باور‌های مردم دنیای معاصر شده و دغدغه‌های فکری جدیدی را برای آن‌ها به وجود آورده است، به‌گونه‌ای که سبک زندگی و اندیشه بسیاری از مردم جهان به دو بخش پیش و پس از کرونا تقسیم خواهد شد. کشور‌های درگیر در حال انجام اقدامات لازم برای مهار این بیماری همه‌گیر هستند.

قرنطینه و ویروس کویید ۱۹ در دنیای هنر نیز تأثیر بسیاری داشته و نهاد‌های هنری به شکل‌های مختلف واکنش‌هایی به این موضوع داشته‌اند.

بسیاری از دانشکده‌ها، دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی در دنیا تعطیل شدند و فعالیت‌های آموزشی و اداری خود را به صورت مجازی دنبال می‌کنند. ایران نیز از جمله کشور‌هایی است که طی دو ماه اخیر دانشگاه‌ها و مدارس خود را تعطیل و از طریق آموزش مجازی فعالیت‌های علمی خود را دنبال می‌کند.

اما همه گیری مشکلات کرونا فقط مختص دانشگاه‌های ایران نیست ودر این بین بسیاری از دانشگاه‌های دنیا ترم‌های بهار و حتی تابستان ۲۰۲۰ را کاملاً به صورت مجازی برگزار کرده و از پذیرش حضوری دانشجویان خودداری ک رده‌اند.

در این شرایط و وضعیت فعلی، ما دانشجویان نمایش عروسک‌ی بر آن شدیم تا زمان پس گرفتن کارگاه‌ها، سالن‌ها و کلاس‌های درسمان از کرونا با برگزاری جشنواره‌ای مجازی، از راه‌ها و شهر‌های دور، خودمان با خودمان و از خودمان یاد بگیریم.

به همین خاطر می‌خواهیم با برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی مجازی نمایش عروسکی دانشجویی فضایی خلاقانه برای خودمان بسازیم تا پس از کرونا، با ذهنی باز و خلاق به کلاس‌هایمان برگردیم. عروسک‌ها همیشه رهاتر از هر قر نطینه‌ای، بی پروا احساسات صادقانه خود را منتقل کرده اند، چه خوب است که اکنون واسطه‌ای باشند میان دانشجویان تا صدای آن‌ها بلندتر و کارسازتر به گوش رسد.

ما با برگزاری نخستین جشنواره بین المللی مجازی نمایش عروسکی دانشجویی و با عروسک هایمان در کنار هم فاصله‌ها را کم و روز‌های سخت را مفید و ارزنده و با هیجان به پایان می‌بریم.

دبیر نخستین جشنواره بین المللی مجازی نمایش عروسکی دانشجویی

تصور کلی جشنواره: آثار کوتاه نمایش عروسکی با هر شیوه، ب ا مدت زمان حداکثر ۷ دقیقه و محوریت تجربه ها‌ی نو و زندگی در دوران قرنطینه و کرونا به دبیرخانه جشنواره در تاریخ اعلام شده ارسال، و در دو بخش داخلی و بین الملل داوری شده و اسامی برگزیدگان اعلام خواهد شد.

محور‌ها و اولویت ها: جشنواره "مجازی نمایش عروسکی دانشجویی" فرصتی تازه در جهت شروع و پرورش تجربه تفکر خلاقانه و رشددادن به نمایش عروسکی دانشجویی در بستری نو به نام فضای مجازی و ارتباط تما شاگر و نمایش از راه دور در محور‌ها و اولویت‌های زیر برگزار می‌شود:

۱: موضوع آزاد

۲: برداشت آزاد از نمایشنامه‌های ایرانی و جهانی؛ کلاسیک و مدرن، مانند متون یونان باستان و آثار شکسپیر و تطبیق با شرایط کنونی و آفرینشی نو و خلاقانه

۳: تجربه‌های رئالیستی دوران قرنطینه

۴: بازتولید روابط اجتماعی دوران پس از کرونا

عباس جهانگیریان «دختر ابریشمی» را می‌نویسد

عباس جهانگیریان قصد دارد نمایشنامه «دختر ابریشمی» را به سفارش امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نگارش درآورد.

عباس جهانگیریان درباره «دختر ابریشمی» گفت»: این نمایشنامه داستان دختری است که مادرش را از دست می‌دهد؛ در زمانه‌ای که دخترها فرزند به‌حساب نمی‌آیند به‌ ویژه دختری مثل شخصیت اصلی این نمایشنامه که مسایل خرافاتی مثل نحسی و بد بیاری را نیز به دوش می‌کشد. این دختر، از سوی پدر و برادرهای خود از خانه طرد می‌شود اما به‌جای غصه خوردن و انفعال با تدبیر اتفاق‌هایی را در زندگی‌اش رقم می‌زند که روزهای غمبارش را فراموش می‌کند.

وی در ادامه گفت: داستان این نمایشنامه از متون کهن اقتباس شده است اما با اصل داستان فاصله دارد و می‌توان گفت تنها نگاهی به این داستان کهن داشته، که تاکنون از ظرفیت نمایشی آن استفاده نشده است.

جهانگیریان ضرورت پرداختن به این‌گونه داستان‌ها را کم‌توجهی نوجوانان به خواندن متون کهن ادبی از جمله آثار فردوسی، عطار، بیهقی و دیگران دانست و افزود: زمانی که این داستان ها به‌ صورت نمایشنامه یا نقل و نقالی روایت می‌شود، این پل ارتباطی کم‌کم شکل می‌گیرد و نوجوان‌ها علاقه‌مند می‌شوند.

این نویسنده حوزه کودک و نوجوان همچنین کم‌توجهی متولیان فرهنگی را زمینه‌ساز دور شدن نسل جدید از هویت تاریخی و فرهنگی خود عنوان کرد و یادآور شد: کانون می‌تواند با مشارکت صداوسیما دست به تولید و ضبط تئاتر برای کودکان و نوجوانان بزند و تئاتر را به خانه‌ها ببرد تا با استفاده از ظرفیت تلویزیون، تئاتر عادلانه در اختیار تمام بچه‌های ایران قرار بگیرد.

جهانگیریان در زمینه کمبود محتوای نمایشی برای کودکان و نوجوانان اظهار کرد: در سه دهه گذشته اتفاق خوبی در عرصه نمایشنامه‌نویسی کودک و نوجوان ایران روی نداد و بیش‌تر آثار به نوعی تکرار بود و یکی از دلایل آن شاید این باشد که برای نمایشنامه‌نویسان بااستعداد انگیزه و شرایط مناسبی فراهم نشده تا خلاقیت‌شان را بروز دهند.

وی افزود: خلاقیت و آفرینش، پدیده‌ای دلی و درونی است و تنها یک مدیر تئاتری می‌تواند توجه نمایشنامه‌نویسان را به یک ضرورت تاریخی و اجتماعی جلب و جذب و به تعبیری بسترسازی کند.

نویسنده رمان‌ «سایه هیولا» در پایان یادآور شد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این ظرفیت را دارد که در تولید نمایشنامه و اجرای تئاتر کودک ایران پیشگام باشد.

ماهنامه‌‌ «نمایش» روی پیش‌خوان

جدیدترین شماره‌‌ ماهنامه‌‌ نمایش، ویژه‌‌ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ با نگاه ویژه‌ به بازی‌های نمایشی منتشر شد.

در نگاه ویژه‌‌ شماره  ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» به بازی‌های نمایشی پرداخته شده است و مقاله‌های «گفت‌وگوی خیالی با آقای آگستو بوآل» نوشته‌ سعید تشکری، «بازشناسی پهلوان کچل، کهن‌ترین نسخه‌ مکتوب نمایش عروسکی در ایران» نوشته‌ شهرام حبیب‌الله زرگر، «تبدیل افسانه‌های شفاهی به اثر مکتوب نمایشی؛ برداشتی تجربی» نوشته‌ عبدالرضا فریدزاده، «جنبه‌های نمایشنامه‌ عامیانه» نوشته‌ صادق عاشورپور، «نگاهی به بازی‌های نمایشی در کشورهای عربی» نوشته‌ علی زیستی و روژین نادری و «پیرک، نمایش‌های سنتی و عامیانه در افغانستان» نوشته‌ حمید احمدی در این راستا منتشر شده‌اند.

گفت‌وگو با یدالله آقاعباسی با عنوان «تئاتر در اسارت می‌میرد» نیز در این شماره ارائه شده است. همچنین مخاطبان می‌توانند مقاله‌ «فیلسوف و دو نمایشنامه‌نویس: سقراط، آگاتون و آریستوفانس در ضیافت افلاطون» نوشته‌ فردی روکم با ترجمه‌ مجید کیانیان و «تئاتر سنتی هند، اسطوره و اسطوره‌شناسی، منابع پایه در نمایش‌های کلاسیک هند» تالیف آبتین جاوید را نیز در این شماره بخوانند.

سرمقاله‌ این شماره با نام « تئاتر، بدون متافیزیک موضوعیت ندارد!» به قلم نصرالله قادری منتشر شده است. نکوداشت شماره‌‌ ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» به داود فتحعلی‌بیگی اختصاص دارد که به همراه یادداشتی از محمدحسین ناصربخت و مصاحبه‌ای با عنوان «هیچ‌گونه انحصاری وجود ندارد» به چاپ رسیده است.

شماره‌‌ ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» ویژه‌ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری در ۱۲۴ صفحه و با بهای ۱۲ هزار تومان برای عموم علاقه‌مندان حوزه‌ تئا‌تر زیر نظر دفتر پژوهش و انتشارات نمایش اداره‌کل هنرهای نمایشی چاپ و توزیع شده است.

پرده آخر نمایش موزیکال «یخ‌زده»

تئاتر کمپانی دیزنی اعلام کرده با بازگشایی مجدد سالن‌های تئاتر در برادوی دیگر موزیکال «یخ زده» اجرا نخواهد شد.

کمپانی دیزنی تهیه کننده نمایش موزیکال «یخ‌زده» برگرفته از انیمیشنی به همین نام است و در برادوی روی صحنه بود تا اینکه پاندمی ویروس کرونا درب سالن‌های تئاتر برادوی را بست. تئاتر کمپانی دیزنی اعلام کرده با بازگشایی مجدد سالن‌های تئاتر در برادوی دیگر موزیکال «یخ زده» اجرا نخواهد شد.

اما اجرای نمایش «علاالدین» و «شیرشاه» کماکان ادامه خواهد داشت. دو نمایش مذکور نیز براساس دو انیمیشن محبوب از دیزنی است.

قرار است از دکور و لباس‌های طراحی شده در «یخ زده» برای اجرا‌های بین‌المللی نمایش در شهر‌های سیدنی، لندن، توکیو و هامبورگ در سال آینده استفاده شود.

در حقیقت «یخ‌زده» نخستین نمایشی است که به دلیل پاندمی ویروس کرونا دیگر روی سن نخواهد رفت. نخستین بار نمایش «یخ زده» ماه مارس سال ۲۰۱۸ در سالن سنت جیمز تیه‌تر شهر نیویورک اجرا شد؛ و تا زمانی که به دلیل فاصله‌گذاری اجتماعی سالن‌های برادوی را نبسته بودند، نمایش اجرا می‌شد.

توماس شوماخر مدیر تولیدات تئاتر دیزنی می‌گوید: «به چند دلیل تصمیمی که گرفتیم سخت بود. نخست به این علت که باور داریم سه نمایش ما در چشم انداز جدید برادوی می‌تواند به اجرا ادامه بدهد.»

نمایش‌های «علاالدین» و «شیرشاه» که مدتهاست روی صحنه است، با بازگشایی مجدد سالن‌های برادوی دوباره اجرا خواهند داشت.

در حقیقت «یخ‌زده» در میان سه نمایش ضعیف‌ترین استقبال را داشت. برای این نمایش بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار هزینه شد و انتظار‌ها از سودآوری به اندازه میزان استقبال از فیلم انیمیشن «یخ زده» بالا بود، اما در چند هفته نخست آغاز اجراها، استقبال از «یخ زده» خوب ارزیابی شد، هفته‌ای دو میلیون دلار بلیت می‌فروخت. اما در دو سال گذشته نمایش «یخ زده» با افت مخاطب روبه‌رو شده و. پیش از بسته شدن سالن‌ها رقم فروش بلیت به هفته‌ای یک میلیون دلار رسیده بود.

در مجموع از زمان آغاز نمایش «یخ زده» در برادوی در سال ۲۰۱۸، ۱۵۵ میلیون دلار فروخته است. نمایش «علاالدین» طولانی‌ترین زمان اجرا در برادوی را دارد و از سال ۲۰۱۴ روی صحنه است. این نمایش ۴۶۱.۹ میلیون دلار بلیت فروخته است. «شیرشاه» از سال ۱۹۹۷ در برادوی اجرا می‌شود و بیش از یک میلیارد و شصت میلیون دلار بلیت فروخته است.

دیزنی درنظر دارد نمایش «دیو و دلبر» (براساس انیمیشن محبوب دیو و دلبر) را در برادوی تولید کند. البته توری که برای اجرای نمایش «دیو و دلبر» برگزار خواهد شد جمع و جور‌تر از تور نمایش «علاالدین» است. مدیران بخش تئاتر دیزنی، دربرنامه تولید نمایش‌های «کتاب جنگل» (در ایران پسرک جنگلی) و «هرکول»، «عروس شاهزاده» را مدنظر دارند.

همچنین نمایش برنده جایزه تونی «آیدا» را در بهار سال ۲۰۲۲ در آلمان روی صحنه خواهند برد.

انتهای پیام/  

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار تئاتر تئاتر در ایران نخستین جشنواره بین المللی مجازی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان کودکان و نوجوانان میلیون دلار دانشگاه ها منتشر شد روی صحنه خواهد شد سالن ها خانه ها یخ زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۰۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این خبرها را از دست ندهید

رونمایی از تیزر مستندی درباره خوشه‌چینی انگور، خبری از رویداد تئاتر صاحبدلان، تمدید مهلت شرکت در جشنواره خیمه شب بازی، نمایشنامه‌خوانی آسیدکاظم، خبری از اجرای دروغ پارلمانی، انتشار نسخه نابینایان همسر و پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین‌ماه از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.

تیزر مستند «بارگادون» ساخته ابراهیم شفیعی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، مستند «بارگادون» به آداب و رسوم خوشه‌چینی انگور و تهیه کشمش در شهرستان اسفرورین می‌پردازد.

در شهرستان اسفرورین انگور تازه‌فروشی نمی شود بلکه انگورها طی فرآیندی به کشمش تبدیل و سپس به فروش می‌رسند.

در شهریورماه در شهر اسفرورین انگورها را می‌چینند و در معرض آفتاب قرار می‌دهند تا به کشمش تبدیل شود، به این فرآیند «بارگادون» گفته می‌شود.

اسفرورین یکی از بزرگ‌ترین شهرستان‌های تات‌نشین ایران است و مردم آن به زبان تاتی از زبان‌های ایرانی شاخه شمال‌غربی سخن می‌گویند. پیشینه‌ این زبان به دوران مادها بازمی‌گردد.

«بارگادون» تازگی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی راه یافته است. 

عوامل این مستند عبارتند از: تحقیق، نگارش و کارگردان: ابراهیم شفیعی، تهیه کننده: علیرضا ولی‌پور، مدیر تصویربرداری: محمد معدنی، آهنگساز: اکبر بلالی، تدوین: ابراهیم شفیعی و سحر برجی حسن کیاده، صداگذاری: محمدحسن صفابخش، صدابردار: سیدجلال سعادت‌یار، مشاور پروژه: دکتر عمران رحیمی‌فر، طراح پوستر: محمدحسن صفابخش.


برگزاری رویداد تئاتر صاحبدلان در شهر شاهین شهر  
 
جلسه هماهنگی، تبادل نظر و امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل هنرهای نمایشی و شهرداری شاهین شهر برای اجرای از رویداد تئاتر صاحبدلان در شهر شاهین‌شهر برگزار شد. 
به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، روز گذشته، سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌ماه، جلسه‌ای با حضور کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی، سعید ابریشمی راد؛ شهردار شهر شاهین‌شهر، محمود فرهنگ، رئیس کانون تئاتر دینی، سید رسول هاشمیان؛ رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری شاهین شهر؛ نوید توکلی؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهین شهر، مریم سادات معلایی؛ مدیر هنری و شهرام نکویان؛ دبیر پایتختی کتاب شاهین شهر به منظور بررسی زیرساخت‌های لازم برای برگزاری چهاردهمین رویداد بین‌المللی تئاتر صاحبدلان در شهر شاهین‌شهر برگزار و تفاهم‌نامه همکاری امضا شد. 
 
کاظم نظری در این جلسه ضمن خوش‌آمدگویی به شهردار شاهین شهر و همراهان او گفت: در دیدار اخیری که اسفندماه در خلال رپرتوار «تئاتر کابردی» از شهر شاهین شهر داشتم، کیفیت سالن‌های اجرا را بسیار استاندارد دیدم، به نحوی که حتی در شهرهای بزرگ هم نمونه آن را نداریم. همچنین برخورد مسوولین و مردم این شهر، با هنرمندان بی نظیر بود. همان زمان، به فکر اجرای رویداد تئاتر صاحبدلان در این شهر مستعد افتادم.  
 
نظری، بخشی از انتقال جشنواره به شهر شاهین را نیز تمرکززدایی از پایتخت ذکر کرد و چنین تصریح کرد: به نظرم حق هنرمندان و مخاطب شهرهایِ غیرِ تهران هم بهره مندی از اجراهای تئاتر و جشنواره‌هاست. در حد مقدور و امکانات شهرها، تلاش می کنیم برخی از جشنواره‌ها در شهرهایی غیر از تهران هم برگزار شود.  
 
سعید ابریشمی راد؛ شهردار شهر شاهین شهر نیز از اعتماد مدیرکل هنرهای نمایشی در سپردن رویداد بین‌المللی تئاتر صاحبدلان به این شهر تشکر کرد و بیان داشت: من به نمایندگی از خودم، همکاران و مردم هنردوست شاهین شهر از اعتماد شما در  واگذاری این رویداد تشکر می کنم و تمام توان و ظرفیت موجود را برای برگزاری باشکوه این رویداد به کار خواهیم گرفت.    
در پایان جلسه، تفاهم‌نامه همکاری به امضای کاظم نظری به نمایندگی از اداره کل هنرهای نمایشی و سعید ابریشمی راد؛ شهرداری شهر شاهین شهر به نمایندگی از شهرداری شهر رسید.

تمدید مهلت شرکت در جشنواره«خیمه شب بازی»

خانه موزه خیمه شب بازی ایران به منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان خیمه شب بازی و ارتقا سطح کیفی این گونه نمایش سنتی ایرانی نخستین جشنواره نمایش خیمه شب بازی را برگزار می کند.
مهلت شرکت در نخستین جشنواره خیمه شب بازی با توجه به استقبال گسترده علاقمندان تمدید شد وهنرمندان می توانند تا ۱۵ اردیبهشت آثار خود را ارسال کنند.
نخستین جشنواره "خیمه شب بازی"با انتشار فراخوان دعوت از گروه‌های نمایشی، کار خود را آغاز کرده است.این جشنواره به میزبانی خانه موزه خیمه شب بازی ایران از هنرمندان این حوزه در سراسر کشور دعوت می‌کند در این رویداد شرکت کنند.
علاقه‌مندان می‌توانند به سایت خانه موزه خیمه شب بازی ایران با آدرس https://manacultureforum.com مراجعه کنند.‌شماره تماس ۰۹۱۰۴۰۳۳۵۸۷ نیز پاسخگوی سوالات خواهد بود.

آثار ارسالی پس از بررسی اولیه برای شرکت در رقابت دعوت خواهند شد وعلاقه مندان به شرکت در جشنواره پس از دانلود و تکمیل فرم ، فرم تکمیل شده را به همراه سایر مدارک به آدرس : بلوار کشاورز. خیابان وصال شیرازی. کوچه اسلامی ندوشن. پلاک ۶ - کد پستی: ۱۴۱۷۷۵۴۷۷۱ ، خانه فرهنگ مانا از طریق پست یا بصورت حضوری ارسال نمایند

نخستین جشنواره سراسری خیمه شب بازی ایران از تاریخ ۲۸ اردیبهشت تا ۱ خرداد ۱۴۰۳ در تهران برگزار می شود.

آسید کاظم در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر نمایش‌نامه‌ خوانی می‌شود. 

"آسید کاظم" نوشته‌ی محمود استاد محمد، به کارگردانی قاسم زارع در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر نمایش‌نامه‌ خوانی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی تماشاخانه‌ی ایران‌شهر؛ نمایش‌نامه‌خوانی‌ "آسید کاظم‌" به کارگردانی قاسم زارع روز شنبه ۸‌ اردیبهشت ساعت‌ ۲۰‌ در سالن استاد سمندریانِ این تماشاخانه‌ اجرا می‌شود. 

گفتنی است در این نمایش‌نامه‌خوانی مسعود کرامتی، قاسم زارع، بهرام‌ ابراهیمی، فرهاد بشارتی، بهرام درخشان، علی عطایی‌حور، حسن شفیعی، دانیال ابراهیمی، آیدا قدرتی حضور خواهند داشت.   

علاقه‌مندان به تهیه‌ی اینترنتی بلیت‌های این اجرا می‌توانند به سایت تماشاخانه‌ی ایران‌شهر و یا سامانه‌ی تیوال مراجعه نمایند.

نمایش «هواخوری» به نویسندگی و کارگردانی صحرا فتحی، خرداد ۱۴۰۳ در تهران روی صحنه خواهد رفت.

صحرا فتحی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، پس از ۵ سال دوری از صحنه، نمایش «هواخوری»، جدیدترین نمایشنامه خود را به صحنه خواهد آورد. 



«هواخوری»، خرداد ۱۴۰۳ در یکی از سالن‌های نمایشی تهران روی صحنه خواهد رفت. این اثر نمایشی هم‌اکنون پس از دریافت مجوز، روزهای تمرین را پشت سرمی‌گذارد. 

صحرا فتحی، نویسندگی، کارگردانی، بازیگری و تهیه‌کنندگی نمایش‌های «مار بازی»، «پونز»، «شبکاری»، «تئاتر بد»، «آوازه خوان طاس»، «ولپن»، «دکلره»، «سرگرم خودت بودی»، «آتن، مسکو»، «خانه زاد» و... همچنین فیلم‌های کوتاه «زنی که شاعر بود»، «به دریا خوش آمدی» و «بلعیده شده» و نگارش چند فیلمنامه بلند را در کارنامه هنری خود دارد. 

این بازیگر و کارگردان با نمایش‌های «دکلره» و «شبکاری» هم در شهرهای مختلف کانادا نیز به اجرا پرداخته است.

صحرا فتحی جایزه بهترین فیلم خارجی در نهمین دوره جشنواره فیلم زنان کالیفرنیا آمریکا با فیلم «زنی که شاعر بود» را دریافت کرده است همچنین در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن حضور داشته و از ده جشنواره مطرح بین‌المللی جایزه بهترین بازیگر و کارگردانی را دریافت کرده است.

اطلاعات تکمیلی نمایش «هواخوری» به‌زودی منتشر خواهد شد.

پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد

تهران، شیراز، مشهد و کرج پرفروش‌ترین سینماهای کشور در نخستین ماه سال ۱۴۰۳ بودند.

به گزارش روابط عمومی موسسه سینماشهر، ۶۷ درصد از فروش کل سینمای ایران در فروردین ماه ۱۴۰۳ مربوط به ۴۰ سینمای اول کشور در این ماه بود و جمع کل فروش این سینماها بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان اعلام شد.

بر اساس این گزارش، پردیس سینمایی «کوروش» تهران با فروش بیش از ۱۰ میلیارد و ۳۲۲ میلیون تومان، پردیس سینمایی «ایران‌مال» تهران با فروش بیش از ۸ میلیارد و ۳۴۵ میلیون تومان، پردیس سینمایی «آزادی» تهران با فروش بیش از ۴ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان، پردیس «هنر شهر آفتاب» شیراز با فروش بیش از ۴ میلیارد و ۲۵۱ میلیون تومان، پردیس سینمایی «مگامال» تهران با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان، پردیس سینمایی «هدیش» تهران با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۷۰۹ میلیون تومان، پردیس سینمایی «هویزه» مشهد با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومان، پردیس سینمایی «ملت» تهران با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۲۶۳ میلیون تومان، پردیس سینمایی «بام نیایش» تهران با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۸۳ میلیون تومان و پردیس سینمایی «اکومال» کرج با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان به ترتیب در رتبه‌های اول تا دهم جدول سینماهای پرفروش کشور در فروردین ماه قرار گرفتند.

نسخه ویژه نابینایان «همسر» با صدای مسعود فروتن منتشر می‌شود

مسعود فروتن فیلم سینمایی «همسر» ساخته مهدی فخیم‌زاده را برای نابینایان توضیح‌دار کرد. 

این گروه نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «همسر» ساخته مهدی فخیم‌زاده را پنجشنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ در چارچوب برنامه فیلمخانه منتشر می‌کند.

این فیلم روز پنجشنبه ساعت ۱۹ از طریق سایت سوینا در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

نظارت متن و ضبط این برنامه به عهده کیوان کثیریان بوده و متن روایت آن را محدثه واعظی‌پور نوشته است. این برنامه در استودیو شهر صدای پارسیان با صدابرداری رامتین ناهید ضبط شده و مرجان طبسی آن را میکس و تدوین کرده است.

علاقمندان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به نشانی www.sevinagroup.com به فایل صوتی فیلم‌های سینمایی توضیح‌دار دسترسی داشته باشند. 

«دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!

نمایش «دروغ پارلمانی» به تهیه کنندگی بهمن هاشمی و طراحی و کارگردانی سهیل حاتمی و از شب گذشته، اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرد.

نمایش «دروغ پارلمانی» به تهیه کنندگی بهمن هاشمی و طراحی و کارگردانی سهیل حاتمی و از شب گذشته، اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرد؛ این نمایش تا پنجم خردادماه هرشب راس ساعت ۲۱:۳۰ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.

محسن رضوی نیا، مهسا احمدپور، رضا امانلو، پردیس کریمی، پویان پوینده، فاطمه عباسی، ناهید عبدالمحمدی، مسعود روشن و سالار آذریان بازیگران نمایش به «دروغ پارلمانی» می‌باشند.

«دروغ پارلمانی» برداشتی از نمایشنامه به دنبال دروغگو اثر دیمیتریس پساتاس، نمایشنامه‌نویس و طنزپرداز ترک‌تبار است که در یونان زندگی و فعالیت می‌کرده است؛ در خلاصه داستان این نمایش آمده است: با دروغ همه چیز به دست میاد، ولی نمیشه نگهشون داشت.

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به دراماتورژ: تبسم شاهپوری، تولید: پویان پوینده، منشی صحنه: زهرا حیدری، دستیاران کارگردان: ایمان نیکخو و بیتا جباری و ستاره شهنی، طراح صحنه: مرتضی عبدالحسینی، ساخت دکور: مرتضی عبدالحسینی و علی عباسیان و محسن بهرامی، گریم: بهاره مینایی، لباس: ملیکا نخعی، طراح نور: سهیل حاتمی، مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت، طراح پوستر: پوریا مقدم، ساخت تیزر: عرفان محمدی، عکاس: مجید هزاوه و امیر علی سیدجلالی اشاره کرد.

علاقمندان جهت تهیه بلیط و تماشای این نمایش می‌توانند تا پنجم خردادماه به سایت تیوال و یا گیشه پردیس تئاتر شهرزاد به آدرس خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو،‌ بعد از سفارت ایتالیا، شماره ۷۶ مراجعه نمایند.

این باکس خبری با دیگر خبرهای دریافتی به روز می‌شود.

دیگر خبرها

  • اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی هنر‌های عروسکی
  • این خبرها را از دست ندهید
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!