Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:58:05 GMT

صادرات عسل صفر شد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۱۴۸۰

مدیرعامل صندوق زنبورداری کشور با بیان اینکه صادرات عسل در سال جاری صفر شده است، گفت: تعلیق قانون انتزاع هم که باعث دو تکه شدن سیاست‌های بخش تولید کشاورزی شده، وضعیت صادراتی را تحت فشار قرار داده است. ناطقان: امروز بهزاد بانکی‌پور مدیرعامل صندوق زنبور‌داری کشور در نشست خبری در وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤالی که وضعیت صادرات عسل چگونه است، گفت: امسال صادرات عسل صفر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این تا 5 هزار تن عسل به کشورهای دیگر که 75 درصد آن برای ترکیه بود صادر می‌شد و سال گذشته هم حدود یک‌هزار و 500 تن عسل صادر شد، اما امسال این صادرات به صفر رسیده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تعلیق قانون انتزاع و انتقال سیاست‌های صادراتی به وزارت صمت در این مسئله تأثیر داشته است، گفت: به اعتقاد من از زمانی که سیاست‌های صادراتی به وزارت صمت منتقل شده، سیاست‌های بخش تولید کشاورزی دوتکه شده است. ما بخش تولید را مدیریت می‌کنیم، اما به فرایندهای پس از آن دسترسی نداریم و در بسیاری از موارد این برای بخش کشاورزی آسیب می‌زند.

بانکی‌پور به نمونه‌ای در این زمینه اشاره کرد و گفت: مثلا رویال چینی به قیمت 500 هزار تومان وارد کشور می‌شود، در حالی که ژل بسیار کیفی و مؤثر ایران هم در داخل وجود دارد. از سویی آنها تولیدکنندگان داخل را اجبار می‌کنند که حتماً ژل رویال ایرانی را هم به همین قیمت 500 هزار تومان بفروشند، اما واقعیت این است که ژل رویال ایرانی کیفیت بسیار بالایی دارد و ماده مؤثره آن چندین برابر مشابه چینی است. تقاضای ما این است که قیمت‌گذاری درستی برای محصول ایرانی انجام بدهند و اجازه دهند خود مصرف‌کننده تصمیم بگیرد که آیا نوع چینی و یا نوع ایرانی خریداری کند.

بانکی‌پور در توضیح ژل رویال گفت:‌ این ماده بسیار ارزشمند و دارویی است و سیستم ایمنی بدن را بسیار تقویت می‌کند و در شرایط بحران کرونا می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل صندوق زنبورداری کشور با بیان اینکه سیاستگذاری‌ها و قیمت‌گذاری‌های فعلی وزارت صمت به نفع واردکننده است، گفت: متأسفانه با معلق کردن قانون انتزاع، زنجیره تولید منقطع شده است؛ یعنی بخشی از این زنجیره که مربوط به تولید می‌شود، دراختیار وزارت جهاد کشاورزی است و زنجیره‌های بعدی دراختیار ما نیست.

وی در پاسخ به سؤال دیگری به دلایل دیگر صفر شدن صادرات عسل ایران اشاره کرد و گفت: 75 درصد عسل ایران به ترکیه صادر می‌شد که آنها به خاطر حمایت از تولید داخل، واردات از ایران را ممنوع کردند. نکته بعدی اینکه صادرات یک زنجیره است و بسته‌بندی، بازاریابی هم در آن نقش دارد، اما مهمترین مشکل ما در صادرات این است که به استاندارد ان‌آرپی (باقی‌مانده‌های دارویی و مواد مضر) را نداریم و در یکی دو ماه گذشته سازمان دامپزشکی آن را در دستورکار قرار داده است.

وی افزود: مشکلات دیگری هم وجود دارد، مثلاً محدودیت‌های بانکی در انتقال ارز، کمرنگ شدن مراودات اقتصادی و بسته‌بندی نامناسب از دیگر موارد محدودکننده صادرات بوده است.

بانکی‌پور گفت: ضمن اینکه وزارت امور خارجه باید در مورد بازاریابی و ایجاد بازارهای جدید تلاش بیشتری کند.

مدیرعامل صندوق زنبور‌داری کشور اشاره‌ای هم به تفاهم‌نامه با آفریقایی جنوبی کرد که قرار شد ایران در آن منطقه زنبورداری آنها را توسعه بخشد و آنها هم به حذف تعرفه به واردات از ایران کمک بیشتری کنند.

وی در پاسخ به سؤالی که نتیجه این تفاهم‌نامه به کجا رسیده است، گفت: شرکت مشترکی در آفریقا تشکیل شده و قرار بود آقای رئیس‌جمهور آخر فروردین به آنجا سفر کند که به دلیل مسائل شیوع کرونا این سفر لغو شد.

بانکی‌پور تأکید کرد که آفریقای جنوبی سالانه 5 هزار تن واردات عسل دارد که انجام واردات آنها از ایران به صنعت زنبورداری کشور ما کمک بیشتری خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق زنبور‌داری کشور همچنین به تفاهم‌نامه حمایت از زنبورداری با سازمان جنگلها برای ورود زنبورداران به مراتع و نیز تشکیل اولین شتاب‌دهنده‌ها برای توسعه شرکت‌های نوآور در صنعت زنبورداری اشاره کرد.

در ادامه این نشست، مشیر غفاری مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور هم به لزوم بازاریابی و دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تأکید کرد و گفت: باید بازارهای جدیدی برای این محصول فراهم شود.

وی همچنین به ظرفیت 5 هزار تنی عسل در کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه صادرات ما به عراق و اربیل و دیگر کشورها متوقف شده است که با فعال‌سازی آنها می‌توان به این صنعت کمک کرد.

وی گفت:‌امکان صادرات 52 نوع عسل در کشور وجود دارد، اما همچنان از ارزآوری آن برای کشور بی‌بهره هستیم.

غفاری به سرانه مصرف 1.3 کیلوگرمی عسل در کشور اشاره کرد و گفت:‌ما اکنون به دنبال صادرات فرآوری‌های این محصول هستیم. محصولی به نام میلی‌تین از زهر زنبورعسل استخراج می‌شود که ارزش فرآوری چندین برابری دارد، به طوری که زهر زنبور که 12 دلار به فروش می‌رفت، هر گرم میلی‌تین 100 هزار دلار ارزش دارد.

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور همچنین گفت:‌ استانداردسازی عسل اجباری شده است و نیز قرار است با تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه شهید بهشتی داریم، از عرضه محصولات تقلبی در بازار جلوگیری شود.

وی در پاسخ به سؤالی که روند تولید عسل در سال‌های گذشته چگونه بوده است، گفت:‌در سال‌های 97 و 98 افزایش تولید بوده به طوری که کلونی‌ها 26 درصد، زنبورستان‌ها 15 درصد و تولید عسل هم با 24 درصد افزایش به 112 هزار تن رسیده است.

وی با تأکید بر اینکه این میزان تولید کافی نیست، گفت: در حال حاضر عملکرد در هر واحد کندو 11 کیلوگرم است که باید تحقیقات روی افزایش تولید بیشتر کار کند و روی ملکه زنبورعسل ایرانی باید بیشتر تحقیق کنند.

منبع: الف برچسب ها: صادرات ، عسل ، صفر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: صادرات عسل صفر اشاره کرد و گفت زنبورداری کشور تفاهم نامه صادرات عسل بانکی پور هزار تن صفر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، براساس آمار گمرک صادرات ایران و امارات در سال گذشته بیش از ۲۷ میلیارد دلار بوده که سهم واردات کالا از این کشور بیش از ۲۰ میلیارد دلار ثبت شده است. به گفته مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران این کشور به دلیل اینکه هاب لجستیکی منطقه و واسط تجاری کشور هاست، برای ما با اهمیت است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ذخیره روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن مرغ گرم/ صادرات مرغ بلامانع است
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور