Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طرح انتقال آب با لوله در سطح ۳۲ هزار هکتار از دشت سیستان با اعتبار ۳۴ هزار و ۱۹۸ میلیارد ریال، مرمت و بازسازی۲۳۰ رشته قنات با اعتبار ۱۳۰ میلیارد ریال و چهار هزار و ۵۶۲ هکتار سیستم آبیاری نوین با اعتبار ۳۶۷ میلیارد ریال طرح‌های افتتاح شده امروز توسط رییس جمهوری را در این استان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلام حیدر زورقی افزود: همچنین انتقال آب با لوله به مزارع در سطح ۲۲۰ کیلومتر با اعتبار ۴۹ میلیارد ریال، اجرای عملیات آب و خاک تعاونی‌های تولید در سطح ۱۱۲ هکتار با اعتبار ۸/۱ میلیارد ریال، مالچ پاشی در شهرستان‌های ایرانشهر، بمپور، زهک و میرجاوه در سطح سه هزار و ۲۰۰ هکتار و با اعتبار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال، پخش آب منطقه سیستان در گستره ۱۴ هزار هکتار با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال از دیگر طرح‌های افتتاح شده امروز در سیستان و بلوچستان را تشکیل می‌دهند.

وی عملیات آبخیزداری( پخش سیلاب گوهرکوه خاش) به میزان ۱۰۰ هزار متر مکعب و با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال و نهالکاری سه هزار و ۵۰۰ هکتار و با اعتبار ۱۷۰ میلیارد ریال را از دیگر طرح‌های افتتاح شده امروز در سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: بهره‌برداری از طرح‌های بخش کشاورزی در این استان زمینه اشتغال۵۳ هزار و ۴۴۱ نفر را فراهم کرد.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی دارای تنوع زیادی است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
برخی مناطق این استان مانند سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
با این وجود استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی کشور محسوب می شود به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت انواع محصولات در آن وجود دارد.
سرزمینی که مردم آن در تمام فصول سال چه زمستان، چه بهار، تابستان و پاییز به تولید محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، دامداری، تجارت مرزی، صید و صیادی و صنعت و معدن مشغولند به واقع باید هزاران گنج نامیده شود.
هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.
تولید سالانه افزون بر ۴.۶ میلیون تن محصولات بخش کشاورزی در شرایط مساعد شامل سه میلیون تن محصولات زراعی، ۵۳۰ هزار تن محصولات باغی، ۱۸۰ هزار تن دامی، ۲۵۰ هزار تن شیلاتی و ۶۵۰ هزار تن جنگل و مرتع از جمله ظرفیت های این استان در این بخش محسوب می شوند.
تولید برخی محصولات کشاورزی ۲ بار در سال، دارا بودن رتبه نخست سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید خرمای کشور، دارا بودن رتبه نخست محصولات گرمسیری با تولید سالانه ۱۵۴ هزار تن با بیش از ۱۸ چین در سال، خودکفایی در گوشت قرمز، تولید گونه های نادر نباتی نظیر انگور یاقوتی به عنوان پیش رس ترین انگور کشور، برخورداری از گونه های دامی نظیر گاو سیستانی به عنوان بهترین نژاد گوشت ایران، گاو و مرغ دشتیاری، مرغ خزک، گوسفند بلوچی و دارا بودن نصف جمعیت شتر کشور و دسترسی به آبهای آزاد و امکان صید در اقیانوس هند با صید سالانه افزون بر ۴۴ درصد کل صید کشور از دیگر توانمندی های منحصر به فرد سیستان و بلوچستان در حوزه کشاورزی است.
همچنین از دیگر ظرفیتهای این بخش در استان هزار گنج می توان به ظرفیت بالای واردات دام از مرز با برخورداری هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و پاکستان، وجود سه مرکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی، علوم دامی و شیلاتی و چهار مرکز آموزش عالی، ظرفیت بالا و مناسب برای توسعه جامع واحدهای دام و طیور صنعتی و سنتی و افزایش سطح زیر کشت محصولات بخش کشاورزی به ۲برابر وضع موجود یعنی بیش از ۴۰۰ هزار هکتار در صورت ایجاد زیر بناهای بخش کشاورزی اشاره کرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افتتاح طرح

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افتتاح طرح وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افتتاح طرح سیستان و بلوچستان نیمه بیابانی میلیارد ریال بخش کشاورزی هزار هکتار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۸۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد

در گفتگوی ویژه خبری موضوع سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و آقای بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب به سوالاتی پاسخ داد.

بزرگ زاده گفت: دو دسته از اقدامات در سیل اخیر انجام شد. اولا به منظور مدیریت سیلاب نیاز به زیرساخت داریم و طی سالیان گذشته اقداماتی مانند سدسازی باید انجام شود تا بتوانیم با کمک پروژه‌ها و سد‌ها پدیده‌های حدی اقلیمی را مدیریت کنیم. اما وجود سد‌ها هم کافی نیست و باید مدیریت سیلاب انجام شود. 

او افزود: در حوادث طبیعی اخیر، پهنه بارشی وسیعی داشتیم. کاری که سد‌ها به ویژه سد کهیر انجام دادند این بود که حجمی از سیلاب توسط آنها مهار شد. به عبارتی سیلاب‌های بالادست سد که بارش‌های اصلی آنجا بود را به تاخیر انداختند تا سیلاب‌های پایین دست به طور نسبی فروکش کند و بعد سیلاب‌های بالادست برسد. به معنای دیگر از هم افزایی دو پیک سیلاب جلوگیری شد.

بزرگ زاده ادامه داد: اقدام دیگری که از طریق سد‌ها انجام شد این بود که پیکسایی صورت گرفت. وقتی سیلی با شدت فراوان در یک رودخانه با حجم کم حرکت می‌کند، به یک باره در محدوده وسیع سد قرار می‌گیرد، فرصتی برای کاهش شدت آن پیدا می‌شود. به عنوان مثال دِبی ورودی به سد کهیر که بیش از ۹ هزار مترمکعب در ثانیه بوده، این دبی در لحظه خروج از سد، به ۱۵۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد.

سخنگوی آب با اشاره به وقوع سیلاب در دیگر کشور‌ها گفت: این درحالی است که همین جبهه‌های بارشی در کشور عمان کشته داشته است و حتی کشور‌های مدرن مانند امارات نیز در خدمات زیرساختی با مشکل مواجه شده اند. اگر زیرساخت‌های پروژه‌ای و سد‌ها ایجاد نشده بود، فاجعه بزرگی رخ میداد. سد کهیر در همین دو سیلاب گذشته تمام هزینه‌هایی که برای آن شده بود را برگرداند.

او در خصوص ذخیره آب ناشی از سیلاب‌های اخیر گفت: عمدتا سد‌های سیستان و بلوچستان پر هستند و این آب الان باید برای مصارف مردم در بخش کشاورزی و شرب استفاده شود. در بلوچستان جنوبی از آب‌های سطحی و شیرین سازی آب دریا تامین آب انجام می‌شد، اما اکنون دیگر کمتر نیاز به این بخش وجود دارد و منطقه‌ای که تحت پوشش سد‌ها هستند برای دوره حدودا ۴ ساله مشکلی برای تامین آب شرب و کشاورزی وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • آغاز ساخت دو زمین ورزشی در مهدیشهر
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان