Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کنسرسیوم اروپایی با اجرای پروژه «پایش ماهواره ای پسماندهای دریای مدیترانه» با ابزارهای سنجش از دور، رویکردی نوآورانه را برای ردیابی زباله های آب های ساحلی در سراسر جهان ارائه داد.

تا همین اواخر، مشاهدات ماهواره ای دریاها به دلیل توان تفکیک پایین تصاویر و زمان طولانی برای بازنگری آن ها که اغلب ماه ها یا سال ها به طول می انجامید، تا حدودی محدود بوده است؛ اما امروز داده های ماهواره ای کوپرنیکوس (Copernicus) و توسعه فناوری های چندطیفی، مزیت های قابل توجهی در پایش پسماندهای شناور در دریاها، به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسماندهای شناور معضلی فراگیر و جهانی است که به طور فزآینده ای در حال رشد است. اگرچه استفاده از ابزار سنجش از دور برای پایش این پسماندها، امید بخش است، اما با توجه به ویژگی ها و ابعاد مختلف این پسماندها، بازتابش طبیعی سطح دریا، پوشش ابر در محیط دریایی و چرخه جریانات دریایی که پسماندها را متراکم و یا پراکنده می کنند، همچنان با بسیاری از مشکلات مواجه است. عکسبرداری هوایی و بررسی این پسماندها از طریق کشتی بسیار پرهزینه است، بنابراین معمولا حداکثر یک بار در سال انجام می گیرد.

پروژه پایش ماهواره ای پسماندهای دریای مدیترانه، رویکردی نوآورانه را برای ردیابی زباله های آب های ساحلی در سراسر جهان ارائه داده است. این پایش ها توسط کنسرسیوم اروپایی به رهبری شرکت ARGANS Ltd (در بریتانیا) و همکاری CNR ISMAR (انستیتو علوم دریایی)، دانشگاه Cadiz و دانشگاه Aegean، که تجربه و تخصص قابل توجهی در زمینه مطالعات دریایی و سنجش از دور دارند، انجام شده است.

کنسرسیوم از یک پردازشگر ماهواره ای سنتینل-۲، استفاده کرده تا بتواند به صورت خودکار، پسماندهای شناور دریایی به مساحت ۱۰ هزار کیلومتر مربع از آب های آزاد را تشخیص دهد.

این پردازشگر به گونه ای طراحی شده که بتواند محل استقرار (تجمع طولانی مدت پسماندهای دریایی) پسماندها به طول ده ها متر تا بیش از یک کیلومتر، در سطح دریاهای آزاد را ردیابی کند و تاکنون توانایی خود را در پایش پسماندهای دریایی به مساحت ۵۰ متر مربع به اثبات رسانده است.

آزمایش میدانی پردازشگر در پایش پسماندهای پلاستیکی به ابعاد مختلف (۱۰۰-۲۵ مترمربع) و ترکیبات مختلف، با موفقیت تأیید شده است.

با سرمایه گذاری بیشتر می توان ابزارهای کارآمدی را برای مدیریت پسماندهای دریایی و پاکسازی آن ها توسعه داد، در همین حال باید از پراکسی ها برای شبیه سازی میکرو پلاستیک شناور، استفاده کرد./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ماهواره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | شناور سپاه از خط استوا عبور کرد | اولین ماموریت در نیمکره جنوبی

به گزارش جام جم آنلاین، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲ هزار کیلومتری با نام «قدر ۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است، اما در سال‌های اخیر، مامور به حضور در آب‌های اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناور‌های مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آب‌های دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود.

دیگر خبرها

  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • ببینید | شناور سپاه از خط استوا عبور کرد | اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • ساخت خانه برای اقشار کم درامد
  • نجات ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان
  • ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان نجات یافتند
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان