Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت از تکمیل بخش دریایی پارس جنوبی و تکمیل ۱۷ فاز در دولت دوازدهم خبرداد و گفت: آنچه در شرایط کنونی مهم است این است که ما در دوران تحریم متوقف نمی‌شویم و با وجود تحریم کارمان را پیش می‌بریم.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شانا، بیژن زنگنه امروز ‌پنجشنبه، یکم خردادماه‌ در آیین آغاز مراحل عملیات نصب پایه نخستین عرشه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با اشاره به اینکه این میدان موهبتی الهی برای ملت ایران است، یادآور شد: عملیات توسعه فازهای این میدان مشترک گازی پس از سال ۱۳۷۶ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: همه پروژه‌هایمان اعم از میدان‌های مشترک، پروژه گوره – جاسک، پروژه‌های غرب کارون و پتروشیمی فعال است، آنچه در شرایط کنونی مهم است این است که ما در دوران تحریم متوقف نمی‌شویم و با وجود تحریم کارمان را پیش می‌بریم.

وی مقدار برداشت از میدان مشترک گازی پارس جنوبی را در سال ۹۲ روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و با بیان اینکه این رقم اکنون به روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: امسال نیز ۵۰ میلیون مترمکعب به این مقدار افزوده می‌شود.

وزیر نفت افزود: خوشبختانه برای نخستین بار در این دولت آنچه خواست ملت ایران در برداشت متناسب با سهم‌مان از این میدان بود، محقق شده است.

نفت ۱۰۰ دلاری نداشتیم

زنگنه با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی در سال‌های اخیر در زمان تحریم محقق شده است، اظهار کرد: البته در فرصت کوتاه برجام توانستیم بسیاری از کالاهای مورد نیاز را وارد کشور کنیم.

وی با یادآوری اینکه پیش از آغاز به کار این دولت ۱۰ فاز پارس جنوبی تکمیل و ۱۷ فاز ناتمام وجود داشت، اظهار کرد: خوشبختانه ۱۷ فاز نیمه تمام جز پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی اکنون به بهره‌برداری رسیده است و امسال همه فعالیت‌های دریایی این میدان پایان می‌یابد.

وزیر نفت ادامه داد: این فعالیت‌ها در شرایطی انجام شده است که با مشکلات مالی روبه‌رو بودیم و نفت ۱۰۰ دلاری هم نداشتیم البته صندوق توسعه ملی در این مدت کمک زیادی به ما کرد.

کناره‌گیری توتال و سی‌ان‌پی‌سی‌آی از فاز ۱۱

زنگنه از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌ عنوان آخرین فاز این میدان مشترک نام برد و یادآور شد: قرارداد توسعه این میدان سال ۹۶ با کنسرسیوم بین المللی متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) و پتروپارس ایران امضا شد و این کنسرسیوم پیش از ترک ایران ۱۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه کردند.

وزیر نفت با بیان اینکه با بازگشت تحریم ایران ابتدا توتال و سپس سی‌ان‌پی‌سی‌آی چین از این پروژه خارج شدند، گفت: با خروج این شرکت‌ها توسعه این پروژه به‌طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شد.

وی هدف از اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش بیش از ۴ میلیارد دلار را افزون بر برداشت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز از این میدان مشترک، استفاده از فناوری فشارافزایی عنوان کرد و افزود: برداشت گاز از میدان پارس جنوبی در آینده با افت تولید همراه می‌شود بنابراین قرار بود در این فاز از این فناوری استفاده کنیم.

به گفته زنگنه، ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از مبلغ بیش از ۴ میلیارد دلاری این قرارداد مربوط به سکوی فشارافزایی بوده است.

برداشت از فاز ۱۱ حدود ۱۴ ماه بعد

وزیر نفت با بیان اینکه عملیات نصب جکت سکوی ۱۱B طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی امروز در موقعیت خود (بلوک B) که در مرز هم قرار داد آغاز می‌شود، افزود: با نصب این جکت که ارزش آن ۲۵ میلیون دلار است امکان حفاری ۱۲ حلقه چاه تولیدی فراهم می‌شود که حفاری پنج حلقه چاه در مرحله نخست برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان اینکه با تمهیداتی که اندیشیده شده برای این جکت سکوی بهره‌برداری ساخته نمی‌شود، تصریح کرد: با نصب این جکت و حفاری پنج حلقه چاه امکان برداشت روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب از این فاز ظرف ۱۴ ماه آینده میسر می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه موضوع فشارافزایی از دو مسیر دریایی و خشکی در حال بررسی است، ادامه داد: نتیجه این بررسی احتمال دارد مهر یا آبان‌ماه مشخص شود و می‌توانیم در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم.

وزیر نفت با یادآوری اینکه حجم این پروژه نسبت به پروژه‌های دیگر زیاد نیست، یادآور شد: آنچه در این شرایط مهم است اینکه ما در شرایط تحریم متوقف نمی‌شویم، با همه این تحریم‌ها کارمان را پیش می‌بریم و همه پروژه‌ها اعم از میدان‌های مشترک، پروژه گوره – جاسک، طرح‌های توسعه میدان‌های غرب کارون و پتروشیمی فعال است.

عملیات نصب جکت نخستین سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در موقعیت مخزنی بلوک B با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری از طریق ویدیو کنفرانس در آب‌های نیلگون خلیج فارس آغاز شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نفت انرژی زنگنه سکوی نفتی فارس طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تحریم متوقف نمی شویم میلیون مترمکعب میدان مشترک وزیر نفت پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است

مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: در این شرایط خاص کشور با توجه به جنگ اقتصادی، حرکت اقتصادی رو به جلو جای شکرگزاری دارد.

او افزود: ما در دنیا منابع خدادادی هیدروکربوری را داریم که شکر آن استفاده درست از آن می شود.

وی ادامه داد: استفاده از این منابع تبدیل به ارزش افزوده است. علی الرغم تحریم ها وزارت نفت اقدامات موثری انجام داده است به عنوان مثال فاز ۱۴ پارس جنوبی که تماماً ایرانی است.

به گفته ابهری ورود سرمایه گذاری به بالا دست در دولت سیزدهم رقم خورد.

دبیر انجمن کارفرمایان پتروشیمی خاطر نشان کرد: طی مدتی کوتاه انقلابی برای صدور مجوز ها در وزارت نفت صورت گرفت و روند آن تسریع شد.

وی ادامه داد: قطعاً سرمایه‌گذاری پتروشیمی ها برای کشور مفید و مثمر ثمر است و با توجه به شعار سال الزاماتی نیز در این زمینه وجود دارد.

ابهری با اشاره به قراردادی که امروز منعقد شد خاطر نشان کرد: با این قراردادها هم بخش خصوصی به یکی از مهمترین سرمایه گذاری ها ورود پیدا می‌کند که خود به آن نیاز دارد و هم در روند اقتصادی کشور مثمر ثمر خواهد بود.

مهدوی ابهری تصریح کرد: سرمایه گذاری در میادین و صرفه جویی در بخش گاز یکی از اهم فعالیت ها است ولی سخن کای این است که باید پتروشیمی‌ها در این بخش ورود کنند.ما باید در بخش گاز سرمایه‌گذاری کنیم و این آمادگی از سوی پتروشیمی‌ها مشکلی نیست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به ناترازی گاز در کشور اضافه داد: فریادهایی که ما می زنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی، مصرف بهینه و صرفه‌جویی به دلیل این است که لطمه‌ای به تولید وارد نشود در حالی که باید سال‌های گذشته به آن فکر می‌کردیم

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی