Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@03:35:17 GMT

تقویت حس لامسه و تشخیص نوزاد با بازی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۴۸۴۸

تقویت حس لامسه و تشخیص نوزاد با بازی

برخی از خانواده‌ها تصور می‌کنند نوزادان درک درستی از محیط اطراف ندارند و از تاثیر بازی و تمرین بر تقویت مهارت‌های جسمی، حرکتی و ذهنی آنها غافل هستند. در این مطلب، بازی‌هایی برای نوزادان ۶ تا ۹ ماه شما پیشنهاد شده تا بتوانید مهارت تشخیص و حس لامسه را در آنها افزایش دهید.

عروسک‌های پارچه‌ای، پشمی یا پلاستیکی

یک ظرف یا سبد پلاستیکی ایمن را با چند مدل عروسک از جنس‌های مختلف پر کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عروسک‌هایی با جنس پشمی، پارچه‌ای، نمدی، بافت یا جنس‌های دیگر. ظرف را مقابل خود و نوزاد قرار دهید و شروع به لمس آنها کنید. بگذارید نوزاد به تماشای این کار مشغول باشد. حالا اجازه دهید او نیز همین کار را تکرار کند. بازی لمس عروسک‌ها با جنس‌های مختلف و شکل‌های متفاوت به تقویت حس لامسه و بالا بردن قدرت تشخیص نوزاد، کمک می‌کند.

بادکنک‌های رنگی حبوباتی

بازی دیگری که می‌توانید برای تقویت حس لامسه و قدرت تشخیص نوزاد انجام دهید، بازی با بادکنک‌های پر شده است. برای این کار به چند بادکنک رنگی نیاز دارید. داخل هر کدام از بادکنک‌ها را با یکی از حبوبات آشپزخانه خود پر کنید. برای مثال داخل بادکنک قرمز رنگ، لوبیا قرمز بریزید و بادکنک زرد را با لپه پر کنید.

از بادکنک سبز برای عدس یا ماش و از بادکنک آبی برای نخود استفاده کنید. حالا بادکنک‌ها را جلوی نوزاد بگذارید. او بادکنک‌ها را لمس می‌کند و کم کم مشغول بازی با آنها می‌شود. با گرفتن هر بادکنک جنس متفاوتی را حس می‌کند و این تمرین در طولانی مدت مهارت‌های او را تقویت می‌کند.

نجات عروسک‌ها

تعدادی از اسباب‌بازی‌های نوزادتان را در ظرفی که با ژله، آرد یا چیزی شبیه به این که آسیبی به نوزاد نزند، پر شده است پنهان کنید. ظرف را جلوی او بگذارید. نوزاد در حال بازی با ظرف، وسایل داخل آن را پیدا می‌کند و از این کشف شگفت‌زده خواهد شد. این بازی به تقویت حس لامسه و مهارت‌های حرکتی او کمک می‌کند. هر بار که نوزادتان اسباب‌بازی جدیدی را پیدا کرد، او را تشویق کنید و خود را هیجان‌زده نشان دهید تا اعتماد به نفس نوزاد نیز تقویت شود.

جمع‌آوری توپ‌های پلاستیکی

برای این بازی نیاز به چند توپ پلاستیکی رنگی و یک سبد یا ظرف بزرگ داریم. همان توپ‌های کوچکی که معمولا در استخرهای توپ از آنها استفاده می‌شود یا توپی شبیه به آن که هم رنگی و هم سبک باشد تا آسیبی به نوزاد نرسد. توپ‌ها را جلوی خود پخش کنید و آنها را یکی یکی و به آرامی داخل سبد بیندازید. سبد باید عمق کمی داشته باشد تا نوزاد بتواند داخل آن را ببیند. در حین انداختن توپ‌ها به داخل سبد با کودک صحبت کنید. مثل اینکه «توپ کجا رفت؟» «توپ توی سبده» «توپ سبز رفت تو سبد» یا جمله‌های شبیه به این.

 

با فرزند خود نه تنها در این بازی بلکه در تمام بازی‌ها صحبت کنید تا هم حواس او را به بازی متمرکز کنید و هم به مهارت شنیداری و گفتاری او کمک کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تربیت فرزند بازی با کودکان سبک زندگی پارسی خبر بازی بادکنک ها عروسک ها توپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۴۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • ناظر داوری بازی گل گهر و شمس آذر: لباس دو تیم در جلسه هماهنگی مشکلی نداشت، زیر نور مشکل ایجاد شد!
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد