Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@03:26:21 GMT

کرونا مدارس را با آموزش مجازی آشتی داد؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۶۳۳۳

کرونا مدارس را با آموزش مجازی آشتی داد؟

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی اجباری مدارس بر اثر کرونا، آموزش پرورش را ناگزیر به انتخاب آموزش مجازی برای دانش آموزان کرده است، هر چند با وجود هوشمندسازی مدارس و پیشرفت در فضای مجازی از حیث تولید محتوا و برنامه‌ریزی در این عرصه پیشرفت چندانی در این نوع آموزش‌ها نکرده ایم و مسیری پر پیچ و خم برای رسیدن به نقطه مطلوب در پیش داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش و پرورش با کمک متخصصان آموزش و فضای مجازی، تصیم به راه اندازی (شبکه فراگیر ارتباط معلم با دانش آموز) موسوم به شبکه شاد گرفته است؛ البته این سامانه آموزشی خالی از اشکال نیست و اشکلات فنی‌ای دارد که وزارتخانه در پی مرتفع کردن آن است. به همین منظور اداره پژوهش خبری برای روشن شدن جزئیات آموزش مجازی در فضای کرونایی و وضعیت نرم افزار شاد با توجه به روش اسنادی با برگزاری نشست تخصصی و دعوت از پژوهشگر حوزه فرهنگی حجت الله بنیادی با طرح سوالاتی مشکلات این سامانه آموزشی را بررسی کرد.

متخصصان این اولویت‌های آموزشی آموزش و پرورش در زمان بحران را به شکل زیر تعریف کرده اند:
آموزش رفع بحران
مواجهه درست با بحران
حفظ سلامت خانواده ها، کودکان و نوجوانان در حین بحران

آموزش الکترونیکی چیست؟

یادگیری الکترونیکی یعنی استفاده از فناوری‌های الکترونیکی آموزشی به جا کلاس‌های آموزش سنتی، همچنین این اصطلاح به یک دوره آموزشی آنلاین، برنامه آموزشی و هر نوع آموزش آنلاین نیز اطلاق می‌شود. واژه‌هایی مانند آموزش از راه دور، یادگیری اینترنتی و ... که از طریق اینترنت و به صورت آنلاین برقرار می‌شود، از جمله واژه‌هایی هستند که به آن آموزش الکترونیکی گفته می‌شود.

به طور کلی هر نوع آموزشی که خارج از کلاس درس و حضور فیزیکی مدرس و به صورت اینترنتی و آنلاین برگزار شود یک نوع آموزش و یادگیری الکترونیکی است.

بیشتر بخوانید:تشریح آخرین وضعیت حقوق معلمان غیردولتی/ تعیین تکلیف شهریه‌ دانش آموزان

آموزش از راه دور (آموزش مجازی) در آموزش و پرورش

از سال ۱۳۷۵ موسسه آموزش از راه دور در آموزش و پرورش تشکیل شد. در ماده ۱ و ۲ اساسنامه این موسسه هدف از تشکیل آن این گونه تعریف شده است: (اجرای آموزش‌های غیرحضوری و نیمه حضوری برای آموزش تمام یا بخشی از موضوعات درسی دوره آموزش متوسطه با تاکید بر فراگیری دروس از طریق دیداری و شنیداری و کاهش ساعات حضور در کلاس‌های درس بر حسب موضوع دروس است.)

با گذشت بیش از ۲۴ سال از فعالیت این موسسه که می‌توانست اندوخته بسیار غنی برای آموزش و پرورش در زمینه سخت افزار، نرم افزار و محتوا آموزش غیر حضوری باشد، اما عملکرد آموزش و پرورش در دوره کرونا نشان داد که این موسسه با تشکیلات و بودجه‌های متعدد دولتی و هزینه‌هایی که از دانش آموزان این مدارس دریافت کرده است، کارنامه بسیار ضعیف و غیر قابل ارائه‌ای در این زمینه دارد.

طرح هوشمندسازی مدارس در وزارت آموزش و پرورش

طرح هوشمندسازی مدارس با ایجاد بستر آموزش بهتر و امکان استفاده دانش آموزان و معلمان از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی برای یادگیری بهتر و مناسب‌تر است. از اجرای این طرح بیش از ۱۰ سال می‌گذرد، اما دوران کرونا نشان داد موضوع مدارس هوشمند همچنان در حد یک شعار باقی مانده است و این گروه از مدارس نیز تجربیات سخت افزار، نرم افزار و محتوای آموزشی قابل ارائه‌ای ندارند.

مزیت‌های آموزش الکترونیکی

محدودیت مکان ندارد و در هر نقطه از دنیا می‌توان به آن دسترسی داشت و از آموزش بهره‌مند شد. محدودیت زمان هم ندارد، خیلی ازمحتوا‌های آموزشی به شکلی هستند که دانشجویان دانش‌آموزان و هر فرد دیگر که میخواهد آموزش ببیند بدون آنکه در تنگنای زمانی باشد در هر ساعاتی که اراده کند می‌تواند به محتوای آموزشی دسترسی پیدا کنند و تکلیفش را انجام دهد و استادی ۲۴ ساعت یا یک هفته بازخورد لازم را به دانش آموز یا دانش آموز بدهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس فضای مجازی آموزش و پرورش آموزش مجازی دانش آموزان نوع آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۶۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت صالحی، عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات اداره اموزش وپرورش برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مطالبه جدی مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه بر مدارس دولتی، برهمین اساس تمام برنامه ها و فعالیت های خود را معطوف به مدارس دولتی کردیم.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه اولویت نظام تعلیم و تربیت در این خطه را حمایت و تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی به خصوص در مناطق کم برخوردار عنوان کرد.

وی از برقراری عدالت آموزشی شامل؛ تجهیز هوشمند کلاس‌های درسی، استفاده مناسب از دبیران و فرهنگیان در مدارس دولتی، احداث فضاهای آموزشی و ورزشی را بخشی از اقدامات انجام شده در سال جاری عنوان کرد.

صالحی افزود: رتبه بندی معلمان بعد از یک دهه که طرح موضوع شده بود در این دولت اجرایی و پرداختی‌ها و معوقات نیز برای فرهنگیان واریز شد.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه بیان کرد: در حوزه ساخت و سازها تمام پروژه‌های نیمه تمام مهرماه امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی به اقدامات دولت سیزدهم برای فرهنگیان اشاره کرد و گفت: موضوع مهم عدالت آموزشی است که سعی شده در اولویت قرار داده شود، لذا به مدارس دولتی به خصوص در حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار توجه ویژه ای کرده ایم.

صالحی تصریح کرد: نیروهای جدید جذب شده با مساعدت اداره کل در مقطع متوسطه و ابتدایی برای شهرستان به کارگیری شدند و این در حالی بود که قبلاً به مناطق مختلف اعزام می‌شدند، در عین حال ۱۲۰ نفر در مقطع ابتدایی و ۵۵ نفر در مقطع متوسطه برای سال جدید جذب شدند.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه گفت: همچنین با برگزاری آزمون های امسال در دو مقطع ابتدایی و متوسطه و سیر مراحل گزینشی به نیروی انسانی مورد نیاز در این خطه افزوده خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰ مدرسه در دستور تخریب است اما هنوز در حال استفاده است.

کسب رتبه‌های برتر توسط آموزش و پرورش تربت‌حیدریه

صالحی به کسب رتبه‌های برتر اشاره کرد و افزود: در مقطع متوسطه در المپیادهای کشوری مقام‌های برتر توسط دانش آموزان این خطه کسب شده که می‌توان به مدال طلا در رشته مدیریت اقتصاد و نانو و همچنین مدال برنز در المپیاد جغرافیا اشاره‌کرد.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه گفت: در کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ با ۷۰ رتبه زیر هزار رتبه سوم استان و در مجموع در شاخص‌های مختلف آموزشی، آموزش متوسطه این خطه بین ۴۷ اداره استان بعد از ناحیه ۷ مشهد رتبه دوم را کسب کردیم.

وی بیان کرد: پارسال در مقطع متوسطه اول ۷ رتبه کشوری در جشنواره نوجوان خوارزمی و ۵۰ رتبه استانی کسب کردیم.

کد خبر 6093666

دیگر خبرها

  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست