Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، حدود 3 دهه از تصرف اراضی جنگلی از سوی 45 قاضی در محور ناهارخوران معروف به شهرک تالار می‌گذرد. اراضی که طبق نقشه‌های منابع طبیعی جزو منابع ملی بوده اما عده‌ای با نفوذی که داشتند توانسته بودند به نام خود برای این اراضی سند بگیرند. آنطور که گفته می‌شود این عرصه 2 هکتاری در منطقه جنگلی ناهارخوران واقع شده که به رغم پیگیری‌هایی که در سال‌های قبل انجام شده بود به نتیجه نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا اینکه قرارگاه دانشجویی احمدی روشن استان گلستان از آبان ماه سال گذشته موضوع را با جدیت دنبال کرد. در این مدت اسناد این تخلف را تهیه کرد و در اختیار دستگاه قضایی قرار داد هرچند بنا به گفته محمد شاهکوهی، دبیر این قرارگاه در روند پیگیری این پرونده برخی سنگ‌اندازی می‌کردند و نمی‌خواستند این تخلف آشکار به گوش رئیس قوه قضاییه برسد.

حالا با گذشت چندماه از پیگیری‌های جدی قرارگاه احمدی روشن گلستان، رئیس قوه قضائیه نیز به این پرونده ورود کرده و دستور اعمال ماده 477 داده است.

موضوعی که اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه هم درباره آن گفته: این پرونده مربوط به 30 سال قبل بوده و کسانی که در این امر دخیل بودند یا بازنشسته شده و یا از دنیا رفته‌اند. در حال حاضر هیچ کدام از این افراد در دستگاه قضایی شاغل نیستند.

اسماعیلی به فرستادن این پرونده به دیوان عالی کشور هم اشاره کرد و گفت: رأی این پرونده حداکثر تا یک هفته آینده صادر و اعلام می‌شود.

محمد شاهکوهی، دبیر قرارگاه دانشجویی احمدی روشن استان گلستان دراین باره به خبرنگار تسنیم گفت: برای تهیه مستندات این تخلف از کسانی که قبلا درگیر پرونده بودند و بخشی هم از منابع طبیعی برای تحلیل نقشه‌ها کمک گرفتیم و این کار سه ماه زمان برد.

وی افزود: بعد از دسته‌بندی اسناد نامه‌ای به حوزه ریاست قوه قضاییه فرستادیم و پیشنهاد اعمال ماده 477 برای شکستن رأی شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر مازندران را ارائه کردیم که با ورود آقای رئیسی، این اتفاق رخ داد.

دبیر قرارگاه احمدی روشن استان با اشاره به انسدادی که در روند رسیدگی به این پرونده طی سال‌های مختلف ایجاد شده است، گفت: در این پرونده و در اواخر دهه 70 ورود دیوان عالی، ورود رئیس وقت قوه قضائیه و حتی دفتر رهبر انقلاب را به این پرونده داشتیم که به نتیجه نرسید. با پیگیری‌هایی که داشتیم قرار شد قوه قضائیه این پرونده را دوباره بررسی کند که این کار هم چندماه طول کشید.

وی با بیان اینکه 45 قاضی در جریان این پرونده مرتکب تخلف شده‌اند، اظهارداشت: سیکل اداری برای واگذاری این عرصه 2 هکتاری طی شده اما مسئله این است که منابع طبیعی به هیچ وجه حق واگذاری اراضی منابع ملی را به اشخاص حقیقی و حقوقی نداشته و ندارد. پس از پیگیری‌هایی که سال‌های قبل برای بازگرداندن این عرصه‌ها انجام شد، این افراد برای سند دار کردن عرصه‌ها اقدام کردند.

شاهکوهی ادامه داد: در حال حاضر پرونده برای سیر مراحل قانونی و اجرای احکام به دیوان عالی کشور ارسال شده است. با توجه به زمان‌بر بودن اینگونه پرونده‌ها نامه‌ای را برای پیگیری خارج از نوبت به دلیل حساسیت و اهمیت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال کرده‌ایم.

هادی هاشمیان، رئیس کل دادگستری استان یکی از مهمترین علل زمین‌خواری و تعرض به زمین‌های دولتی و منابع طبیعی را نداشتن سند مالکیت برای این اراضی می‌داند.

وی از دستگاه‌های اجرایی خواسته امسال دریافت سند و تعیین تکلیف اراضی دولتی و ملی را در اولویت قرار کار خود قرار دهند.

در عین حال دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز تشکیل پلیس انفال را چاره کار دانسته و گفته: خلاهای قانونی و مشخص نبودن محدوده وظایف دستگاه‌ها، فرصتی برای سودجویان و دست اندازان به اراضی ملی و منابع طبیعی فراهم کرده بود که با  تشکیل پلیس انفال این مشکل را برطرف کردیم.

هفته گذشته بود که رئیس کل دادگستری گلستان از کشف شبکه فساد در اداره کل راه و شهرسازی استان خبر داده بود. بررسی‌های دستگاه قضایی استان نشان داد اداره راه و شهرسازی استان در چندین نوبت اراضی دولتی در مناطقی از گرگان که زمین‌ها قیمت گزافی دارد را به برخی از کارمندان و مدیران این اداره واگذار کرده که واگذاری این زمین‌ها با استفاده از مجوزها و بخشنامه‌های داخلی انجام شده است. خبرهایی که هر روز از تصرف غیرقانونی اراضی ملی و ساخت و سازها و تغییر کاربری‌های غیرمجاز از گوشه و کنار این استان شنیده می‌شود، بیانگر کافی نبودن نظارت‌ها، خلاهای قانونی، اطاله دادرسی در پرونده‌های گذشته، بازدارنده نبودن مجازات‌ها و غیره بوده است.

منبع: الف

کلیدواژه: منابع طبیعی قوه قضائیه دیوان عالی احمدی روشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۶۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۱۰۰ هکتار از اراضی دولتی درشهرستان مرزی میرجاوه

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، عبدالجبار اودک گفت: در فروردین ماه سالجاری این زمین‌ها در همان مرحله نخست پیش از انجام هرگونه اقدام فیزیکی توسط متصرفان شناسایی و به بیت المال بازگردانده شد.

سرپرست اداره راه و شهرسازی میرجاوه از مردم خواست: در صورت مشاهده موارد تصرف و تعرض به اراضی دولتی مراتب را فوراً از طریق تماس با شماره تلفن ۱۶۵۶ و یا شماره پیامک ۳۰۰۰۴۱۷۳۵ به یگان حفاظت از اراضی دولتی استان اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • جذب نزدیک به ۴۰ قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • رفع تصرف ۱۰۰ هکتار از اراضی دولتی درشهرستان مرزی میرجاوه
  • ۲۰۰۰ اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل