Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@17:05:43 GMT

کودکی که بیشتر از سنش میفهمد خوب است؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۳۳۶۹

کودکی که بیشتر از سنش میفهمد خوب است؟

سید شهرام علیزاده روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کودکانی که بیشتر از سنشان می‌فهمند، اظهار کرد: کم نیستند کودکانی که حرف‌های بزرگتر از سن خود را به کار می‌برند و به عقیده برخی، بیشتر از سن خود می‌فهمند.

وی بیان کرد: گاهی شاهد آن هستیم که برخی از والدین رفتار‌های بزرگتر از سن کودکان را نشانه تیزهوشی، پختگی و آینده درخشان تلقی می‌کنند و چنین رفتار‌هایی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم تشویق می‌کنند؛ غافل از اینکه در حال وارد آوردن صدمات جبران ناپذیری به شخصیت کودک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیزاده تصریح کرد: شاید شما نیز این توصیه قدیمی را شنیده باشید که می‌گوید «بچه باید بچگی کند» این توصیه به این دیدگاه اشاره دارد که کودک باید در محیطی متناسب با سن خود رشد کند و از مسائل دوران بزرگسالی به دور باشد. شروع و ادامه بحث‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در حضور کودکان موجب می‌شود تا آنان با دغدغه‌هایی مواجه شوند که بسیار فراتر از قوه درک آن هاست.

این روانشناس ادامه داد: کودکی که متوجه بدهی‌های پدر خود می‌شود و در نگرانی‌های خانواده در این مورد دخیل می‌شود به سرعت نگران و مضطرب شده و حتی ممکن است به افسردگی مبتلا شود. بیشتر کودکانی که مسائل بزرگتر از سن خود را مطرح می‌کنند در بطن بحث‌های بزرگسالان بوده اند و یا تحت تاثیر رسانه‌های صوتی و تصویری نامناسب قرار گرفته اند.

وی افزود: این مشکل زمانی بغرنج می‌شود که کودک با تشویق مستقیم بزرگسالان مواجه شده و به انجام مجدد این کار ترغیب می‌شود. اظهار نظر کودکی سه ساله در مورد ازدواج و انتخاب همسر آینده به ظاهر جالب به نظر می‌رسد، اما به همان میزان خطرناک است و ممکن است مجوزی پنهان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روابط بین پسر و دختر محسوب شده و حتی روابط زودهنگام با جنس مخالف را در پی داشته باشد.

علیزاده تاکید کرد: به خاطر داشته باشید که شاید کودکان متوجه محتوای صحبت‌های شما در مورد مسائل مرتبط با بزرگسالان نشوند، اما قدرت ثبت و تقلید آن‌ها بسیار شگفت انگیز است و همین مساله می‌تواند بسیار درد سرساز شود.

این روانشناس خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود که کودک را از حضور در چنین فضا‌هایی دور نگه دارید و در صورت حضور آن ها، بحث‌های این چنینی را به زمان دیگری موکول کنید. همچنین حضور کودکان در فضای مجازی را به شدت کنترل کنید و فیلم و سریال‌های متناسب با سن آن‌ها را پیش از پخش بررسی کرده و از محتوای آن کاملا آگاه شوید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی کودک تربیت فرزندان سن خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه

رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • غرق شدگی کودکی تیرانی در کانال آب
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه