Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@17:26:33 GMT

همه چیز درباره کپسول‌های آتش‌نشانی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۴۴۵۶

همه چیز درباره کپسول‌های آتش‌نشانی

سید جلال ملکی - در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: فلسفه تجهیزات ایمنی و اطفایی، به ویژه خاموش‌کننده ها که قابل حمل هستند این است که در حریق‌های موضعی یا کوچک و در لحظات اولیه از آن‌ها برای اطفای حریق و جلوگیری از گسترش آتش‌ استفاده شود.

وی با بیان اینکه درصد بسیار قابل توجهی از حریق‌ها از یک شعله کوچک آغاز می‌شود، گفت: حادثه پلاسکو با آن ابهت از یک اتصال برق کوچک شروع شد که اگر خاموش‌کننده ها و پمپ اب موجود در محل کار می‌کرد قطعا حریق در لحظات اولیه حریق اطفا می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ملکی با بیان اینکه خاموش کننده‌ها انواع مختلف دارند که به مرور زمان برخی از آن‌ها مثل انواع هالون‌ها که به محیط زیست آسیب می‌زدند دیگر استفاده نمی‌شود گفت: در گذشته انواعی از خاموش کننده ها با گازهای بی اثر شارژ می‌شد که کپسول‌ شارژ آن خارج از خاموش کننده قرار داشت و اصلاحا به آن بالون کنار گفته می‌شد که این خاموش‌کننده‌ها نیز دستخوش تغییر شدند و انواع امروزی آن را هم در بسیاری از خانه‌ها و مجتمع‌های تجاری و.. مشاهده می‌کنیم.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با تاکید براینکه مواد اطفایی با توجه به موادی که در حال سوختن است متفاوت است گفت: جامدات را آب خاموش می‌کند که به آن‌ها خاموش‌ کننده‌های نوع A  گفته می‌شود. برای اطفا حریق مایعات قابل اشتعال انواع پودرها و گاهی کف‌ها که خاموش‌کننده‌های گروه B هستند استفاده می‌شود. برای حریق‌های گاز نیز بهترین راه قطع گاز است و آتش‌ گاز خاموش می‌شود، البته این در شرایطی است که حریق فقط ناشی از سوختن گاز باشد و به اطراف سرایت نکرده باشد.

وی افزود: البته خاموش‌کننده‌هایی که در اکثر ادارات، خانه‌ها و.. وجود دارد خاموش‌ کننده پودری است چرا که این نوع خاموش کننده می‌توانند جامدات را هم خاموش‌ کنند اما اصل کارایی آن‌ها برای اطفای مایعات قابل اشتعال است؛ به همین دلیل برای اطفا حریق خودروهای قابل اشتعال نیز از خاموش کننده‌های پودری استفاده می‌شود.

وی گفت: البته خاموش‌کننده‌های نوع A نیز استفاده می‌شود اما از آنجایی که خاموش کننده‌های پودری، همان نوع B، مایعات را خاموش می‌کند و بر اطفا حریق جامدات نیز تاثیر گذار است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد: لوازم برقی مثل مانیتور، رادیو، ضبط، اسپیکرها و.. را نیز با CO۲ خاموش می‌کنند.

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، زمانی که وسایل برقی دچار حریق شدند بهتر است از خاموش‌کننده‌های گروه A که پایه آن‌ها آب است استفاده نشود، البته در شرایطی که برق قطع شده باشد می‌توان از آب هم برای حریق وسایل برقی استفاده کرد. اما زمانی که این دسته از حوادث در خانه‌ها اتفاق می‌افتد معمولا به اصطلاح برق خود به خود قطع می‌شود اما طی حوادثی مثل آتش‌سوزی پست‌های برق که دارای برق‌های فشار قوی هستند اصلا نباید از آب برای اطفا حریق استفاده کرد و در این دسته حوادث فقط باید با سازمان آتش‌نشانی تماس گرفت. 

وی با بیان اینکه انواع و وزن خاموش‌کننده ها بسیار متفاوت است گفت: خاموش کننده‌ها از انواع یک کیلویی تا ۲۵۰ کیلویی که با خودروهای سنگین حمل می‌شود وجود دارد.

ملکی با تاکید بر اینکه شارژ خاموش‌ کننده‌ها اقدامی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود اظهار کرد: البته شارژ خاموش کننده‌ها با یکدیگر متفاوت است، خاموش‌ کننده‌ها CO۲ تا زمان تمام شدن نیازی به شارژ مجدد ندارند.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان آتش نشانی خاموش کننده خاموش کننده خاموش کننده ها اطفا حریق برای اطفا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۴۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم از نجات جان ۱۵ نفر در آتش سوزی مجتمع مسکونی در پردیسان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید محمدجواد سجادی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم با اشاره به وقوع آتش‌سوزی در یک ساختمان 4 طبقه در شهرک پردیسان اظهار داشت: بعد از ظهر امروز  یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه، ساعت 18:51 آتش‌سوزی طبقه چهارم آپارتمان مسکونی در شهرک پردیسان به مرکز فرماندهی آتش‌نشانی قم اعلام شد.

وی افزود: بلافاصله 3 دستگاه خودرو اطفاء حریق و 1 دستگاه خودرو ویژه نردبان به همراه 12 نفر آتش‌نشان به محل آتش‌سوزی اعزام و واحدهای عملیاتی در ساعت18:52 به محل حریق رسیدند و مشغول عملیات اطفاء و نجات شدند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با تأکید بر اینکه آتش‌سوزی از طبقه چهارم ساختمان آغاز شده و دود غلیظ مسیرهای خروج را مسدود کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه با سرعت عمل بالای آتش‌نشانان، آتش‌سوزی در لحظات اولیه مهار شد و شهروندانی که در طبقات گرفتار شده بودند از طریق راه‌پله و خودرو ویژه نردبان از داخل ساختمان خارج شدند.

سجادی با اشاره به اینکه این حادثه خسارت جانی در پی نداشته است، گفت: علت حادثه توسط تیم علت‌یابی حریق در حال بررسی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقوع ۷۰ حریق و حادثه در سمنان/ ۳۲ نفر از حوادث نجات یافتند
  • آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران
  • جزییات حادثه حریق در خیابان لاله‌زار تهران
  • جزییات حریق در خیابان لاله‌زار تهران+ فیلم
  • جزییات حریق در خیابان لاله‌زار تهران
  • آخرین وضعیت خسارات حریق امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم
  • آتش سوزی آشپزخانه در محله مفتح اطفا شد
  • آتش سوزی ۲ واحد تجاری و مسکونی در گیلان