Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@05:16:04 GMT

چرا کی‌روش و ستاره‌ها به یکباره رفتند؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۹۹۶۸

چرا کی‌روش و ستاره‌ها به یکباره رفتند؟

ایران اکونومیست- با این شیوه مدیریتی فدراسیون فوتبال در سال‌های اخیر فقط کارلوس کی‌روش را از دست نداد. ستاره‌هایی که پایه‌گذارش علی کفاشیان بود یک به یک از دست فوتبال ایران پرید.

 می‌خواهیم مرور کنیم مصاحبه کاظم طالقانی یکی از اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال که این‌طور گفته بود: «انتظار فسخ قرارداد ویلموتس را داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیئت‌رئیسه به آقای تاج برای فسخ قرارداد اختیار تام داده است.»
این عضو هیئت‌رئیسه پیش از این هم گفته بود اعضای هیئت‌رئیسه در خصوص انتخاب سرمربی تیم ملی به مهدی تاج اختیار تام داده‌اند. سؤال مهم اینجاست که چرا اعضای هیئت‌رئیسه در خصوص «مهم‌ترین وظیفه‌شان» باید نقش خود را نادیده بگیرند و به یک نفر به صرف اینکه رئیس فدراسیون فوتبال است اختیار تام بدهند؟ بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال بالاترین مرجع تصمیم‌سازی برای فوتبال اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال هستند که ۹ نفرند و هر یک تنها یک حق رأی دارند، اما با صحبت‌هایی که طالقانی انجام داده مشخص شد در همه سال‌های اخیر دیگر اعضای هیئت‌رئیسه در تصمیم‌سازی نقشی نداشتند و تنها یک نفر برای فوتبال تصمیم می‌گرفته و آن‌ها ماشین امضا بوده‌اند پس اصلاً چه نیازی به هیئت رئیسه؟!

و می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به مصاحبه مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال که مدعی شده قرارداد مارک ویلموتس از او پنهان مانده است: «نمی‌خواستم در این مورد حرف بزنم، اما الان که سؤال شد می‌گویم. کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال یکی از برجسته‌ترین کمیته‌ها بین تمام فدراسیون‌هاست و از هر جهت ادعای کارآمدی دارد. من به عنوان مسئول حقوقی فدراسیون چهار ماه پس از رفتن کی‌روش و قبل از انتخاب سرمربی جدید به رئیس فدراسیون نامه نوشتم که در خصوص انتخاب سرمربی جدید نه دخالتی دارم و نه صلاحیت اظهار نظر دارم، اما اگر مربی انتخاب شد قرارداد آن را در اختیار کمیته حقوقی قرار دهند تا این کمیته گروهی متشکل از کمیته حقوقی، امور بین‌الملل و امور مالی تشکیل دهد و قراردادی تنظیم کند تا آن قرارداد به امضا برسد، اما تا به امروز که با شما صحبت می‌کنم من در جریان قرارداد ویلموتس قرار نگرفته‌ام.»

نه فقط در خصوص قرارداد مارک ویلموتس؛ در خصوص هر قرارداد حقوقی که فدراسیون فوتبال منعقد می‌کند، باید کمیته حقوقی هم در جریان قرار بگیرد و مفاد قرارداد را مطالعه و نظرات خود را ارائه دهد و فردا در خصوص مشکلاتی که پیش می‌آید پاسخگو باشد. چطور است در فدراسیون فوتبال و در خصوص قرارداد به این مهمی کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال بدون اطلاع بوده است! نتیجه آن می‌شود که مارک ویلموتس به خاطر دو، سه ماه کار در ایران ۲ میلیون دلار نقد دریافت می‌کند و حالا با شکایتی که به فیفا تنظیم کرده ۶ میلیون یورو دیگر می‌خواهد. فارغ از اینکه رأی فیفا در خصوص این پرونده چگونه باشد باید گفت حتماً قرارداد به گونه‌ای بسته شده که مارک ویلموتس خود را محق می‌داند و بر این عقیده است در صورت شکایت ۶ میلیون یورو دیگر دریافت خواهد کرد.

ستاره‌هایی که از دست رفت
با این شیوه مدیریتی فدراسیون فوتبال در سال‌های اخیر فقط کارلوس کی‌روش را از دست نداد. ستاره‌هایی که پایه‌گذارش علی کفاشیان بود یک به یک از دست فوتبال ایران پرید. تیم ملی نوجوانان در جام جهانی ۲۰۱۷ درخشید، اما در جام جهانی ۲۰۱۹ غایب بود به این خاطر که در مرحله گروهی جام ملت‌ها حذف شد. تیم ملی جوانان هم یکی از ۲۴ تیم حاضر در جام جهانی بود، اما در جام جهانی ۲۰۱۹ حضور نداشت به این خاطر که در بازی‌های مقدماتی جام ملت‌ها حذف شده بود. تیم امید از راهیابی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو بازماند و تیم ملی فوتبال ساحلی هم برای اولین بار در سال‌های اخیر در جام ملت‌ها حذف شد و سهمیه جام جهانی را نگرفت و تیم ملی هم در جام ملت‌ها نتوانست روی سکو برود.

همه این‌ها بدون شک به این خاطر بود که تصمیم‌سازی برای فوتبال از سوی یک نفر و مشاورانش صورت می‌گرفت نه کمیته‌هایی که به این بهانه در فدراسیون فوتبال شکل گرفته‌اند. بدون شک بهانه کمیته حقوقی در فدراسیون فوتبال نظارت بر مسائل حقوقی است. تصور کنید کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال در جریان قرارداد مارک ویلموتس نبوده. می‌توانیم این‌طور تصور کنیم کمیته فنی هم در جریان انتخاب مارک ویلموتس نبوده! در عصر ارتباطات و هزاره سوم و در سال ۲۰۲۰ تصمیم کدخدامنشی منسوخ شده و تصمیم‌سازی بر اساس مطالعه و پژوهش و از همه مهمتر رأی‌گیری صورت می‌گیرد نه اینکه اعضای هیئت‌رئیسه برای انتخاب سرمربی تیم ملی به یک نفر اختیار تام دهند و خود ماشین امضا شوند.

امید که در آینده اساسنامه فدراسیون فوتبال به گونه‌ای نوشته شود که اعضای هیئت‌رئیسه به نقش مهم خود در تصمیم‌سازی پی ببرند و به جای محول کردن اختیار تام به درستی در تصمیم‌سازی‌ها نقش‌آفرینی کنند و خود را مسئول بدانند. امید که در آینده اساسنامه فدراسیون فوتبال به گونه‌ای نوشته شود که کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال ناظر بر همه قرارداد‌ها باشد و امید که ستاره‌های از دست رفته به فوتبال برگردند و مربیانی نظیر کارلوس کی‌روش هدایت تیم ملی را برعهده بگیرند.

 روزنامه خبرورزشی

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال اعضای هیئت رئیسه انتخاب سرمربی مارک ویلموتس جام جهانی سال های اخیر تصمیم سازی اختیار تام جام ملت ها ستاره ها تیم ملی یک نفر کی روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرتکه ۲میلیاردی فدراسیون برای مصاحبه یک مربی!

در اقدامی عجیب و بی‌سابقه، سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان به دلیل مصاحبه غیرفنی و انجام صحبت های غیرمسئولانه ۲ میلیارد تومان جریمه شد.

به گزارش تابناک ورزشی و به نقل از سایت سازمان لیگ، عبدالله ویسی سرمربی تیم فولاد خوزستان به دلیل مصاحبه غیرفنی و خارج از حوزه مسئولیت خود و اظهار نظر غیرمسئولانه و غیرحرفه ای علیه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مبلغ ۲ میلیارد تومان جریمه نقدی شد.

مبلغ جریمه نقدی باید ظرف مدت یک هفته پرداخت شود. ادامه فعالیت این مربی در لیگ برتر منوط به پرداخت جریمه است.

ویسی در یک مصاحبه جنجالی گفته بود اگر فدراسیون فوتبال و کمیته اخلاق نمی توانند بازی‌ها را رصد کنند، این کار را به حفاظت اطلاعات و شورای امنیت ملی بسپارند. 

عبدالله ویسی در واکنش به جریمه 2 میلیارد تومانی ، ابتدا فکر می‌کرد مبلغ حکم صادر به ریال است! و فقط 200 میلیون تومان جریمه شده است.

ویسی بعداز اطمینان از جریمه سنگین و تاریخی خود گفت: گواردیولا و مورینیو و آنچلوتی هم این را می‌گویند. هنوز به کمیته انضباطی نرفته‌ام برایم حکم می‌زنند. می‌گویند چوب را برداری دزد فرار می‌کند

 

دیگر خبرها

  • ۴.۵میلیارد درآمد فدراسیون از جریمه در ۱۷روز
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • بررسی کردیم: ابهامات حکم جنجالی عبدالله!
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • چرتکه ۲میلیاردی فدراسیون برای مصاحبه یک مربی!
  • کارشناس حقوقی: رای کمیته انضباطی درمورد هوادار سپاهان مطابق آیین‌نامه است
  • حکم 10 ساله محرومیت هوادار سپاهان؛ رسیدگی قضایی به تخلف در دادسرا
  • احضار دو مسئول پرسپولیس وسپاهان به کمیته انضباطی
  • حضور میرشاد ماجدی در جلسه ای اف سی
  • دو مدیر سپاهان و پرسپولیس در کمیته انضباطی