Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: این مرکز در دوره دهم مجلس بیش از ۱۳۰۰ گزارش کارشناسی درباره طرح‌ها و لوایح، ۱۴۰۰ گزارش کارشناسی درباره موضوعات مهم، ۲۴۰۰ مورد پاسخ به سوال‌های نمایندگان محترم و درخواست کمیسیون‌ها تهیه و منتشر کرد و ۶۵ طرح پژوهشی انجام داد. تاریخ انتشار: 16:55 - 03 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۳۳۰۶ خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام خانه ملت ، محمد قاسمی در نشست صمیمانه لاریجانی با کارکنان مجلس گفت: این مرکز در طول ربع قرنی که از تأسیس آن می‌گذرد، مجموعه روسای مجلس و روسای مرکز مختلفی را به خود دیده است، اما در دوران مجلس دهم بود که توانست به جایگاه واقعی خود دست یابد که عمده این موضوع به شخصیت علی لاریجانی باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان بیش از هر رئیس مجلسی بر روی گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس وقت می‌گذاشتند و تمامی گزارش‌های مهم را می‌خواندند و به جا‌های مختلف ارجاع می‌دادند.

وی ادامه داد: اگر امروز مرکز پژوهش‌های مجلس به جایی رسیده است که نه تنها درباره تصمیمات مجلس بلکه درباره موضوعات مهم کشور اظهار نظر می‌کند و اثر می‌گذارد به این دلیل است که با صدای رسا، بدون لکنت و با زبان کارشناسی صحبت می‌کند. بخش مهمی از این عملکرد به خاطر اعتماد به نفسی است که علی لاریجانی به وجه کارشناسی این مرکز داده است.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آقای دکتر لاریجانی نه تنها به مرکز پژوهش‌ها بلکه به نظرات کارشناسی جامعه دانشگاهی و کارشناسان و نهاد‌های پژوهشی دیگر نیز اهتمام ویژه داشتند. حقیقتا آنچه می‌تواند مجلس را از یک ساختمان و نمایندگان مردم، به یک نهاد موثر تبدیل کند معاونت‌های تخصصی مجلس، مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات است. اگر از این مجموعه‌ها خوب استفاده شود، مجلس شورای اسلامی می‌تواند صلاحیت‌های خود در قانون اساسی را با قوت و قدرت تأمین کند.

قاسمی با تقدیر از خدمات علی لاریجانی در ۳ دوره ریاست بر مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در طول مجلس دهم آقای دکتر جلالی زحمات زیادی کشیدند و با چهارچوبی که تعیین شده بود توانست مرکز پژوهش‌ها را از یک سازمان درون‌گرا به یک مرکز ملی تبدیل کند.

وی در تشریح عملکرد مرکز پژوهش‌ها در دوره دهم مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز پژوهش‌ها در این دوره بیش از ۱۳۰۰ گزارش کارشناسی درباره طرح‌ها و لوایح، ۱۴۰۰ گزارش کارشناسی درباره موضوعات مهم، ۲۴۰۰ مورد پاسخ به سوال‌های نمایندگان محترم و درخواست کمیسیون‌ها تهیه و منتشر کرد و ۶۵ طرح پژوهشی انجام داد.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مرکز پژوهش‌ها نسبت به ۲۵ سال گذشته به لحاظ حضور نیرو‌های انسانی زبده و ارزشمند و توانا در بهترین موقعیت قرار دارد و در شش ماه گذشته به دلیل اتفاقات گوناگون از جمله وقایع مربوط به بنزین، شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، مسائل مربوط به سقوط هواپیمای اکراینی، لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ و شیوع کرونا، با تمام توان وظایف خود را انجام داد و توانست در تمامی زمینه‌ها اظهارنظر کند. برای مثال در بحث شیوع کرونا بیش از ۴۵ گزارش به مجلس ارائه شد.   بیشتر بخوانید: سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس: هنوز اجماع نسبی درباره مسیر توسعه کشور ایجاد نشده است
پایان پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس سرپرست مرکز پژوهش های مجلس گزارش کارشناسی درباره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا