Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر برنامه‌ری و فناوری اطلاعات سازمان زمین شناسی از تهیه نقشه ذخایر کویر لوت در این سازمان خبر داد و گفت: علاوه بر آن کرسی زمین‌شناسی یونسکو به سازمان زمین شناسی جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافت.

به گزارش ایسنا، مهندس رضا جدیدی در بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از سازمان زمین شناسی آغاز فعالیت‌های این سازمان را مربوط به سال ۱۳۳۸ دانست و گفت: فعالیت این سازمان بر اساس اسناد بالادستی از جمله سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است به گونه‌ای که چهار بند از این سیاست‌ها به طور مستقیم دلالت بر فعالیت‌های سازمان زمین شناسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه ورود شاخه‌های جدید زمین شناسی به کشور، اظهار کرد: زمین شناسی بنیادی، محیطی، دریایی از جمله رشته‌های جدیدی هستند که حسب الامر دستورات مقام معظم رهبری به فعالیت‌های سازمان زمین شناسی اضافه شد.

جدیدی تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و اکتشاف، پایش مخاطرات طبیعی زمین، تغییر اقلیم و بحران‌های ناشی از آن و کشف منابع آبی را از وظایف این سازمان نام برد و گفت: این سازمان از سال ۱۳۳۸ فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۷۶ اکتشاف معادن به ماموریت‌های آن اضافه شد ولی این سازمان داده‌هایی از اکتشافات معدنی از سال‌های آغاز کار خود به ثبت رسانده است.

وی کشف ذخایر معدنی بزرگ انگوران، مس سرچشمه، فسفات اسفوردی، سرب و مس مهدی آباد، معدن نفلین‌سینیت آذربایجان، مس سنقر را از جمله اکتشافات این سازمان دانست و ادامه داد: ما دو وظیفه حاکمیتی داریم که یکی شناسایی منابع ملی با هدف ایجاد ارزش افزوده که حدود ۷ درصد از GDP‌کشور را تشکیل می‌دهد، است که در این راستا سازمان ۳۸۰ لایه اطلاعاتی در قالب ۹۰ عنوان نقشه در کشور تولید کرده است.

مدیر کل دفتر برنامه‌ری و فناوری اطلاعات سازمان زمین شناسی از رونمایی از نقشه‌های نسل دوم این سازمان در آینده نزدیک خبر داد.

وی وظیفه دوم این سازمان را شناسایی مخاطرات با هدف جلوگیری از زیان‌های اجتماعی آن ذکر کرد.

جدیدی با اشاره به عضویت این سازمان در ستاد مدیریت بحران، شورای عالی آب، کمیته ملی گرد و غبار، کمیته اقتصاد مقاومتی در حوزه سازگاری با تحولات زیست محیطی کشور و کارگروه احیا دریاچه ارومیه، ادامه داد: با توجه به شرایط کمبود آب در کشور، این سازمان همچنین در زمینه کشف منابع جدید آبی فعال است و کشف ذخایر آب‌های کارستی را در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه آب‌های کارستی با آب‌های ژرف متفاوت است، اظهار کرد: کارست یک پدیده زمین شناسی است که در درون آن، آب با کیفیت و تجدید پذیر وجود دارد.

مدیر کل دفتر برنامه‌ری و فناوری اطلاعات سازمان زمین شناسی همکاری با دانشگاه‌های خارجی را از دیگر اقدامات بین المللی این سازمان نام برد و یادآور شد: در سال ۱۳۹۹ به صورت رسمی کرسی علوم زمین یونسکو به سازمان زمین شناسی جمهوری اسلامی ایران تعلق گرفت و در ماه‌های آینده ابلاغیه رسمی ارسال خواهد شد.

جدیدی عضویت در اتحادیه بین المللی علوم زمین، کمیسیون تهیه نقشه‌های زمین شناسی دنیا، ژئوپارک‌های یونسکو و انجمن زمین شناسی پزشکی را از دیگر موفقیت‌های این سازمان در مجامع بین المللی نام برد و خاطر نشان کرد: کشورهای دنیا برای انجام پایش‌ها و تهیه نقشه‌های زمین شناسی تقسیم بندی شده که در خاورمیانه، سازمان زمین‌شناسی ایران برای این امر انتخاب شده است.

وی از اجرای پروژه تهیه نقشه‌های زمین شناسی و اکتشافات در کویر خبر داد و گفت: برای سال جاری پروژه تهیه نقشه زمین‌شناسی "لوت" را در دستور کار داریم که تا پایان سال جاری این نقشه‌ها تهیه خواهد شد و دخایر این منطقه مورد شناسایی قرار خواهد گرفت.

به گفته وی ۱۰۰ درصد تهیه نقشه‌های دویست و پنجاه هزارم و  ۸۸ درصد نقشه‌های یکصدهزارم نقاط کویری در قالب ۶۳ برگه اجرایی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کویر لوت یونسکو سازمان زمین شناسی تهیه نقشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

به گزارش تسنیم، در ۲۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) در مجموع ۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های ایران شده که نسبت به ورودی ۳۰ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب به سد‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۵ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌های کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سد‌ها در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سد‌ها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سد‌های مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است:

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • وضعیت دریاچه زریبار پس از بارش‌های اخیر (فیلم)