Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@01:05:13 GMT

تشریح ضوابط مرمت پل قدیم دزفول/لزوم ادامه ی بازسازی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۳۴۱۹

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، حجت‌اله آریایی‌نیا امروز شنبه سوم خردادماه ۹۹ اظهار کرد: به منظور امکان استقرار جرثقیل برای جداسازی و جابجایی سازه فلزی پیاده‌روی الحاقی، محدوده پیرامون پل هموارسازی شده است.

وی ادامه داد: جنس بستر در این محدوده، شن و ماسه و قلوه سنگ رودخانه‌ای است که به دلیل تغییر دبی آب در فصل‌های مختلف و یا تغییرات انجام شده توسط شهرداری نیازمند تسطیح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آریایی‌نیا درخصوص جداسازی سازه فلزی پیاده‌روی الحاقی نیز گفت: این اقدام در ادامه عملیات انجام‌شده در سال ۹۰ شامل جداسازی پیاده‌روی فلزی متصل به دو دهانه شرقی بوده که با استفاده از دو دستگاه جرثقیل ۱۱۰ تنی و پس از بریدن اتصالات سازه فلزی به پل جابجا شده است.

وی ادامه داد: بخش باقیمانده از سازه فلزی به ۱۴ دهانه غربی پل متصل است و فونداسیون متشکل از بتن مسلح بر روی موج‌شکن‌ها قرار دارد که پایه‌های پیاده رو با بیس‌پلیت به آن پیچ شده و برچیدن این فونداسیون‌ها در دستور کار پروسه فعلی نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بیان کرد: سطح پیاده‌رو با تیرچه‌بلوک سیمانی پوشش یافته که در عملیات سال ۹۰ ابتدا تیرچه بلوک‌ها تخریب و سپس سازه فلزی جدا شده است لیکن در عملیات فعلی در نظر است با استقرار دو دستگاه جرثقیل ۱۲۰ بتنی بدون تخریب تیرچه بلوک‌ها، سازه فلزی جدا و جابجا شود.

وی عنوان کرد: این اقدام به منظور تسریع در حذف الحاقات، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از آسیب رسیدن به سازه ی تاریخی پل در اثر ریزش مصالح ناشی از تخریب در نظر گرفته شده و در مرحله بررسی و تصمیم گیری است.

آریایی‌نیا درباره اجرای جان‌پناه ضلع شمالی پل نیز تصریح کرد: باتوجه به اجرای جان‌پناه جنوبی در سال گذشته، جان پناه شمالی باید پس از برچیدن سازه فلزی پیاده‌رو به همان شیوه و با همان مصالح اجرا شود و بدیهی است محل اتصال پیاده‌رو به پل نیازمند ترمیم و تعویض مصالح فرسوده است که متناسب با ابعاد آجر هر قسمت، به صورت موضعی باید مرمت شود.

وی با اشاره به سبک‌سازی و کف‌سازی عرشه پل بیان نمود: این عملیات در راستای اقدامات انجام‌شده بر دو دهانه شرقی و سه دهانه غربی است و براساس گمانه‌زنی‌ها در چند نقطه از عرشه در سال ۹۰ زیر آسفالت توده‌ای متراکم قرار دارد، بنابراین به دلیل یکپارچگی لایه‌های روی طاق، به منظور جلوگیری از بر هم خوردن توازن بار و آسیب به طاق‌ها پیشنهاد می‌شود سبک‌سازی عرشه براساس روال گذشته محدود به برچیدن لایه‌های آسفالت و همتراز با آجرفرش انجام شده در فصول پیشین مرمت صورت گیرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: حدود ۲۳۰ متر از طول عرشه روی ۱۴ دهانه بتنی نیازمند برچیدن آسفالت و انجام عملیات عایق‌کاری، نصب ناودان و کف‌سازی است.

وی گفت: تعدادی از طاق‌ها به دلیل آسیب‌های جدی نیازمند مرمت اساسی هستند و ضروری است قبل از سبک‌سازی عرشه نسبت به کفراژبندی و شمع‌بندی طاق‌ها اقدام شود.

آریایی نیا خاطرنشان کرد: انجام عملیات مرمت طاق‌های آسیب‌دیده از روی عرشه نیازمند بررسی بیشتر و تصمیم‌گیری در شورای فنی است.

پل باستانی دزفول با ۱۷ قرن قدمت یکی از قدیمی‌ترین پل‌های استوار جهان است که در سال ۲۶۳ میلادی به دستور شاپور اول ساسانی بر رودخانه دز ساخته شده است.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی خوزستان آریایی نیا انجام شده سازه فلزی پیاده رو طاق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد ناظم رضوی درباره آخرین وضعیت پروژه مرمت خانه وثوق‌الدوله گفت: بالغ بر ۵۰ درصد مرمت خانه وثوق‌الدوله که در منطقه ۱۴ قرار دارد، انجام شده است. به احتمال بسیار قوی این پروژه تا نیمه اول سال به افتتاح و بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مرمت سازه‌ای خانه فروغ فرخزاد که در منطقه ۱۱ تهران قرار دارد، انجام شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه این خانه ثبت میراث ملی است، برای مرمت آن نیاز بود که تغییرات سازه‌ای و مرمتی در کمیته تخصصی میراث فرهنگی تصویب شود؛ به همین علت مرمت خانه فروغ فرخزاد کمی کندتر پیش می‌رود.

وی گفت: با این حال به احتمال بسیار قوی این خانه نیز تا نیمه دوم سال افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6091940

دیگر خبرها

  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • تشریح ظرفیت‌های فرهنگ ولایی خراسان شمالی در دهه کرامت ضروری است
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • آغاز عملیات عمرانی پروژه پیاده‌راه باباطاهر همدان
  • ممنوعیت ورود موتورسیکلت‌ به بازار اصفهان از ۱۷ اردیبهشت/بودجه مرمت بازار ۵ برابر شد
  • عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان آغاز شد
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان