Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@21:35:49 GMT

میدان حسن‌آباد هویت فرهنگی پیدا می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۸۰۵۵

میدان حسن‌آباد هویت فرهنگی پیدا می‌کند

  همشهری آنلاین_ فاطمه عسگری‌نیا: گس از آن حادثه ،بنرهایی با تصویرهایی قدیمی از بناهای حسن‌آباد روی بناهای سوخته قرار گرفت تا به‌طور موقت چهره سیاه‌شده میدان را بپوشاند. حالا قریب 11 ماه از این حادثه می‌گذرد و انتظار مردم تهران برای برداشتن بنرهای نصب‌شده مقابل دیوارهای سوخته و تخریب شده و ترمیم بناها همچنان ادامه دارد و به پایان نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میدان حسن‌آباد، یا همان میدان هشت‌گنبد قدیم یکی از زیباترین میدان‌های تهران است که با معماری چشمنواز و منحصربه‌فردش بخشی از تاریخ پایتخت را در دل خود جای داده است.   دورتادور این میدان امروز مملو از کسب‌وکارهایی است که هیچ سنخیتی با هم ندارند، از ابزارفروشی گرفته تا کاموافروشی‌. بخش قابل توجهی از مغازه‌های میدان هم به انبار همین کسب و کارها تبدیل شده است. وقوع آتش‌سوزی در یکی از این انبارها در تیرماه سال گذشته باعث شد تا بخش قابل توجهی از میدان حسن‌آباد طعمه حریق شود. هرچند برای مرمت و نوسازی بخش حادثه‌دیده حتی از دفتر ریاست جمهوری هم دستوراتی صادر شد که حکایت از اهمیت این بنای تاریخی داشت و انتظار می‌رفت با توجه به این تأکیدات روند مرمت میدان و تغییر کاربری ملک آتش‌گرفته با سرعت بیشتری دنبال شود، اما این کار تا به امروز انجام نشده است. 

کرونا، کار را به تأخیر انداخت

«مهدی جاهد» مالک ساختمان در آتش‌سوخته میدان حسن‌آباد می‌گوید: «بعد از وقوع آتش‌سوزی قرار شد دانشگاه تهران با تشکیل کارگروهی روند مرمت این ساختمان را دنبال کند. همچنین قرار بود بعد از تشکیل این کارگروه مسابقه‌ای برای طراحی ساختمان برگزار کنند که این کارها به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها متوقف شد.» او یادآور می‌شود: «بنا بر دستور کارشناسان دانشگاه تهران ما کار آواربرداری را از داخل ساختمان انجام داده‌ایم و چشم‌انتظار شروع مرمت آن هستیم.» مالک ساختمان سوخته در میدان حسن‌آباد یادآور می‌شود: «بنای آتش‌گرفته در حادثه سال گذشته 90 سال عمر داشت که 1170‌مترمربع از 1300‌مترمربع مساحت آن دچار حریق شد.» 

9 طرح در حال بررسی است

شهردار ناحیه یک منطقه 11 نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: «پروژه میدان حسن‌آباد یکی از پروژه‌های بی‌نظیر مرمت و بهسازی بناهای تاریخی در کشور است و نکته ممتاز این پروژه درخواست مالک برای تغییر کاربری آن به فعالیت‌های فرهنگی است.» علی‌اصغر طاهری می‌افزاید: «در این پروژه که بنا به درخواست مالک تغییر کاربری می‌دهد، دستگاه‌های تخصصی اعم از میراث فرهنگی، اداره زیباسازی و دانشگاه تهران در کنار شهرداری منطقه کار را پیش می‌برند.» او با بیان اینکه کاربری جدید واحدهای میدان حسن‌آباد تجاری نخواهد بود، یادآور می‌شود: «به همین منظور 9 طرح جدید برای مرمت این میدان توسط دانشگاه تهران پذیرفته شده و طرح‌های نهایی در حال بررسی و رایزنی است.» شهردار ناحیه یک منطقه 11 یادآور شد: «کاربری جدید واحدهای میدان حسن‌آباد قطعاً تجاری نیست و تنها کاربری فرهنگی و خاص برای آن در نظر گرفته شده است.»

کار جداره سازه نیمه اول امسال تمام می‌شود

معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران نیز در این‌باره می‌گوید: «در حال حاضر کار مرمت اضطراری و سازه‌ای در حال انجام است و دانشگاه تهران مسابقه‌ای برای طرح کاربری فرهنگی این بنا گذاشته است.» «یاسر جعفری» می‌افزاید: «بخش مهم سازه حسن‌آباد مرمت داخل است و اگر اتصالات انجام شود به محض تحویل سازه، عملیات جداره انجام می‌شود.

او نیز با انتقاد از روند کند انجام کار در این پروژه می‌گوید: «در نیمه نخست امسال کار جداره به اتمام می‌رسد.»
 

کد خبر 512029

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: خلیج فارس هویت و میراث باارزش و ثمین سرزمین ایران است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی، امروز در آیین اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس که در بندر بحرکان هندیجان برگزار شد، خلیج فارس را هویت و میراث گرانبها و ثمین سرزمین ایران عنوان کرد و گفت: دشمنان ایران، مسایل هویتی را در چند جبهه مورد هجمه قرار داده‌اند که یکی از این مولفه‌های هویتی، مساله خلیج فارس است که قطعا به مثابه سایر توطئه‌های شوم آنان راه به جایی نخواهد برد.

وی افزود: هر چقدر ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی برای خلیج فارس و هویت کشور به کار گرفته و ظرفیت‌سازی شود، به غنای هویتی و فرهنگی کشور می‌افزاید که تاثیر به سزایی در آینده دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به فرمایشات مقام‌ معظم‌ رهبری درخصوص خلیج فارس گفت: این مساله فراتر از جنبه تاریخی، عقیدتی و سیاسی است و دشمن تلاش‌های زیادی با هدف تفرقه‌افکنی، جعل و تغییر در مولفه‌های هویتی ما داشته است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: یکی از کم سابقه‌ترین حمایت‌ها با محوریت و هدف تحقق عدالت فرهنگی در حوزه برنامه‌ای و زیرساختی در وزارت ارشاد دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

منادی با تأکید بر اجرای رویدادهای متعدد در زمینه فرهنگ و حفظ هویت استان و کشور گفت: بخش زنان و مادران خلیج فارس یکی از بخش های جدید این دوره از کنگره شعر خلیج فارس بود که استقبال از آن قابل توجه بود.

به گزارش تسنیم، در پایان‌ این‌ آیین از شاعران برگزیده در ششمین کنگره شعر خلیج فارس تجلیل شد. 

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • میزبانی قلعه فلک‌الافلاک از ارکستر سمفونیک تهران
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت