Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش آخرین نیوز، پرویز سروری عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفتگو با مهر، درباره پیام رسیدن نفتکش‌های ایران به ونزوئلا گفت: به نظر من یک اتفاق بی بدیل در تاریخ سیاسی_امنیتی و نظامی کشور رقم خورده و این یک حادثه مهم است.

وی افزود: یک روز آمریکا برای زدن موشک به هواپیمای ما به فرماندهانش مدال می‌داد، اما امروز ما موشک می‌زنیم و آنها به موشک خورده‌های خود مدال می‌دهند و خود این یک مسئله معنادار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: امروز کسانی که زیر آتش سنگین موشکی ما ضربه مغزی می‌شوند و لانه موش را به چند صد هزار دلار می خرند مدال شجاعت دریافت می‌کنند در حالی که در گذشته وقتی آمریکا عطسه می‌کرد چندین کشور در منطقه ما غش می‌کردند!

سروری تاکید کرد: امروز با وجود همه تهدیدهای آمریکا به منظور ممانعت از رسیدن نفتکش‌های ما به ونزوئلا ایران با قدرت کشتی‌های خود را به سواحل ونزوئلا می‌رساند و حتی آمریکا را تهدید می‌کند که هر اتفاقی که مانع رسیدن کشتی‌ها به ونزوئلا شود با عکس العمل جدی ما مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه این موارد نشان می‌دهد که عزت و اقتدار چقدر می‌تواند حاشیه امنیت ایجاد کند، اظهار داشت: آنهایی که یک روز شعار می‌دادند که با مذاکره می‌خواهند جنگ را از سر کشور بردارند و امنیت را به کشور هدیه کنند، امروز می‌بینند که اتفاقاً مذاکره تولید ناامنی کرده و دشمن را جسورتر می‌کند، در حالی که اقتدار است که امنیت تولید می‌کند و می‌تواند ناجی اقتصاد کشور باشد.

عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان تاکید کرد: همه به ویژه آمریکایی‌ها باید این را بپذیرند که شرایط مثل گذشته نیست که آنها تعیین کننده مناسبات منطقه باشند و امروز ایران یک کشور تعیین کننده در همه مناسبات و به ویژه در منطقه است.

سروری گفت: این حادثه اخیر و رسیدن نفتکش‌ها به ونزوئلا نشان داد که آمریکایی‌ها مجبور شده اند این اقتدار را ببینند و تغییر راهبردها و نقش‌ها در منطقه را پذیرفته اند و عملاً نقش آفرینی‌های منطقه‌ای از «منوپل» آمریکا خارج شده است؛ این اقدام باعث خاری آنها شد.

وی تاکید کرد: امروز شرایط کشور از نظر اقتدار همراه با عزت، توانمندی‌های بسیاری تولید کرده اما متأسفانه نگاهی که دولت به موضوعات دارد سبب شده که ما استفاده حداقلی از این ظرفیت‌ها داشته باشیم، یعنی بالاخره دولت باید شرایط جدید را بپذیرد.

این فعال سیاسی تصریح کرد: در حالی که گفتیم آمریکایی‌ها ایران جدید را پذیرفته اند اما دولت هنوز این صورت‌بندی جدید را نپذیرفته است و هنوز در گذشته به سر می‌برد. ما باید از این اتفاقی که افتاده حداکثر استفاده را ببریم و بتوانیم اقتدار با عزت را تثبیت کنیم و در این میان نقش دولت بسیار مهم است، اما صدایی که از بعضی مسئولان بیرون می‌آید احساس می‌شود که مقامات آمریکایی در حال سخن گفتن هستند.

سروری در پایان تصریح کرد: اینها از موضع ضعیف وارد می‌شوند و خیال می‌کنند که هنوز آمریکا ابرقدرت و تعیین کننده مناسبات منطقه است در حالی که دولت باید یک تغییر اساسی در رویکردهای خود نسبت به آمریکا داشته باشد.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - بر اساس یک گزارش، انتظار می رود آمریکا تا پایان سال 2024 سامانه موشکی پیشرفته تایفون را در منطقه آسیا-اقیانوسیه مستقر کند. به نظر می رسد این اقدام بیشتر با هدف مقابله با تهدیدات در حال افزایش از سوی چین انجام می شود.

استقرار سامانه موشکی جدید در منطقه آسیا و اقیانوسیه

ژنرال چارلز فلین، فرمانده ارتش آمریکا در اقیانوس آرام به تازگی اعلام کرد که واشنگتن سامانه ای را مستقر خواهد کرد که توانایی شلیک موشک استاندارد 6 (اس ام-6) و موشک کروز تاماهاوک را دارد. شایان ذکر است، سامانه موشکی تایفون (Typhon missile system) توانایی پرتاب هر دو دسته موشک را دارد.

این سامانه موشکی به تازگی برای حضور در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین راهی منطقه آسیا و اقیانوسیه شده است. ارتش آمریکا اعلام نکرده است که سامانه تایفون تا چه مدت در فیلیپین باقی خواهد ماند. اما حضور آن در مجموعه ای از رزمایش های مشترک بین آمریکا و فیلیپین، این سیگنال را ارسال می کند که آمریکا می تواند تسلیحاتی تهاجمی را در فاصله مناسب از تاسیسات چینی در دریای جنوبی چین، سرزمین اصلی چین و در امتداد تنگه تایوان مستقر کند.

ارتش آمریکا نخستین نمونه های اولیه سامانه موشکی تایفون را در نوامبر 2022 از شرکت لاکهید مارتین دریافت کرد. این سامانه طی شلیک های آزمایشی در بیایان های آمریکا عملکرد خوبی داشت. با این وجود، طی آزمایش در چنین شرایطی، سامانه تحت تاثیر آب و هوای دریایی و رطوبت بالای منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار نگرفت.

به گفته گارن مولی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه دایتو بونکا ژاپن و متخصص مسائل نظامی، آمریکا در حال برنامه ریزی آزمایش سامانه موشکی جدید خود است تا عملکرد آن در شرایط چالش برانگیزتر مشخص شده و آموزش واحدهایی که قرار است با آن کار کنند را آغاز کند. اطلاعات محدودی در مورد سامانه موشکی تایفون در دسترس است و به نظر می رسد این بخشی از روند توسعه جاریست تا عملکرد سامانه در شرایط واقعی تر بررسی شود.

سامانه موشکی تایفون

در نوامبر 2020، ارتش آمریکا شرکت لاکهید مارتین را برای توسعه این سامانه تسلیحاتی انتخاب کرد. بعدا در دسامبر 2022، نخستین نمونه اولیه از این سامانه تسلیحاتی جدید در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت.

سامانه تایفون به نام سامانه موشکی قابلیت میان برد (Mid-Range Capability) یا ام آر سی (MRC) نیز شناخته می شود. این سامانه برای شلیک موشک هایی که شکاف برد بین موشک ضربه دقیق (Precision Strike Missile) و سلاح ابرصوت دوربرد (Long-Range Hypersonic Weapon) را پر می کنند، طراحی شده است.

یک واحد سامانه تایفون از چهار پرتابگر متحرک مستقل تشکیل شده و با تریلر پر کردن دوباره سلاح و یک وسیله نقلیه پشتیبان همراهی می شود. پرتابگرهای این سامانه به گونه ای طراحی شده اند تا توانایی شلیک موشک کروز تاماهاوک یا موشک استاندارد 6 را داشته باشند.

جزئیات موشک ها

موشک استاندارد 6 برای جنگ ضد هوایی با برد گسترده علیه اهداف هوایی مانند هواگردهای با و بدون سرنشین و موشک های کروز و بالستیک و همچنین هدف قرار دادن کشتی ها در دریا توسعه یافته است. این جدیدترین موشک رهگیر نیروی دریایی آمریکا است. ادعا می شود که برد عملیاتی آن بیش از 370 کیلومتر است. اس ام-6 دارای سامانه هدایت رادار فعال است که به پرتابه کمک می کند تا هدف خود را به طور مستقل ردیابی و پیدا کند.

از سوی دیگر، تاماهاوک با برد 2500 کیلومتر، یک موشک کروز فروصوت با برد طولانی و قابلیت استفاده در هر شرایط آب و هوایی است.

مخالفت جدی چین با این اقدام

این اولین بار است که آمریکا سامانه موشکی تایفون را در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر می کند. وزارت خارجه چین به طور جدی با این قبیل اقدامات آمریکا مخالفت کرده است. این کشور از آمریکا خواسته است تا به نگرانی های امنیتی دیگر کشورها احترام گذاشته و از تضعیف صلح و ثبات در منطقه دست بردارد.

به گفته مقام های چینی، استقرار چنین سامانه ای در منطقه خطر "قضاوت اشتباه" و "اشتباه محاسباتی" را افزایش می دهد.

استقرار موشک های میان برد آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه برای اولین بار پس از پایان جنگ سرد صورت می گیرد. در سال 1987، آمریکا و سپس اتحاد جماهیر شوروی پیمان منع موشک های هسته ای میان برد را امضا کردند. بر اساس این پیمان، هر دو کشور توافق کرده بودند که موشک های زمینی میان برد و کوتاه برد خود با برد بین 500 تا 5500 کیلومتر را حذف کنند. اما در سال 2019، آمریکا با ادعای نقض این پیمان توسط روسیه از آن خارج شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۵ چیزی که گوشی اندرویدی شما را کند می‌کند (+ راه حل)

دیگر خبرها

  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • فیلم/ ورود هواپیمای رئیس‌جمهور به فرودگاه بین‌المللی سریلانکا
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه