Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@00:13:12 GMT

تجهیزات محیط بانان به روز می شود

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۲۸۵۲

تجهیزات محیط بانان به روز می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سالهای پر بارشی مثل سال کنونی علاوه بر اینکه سرسبزی و طراوت را با خود به همراه دارد و باعث جان گرفتن طبیعت و پر شدن سدها و دریاچه ها و رودخانه های کشور می شود، روی دیگری هم دارد، آنهم حساسیت بالای طبیعت در مقابل عوامل ایجاد آتش سوزی، امسال هم بعد از گذشت مرحله کنترل بیماری کرونا در کشور و همزمان با عید سعید فطر که انگیزه های سفر پس از چندین ماه در خانه ماندن هموطنانمان بیشتر شده بود، شاهد این اتفاق ناگوار هستیم، از جنوب غربی کشور در محدوده گچساران تا استان قم بسیاری از مراتع طعمه حریق شده اند، آنهم بر اثر بی احتیاطی گردشگران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۰ درصد آتش سوزی جنگل ها و مراتع کشور، غیر عمد است

جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاطت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به بارندگی های بالاتر از حد نرمال امسال و سال گذشته و سرسبزی تمامی مراتع و جنگل های کشور از افزایش احتمال خطر آتش سوزی ها در محیط زیست کشور خبر داد و گفت: طبق آمارهای ثبت شده در سال‌های گذشته ۷۰ درصد آتش سوزی جنگل ها و مراتع کشور غیر عمد و در اثر سهل انگاری گردشگران اتفاق افتاده است و در با توجه به اینکه امسال ریسک آتش سوزی در طبیعت زیاد است، هموطنان باید با احتیاط بیشتری در طبیعت حضور یابند.

وی در ادامه آتش هایی که برای طبخ غذا در دل طبیعت برافروخته می‌شوند، سیگار و دیگر موارد اشتغالزا در کنار زباله‌هایی که در مقابل نور خورشید تبدیل به ذربین شده و زمینه آتش سوزی را فراهم می کنند را از عمده ترین دلایل آتش سوزی در طبیعت کشور برشمرد.

محبت خانی افزود: ۲۰ درصد دیگر این آتش سوزی ها در برخی از مناطق به صورت عمدی و با انگیزه تغییر کاربری زمین‌ها و دیگر انگیزه های غیرقانونی بوده و ۱۰ درصد آن منشا طبیعی داشته است.

وی به تشکیل قرارگاه مقابله با آتش سوزی جنگل و مراتع کشور اشاره کرد و گفت: در همه استان ها تیم هایی متشکل از محیط بانان آموزش دیده به حال آماده باش قرار دارند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: این نیروها وسائل مخصوص اطفا حریق طبیعت را که از سال قبل تهیه کرده ایم در اختیار دارند.

وی از آمادگی بین بخشی متشکل از سازمان مدیریت بحران، نیروهای مسلح و یگان حفاظت محیط زیست و جنگل‌ها و مراتع برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی خبر داد و ادامه داد: جلساتی هم برای هماهنگی بین بخشی در این زمینه در استان‌های مختلف تشکیل شده است.

تجهیزات مستعمل محیط بانی ها به روز می شود

محبت خانی با اشاره به صدور دستور از سوی رییس سازمان محیط زیست برای تجهیز امکانات محیط بانی در مناطق ۴ گانه تحت نظارت این سازمان، گفت: قرار است استان‌های مختلف با برآورد نیازمندی هایشان و با هماهنگی با یگان بهترین امکانات را به صورت هدفمند تهیه کنند.

وی افزود: اگر بودجه های پیش بینی شده برای سال جدید تامین شود، بسیاری از تجهیزات محیط بانی‌ها که مستعمل شده به روز خواهد شد.

از خرید کوادکوپتر برای رصد مناطق تا یکپارچه شدن سیستم بیسیم ها

فرمانده یگان سازمان محیط زیست از پیش بینی خرید تجهیزاتی همچون کوادکوپتر به منظور رصد مناطق تحت حفاظت، پیشگیری از وقوع جرم، شناسایی و حتی برخورد با متخلفان خبر داد و گفت: برخی کوادکوپترهای مدنظر امکان حمل ۱۰۰ لیتر آب و پاشش آن در مناطقی که دچار آتش سوزی شده اند را دارند.

وی ادامه داد: نصب دوربین بر روی لباس محیط بان ها از دیگر برنامه های ماست که می تواند در جهت مستندسازی موثر باشد، ضمن اینکه در زمان برخورد میان محیط بانان و متخلفان برای در روند رسیدگی به پرونده ها در دستگاه قضایی کمک کننده است.

محبت خانی یکپارچه کردن بیسیم سراسری محیط بانان را برنامه دیگر یگان حفاظت محیط زیست برشمرد و ابراز داشت: در حال حاضر در برخی از استان ها یگان های حفاظت حتی بیسیم هم ندارند و در دیگر استان ها بیسم های مورد استفاده قدیمی هست.

وی افزود: بیسیم های در نظر گرفته شده جدید دارای سیستم GPS هستند که می تواند از این طریق کنترل و نظارت آن را حتی از مرکز یگان هم انجام داد و حتی در صورت وقوع اتفاق ناگواری می توان از این طریق با کل پاسگاه های کشور در تماس بود.

محیط زیست دریایی در راه است

فرمانده یگان محیط زیست با بیان اینکه این یگان درصدد تقویت فعالیت خود در حوزه های دریایی نیز هست، ابراز داشت: به همین منظور به زودی پایش های هوایی خود را در سطح مناطق دریایی و تالاب های دریایی کشور راه اندازی خواهیم کرد.

وی از تجهیز قایق‌های محیط بانی نیز خبر داد و گفت: موتور قایق صیادان عموماً قوی تر از یگان‌های دریایی است و به همین دلیل در پیشگیری از وقوع جرم دچار مشکل
ایم و به همین دلیل تجهیز قایق های محیط بانی را در اولویت های این حوزه قرار داده ایم.

محبت خانی اعلام کرد: مجوز استخدام ۵۰ محیط بان دریایی را کسب کرده ایم، و با گذراندن دوره های اموزشی خاص این حوزه این نیروها در ۷ استانی که پاسگاه دریایی وجود دارند مشغول به فعالیت خواهند شد.

کد خبر 4933607

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط بان آتش سوزی جنگل ها سازمان محیط زیست فرمانده یگان حفاظت محیط زیست شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران ویروس کرونا کمیته امداد امام خمینی شهر تهران پلیس راهور نیروی انتظامی شورای شهر محسن هاشمی شیوع کرونا مترو سازمان تامین اجتماعی روز قدس فرمانده یگان محیط بانان محبت خانی محیط بانی محیط زیست آتش سوزی استان ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۲۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی

به گزارش صدای ایران از صد انلاین، شنیدن خبر حمله به یک محیط‌بان یا هدف قرار‌دادن او از سوی شکارچی‌های غیرمجاز به‌هیچ‌وجه خبر تازه‌ای نیست و هر چند ماه یک بار در رسانه‌ها مورد تازه‌ای از آن می‌بینیم. اما حمله به خانه و محل سکونت این افراد موضوعی است که سطح خشونت و قانون‌شکنی را به مرحله‌ای دیگر می‌برد. درست مانند اتفاقی که چند روز گذشته برای جنگل‌بان‌های آملی رخ داده است.


در روز‌های گذشته و حسب اعلام منابع طبیعی مازندران، فرد یا افراد ناشناس در اقدام شبانه هماهنگ و سازمان‌یافته، به منزل مسکونی دو نفر از مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل تیراندازی کردند.

در این دو فقره تیراندازی، خوشبختانه به نیرو‌های منابع طبیعی و خانواده آنان خسارت جانی وارد نشد. فرمانده یگان حفاظت اداره کل و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل از منزل دو جنگل‌بان بازدید کردند و به‌منظور اقدامات قانونی بعدی و شناسایی و دستگیری ضارب یا ضاربان، جلسه اضطراری برگزار شد.

این اتفاق دو روز پس از رخ‌دادن با واکنش یک نماینده مجلس همراه بود. رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در واکنش به این خبر خواستار شناسایی و دستگیری هر‌چه سریع‌تر عوامل حمله مسلحانه به منازل جنگل‌بانان آمل شد. سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی که با خبرگزاری مهر گفتگو می‌کرد، با اشاره به حادثه حمله افراد مسلح به منازل جنگل‌بانان در آمل گفت: از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی انتظار داریم هرچه سریع‌تر این افراد شناسایی و دستگیر شوند. او افزود: در‌عین‌حال از دستگاه قضائی نیز انتظار می‌رود این افراد را به اشد مجازات برسانند تا ضمن بازدارندگی از اقدامات مشابه متخلفان بدانند که هیچ مماشاتی در برخورد با متجاوزان به عرصه‌های طبیعی کشور صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به زخمی‌شدن ۴۲ جنگل‌بان در سال گذشته توسط متجاوزان به عرصه‌های طبیعی از پیگیری ویژه این پرونده توسط فراکسیون محیط زیست مجلس خبر داد و گفت: جنگل‌بانان و محیط‌بانان جزء زحمتکش‌ترین اقشار جامعه هستند که حفاظت از طبیعت و حیات وحش کشور را بر عهده دارند و قطعا نیازمند حمایت‌های قانونی در عرصه‌های مختلف هستند که مجلس در این خصوص تمام توان خود را به کار خواهد گرفت.

در ایران چیزی به اسم «قانون حمایت قضائی از محیط‌بانان و جنگل‌بانان» داریم که در سال‌های اخیر بسیاری از ناکارآمدی آن سخن گفته‌اند. بر اساس این قانون، محیط‌بانان و جنگل‌بانان در صورتی که در جنگل‌ها و منابع طبیعی جرم مشهودی ملاحظه کنند و تذکر و هشدار کارساز نباشد، می‌توانند از سلاح خود استفاده کنند ولی این‌گونه نیست که اجازه استفاده سلاح در منزل و خیابان را داشته باشند یا بتوانند در این اماکن مسلح باشند، اما در محل مربوط به وظیفه خود می‌توانند از سلاح استفاده کنند. این قانون شامل چهار ماده و سه تبصره در جلسه علنی ۲۳ اردیبهشت ۹۹ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در هفت خرداد ۹۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.

علاوه بر چالش‌های قانونی، جنگل‌بان‌ها با کمبود‌های دیگری هم در ایران دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. درباره کمبود تجهیزات و جنگل‌بانان، بر اساس استاندارد‌های بین‌المللی به ازای هر هزار هکتار جنگل، هر پنج هزار هکتار مرتع و هر ۱۰ هزار هکتار بیابان باید یک نیروی حفاظتی وجود داشته باشد. * ایران ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت دارد که از این مقدار ۱۳۵ میلیون هکتار اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی، ۱۴.۵ میلیون هکتار عرصه‌های جنگلی و ۸۵ میلیون هکتار مراتع هستند. به عبارتی ۸۲ درصد از مساحت کشور اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی هستند که مدیریت و حفاظت آن بر عهده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور است. در چنین وضعیتی، بر اساس استاندارد‌های جهانی، به‌منظور رسیدن به یک وضعیت مطلوب برای عرصه‌های جنگلی نیازمند

۱۴‌هزار‌و ۵۰۰ نفر نیروی حفاظتی هستیم. با توجه به این مساحت از اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی به ۳۲ هزار نیرو نیاز داریم، اما در‌حال‌حاضر تنها پنج‌هزارو ۶۶ نیرو داریم که از این تعداد حدود سه‌هزارو ۶۰۰ نفر نیروی شرکتی و مابقی نیروی رسمی هستند؛ به عبارتی حدود ۷۰ درصد نیرو‌های سازمان شرکتی هستند و فاصله بسیار زیادی با تعداد نیروی پیش‌بینی‌شده بر اساس استاندارد‌های جهانی داریم. این افراد به‌صورت رسمی یا پیمانی از سازمان منابع طبیعی حقوق دریافت می‌کنند و تعهد کاری و انگیزه بیشتری نسبت به نیرو‌های شرکتی دارند؛ چراکه ۳۰ سال خدمت دارند و از سال گذشته نیز برای تمامی نیرو‌های رسمی کارت ضابطیت دریافت کرده‌ایم، همچنین برای دریافت تجهیزات نیز مشکلی ندارند و در اختیار بسیاری از این افراد که از فیلتر حراست عبور می‌کنند، می‌توانیم سلاح و ابزار بازدارنده مانند شوکر، افشانه و باتوم قرار دهیم.

دیگر خبرها

  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • تحویل خودرو و تجهیزات عملیاتی به محیط‌بانان
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی