Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@17:48:29 GMT

یک استفتاء‌دیگر درباره غربالگری خانه سینما

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۴۵۷۹

یک استفتاء‌دیگر درباره غربالگری خانه سینما

پس از آنکه آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، پرکردن پرسشنامه برای دریافت بسته معیشتی را جایز ندانسته بود، آیت‌الله علوی گرگانی هم تفحص از زندگی شخصی اعضای صنوف خانه سینما را جایز ندانست.

به گزارش مشرق، سوم اردیبهشت‌ماه گذشته، نامه‌ای با امضای همایون اسعدیان رئیس هیأت‌مدیره خانه سینما منتشر شد که در آن از راه‌اندازی سامانه‌ای برای حمایت‌های معیشتی و مالی در شرایط کرونایی خبر می‌داد و از اعضا خواسته شد تا همه اعضا نسبت به تکمیل این پرسشنامه تا ۱۳ اردیبهشت اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ۳۴ سوال این پرسشنامه، برخی به زندگی شخصی افراد می‌پرداخت که این موضوع، اعتراض ۱۲ صنف از صنوف زیرمجموعه خانه سینما را در پی داشت. آن‌ها معتقد بودند: «نفس رفتار گزینشی با اعضای صنوف به هر شکل اشتباه است» و پیشنهاد کردند: «به منظور حفظ شأن اهالی سینما و در راستای صیانت از کرامت انسانی اعضا با استفاده از تجربه‌های موفق پیشین، مبنا بر انصراف خودخواسته اعضایی که از تمکن مالی لازم برخوردارند قرار داده شود».

اما هیأت‌مدیره خانه سینما برای شناسایی هنرمندانِ نیازمند، فقط شیوه غربالگری را به رسمیت شناخت و به روش‌های پیشنهادی صنوف توجهی نکرد. از این رو، صنوف مبنای شرعی این شیوه غربالگری را ‌از آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی سؤال کردند و این مرجع تقلید آن را جایز ندانست.

پس از رسانه‌ای شدن این استفتاء، اسعدیان با ابراز تأسف از اینکه پای مراجع تقلید به خانه سینما باز شده است، دوم خردادماه در گفت‌وگو با رادیو مدعی شد: «این سامانه اطلاعاتی، ربطی به توزیع ۱۵۰۰ بسته معیشتی ندارد!» ضمن اینکه با دادن آدرس غلط گفت: «طرح این موضوع که باید به همه اعضا سرویس یکسان داده شود یک عوامفریبی است و اصولا معتقدیم تخصیص یارانه میان همه افراد نه تنها عدالت نیست که ظلم است.»

این در حالی است که معترضان به شیوه غربالگری، تخصیص امکانات رفاهی و معیشتی به همه اعضا را مطالبه نکردند، بلکه خواستار حفظ کرامت و شأن اعضا بودند. به عنوان نمونه، حسن قلی‌زاده سینماگر پیشکسوت و فیلمبردار فیلم‌های «اجاره نشین‌ها» و «جنگ نفتکش‌ها» نوشته بود که خانه زیبای ما در حال تبدیل شدن به نوانخانه است.

بیشتر بخوانید:

فضای موجود سینمای ایران، فضای مسمومی است/با پول کثیف نمی‌شود در سینما کار خوب کرد/سلبریتی‌ها با پول کثیف رشد کردند

همچنین مجتبی امینی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون نوشته بود: «عملکرد هیأت‌مدیره خانه سینما طی سال‌های اخیر همواره محل نقد اهالی سینما بوده، به نحوی که بسیاری این دوران را بدترین ایام برای صنوف سینمایی دانسته و بعضی خواهان تعطیلی و استعفای اعضای خانه سینما هم شده‌اند!»

به فاصله یک روز از اظهارات اسعدیان، صنوف معترض به شیوه غربالگری استفتاء دیگری از آیت‌الله علوی گرگانی گرفتند که این مرجع تقلید در پاسخ نوشت: «تحقیق و تفحص از زندگی شخصی افراد جایز نیست، مگر با اجازه حاکم شرع.»

البته در جدیدترین اقدام خانه سینما، گویا پاسخ دادن به پرسش‌هایی همچون «شغل همسر» الزامی نیست. 

اما فارغ از بحث غربالگری، عملکرد خانه سینما طی سال‌های اخیر همواره محل مناقشه بوده است. باید منتظر ماند و دید هیأت‌مدیره فعلی - که تا پایان اردیبهشت‌ماه ابقا شده بود اما به دلیل شرایط کرونایی، همچنان فعال است - چه واکنشی نشان خواهد داد؟ و مجمع عمومی خانه سینما چه تاریخی تشکیل خواهد شد؟ 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اخبار بورس مجتبی امینی آیت الله علوی گرگانی همایون اسعدیان آیت الله مکارم شیرازی آیت الله ناصر مکارم شیرازی آیت الله مکارم شیرازی خانه سینما هیات مدیره خانه سینما آیت الله علوی گرگانی خانه سینما هیات مدیره شیوه غربالگری هیأت مدیره خانه سینما آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،متخصص هماتولوژی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون دانشگاه علوم پزشکی گناباد برنامه غربالگری قبل از ازدواج و انجام تست CBC برای زوجین را مهمترین اقدام در پیشگیری از ابتلا به بیماری تالاسمی دانست.
دکتر محمد قربانی گفت: از نظر بالینی سه فنوتیپ مینور، اینترمدیا و ماژور برای تالاسمی‌ها در نظر گرفته می‌شود که نوع مینور بدون علامت و نیاز به درمان خاصی ندارند.
 وی افزود: در نوع ماژور که نوع خطرناک و شدید آن است بیماران از سنین بعد ۶ ماهگی تا ۲ سالگی به تشخیص رسیده و نیاز به تزریق منظم فراورده گلبول قرمز فشرده دارند و نوع اینترمدیا در سنین بالاتر نیاز به تزریق خون داشته و شدت ان نسبت به ماژور خفیف‌تر است. 
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه راهبرد درمانی برای بیماران تالاسمی استفاده از تزریق فراورده گلبول قرمز و دارو‌های حذف کننده آهن است، افزود: در بیماران تالاسمی میزان آهن بدن به علل مختلفی افزایش یافته و بدن دچار گرانباری آهن می‌شود که به دنبال آن شاهد رسوب آهن در بافت‌های مختلف از جمله غدد درون ریز، کبد و در نهایت قلب هستیم که منجر به فوت این عزیزان می‌شود لذا استفاده از دارو‌های حذف کننده آهن برای این بیماران بسیار ضروری ولی درمان قطعی این بیماری ژن درمانی و پیوند مغز استخوان است. 
 دکتر قربانی تشخیص تالاسمی‌ها را به عنوان یکی از مهمترین تشخیص‌های پزشکی دانست و افزود: اولین آزمایش برای ردیابی تالاسمی، تست ارزان و در دسترس شمارش کامل خون یا همان تست CBC می‌باشد که در تمامی آزمایشگاه‌های درمانی و بهداشتی گناباد قابل انجام است. 
 متخصص هماتولوژی آزمایشگاهی و بانک خون دانشگاه علوم پزشکی گناباد برنامه غربالگری قبل ازدواج و انجام تست CBC برای زوجین را مهمترین اقدام در پیشگیری از ابتلا به بیماری تالاسمی عنوان و گفت: هدف از این غربالگری شناسایی افراد ناقل تالاسمی مینور است تا با مشاوره و هدف جلوگیری از ازدواج زوجین ناقل تالاسمی مینور، از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور جلوگیری شود.
 دکتر قربانی افزود: توجه به این نکته ضروری است که افراد مبتلا به تالاسمی مینور علامت دار نمی‌باشند و فرد از بیماری رنج نمی‌برد، اما عامل انتقال ژن تالاسمی در جامعه هستند. 
 وی دریافت فرآورده خونی سالم و انجام معاینات دوره‌ای از نظر عملکرد غدد درون ریز، کبد و قلب را از جمله مراقبت‌های پزشکی برای بیماران تالاسمی از نوع ماژور و اینترمدیا دانست و گفت: رعایت بهداشت فردی و خود مراقبتی از اصول مهم سبک زندگی این بیماران است، همچنین این بیماران از مصرف هر گونه مکمل آهن بایستی اجتناب کنند.
 

دیگر خبرها

  • بیش‌ترین تخلفات صنوف کاشان چیست؟
  • ۲۹ واحد صنفی آلاینده و مزاحم در ساوه پلمب شد
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد