Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@03:24:18 GMT

موفقیت‌های قابل توجه دانشمندان در ساخت چشم روباتیک

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۶۳۹۷

موفقیت‌های قابل توجه دانشمندان در ساخت چشم روباتیک

مهندسان روباتیک موفق شدند گام‌های بزرگی در زمینه ساخت روبات بسیار شبیه به چشم انسان را بردارند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه فناوری هنگ‌ هنک به تازگی موفق شده‌اند نوعی جدید از چشم روباتیک را طراحی کنند که علاوه بر امکان استفاده از آن‌ها در روبات‌های انسان‌ نما می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک به منظور افزایش کیفیت دید افراد کم بینا به کارگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازندگان این چشم روباتیک آن را Robotic Eyeball نامیده‌اند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا آن را بسیار شبیه به چشم انسان و با همان کیفیت دید طراحی کنند. چشم انسان از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده و با بهره‌گیری از سیستم عصبی بسیار پیچیده عملکردی دقیق و یکپارچه دارد. هر لحظه تصاویر مقابل چشم انسان با سرعتی باورنکردنی پردازش شده و به وسیله شبکه‌هابی انقال دهنده این عضو با اهمیت بدن به مغز منتقل می‌شود.

همین ساختار و نوع فرایندی که هر لحظه در چشم انسان رخ می‌دهد موجب شده ساخت چشم روباتیکی کاملا همانند چشم انسان بسیار سخت باشد. یکی از عملیات‌های دقیق و ظریف چشم تنظیم میزان نور دریافتی است. به این منظور مهندسان دانشگاه فناوری هنگ کنگ از حسگرهای ویژه‌ای برای تنظیم شدت نور و افزایش کیفیت تصویر دیده شده به وسیله چشم روباتیک استفاده می‌کنند.

تا این لحظه بزرگ‌ترین مشکل دانشمندان برای تولید Robotic Eyeball طراحی شبکه‌ای عظیم از نانوسیم‌هایی است که تصاویر مشاهده شده را به مغز دستگاه منتقل می‌کند. اگر چه چشم انسان در مقابل ضربه و اشیا تیز و برنده به شدت آسیب پذیر ولی مهندسان می‌خواهند مقاومت نمونه روباتیک آن را افزایش دهند. چشم روبات باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر سبک بودن مقاومت بالا در برابر صدمه داشته باشد.

دانشمندان فعال در این پروژه در آزمایش‌های اخیر خود به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافتند. چشم روباتیک Eyeball می‌تواند در هر ثانیه 86 تصویر متفاوت را ببیند این تعداد تا حدودی برابر با توانایی چشم انسان است. در ضمن وقتی انسان از نور به سمت تاریکی و بالعکس می‌رود برای مدت کوتاهی به شدت کیفیت ایده‌آل دید خود را از دست می‌دهد ولی چشم روباتیک این گونه نیست و فورا خود را با محیط هماهنگ می‌سازد.

اگر پروژه چشم روباتیک به زودی تمام شده و دانشمندان بتوانند از آن در واقعیت استفاده کنند قطعا در آینده مشکلات بسیاری از افراد معلول و کم بینا حل خواهد شد.

انتهای پیام/4144/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: چشم انسان روبات هوشمند چشم انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت هوای پایتخت امروز چطور است؟

به گزارش خبرآنلاین، کیفیت هوای پایتخت امروز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه از لحاظ غلظت آلایندگی ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون با شاخص ۶۳ در شرایط قابل قبول قرار دارد.پ

ایرنا در خبری نوشت: شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای پایتخت عدد ۶۳ را نشان می‌دهد که نشانه شرایط قابل قبول یا همان سالم است و این درحالی است که در ۲۴ ساعت گذشته نیز میانگین شاخص کیفیت هوای تهران روی عدد ۵۴ (قابل قبول) قرار داشت.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان ۵ روز هوای پاک و ۴۱ روز هم هوای سالم استنشاق کرده‌اند. در سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

مطابق جدول رنگ‌بندی شرکت کنترل کیفیت هوا، ایستگاه‌های سبز رنگ شرایط «پاک»، زرد رنگ شرایط «قابل قبول»، نارنجی‌ رنگ شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس»، قرمز رنگ شرایط «ناسالم» و رنگ بنفش‌ شرایط «بسیار ناسالم» را نشان می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902935

دیگر خبرها

  • هوای مشهد قابل قبول است
  • کیفیت هوای مشهد قابل قبول است
  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • وضعیت هوای پایتخت امروز چطور است؟
  • هوای پایتخت در شرایط قابل قبول
  • کیفیت هوا در تهران قابل قبول است
  • هوای پایتخت قابل قبول است
  • کیفیت هوا در پایتخت قابل قبول است
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!