Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@10:22:11 GMT

اپیدمی خاورمیانه از کجا شروع شد؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۹۳۱۷

صراط:

منطقه غرب آسیا با معضلاتی، چون افراط‌گرایی، تروریسم، اشغالگری، مداخله قدرت‌های بیگانه، سرکوب و اقتدارگرایی، تبعیض علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی و اختلافات فزاینده میان دولت‌ها روبرو است. در این میان، معضل اصلی جهان اسلام به شکل ریشه‌ای در دیگر بحران‌ها به چشم می‌آید.

به گزارش ایرنا منطقه غرب آسیا سده‌ها است که روی صلح و آرامش به خود ندیده‌است؛ منطقه‌ای که از دیرباز صحنه منازعات مذهبی و قومی بوده و جنگ‌های خونینی را از سرگذرانده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قرن شانزدهم میلادی و لشکرکشی پرتغالی‌ها به خلیج فارس، مصیبتی تازه گریبانگر خاورمیانه شد تا پای بیگانگان هم برای تسلط بر موقعیت راهبردی و سپس تاراج منابع غنی آن باز شود.

مصائب خاورمیانه با آغاز نخستین جنگ جهانی دوچندان شد و با فروپاشی امپراتوری عثمانی، قلمرو این امپراتوری زیر لوای قیمومیت، بین فاتحان اشغالگر اروپایی تقسیم شد.

از آن زمان تاکنون غرب آسیا بیش از هر منطقه دیگری از جهان، صحنه رقابت قدرت‌های جهانی بوده و بیشترین درگیری‌های نظامی نیز در آن به وقوع پیوسته‌است؛ از جنگ‌های چهارگانه اعراب و اسرائیل و حمله رژیم بعث عراق به ایران تا تجاوز‌های مکرر آمریکا و منازعات لبنان، سوریه، یمن و ...

به موازات این درگیری‌ها که نتیجه آن قربانی‌شدن هزاران نفر، آوارگی میلیون‌ها انسان و گرسنگی و فقر و بی‌ثباتی بوده، بسیاری از رژیم‌های خودکامه خاورمیانه‌ای با تبعیض، سرکوب و استبداد بر ملت‌هایشان حکومت کرده و چهره خاورمیانه را فشرده و افسرده‌تر از قبل ساخته‌اند.

استبداد خاورمیانه‌ای از نفی بلد و لغو تابعیت شیعیان بحرینی تا سلاخی منتقدان نظام سیاسی عربستان چنان منحصر به فرد بوده که نوعی شگفتی و ناشناختگی از رژیم‌های خاورمیانه را نزد جهانیان به وجود آورده است.

در حال حاضر بخش‌های مختلف خاورمیانه و شمال آفریقا که با آن پیوستگی ژئوپلیتیک و تاریخی دارد در آتش جنگ می‌سوزد. در سوریه هنوز تروریست‌ها سودای جولان و یکه‌تازی در سر دارند، یمن عرصه تجاوز ائتلاف سعودی است، لیبی از جنگ داخلی رهایی نمی‌یابد و عراق همچنان ناچار به تحمل نظامیان اشغالگر است. علاوه بر اینکه گروهی از دولت‌های منطقه خاک خود را به قدرت‌هایی، چون آمریکا واگذار کرده‌اند تا با پایگاه‌های نظامی و رفت و آمد ناوگانش در خلیج فارس، دریای سرخ و دریای عمان حافظ امنیت آن‌ها باشد.

مسائل خاورمیانه چنان پیچیده و شاخ و برگ‌های آن چنان درهم‌تنیده است که ریشه بحران‌های چندلایه کمتر به چشم می‌آید. حتی وضعیت به گونه‌ای است که تلاش‌های جدی از سوی بحران‌سازان جهت پنهان نگاه‌داشتن این ریشه‌ها در جریان است.

بخش مهمی از سخنان رهبر انقلاب در روز جهانی قدس بازگوکننده دلایل شکل‌گیری بحران‌های منطقه و تشریح ریشه‌های آن بود. از دید رهبری «مجرم اصلی فاجعه غصب فلسطین، دولت‌های غربی و سیاست‌های شیطانی آن‌ها بود. آن روزی که دولت‌های فاتح جنگ اول جهانی، نیاز به یک پایگاه امن در قلب این منطقه را برای تضمین سلطه دائمی خود بیش از پیش احساس کردند. انگلیس از سال‌ها پیش از آن با طرح بالفور زمینه را آماده و بدعتی به نام صهیونیسم را مهیای نقش‌آفرینی کرده بود.»

به این ترتیب با شکل‌گیری ویروسی به نام صهیونیسم از دل سودا‌های قدرت‌طلبانه، بلندپروازانه و ثروت‌جویانه افراطی‌ترین نخبگان و حلقه‌های سیاسی و فکری یهودی، فلسطین آماج این ویروس کشنده قرار گرفت.

در حالی که طیف‌هایی از گروه‌های یهودی برای تشکیل دولت یهود در اندیشه قلمروسازی در آفریقا یا حتی آمریکای لاتین بودند، منافع اشغالگران غربی تابلوی فلسطین را به صهیونیست‌ها نشان داد و بخش چشمگیری از توان اشغالگران اروپایی نیز درگیر صاف کردن جاده غصب سرزمین فلسطین برای اسکان صهیونیست‌ها شد.

از آن زمان تاکنون کمتر جایی است که آتشی در خاورمیانه برافروخته‌شده و ردپایی از صهیونیست‌ها در کار نباشد؛ حمایت از تروریست‌های افراطی در سوریه، ترور نخبگان و چهره‌های ضد یا حتی منتقد اسرائیل، آتش‌افروزی در مناسبات کشور‌ها و ...

از دید بسیاری از ناظران تحولات منطقه، بخش مهمی از تلاش‌های اسرائیل و حامیان بین‌المللی صهیونیست‌ها تداوم و تمدید آشوب و تنش در خاورمیانه است تا مساله نخست جهان اسلام در دود آتش‌افروزی‌ها کمتر به چشم آید و پروسه اشغالگری از طرقی، چون برنامه «معامله قرن» و سرکوب مبارزان فلسطینی و گروه‌های مقاومت پیش‌رود.

از نگاه رهبر انقلاب «سیاست عمده‌ی استکبار و صهیونیسم، کمرنگ کردن مساله فلسطین در ذهنیّت جوامع مسلمان و به سَمت فراموشی راندن آن است.»

در بخش دیگری از بیانات رهبری تصریح شده «نکته‌ی مهمّی که نباید از نظر نخبگان سیاسی و نظامی جهان اسلام دور بماند، سیاست آمریکا و صهیونیست‌ها در انتقال درگیری‌ها به پشت جبهه‌ی مقاومت است. راه‌اندازی جنگ‌های داخلی در سوریه، و محاصره‌ی نظامی و کشتار شبانه‌روزی در یمن، و ترور و تخریب، و تولید داعش در عراق، و قضایای مشابه در برخی دیگر از کشور‌های منطقه، همگی ترفند‌هایی برای سرگرم کردن جبهه‌ی مقاومت و فرصت دادن به رژیم صهیونیست است.»

نکته قابل‌تامل و تاسف‌برانگیزتر آن‌که «سیاست عادّی‌سازی حضور رژیم صهیونیستی در منطقه یکی از عمده‌ترین سیاست‌های ایالات متّحده‌ی آمریکا است. برخی دولت‌های عربی منطقه که نقش پادوی آمریکا را ایفا می‌کنند، در این باره به تهیّه‌ی مقدّمات لازم آن، از قبیل ارتباطات اقتصادی و امثال آن پرداخته‌اند.»

به این ترتیب صهیونیسم که رهبر انقلاب از آن به عنوان ویروسی کشنده یادکرده به عنوان اصلی‌ترین و مهلک‌ترین آفت ملت‌های خاورمیانه از آزمایشگاه کشور‌های غربی و صهیونیسم بین‌الملل تولید و به دامان منطقه انداخته‌شد؛ اپیدمی که قطع زنجیره و درهم‌شکستن آن تنها از راه مقاومت علیه اشغالگری و تجاوز می‌گذرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: خاورمیانه جنگ جهانی منطقه غرب آسیا صراط صهیونیست ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها در مخمصه!

با گذشت ۷ ماه از تهاجم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه اکنون این پرسش مطرح است که تل آویو در کجای معادله ایستاده و جنگ چه چیزی برای این رژیم به ارمغان آورده است؟ - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شهاب خادم در یادداشتی نوشت: نگاهی به تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد جنگ غزه نه تنها گرهی از مخمصه امنیتی این رژیم باز نکرده، بلکه برعکس آنها را در منجلابی از مشکلات گسترده قرار داده و تهدیدهای جدیدی برای این رژیم به وجود آورده است.

1- حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی را شاید بتوان یکی از نقاط عطف جنگ غزه خواند؛ حمله‌ای هدفمند که تبعات آن همین امروز هم گریبان رژیم صهیونیستی را گرفته و رازهای زیادی را درباره قدرت نظامی رژیم صهیونیستی آشکار ساخت. به‌رغم اعلام قبلی به برخی کشورهای منطقه در زمینه آغاز این حمله، رژیم صهیونیستی با مشارکت دست‌کم 5 کشور نتوانست از اصابت موشک‌های ایران به اهداف مورد نظر در سرزمین‌های اشغالی جلوگیری کند. افسانه گنبد آهنین و فلاخن داوود و پیکان 3 درهم‌شکسته و مشخص شد رژیم صهیونیستی بدون حمایت همه‌جانبه آمریکا و غرب یک ببر کاغذی تمام‌عیار است. حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل یک چالش امنیتی جدید برای رژیم تل‌آویو است که از این به بعد خواب را از چشمان صهیونیست‌ها خواهد ربود. 

2- حمله حساب‌شده ایران به رژیم صهیونیستی از یک سو موجب ترس و هراس فزاینده در میان صهیونیست‌ها شده و از سوی دیگر خونی تازه به رگ‌های گروه‌های مقاومت در منطقه تزریق کرده و شجاعت رزمندگان مقاومت را دوچندان کرده است. حزب‌الله لبنان حملات خود را در شمال اراضی اشغالی افزایش داده و گروه‌های مقاومت در عراق، یمن و سوریه همچنان فعال هستند. از سوی دیگر معادلات جدید باعث ورود نیروهای تازه نفس مقاومت به جنگ با صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه مقاومت اسلامی بحرین(سرایا الاشتر) با انتشار یک ویدئو از حمله پهپادی به اهدافی در بندر ایلات خبر داد که با توجه به روابط میان رژیم آل‌خلیفه و رژیم صهیونیستی بسیار حائز اهمیت است. روز جمعه حزب‌الله لبنان با دست‌کم 18 موشک مراکز مهم اسرائیل را در منطقه الجلیل و ارتفاعات اشغالی کفرشوبا هدف حملات مستقیم قرار داد. رهبر انصارالله یمن نیز در همین راستا اعلام کرد تنها طی یک هفته گذشته با 33 موشک بالستیک و کروز 8 عملیات ضدصهیونیستی در خلیج عدن، دریای مکران و اقیانوس هند انجام داده است.

3- از زمان شروع جنگ غزه، اسرائیل اکنون در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد. از سوی گروه‌های مقاومت تحت محاصره همه‌جانبه است و ارتش این رژیم توان جنگ در چند جبهه را ندارد. اقتصادش در آستانه فروپاشی است و یارای حمایت بیشتر از سیاست‌های جنگی را ندارد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین «نعیم قاسم» معاون علامه سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان دیروز تاکید کرد هر عضوی از مقاومت می‌داند برای فلسطین چه کاری باید بکند. شیخ نعیم قاسم با اشاره به ضعف نظامی اسرائیل گفت: براساس اطلاعاتی که داریم اسرائیل نه توانایی جنگ دارد و نه از ادامه آن سودی می‌برد. معاون نصرالله با اشاره به اینکه حملات حزب‌الله در جنوب لبنان، پیش‌دستانه بوده و در حمایت از غزه و لبنان و ایجاد بازدارندگی در برابر اسرائیل است به دشمن صهیونیست هشدار داد: در جبهه جنوب، فقط از بخشی از توانمندی و سلاح خود استفاده کرده‌ایم و آنچه مخفی است، بسیار بزرگ‌تر است.

4- در غزه ارتش رژیم صهیونیستی کاملا زمینگیر شده است و غیر از ویرانی مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان هیچ دستاورد دیگری نداشته است. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از یک سو برای حمله به رفح تحت فشار عناصر داخلی است اما از سوی دیگر فشارهای جامعه جهانی، بویژه وجدان بیدار افکار عمومی بین‌المللی را در برابر خود دارد.

خیزش سراسری دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین کابینه جنگ تل‌آویو را به هراس انداخته است تا جایی که وزیر اقتصاد این رژیم در نشست اخیر کابینه اذعان کرد افکار عمومی آمریکا یک تهدید وجودی برای اسرائیل است و اسرائیل در دیپلماسی عمومی شکست خورده است. پیشبرد مذاکرات آتش‌بس طی روزهای اخیر که با عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از شروط خود حاصل شده است یکی از تبعات استیصال همه‌جانبه اسرائیل در غزه، همچنین شکست مفتضحانه در دیپلماسی عمومی است.به رغم حمایت‌های همه‌جانبه رسانه‌های جریان اصلی غرب از اسرائیل از زمان عملیات توفان الاقصی، مخالفت‌های مردمی با اسرائیل حتی در ایالات متحده روز به روز در حال افزایش است و توفان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه یکی از مصادیق آن است. 

5- نتانیاهو چه به جنگ ادامه دهد یا آن را متوقف کند با چالش‌های خطرناکی مواجه خواهد بود. پایان جنگ و تن دادن به آتش‌بس مشکلات سیاسی عمیق این رژیم را دوباره شعله‌ور خواهد کرد؛ جایی که اپوزیسیون این رژیم مترصد پایان جنگ و ساقط کردن کابینه وی هستند. ادامه جنگ نیز با توجه به قدرت مقاومت و مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی برای این رژیم تقریبا ناممکن است.

منبع: وطن امروز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • آغاز کوچاندن ساکنان شرق رفح از سوی رژیم صهیونیستی + فیلم
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • صهیونیست‌ها در مخمصه!
  • اتحاد ملت‌ها، انزوای صهیونیسم
  • مقامات صهیونیست: اسرائیل در جنگ غزه به بن‌بست خورده است
  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • ایران معادله صهیونیست‌ها را بهم زد
  • یک میلیون رزمنده آماده جنگ خواهند شد/ عملیات در دریای مدیترانه