Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی مطهرنیا» تحلیلگر مسائل آمریکا با اشاره به افزایش موج بیکاری در ایالات متحده و تاثیر آن بر انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اخیرا اخباری مبنی بر پافشاری دونالد ترامپ در مورد بازگشایی اقتصاد ایالات متحده منتشر شده که به دنبال آن علاوه بر انتقادها، دلایلی را در پشت سر خود قرار داده است و همین چند روز پیش بود که او دستور فوری بازگشایی عبادتگاه‌ها را صادر کرده بود که با انتقادهای فراوانی روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام‌ها از منظر بسیاری از تحلیلگران و رقبای سیاسی ترامپ ریشه‌های تضاد وی را نشان می‌دهد. این در حالی است که ایالات متحده پس از شیوع ویروس کرونا با مشکلات اقتصادی بسیار زیادی روبه‌رو شده است؛ به گونه‌ای که بر اساس آمار منتشر شده، ۴۳ ایالت با بیکاری شگفت‌انگیز روبه‌رو شدند که بیشترین آن در ایالت نوادا اتفاق افتاده و میزان بیکاری در آن به ۲۵ درصد رسیده است که در تاریخ ایالات متحده بی‌سابقه به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: چیزی حدود ۳۳ میلیون نفر در آ‌مریکا به دلیل تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا درخواست بیمه بیکاری داده‌اند که نشان می‌دهد اوضاع بیش از آنچه گفته می‌شود بحرانی است. این وضعیت بدون تردید می‌تواند علاوه بر تبعات اقتصادی، پیامدهای سیاسی برای ترامپ و جمهوریخواهان داشته باشد. افزایش بیکاری در ایالات متحده پس از شیوع ویروس کرونا به راحتی می‌تواند عرصه انتخابات را بر ترامپ تنگ کند؛ تا جایی که بسیاری بر این عقیده‌اند که وضعیت «جو بایدن» نسبت به ترامپ در شرایط بهتری قرار دارد و حتی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهدکه ترامپ در بسیاری از نقاط نتوانسته از بایدن جلو بزند. درست است که این نظرسنجی‌ها در آ‌ینده نزدیک تغییر خواهد کرد اما به هر ترتیب در وضعیت کنونی داده‌ها نشان می‌دهد که ترامپ اوضاع و احوال خوبی در ایالات متحده ندارد.

این استاد دانشگاه گفت: سوال بسیاری از افراد این است که چرا اقتصاد ایالات متحده این‌گونه شده و به حدی رسیده که نزدیک به ۳۳ میلیون نفر درخواست بیمه بیکاری کرده‌اند؟ واقعیت این است که تحلیل این موضوع به نکته‌ای ساده اما پیچیده ربط دارد. اقتصاد ایالات متحده بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا است و بدون تردید کوچک‌ترین مشکل مانند شیوع کرونا وضعیت را به جایی می‌رساند که هیمنه اقتصاد آمریکا فرو می‌ریزد و از جهتی دیگر آمار و ارقام از سوی رسانه‌ها به صورت واقعی‌تر منتشر می‌شود که البته مجبور به انتشار آن هستند. معتقدم که بسیاری از رسانه‌های آمریکا به دلیل حساس بودن بحث کرونا، آمارهای درستی را در اختیار مردم قرار نمی‌دهند و به همین دلیل است که ما می‌بینیم اگر آمارها درست منتشر شود، اتفاق‌های بدی برای اقتصاد بزرگ ایالات متحده به وجود می‌آید. از سوی دیگر اساساً حکومت‌ها نیاز به اعلام نظر درست در مورد مسائل و مشکلات دارند که در دولت ترامپ این اتفاق رخ نداده است.

مطهرنیا افزود: ترامپ به هر ترتیب می‌خواهد عمکرد دولت خود در مورد مدیریت شرایط فعلی را درست جلوه دهد اما رقبای آن در آمریکا دقیقاً بر خلاف خواسته او عمل می‌کنند. توجه داشته باشید که ترامپ با آمدنش به کاخ‌سفید توانست میزان اشتغال را به بالاترین حد برساند و عملاً این موضوع یکی از محورهایی بود که ترامپ در طول این مدت به آن افتخار می‌کرد. رئیس جمهور ایالات متحده قصد داشت تا از همین موضوع برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بهره‌برداری کند اما شاهد آن هستیم که کرونا بلایی به سر اقتصاد آمریکا آورد که تمام اقدام‌های ترامپ طی چند ماه از یاد همه رفت. ما شاهد فروریزش دستاوردهای ترامپ در حوزه اشتغال هستیم و حالا که بیکاری افزایش پیدا کرده، افکار عمومی ترامپ را بیش از حد مورد سرزنش قرار می‌دهند که اتفاقاً یک بخشی از آن توسط رقبای وی صورت می‌گیرد. زمانی که در سال ۲۰۰۸ بحران مسکن در ایالات متحده رخ داد، تمام کشورهای جهان به کمک اقتصاد آمریکا آمدند و حتی چین برای جلوگیری از فروریزش اقتصاد این کشور به کمک ‌آمریکا آمد اما توجه داشته باشید که آن بحران یک مساله داخلی بود ولی کرونا یک بحران جهانی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام کشورها درگیر شیوع کرونا هستند و به همین دلیل کشورها دیگر نمی‌توانند به آمریکا یا به شرکای خود به صورت تمام قد کمک کنند. لذا باید منتظر باشیم که ترامپ برای جمع کردن حیثیت خودش و ورود به انتخابات ۲۰۲۰ یک شگرد تجاری جدید را رونمایی کند. احتمالاً ترامپ فروش گسترده سهام آمریکا در سطح جهانی را کلید خواهد زد تا بتواند با ایجاد یک شرکت تجاری، اوضاع را به نحوی مدیریت کند که دستاوردهایش حداقل در سطوح قبلی حفظ شود. شکی وجود ندارد که از حالا تا روز انتخابات (۱۳ آبان) شاهد فراز و فرودهای بسیاری در عرصه سیاست داخلی ایالات متحده خواهیم بود اما تاکیدم بر این است که ما نمی‌توانیم وضعیت رئیس‌جمهور آمریکا و مسایل مربوط به آن را به صورت دقیق گمانه‌زنی کنیم؛ چراکه تا روز انتخابات مسایل بسیار زیادی اتفاق خواهد افتاد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا بیکاری در آمریکا جو بایدن دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا دموکرات های آمریکا ایالات متحده نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاله غریط استعفا داد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبگاه این وزارتخانه نوشت که هاله غریط معاون مدیر مرکز رسانه‌های منطقه‌ای در دبی نیز بوده و حدود ۲ دهه پیش به عنوان یک مقام سیاسی و حقوقی به وزارت امور خارجه پیوسته است.

هاله در پلتفرم شبکه اجتماعی لینکدین نوشت: در آوریل ۲۰۲۴ پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در اعتراض به سیاست آمریکا در غزه استعفا دادم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این استعفا در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه گفت که این وزارتخانه کانال‌هایی برای تبادل نظر کارمندان خود در صورت توافق نداشتن با سیاست‌های دولت دارد.

استعفاهای قبلی

حدود یک ماه قبل از آن، آنیل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش بول، مقام وزارت خارجه نیز اکتبر گذشته استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا-آمریکایی فلسطینی الاصل- ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.

ایالات متحده به دلیل حمایت از رژیم اشغالگر به دلیل تجاوز مستمر به غزه که منجر به شهادت بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی شده که بیشتر آنها زن و کودک هستند مورد انتقاد فزاینده بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری قرار گرفته است.

رویترز گفت که با افزایش تلفات جنگی، گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد.

نوامبر گذشته، بیش از هزار نفر از مقامات آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، وابسته به وزارت خارجه، نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن خواستار آتش‌بس فوری شدند.

کد خبر 847245 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است