Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@18:12:50 GMT

چرا طرح بن - بروجن لغو شد؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۹۴۳۴

چرا طرح بن - بروجن لغو شد؟

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست چرایی لغو اجرای بن- بروجن را تشریح کرد.

مسعود تجریشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه برخلاف عقیده برخی منتقدان عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مورد پروژه‌های انتقال آب در فلات مرکزی یک بام و دو هوا نبوده است، اظهار کرد: این سازمان طبق دستورالعمل‌ها و ضوابط اجرایی و فنی نظام جمهوری اسلامی عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه متولی آب در کشور وزارت نیرو است و در تقسیمات کشوری هر سازمانی مسئولیت بخش خود را دارد، افزود: بخشی از حاکمیت (وزارت نیرو) ضرورت اجرای پروژه‌های سدسازی، نیروگاه برق، انتقال آب و گاز را تشخیص می‌دهد و سازمان حفاظت محیط زیست الزامات اجرایی این پروژه‌ها را بر پایه دستورالعمل‌هایی که دارد، بررسی و ترسیم می‌کند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: وقتی وزارت نیرو می‌گوید هیچ راهی جز اجرای طرح انتقال آب کوهرنگ سه برای استان اصفهان نیست، سازمان حفاظت محیط زیست تنها در مورد الزامات زیست محیطی این طرح انتقال آب از جمله نحوه لوله گذاری، اجرا و بهره برداری می‌تواند اعمال نظر کند.‌

وی اضافه کرد: پروژه کوهرنگ سه، سال گذشته به تعهدات زیست محیطی عمل نکرد اما سازمان محیط زیست نمی‌تواند پروژه را به دلیل عمل نکردن به تعهدات متوقف کند بلکه اعلام می‌کند ادامه پروژه منوط به ایجاد تعهد مجدد است که پس از آن در حین اجرای پروژه باید به آنها عمل کند و اداره کل محیط زیست در منطقه بر چگونگی عمل به تعهدات نظارت می‌کند.

تجریشی با بیان اینکه طرح کوهرنگ سه پس از پایان مهلت مجوز دوساله برای ایجاد تعهد مجدد متوقف شد اما مجموعه قوه قضائیه اعلام کرد که این پروژه باید فعال شود، گفت: در برخی پروژه‌های آبی شورای امنیت ملی و یا شورای عالی آب وارد شده و مجوز می‌دهند ولی ارزیابی زیست محیطی آن باید انجام شود از این رو چگونگی اجرای پروژه را مشاور طرح در کمیته ارزیابی مطرح می‌کند و متناسب با آن گزینه‌هایی که در حین ساخت و بهره برداری کمترین آسیب زیست محیطی را دارند برای اجرا از سوی محیط زیست تأیید می‌شود.

لغو مجوز پروژه بن- بروجن

وی ادامه داد: وقتی که شوراهای بالادستی و حاکمیتی مانند وزارت نیرو اعلام می‌کند که هیچ راهی جز انتقال آب ندارد سازمان حفاظت محیط زیست نمی‌تواند با اجرای آن مخالفت کند زیرا اگر آب قطع شود مردم را در مقابل خود قرار داده است از این رو در طرحی مانند انتقال آب از خزر به استان سمنان سازمان حفاظت محیط زیست با مطالعات ارزیابی تعیین می‌کند که آب از کدام نقطه و در چه عمقی برداشت شود و لوله گذاری از جاده قدیمی خط انتقال نفت نکا-ری برای جلوگیری از تخریب بیشتر جنگل، اجرا شود؛ این الزاماتی است که با توجه به تصمیم حاکمیتی برای انتقال آب، سازمان حفاظت محیط زیست برای آسیب کمتر به محیط زیست منطقه در نظر می‌گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به لغو مجوز دوساله طرح بن-بروجن به دلیل عمل نکردن به تعهدات اشاره و اظهار کرد: وزارت نیرو پروژه انتقال آب بن-بروجن را در تخصیص‌های خود به عنوان منبعی برای تأمین شرب منطقه در نظر گرفته بود از این رو سازمان محیط زیست اعلام کرد در مدت دو سال این طرح را شروع کنید اگر نه پروژه پس از این مدت باید مجدد بازنگری شود و اولویت خود را از دست می‌دهد، بر این اساس وقتی پروژه‌ای اولویت خود را از دست داد و زمان آن گذشت دو مرتبه باید فرآیند ارزیابی زیست محیطی طرح را تکرار کند.

وی در مورد پروژه بهشت آباد نیز خاطرنشان کرد: محیط زیست مخالف اجرای این طرح نیست به وزارت نیرو اعلام کردیم تا تکمیل گزارش ارزیابی زیست محیطی صبر کند؛ وزارت نیرو متولی آب کشور است وقتی اجرای یک پروژه را ضروری بداند سازمان محیط زیست تنها الزامات زیست محیطی را بررسی می‌کند.

تجریشی گفت: به اعتقاد من اجرای طرح‌های انتقال آب مشکل را از یک منطقه به منطقه دیگر و از زمانی به زمان دیگر می‌برد از این رو باید علت مشکلات موجود را از مسبب و متولی اجرای این پروژه‌ها پرسید که سبب شکل گیری پروژه‌ها و تغییر الگوی مصرف آب شده است، سازمان محیط زیست متولی آب و مسئول مشکلات موجود نیست که در این باره پاسخگو باشد.

وی افزود: در حال حاضر در شهر اصفهان به ۵۰ میلیون مترمکعب آب برای صنایعی نیاز است که هنوز به بهره برداری نرسیده اند و پیشرفت پروژه آنها بیش از ۵۰ درصد است در نتیجه با این روند مطمئناً تا ۱۰ سال آتی هر چه آب به اصفهان منتقل شود به تالاب گاوخونی نخواهد رسید بلکه باعث استقرار صنایع بیشتری در اصفهان می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مسئله آب در کشور ما ریشه‌ای است، تصریح کرد: این مشکلات به دلیل سیاستگذاری اشتباهی است که صنایع پرآب بَر را در مناطق کم آب مستقر کرد و اکنون بسیاری از این اقدامات و طرح‌های انتقال آب مشکلات را نه تنها حل نمی‌کند بلکه از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌برد و ناپایداری سرزمین را بیشتر می‌کند.

تجریشی خاطرنشان کرد: سیاستگذاری اشتباه در گذشته سبب افزایش الگوهای مصرفی آب شده و از سوی دیگر به لحاظ آمایشی کمک نمی‌کند که از فناوری‌ها برای کاهش مصرف آب استفاده کنیم یا مکان یابی صنایع به گونه‌ای باشد که به جای آوردن آب کنار صنعت، صنعت را کنار آب ببریم؛ شمال و جنوب ایران دریا است از این رو می‌توان روش‌های پایدار را برای اشتغال و تولید کشور برگزید.

طرح انتقال آب جدید از هراز به کلان شهر تهران

وی ادامه داد: برای مثال منابع آب شرب شهر تهران در حال حاضر از سدهای لتیان، ماملو، کرج و طالقان تأمین می‌شود و این طرح‌های انتقال آب ادامه دارد، وزارت نیرو به تازگی پروژه انتقال آب از هراز به تهران را مطرح کرده و ضرورت اجرای این طرح را تشخیص داده است که برای رفع مشکل آب تهران چاره‌ای جز انتقال آب ندارد اما سوال اینجاست که شهر تهران چرا باید چمن داشته باشد؟ در دین ما تاکید شده اسراف نکنید، غربی‌ها که این موضوعات را متوجه نیستند چمن‌ها را رنگ سبز زدند اما تهران این شیوه مورد توجه نبوده است چرا سمن‌ها درباره این موضوعات صحبت نمی‌کنند؟

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: وزارت نیرو باید پاسخگو باشد زیرا ادامه این مسیر ناکجا آباد است و ناپایداری سرزمین را روز به روز بیشتر می‌کند با وجود این سازمان حفاظت محیط زیست نمی‌تواند از اجرای نیروگاه یا انتقال آب جلوگیری کند.

این مقام مسئول گفت: زمستان سالی که گذشت اگر ۱۰ درصد مصرف گاز را کاهش می‌دادیم مجبور به سوزاندن مازوت در نیروگاه‌ها نبودیم اما الگوی مصرف افزایش یافته است و از سوی دیگر خطوط انتقال و فاز جدید به عسلویه اضافه می‌کنند این مسیر اشتباه است و باید الگوی مصرف اصلاح شود.

تجریشی در پایان خاطرنشان کرد: متولی آب کشور که پروژه‌های انتقال آب را مطرح می‌کند چشم انداز ۱۰، ۲۰ ساله برای فلات مرکزی را مشخص کند زیرا مردم حق دارند بدانند در سال‌های آتی چه اتفاقی برای یزد، کرمان، کاشان و تمدن این شهرها رخ خواهد داد اگر آب نداشته باشند و وزارت نیرو باید برای آنها آب تأمین کند.

کد خبر 425426

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرح انتقال آب بهشت آباد طرح بن بروجن سد تونل سوم کوهرنگ زاینده رود سازمان حفاظت از محیط زیست محيط زيست درياي خزر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست انتقال آب وزارت نیرو زیست محیطی پروژه ها متولی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است

نجمه کمالی مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز که با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه توجه به جایگاه بانوان در دولت سیزدهم افزایش یافته است اظهار کرد: محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است، توسعه آموزش و توان افزایی بانوان در محیط زیست کاملا مشهود است.

 او بیان کرد: ۳۰ درصد از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست را زنان تشکیل می‌دهند و هم اکنون ۲۴۵ بانو در پست‌های مدیریتی مشغول خدمت هستند.

او افزود: افزایش سهم بانوان در مدیریت محیط زیست کشور یکی از راهبرد‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انسجام، شبکه سازی و تقویت نشاط درون سازمانی، تعامل و ارتباط موثر با کارکنان ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت زنان به ویژه خانواده‌ها به عنوان مهم‌ترین بنیان اجتماعی در گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست، تقویت شکوه مادری و جوانی جمعیت، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و اعتلا و گسترش فرهنگ و تقویت باور‌های دینی در حوزه خانواده از جمله مهم‌ترین اهدافی است که در این سازمان دنبال شده است.

کمالی همچنین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در جهت اجرای بند ح تبصره ۹ قانون بودجه و حمایت از بانوان را تشریح کرد و افزود: با اجرای رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه، حمایت از فرزند آوری، آموزش و مشاوره در حوزه خانواده، اجرای برنامه‌های حوزه زنان و خانواده، برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های تخصصی در حوزه همسرداری، کار، خانواده، تعلیم و تربیت فرزند، ارتباط موثر والدین و فرزندان و برگزاری کارگاه مهارت‌های زندگی و برقراری تعادل و توازن بین کار و زندگی برای ارتقای جایگاه زنان و حمایت از آنان تلاش شده است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به قشر زنان، ادامه داد: اجرای کامل قانون جوانی جمعیت در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، تعامل و همکاران با مادران دارای فرزند زیر ۲ سال برای استفاده از ظرفیت دورکاری، برگزاری دوره‌های آموزش تحکیم خانواده در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت بانوان متخصص در پست‌های مدیریتی، همکاری در برگزاری و اجرای برنامه‌های کارگروه محیط زیست و خانواده رویداد ملی خانواده و فرهنگی عامه و ارسال به موقع گزارشات اجرای مصوبه شوارای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و تشویق کارکنان از جمله انتظارات بانوان است.

کمالی همچنین خواستار تعامل و همراهی با مادران دارای فرزند زیر ۶ سال و موافقت با مرخصی آنان، حضور و عضویت مشاور امور زنان و خانواده اداره کل در جلسات شورای معاونین استان‌ها، تهیه لباس همسان برای بانوان به منظور آراستگی و حفظ عفاف و حجاب در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و راه اندازی اتاق مادر و کودک در جهت ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت و همچنین همکاری با اداره کل امور زنان و خانواده استانداری برای معرفی بانوی تاثیر گذار در حوزه محیط زیست شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟