Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارگاه منور رضوی که از ۲۴ اسفند پارسال با تصمیم ستاد ملی پیشگیری و مبارزه با کرونا بسته شده‌ بود، صبح دوشنبه پنجم خرداد ماه با اعمال محدودیت‌ها و حفظ پروتکل‌های بهداشتی صحن‌های آن به روی زائران گشوده شد.

آیین شکرانه بازگشایی صحن‌های حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) که حتی طی شب های قدر نیز بسته مانده بود، یکشنبه شب همراه با نقاره زنی، خطبه خوانی و تعویض پرچم گنبد حرم مطهر رضوی با حضور جمعی از مدافعان سلامت و آیت الله ناصر مکارم شیرازی برپا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق پروتکل‌های بهداشتی زائران و مجاوران می‌توانند هر روز از یک ساعت بعد از طلوع آفتاب تا یک ساعت پیش از غروب  آفتاب با رعایت نکات بهداشتی وارد  حرم مطهر رضوی شوند.

این در حالی است که براساس این پروتکل‌ها  فراهم آمدن امکان زیارت و عبادت به صورت مرحله‌ای و با توجه به شرایط مربوطه صورت می‌گیرد به طوریکه اکنون امکان  زیارت فقط در صحن‌ها و مکان‌های روباز حرم مطهر رضوی میسر است.

حجت الاسلام سید احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم بازگشایی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) گفت: تصمیم ایجاد محدودیت زیارت، تصمیمی بسیار سخت و دشوار بود، اما این تصمیم براساس آموزه‌های دینی، مذهبی و عقلانیت و خرد ایمان دینی، اتخاذ شد.
با  وجود تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنگام زیارت و تمهیدات و برنامه ریزی‌های انجام شده در این زمینه با توجه به شرایط خاص بارگاه منور رضوی در پذیرش خیل زائران و مجاوران، خطر گسترش انتقال ویروس از طریق تجمع و افزایش ترددها همچنان یکی از دغدغه‌های مسوولان بهداشتی و درمانی به شمار  می‌رود.  

امکان زیارت مضجع شریف مرحله به مرحله خواهد بود

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: همگام با گشوده شدن در صحن‌های حرم مطهر رضوی رعایت دستورالعمل بازگشایی آستان‌های مقدس و اماکن متبرکه که از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ابلاغ شده است مورد تاکید است.
علی اصغر حسنی افزود: این دستورالعمل بر پایه اصل فاصله گذاری اجتماعی، آموزش زائران، اجرای موازین بهداشتی و ضد عفونی با کلر پنج درصد تنظیم و تصویب شده است.
وی ادامه داد: در بدو ورود زائر به حرم مطهر یک بسته شامل زیارت نامه، یک بروشور حاوی نکات بهداشتی و کیسه نایلونی یکبار مصرف برای قرار دادن کفش ها به زائران داده می‌شود.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زائران برای تشرف به حرم مطهر باید وسایل فردی نظیر ماسک، دستکش، چادر و جانماز شخصی کوچک همراه داشته باشند. 

وی افزود: نماز به صورت انفرادی با استفاده از جانماز شخصی کوچک، مهر سنگی و رعایت فاصله ایمنی حداقل یک و نیم متری اقامه خواهد شد، مهر سنگی توسط آستان های مقدس تهیه شده و پس از اقامه نماز با  مواد ضد عفونی کننده شستشو می‌شود.
حسنی بر تمهیدات فاصله گذاری فیزیکی به عنوان یکی از مهمترین ارکان‌های پیشگیری از شیوع کرونا تاکید و عنوان کرد: طبق دستورالعمل مربوطه مکان های غیر ضروری از جمله موزه‌ها، کتابخانه‌ها و مهمانپذیرها که بطور مستقیم به زیارت زائران مربوط نمی‌شود بسته خواهد بود و همچنین برگزاری برنامه‌های فرهنگی که مستلزم تجمع افراد باشد، ممنوع خواهد بود.
وی گفت: تمامی کفشداری‌ها، سقاخانه ها و آبخوری‌ها به استثنای آبخوری‌های مجهز به چشم الکترونیک در مدت اجرای دستورالعمل بازگشایی حرم مطهر رضوی تعطیل خواهد بود.
مدیر گروه بهداشت محیط  دانشگاه علوم پزشکی مشهد  افزود: امکان زیارت و عبادت به صورت مرحله‌ای و با توجه به شرایط و اقتًضائات مربوطه فراهم خواهد شد، به طوریکه در مرحله اول بست‌ها و صحن‌ها و مکان‌های روباز، مرحله دوم شبستان‌ها و رواق ها و در مرحله سوم مضجع شریف بازگشایی خواهد شد.
وی با اشاره به ضوابط بازگشایی شبستان‌ها و رواق‌ها ادامه داد: با ایجاد مسیر برای ورود به شبستان‌ها و رواق ها امکان زیارت زوار بدون تبرک جستن، لمس یا بوسیدن فراهم خواهد شد تا زائران بتوانتد با فاصله مناسب پس از زیارت از در دیگر خارج شوند و خادمان و انتظامات از تجمع یا توقف در مسیر تشرف زائران جلوگیری کرده و در صورت لزوم محل مورد نظر را مسدود می‌کنند.
حسنی گفت: نصب و تامین مکان و سیستم ضد عفونی کننده دست ترجیحا به صورت چشم الکترونیکی در ورودی و خروجی های  اماکن متبرکه برای استفاده زائران مورد تاکید قرار گرفته است.

استقرار ایستگاه‌های غربالگری در ورودی‌های حرم مطهر رضوی 

رییس کارگروه اطلاع رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: خطر انتقال ویروس کرونا و شیوع آن همچنان وجود دارد، لذا از زائران و مجاوران درخواست می‌شود هنگام تشرف به حرم مطهر رضوی توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.
دکتر حمید رضا رحیمی افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی براساس دستورالعمل بازگشایی حرم مطهر رضوی و اماکن متبرکه دنبال می‌شود و این دستورالعمل بر اساس ابلاغ رسمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تا زمان کنترل این ویروس لازم‌الاجرا می‌باشد.
وی ادامه داد: مسوولیت اجرای این دستورالعمل در ارتباط با فعالیت‌های داخل حرم های مطهر بر عهده تولیت و در مورد فعالیت‌های خارج از محدوده آستان‌های مقدس با ستادهای مدیریت کرونا در استان است.

رییس کارگروه اطلاع رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ستاد مقابله با کرونا در این دانشگاه موظف است طبق هماهنگی با آستان قدس رضوی با استقرار ایستگاه‌های غربالگری در ورودی های حرم مطهر نسبت به جدا سازی افراد مبتلا و مشکوک به کرونا اقدام کند.
وی افزود: در این راستا ایجاد ایستگاه‌های غربالگری با استقرار گروه‌های آموزش دیده به تعداد مورد نیاز جهت ممانعت از ورود افراد مبتلا و مشکوک به اماکن متبرکه در نظر گرفته شده است و با ثبت دقیق شرح حال و وضعیت افراد مبتلا یا مشکوک، هدایت افراد بیمار به مراکز جامع خدمات سلامت انجام می‌شود.
رحیمی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد موظف است تمهیدات لازم و ایجاد ساز و کارهای مناسب برای ارجاع موارد اورژانسی مرتبط با کرونا را فراهم کند.

هشت صحن حرم مطهر رضوی بازگشایی شد
مدیر امور خدمه آستان قدس رضوی نیز  گفت: از دقایق نخست بازگشایی صحن‌های حرم مطهر رضوی، جمعیت بسیار مجاوران این بارگاه منور به داخل صحن‌ها وارد شده و به زیارت حضرت امام رضا (ع) شتافتند.
محمد توکلی افزود: طبق آنچه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بود، به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری، در اولین روز هشت صحن حرم مطهر بازگشایی و پذیرای مجاوران بود ولی همه رواق‌ها از جمله روضه منوره و مسجد گوهرشاد باز نشد.
وی ادامه داد: از همان ساعات اولیه صبح تا غروب آفتاب که در صحن‌های حرم مطهر رضوی بسته شد، جمعیت بسیار در صحن‌ها حضور یافتند و خادمان بارگاه منور رضوی همه تلاش خود را برای رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی بکار بستند.

مدیر امور خدمه آستان قدس رضوی گفت: اطلاع رسانی جامعی در خصوص رعایت موارد بهداشتی در قالب بنر در ورودی‌های حرم مطهر رضوی انجام شده است و فرش‌های صحن‌های حرم مطهر رضوی به صورت یکی در میان و به نحوی پهن شده که افراد با رعایت فاصله اجتماعی بتوانند به زیارت و راز و نیاز بپردازند.
وی از زائران بارگاه منور رضوی خواست به منظور حفظ سلامتی خود اصول بهداشتی شامل شست‌وشوی مکرر دست‌ها، همراه داشتن ماسک و دستکش، پوشاندن بینی و دهان در زمان عطسه و سرفه، خودداری از دست دادن و روبوسی ، همکاری با خادمان، حفظ نظم و فاصله اجتماعی هنگام تشرف، همراه داشتن جانماز، کتب ادعیه و قرآن شخصی را رعایت کنند.
توکلی اظهار امیدواری کرد با تلاش خادمان و مشارکت زائران در اجرای شیوه‌نامه‌ها و حفظ نظم و فاصله اجتماعی مناسب در حرم مطهر رضوی، شرایط تشرف به زیارت برای همگان استمرار داشته باشد.

پس از تایید رسمی مشاهده ویروس همه‌گیر کرونا در ایران، ستاد ملی مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا متکی به نظر کارشناسان، آمارها و مصلحت عمومی جامعه نه تنها به پرهیز مردم از حضور در هر تجمع، شکل دادن اجتماعات و تماس‌های چهره‌ به‌ چهره با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا حکم داد بلکه در پی تعطیل نمودن مدارس و دانشگاه‌ها نهضت "در خانه ماندن" را ترویج کرد تا کل کشور و ملت بر اساس گام‌های مشخص عملی و موثر، به مصاف با کرونا بپردازند.
در ادامه این مسیر روز ۲۴ اسفند ماه پارسال تصمیم ستاد ملی مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا برای بستن درهای حرم‌های مطهر و اماکن متبرکه سراسر کشور در صدر اخبار قرار گرفت.
طی این مدت تاکنون درهای حرم مطهر رضوی حتی طی شب‌های قدر نیز همچنان بسته ماند اما مشتاقان اهل بیت (ع) از طریق ارتباط زنده تلویزیونی با حرم نورانی حضرت ثامن‌الحجج حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) از فرصت معنوی این شب‌ها بهره‌مند شدند.
ستاد ملی مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا در نشست ۲۷ اردیبهشت با حضور رییس جمهوری با بازگشایی محدود صحن‌های روباز حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) از ابتدای ماه شوال موافقت کرد و از روز پنجم خرداد ماه صحن‌های حرم مطهر رضوی بازگشایی شد

براساس آخرین آمار رسمی تا روز پنجم خرداد ۱۳۷ هزار و ۷۲۴ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۴۵۱ نفر رسید.

تاکنون ۱۰۷ هزار و ۷۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور نیز بهبودیافته و از بیمارستان مرخیص شده‌اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا مشهد حرم امام رضا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مشهد حرم امام رضا ویروس کرونا مشهد حرم امام رضا دانشگاه علوم پزشکی مشهد صحن های حرم مطهر رضوی بارگاه منور رضوی ستاد ملی مدیریت آستان قدس رضوی فاصله اجتماعی حضرت امام رضا اماکن متبرکه بیماری کرونا امکان زیارت ویروس کرونا پروتکل ها خواهد شد رواق ها صحن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است

به گزارش قدس خراسان،  سید عباس حسینی در همایش متمرکز زائران حج تمتع ۱۴۰۳ مشهد مقدس افزود: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در کنار هم برای اجرای یک حج آرام و همراه با معنویت نهایت تلاش خود را کرده‌اند.
وی اضافه کرد: کارکنان حوزه حج و زیارت با بهره‌گیری از امکانات موجود و برنامه‌ریزی مناسب برای تسهیل‌سازی خدمات اقدام کرده‌اند به عنوان مثال در سال گذشته ایران نخستین کشوری بود که انتقال زائران را بین مکه و مدینه با قطار انجام داد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: تمام تلاش برای تهیه اقلام تدارکاتی مطلوب و ارائه غذای با کیفیت و کمیت مطلوب به زائران توسط خادمان در سازمان حج و زیارت در دستور کار قرار گرفته است.
حسینی افزود: در حوزه مسکن نیز هر چند محدودیت‌های خاصی وجود دارد اما نهایت تلاش برای اجاره مسکن استاندارد برای زائران شده است و با برنامه‌ریزی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها ۳۱۹ دلار کاهش قیمت نسبت به سال گذشته در قیمت‌گذاری‌ها لحاظ شد که تغییر نرخ ارز مانع کاهش قیمت‌ها شد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: حساسیت در انتخاب عوامل و آموزش‌های لازم برای ارتقای سطح خدمات از دیگر اقدامات این سازمان بود که قدردان این توفیق خدمت هستیم.
حسینی تأکید کرد: زائران لازم است با رعایت توصیه‌های پزشکی هیأت پزشکی و همکاری با خادمان خود در کاروان‌ها و مجموعه‌های حج برای انجام سفری توام با سلامتی و معنویت همکاری کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این همایش توصیه‌های بزرگان دین درباره حج‌گزاری را یادآور شد و گفت: روحانیون کاروان‌های حج مشعل‌داران معارف و مناسک هستند و مهمترین برنامه برای سفر حج اخلاص است و اگر کسی نیت دیگری داشته باشد این سفر را از دست داده است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب برنامه‌ریزی زائران برای استفاده از لحظه لحظه سفر حج را خواستار شد و به حاجیان توصیه کرد: زائری که برنامه ندارد سفر را از دست داده است، باید برای این سفر معنوی برنامه‌ریزی قبل و حین آن را داشته باشد تا بهره‌برداری لازم را کسب کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: یک زائر می‌بایست برای قرآن خواندن و زیارت و بهره‌مندی از لحظات این سفر معنوی برنامه‌ریزی و سلامتی جسمی و روحی خود را در طول سفر حفظ کند تا در انجام اعمال و مناسک حج دچار مشکل نشود، لذا لازم است که قبل از سفر خود را از لحاظ معنوی و آمادگی جسمانی به حد مطلوب برساند.
سرپرست حج و زیارت خراسان رضوی، مسوول هراست حج و زیارت و رئیس پلیس فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد نیز در سخنان خود در این همایش نکات لازم در حوزه رعایت اصول امنیتی و هراستی و قوانین کشور میزبان در برخورد با هر گونه تخطی از قوانین را تشریح کردند.
این همایش با اجرای نمادین مناسک حج تمتع با همراهی شماری از زائران حج امسال و توضیحات و راهنمایی‌های کارشناس مربوطه و مداحی ذاکر اهل بیت پایان یافت.
 

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • ۱۰۵۵ قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • ارز حج ۱۴۰۳ تأمین شد
  • اعزام زائران حج عمره خوزستانی به سرزمین وحی
  • نوای دلنشین نقاره زنی در چهارشنبه زیارتی حرم مطهر رضوی
  • اولین گروه از زائران خراسان جنوبی به عمره اعزام شدند
  • سفر به خانه خدا بعد از ۹ سال | جزئیات عمره ۱۴۰۳
  • پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی