Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@13:52:54 GMT

۵۴ بنای تاریخی به مزایده گذاشته می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۳۵۲۸

۵۴ بنای تاریخی به مزایده گذاشته می‌شود

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، از مزایده برخی بنا‌های تاریخی خبر داد.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، درباره مزایده برخی بناهای تاریخی، گفت: ما تا به امروز حدود ۹۷ بنای تاریخی را واگذار کردیم و در گام نهایی برای اولین بار در تاریخ حوزه میراث فرهنگی بنایی را با کاربری حمام متناسب با هویت اصلی اثر تعیین کاربری دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز پرداختن به چنین کاربری‌هایی تا اندازه‌ای فراموش شده است. البته اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از بدنه دولت گام‌های خوبی برای پرداختن به این موضوع برداشته اند و ما هم از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

میرزایی اظهار کرد: من در اینجا از تمامی فعالان حوزه میراث فرهنگی که دغدغه و راه حلی دارند و احساس می‌کنند رویه‌های موجود نیازمند نقد و بازنگری است، تقاضا می‌کنم ضمن اینکه در بازنگری و رفع اشکالات موجود و احتمالی به ما کمک می‌کنند، مجموعه صندوق را هم مجموعه متعلق به مردم بدانند.

او گفت: ۱۸ بنا از بنا‌هایی که در سال ۱۳۹۸ برای مزایده گذاشته شده بودند، واگذار شد و امیدواریم که بخش عمده‌ای از آن‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری برسد. ۵۴ بنا را نیز برای واگذاری از طریق مزایده در دستور کار خود قرار داده‌ایم. امیدواریم این واگذاری‌ها که صرفاً به معنای واگذاری حق بهره‌برداری با رعایت حفاظت و شأنیت بنا هستند، به حراست بیش از پیش بنا‌های تاریخی بینجامد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تأکید کرد: برخی تصور می‌کنند با واگذاری بنا‌ها مالکیت آن‌ها نیز واگذار می‌شود، اما مالکیت بنا‌ها تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد.

وی همچنین با مرور فعالیت های گذشته صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، اظهار کرد: اقداماتی که همکارانمان در گذشته انجام دادند، بزرگ و ارزشمند بود. زمانی که طرح پردیسان در سال ۱۳۷۵ کلید خورد، بنا‌های تاریخی بسیار زیادی در کشور وجود داشت؛ اما منابع ملی محدود بود و نمی‌شد همه بنا‌ها را تبدیل به موزه کرد. بنابراین صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی با توجه به مصوبه کمیته نفایس و با هدف حفاظت مناسب از اصل بنا، بنا‌هایی را که نفیس نبوده‌اند در قالب طرح پردیسان برد و طرح احیا و باززنده‌سازی آن‌ها را تعریف کرد. طرح احیا و باززنده‌سازی یک گام فراتر از مرمت است. ما در مرمت به حفاظت و استحکام‌بخشی عین بنا و کالبد آن می‌پردازیم، اما در احیا و باززنده‌سازی بنا را متناسب با نیاز امروز احیا می‌کنیم، بدون آن که در کالبد و فرم آن تغییری ایجاد کرده باشیم. در واقع خروجی‌ طرح پردیسان منجر به تشکیل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی شد.

او افزود: به مرور زمان حدود ۲۷۰ بنا در قالب ۳ مصوبه هیئت وزیران به صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تفویض شد و حدود ۴۰۰ بنا در مقطعی به دستور سلطانی‌فر رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با لحاظ عدم نفاست و در دوره دیگر با بخشنامه علی‌اصغر مونسان و تدبیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه اصالت احیای بنا باید از طریق واگذاری به بخش غیر دولتی باشد، به این صندوق تفویض شدند.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بیان کرد: شورای فنی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی از افرادی تشکیل می‌شود که خودشان در حوزه حفظ و احیای وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسئولیت داشته اند و از بدنه میراث هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی اماکن تاریخی موزه میراث فرهنگی بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای ۱۰ عنوان برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان در این منطقه گفت: جشن «اصفهان رو» برگرفته از شعر «به اصفهان رو» برای معرفی ظرفیت‌های منطقه ۱۰ به شهروندان روز ششم اردیبهشت در میدان گردهمایی پارک لاله در نظر گرفته شده است.

محمد صیرفی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته فرهنگی اصفهان با بیان اینکه در این هفته برای تمام مقاطع سنی در منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان برنامه‌های متنوعی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در این هفته ۱۰ عنوان برنامه شاخص در این منطقه برگزار می‌شود و تلاش کردیم این برنامه‌ها تمام مقاطع سنی با سلایق مختلف را پوشش دهد.

وی با اشاره به بخشی از برنامه‌های در نظر گرفته شده ویژه هفته فرهنگی اصفهان افزود: جشن «اصفهان رو» برگرفته از شعر «به اصفهان رو» برای معرفی ظرفیت‌های منطقه ۱۰ به شهروندان روز ششم اردیبهشت در میدان گردهمایی پارک لاله در نظر گرفته شده است.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با بیان اینکه برنامه‌ای با محوریت لهجه و شعرهای اصفهانی، حتی ظرفیت‌های تاریخی و هویتی این منطقه در نظر گرفتیم، تصریح کرد: جشنواره بازی‌های بومی و محلی روز پنجشنبه ششم اردیبهشت در ورزشگاه زیتون ویژه تمام مقاطع سنی بانوان از ۶ تا ۹۹ سال برگزار و به نفرات برتر جوایزی اهدا می‌شود.

صیرفی‌نژاد با بیان اینکه مسابقه «اصفهان ماکت» با محوریت ساخت ماکت آثار تاریخی اصفهان ویژه عموم شهروندان روز نهم اردیبهشت در فرهنگسرای استاد همایی برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: پاتوق قصه‌خوانی به لهجه اصفهانی با حضور شهروندان منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان از دیگر برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان به‌شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه مسابقه‌های مجازی با عنوان «کشکول» و «اصفهان گنجینه تاریخی» در این منطقه ویژه هفته فرهنگی اصفهان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری مسابقه عکاسی یکی دیگر از برنامه‌های در نظر گرفته شده ویژه این هفته است؛ در این مسابقه شهروندان می‌توانند عکس‌های چندین سال پیش خود که در کنار آثار تاریخی گرفته‌اند را همراه با عکسی که در حال حاضر در همان زاویه و با همان اثر تاریخی می‌گیرند، در این مسابقه شرکت دهند.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان ادامه داد: به نفرات برتر در این مسابقه هدیه اهدا می‌شود، همچنین آثار برگزیده در قالب نمایشگاهی در معرض دید شهروندان قرار می‌گیرد.

صیرفی‌نژاد اضافه کرد: بازدید رایگان از اماکن تاریخی اصفهان از دیگر برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان است که ثبت نام از شهروندان علاقه‌مند، در فرهنگسراهای استاد همایی و استاد شریعت انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم هفته فرهنگی اصفهان، هفته‌ای پربار باشد و برنامه‌های در نظر گرفته شده، مورد رضایت شهروندان اصفهانی قرار گیرد.

کد خبر 747316

دیگر خبرها

  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی