Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، «سیاره انسان‌ها» به کارگردانی جف گیبز و تهیه‌کنندگی مستندسازی آمریکایی برنده اسکار پیش‌تر از سوی دانشمندان و فعالان محیط زیست به دلیل ارائه اطلاعات نادرست محکوم شده بود، حالا متهم است بدون اجازه توبی اسمیت یکی از ویدئوهای زیست‌محیطی او را استفاده کرده است. ضمن اینکه در مستند هم هیچ اشاره‌ای به سازنده و مالک این ویدئو نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، سازندگان «سیاره انسان‌ها» منتقدان و مخالفان فیلم خود را به تحمیل سانسور نظام‌مند و اجباری علیه خود متهم کرده‌اند. اسمیت شکایت خود را نسبت به کارگردان و تهیه‌کننده «سیاره انسان‌ها» روز ۲۳ ماه می به یوتیوب تسلیم و ادعا کرد بخش‌های مختلف یک ویدئوی او درباره مسیر آب‌های معدنی داخل مغولستان بدون اجازه در فیلم استفاده شده است. این عکاس و فیلمبردار محیط زیست درباره دلیل رساندن شکایت خود به دست مدیران یوتیوب گفت: من دوست ندارم آثارم در مستندی که نمی‌پسندم و مخالف آن هستم به نمایش درآید. من با پیام فیلم موافق نیستم و برای مذاکره سراغ سازندگان نرفتم.

کارگردان «سیاره انسان‌ها» هم با انتشار یک بیانیه مدیران یوتیوب را به «اقدام به سانسور آشکار» متهم کرد و مدعی شد تمام تلاش خود را برای بازگرداندن فیلم به سایت در کمترین زمان ممکن انجام خواهد داد. این فیلم ماه گذشته در دسترس مخاطبان آنلاین قرار گرفت و در این مدت بیش از هشت میلیون بار دیده شد. «سیاره انسان‌ها» خود را یک توهین همه‌جانبه به گاوهای مقدس جنبش‌های زیست‌محطیی توصیف کرده است. علاوه بر یوتیوب لینک مربوط به نسخه کامل فیلم در سایت رسمی آن هم حذف شده اما بسته‌های معرفی تبلیغاتی و تیزرها همچنان در دسترس است.

کد خبر 515009 برچسب‌ها سینمای جهان سینما - مستند سازی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان سینما مستند سازی سیاره انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است

مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره فراخورشیدی WASP-43b نشان می‌دهد این غول گازی داغ از نظر چرخش وضعی قفل شده است، به این معنا که یک طرف آن همیشه رو به خورشید خود و طرف دیگرش همیشه خیره به فضای تاریک است. 

به گزارش فرادید، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، نقشه آب و هوای سیاره‌ای در فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین را ترسیم کرده‌اند؛ یک غول گازی داغ که یک طرف آن همیشه رو به خورشید و طرف دیگرش پوشیده از شب ابدی است. 

سیاره WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبان خود که هر ۱۹ ساعت زمینی یک بار به دور آن می‌چرخد، به طور قابل‌توجهی گرمتر از هر غول گازی در منظومه شمسی ما است. این نزدیکی شدید به این معنا است که WASP-43b همیشه رو به ستاره خود قفل شده است. 

اکنون محققان کشف کرده‌اند که این حالت به طور همیشگی یک طرف سیاره را تا دمای حدود ۱۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم می‌کند، به اندازه‌ای گرم که آهن را ذوب می‌کند. این گرمای سوزان، سنگ را تبخیر و روانه‌ی ابرها می‌کند. 

دانشمندان همچنین دریافتند که تفاوت دمای روز و شب که نسبتاً در ۶۰۰ درجه سانتیگراد نسبتاً خنک‌تر است، بادهای شدیدی ایجاد می‌کند که سرعتشان می‌تواند به ۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. محققان گزارش آب و هوای فرازمینی‌شان را روز ۳۰ آوریل در مجله Nature Astronomy منتشر کردند. 

WASP-43b سال ۲۰۱۱ کشف شد و ابتدا توسط تلسکوپ‌های فضایی هابل و اسپیتزِر بررسی شد، اما اکنون وضوح برتر تلسکوپ فضایی جیمز وب، جزئیات دقیق جوّ آن را به تصویر کشیده است. 

تِیلور بِل، نویسنده اصلی می‌گوید: «با هابل، به وضوح توانستیم ببینیم در نیمکره روز، بخار آب وجود دارد. هابل و اسپیتزر هر دو نشان دادند که ممکن است در نیمکره شب، ابرهایی وجود داشته باشد. اما به اندازه‌گیری‌های دقیق‌تر جیمز وب نیاز داشتیم تا بتوانیم نقشه‌برداری دما، پوشش ابر، بادها و ترکیب دقیق‌تر جوّی را در سراسر سیاره شروع کنیم.» 

محققان برای سنجش دمای سیاره، از ابزار فروسرخ میانی جیمز وب (MIRI) برای اندازه‌گیری نور منظومه در هر ۱۰ ثانیه به مدت بیش از ۲۴ ساعت استفاده کردند. 

«ما با رصد کل مدار، توانستیم دمای طرف‌های مختلف سیاره را حین چرخش به سمت دید محاسبه کنیم. از این داده می‌توانیم نقشه تقریبی دمای سراسر سیاره را ترسیم کنیم.» 

اندازه‌گیری‌های فروسرخ جیمز وب، ترکیب شیمیایی سیاره را نیز نشان داد که شامل بخار آب می‌شود اما فاقد متان است. متان معمولاً در سیاره‌هایی از این دست از راه واکنش‌های بین هیدروژن و مونوکسیدکربن تولید می‌شود، اما بادهای شدید سیاره ممکن است این متان را به سمت روز سیاره ببرند، جایی که توسط تشعشعات شدید ستاره میزبان از بین می‌رود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • دیالوگ جنجالی وزیرخارجه آمریکا درباره اسرائیل
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • عکس| تصویری از برادرزاده مایکل جکسون درحال بازی در نقش او
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • یوتیوب روی توسعه ابزار جدید هوش‌مصنوعی کار می‌کند