Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@16:19:13 GMT

وضعیت کلاسیک برد-برد میان تهران و کاراکاس

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۵۳۱۴

وضعیت کلاسیک برد-برد میان تهران و کاراکاس

نشریه «یونگه ولت» آلمان امروز (سه شنبه) در مطلبی نوشت: دو کشتی نفتکش از مجموع پنج تانکر ایرانی این هفته وارد ونزوئلا شدند. سه تانکر دیگر در حال حاضر در دریای کارائیب هستند و طی چند روز آینده به مقصد خود خواهند رسید. تاکنون گزارشی از وقوع درگیری با ناوهای جنگی آمریکا گزارش نشده است. در همین حال «ساموئل مونکادا» نماینده ونزوئلا در سازمان ملل روز یکشنبه توئیت کرد که این روند "یک نقطه عطف در تلاش برای استقلال و صلح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

بر این اساس ناوگان نفتکش ایران در مجموع ۱.۵۳ میلیون بشکه بنزین به ارزش حداقل ۴۵.۵ میلیون دلار به ونزوئلا می فرستد. این کشور در شمال شبه قاره آمریکای جنوبی  که طبق برآوردهای مختلف بیشترین ذخایر نفتی جهان را دارد ، به دلیل تحریم های آمریکا از کمبود شدید بنزین رنج می برد. دلایل این امر عدم وجود مواد شیمیایی مورد نیاز که قبلاً از ایالات متحده آمریکا تهیه می شد و کوچک شدن ظرفیت های پالایشگاه به دلیل کمبود بودجه برای نگهداری و نوسازی است.

با این حال از زمان اقدام ایران، سخنگویان دولت آمریکا با اظهارات مخرب و تهاجمی به انتقاد از اعزام این پنج تانکر پرداختند. 
از سوی دیگر مقامات دولتی آمریکا، با رسانه های مختلف در مورد جلوگیری از عرضه بنزین ایران و مجازات این کشور با تحریم های اضافی صحبت کردند. در پاسخ «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران گفت: اگر تانکرهای ما در کارائیب یا هر جای دنیا دچار مشکل شوند ، آمریکایی ها نیز مشکل خواهند داشت.

سیاستمداران و دیپلماتهای ایرانی تحویل بنزین را به عنوان ابراز قدردانی از کمک و همبستگی کاراکاس که در سالهای گذشته به کشورشان نشان داده بود ، توصیف می کنند. آنها یادآوری کردند که ونزوئلا بنزین را به ویژه بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ به ایران صادر می کرد و بدین ترتیب تحریم های آمریکا را در یک برهه مهم استراتژیک شکست. در نتیجه، شرکت دولتی نفت معدنی ونزوئلا PDVSA با اقدامات تنبیهی آمریکا مجازات شد.


ایران چند دهه وابسته به واردات بنزین بوده است زیرا از گسترش ظرفیت پالایش خود غفلت کرده بود. ایالات متحده از این نقطه ضعف برای رژیم تحریم خود استفاده کرد ، اما جمهوری اسلامی را نیز به خودکفا شدن در این زمینه سوق داد. در اواسط سال ۲۰۱۷ ، این کشور هنوز به طور متوسط ​​ده میلیون لیتر بنزین در روز وارد می کرد.

در اواسط فوریه ۲۰۱۹ وزیر نفت ایران اعلام کرد که این کشور دیگر نیازی به واردات بنزین نخواهد داشت و حتی می تواند در آینده آن را صادر کند.
طی ماه های اخیر ، ایران نیز در نتیجه بحران کرونا اقتصاد و حمل و نقل عمومی و خصوصی را تعطیل کرده است. این امر تقاضای بنزین را به میزان قابل توجهی کاهش داد. اواخر اردیبهشت وزیر نفت ایران اعلام کرد که ذخایر بنزین کشور در سطح بالایی قرار دارد.
در چنین شرایطی ، معامله بین تهران و کاراکاس را می توان یک وضعیت کلاسیک برد-برد دانست. در واقع دو کشور با همکاری هایی که طی سال های اخیر داشته اند کوشیده اند محاصره اقتصادی و تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا را درهم بشکنند.
روز یکشنبه و همزمان با ورود نخستین نفتکش ایران به آبهای انحصاری اقتصادی ونزوئلا، هشتک #GraciasIran (تشکر ایران) ترند اول توئیتر ونزوئلا شد.
«نیکولاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا ضمن تشکر از حمایت‌های ایران، تاکید کرد: کاراکاس و تهران هر دو خواهان صلح هستند. ما حق داریم آزادانه تجارت کنیم. وی، ایران و ونزوئلا را دارای «مردمانی انقلابی» نامید که «هرگز در برابر  آمریکا به زانو در نخواهند آمد.
پنج کشتی به نام‌های «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا»  و «کلاول» حامل سوخت ایران بوده و راهی ونزوئلا شده‌اند.

نفتکش فورچون به عنوان نخستین نفتکش ایرانی که به ونزوئلا رسیده، سفر خود را از بیست و سوم اسفند سال گذشته و از بندر شهید رجایی آغاز کرده بود.  

علاوه بر نفتکش فورچون، چهار نفتکش دیگر نیز در روزهای آینده سوخت ایرانی را به ونزوئلا می‌رسانند.

دومین کشتی نیز که فارست نام دارد پیش از این روز شنبه وارد دریای کارائیب شد. سه کشتی دیگر نیز در حال عبور از اقیانوس اطلس هستند.

310 310

کد خبر 1392312

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ونزوئلا ایران و ونزوئلا نفتکش سابیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت

به گزارش قدس آنلاین، تحولات عمیق و جدیدی در دانشگاه‌های مهم جهان در حال رخ دادن است. دانشجویان دانشگاه‌های مهم ایالات متحده آمریکا مانند کلمبیا،‌ هاروارد، ام آی تی، براون و ... که سابقه حمایت از رژیم اسرائیل را دارند، خواهان منصرف کردن این دانشگاه‌ها از حمایت مالی رژیم صهیونیستی هستند.

حتی برخی دانشجویان اعلام کرده‌اند روابط علمی و تجاری دانشگاه باید با دانشگاه‌های اسرائیلی قطع شود و سرمایه‌گذاری بر تسلیحات و حمایت مالی به هر طریقی ممنوع اعلام شود. این دانشجویان نخبه که عمدتاً وابسته به طبقه خواص و اشراف از دانشگاه‌های باسابقه با صبغه حمایت از اسرائیل هستند، در اتفاق نادری حمایت علنی خود را از فلسطین اعلام کردند.

دومینوی حوادث تلخی مانند شهادت حدود ۳۴هزار نفر فلسطینی که بیشتر آنان زنان و کودکان بوده‌اند، حمله به بیمارستان‌ها وماشین‌های آشپزخانه بین‌المللی، وجدان‌های خفته جهان را بیدار کرده است. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نیز پوشالی بودن اسرائیل را به رخ جهان کشید و در این میان آزادمردان جهان به‌خصوص دانشجویان آمریکایی و اروپایی با حضور دو هفته‌ای خود خواستار توقف نسل‌کشی و آپارتاید و کوچ اجباری شده‌اند. 

در میان این هیاهو، اخباری مبنی بر احتمال تبادل پیام برای مذاکره میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد. جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم اهل فلوریداست که معتقد است اکنون فرصت مناسبی است جمهوری اسلامی ایران نقش جدی‌تری در تحولات کنونی ایفا کند. این فعال آمریکایی در گفت‌وگو با قدس به نکات مهمی اشاره می‌کند. بخشی از گفت‌وگو را در ادامه مطالعه می‌کنید.

آقای یوبل! با توجه به وضعیت کنونی تحولات آمریکا و پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، آیا مذاکره میان دو کشور در شرایط کنونی مفید خواهد بود و در حال حاضر زمان مناسبی برای مذاکره است یا خیر؟ آیا می‌توان گفت در شرایط فعلی آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از طرف‌های برجام مورد اعتماد سایران قرار بگیرد؟
من معتقدم (ساختار و بنیاد این دولت به گونه‌ای است که) هرگز نمی‌توان به هیچ دولتی از آمریکا اعتماد کرد. چراکه  این کشور سابقه بسیار طولانی در راه انداختن جنگ‌ها به نفع طبقه سرمایه دار جامعه خود دارد. در حالی که برخی افراد معتقدند برخی از جنگ‌ها واقعاً در راستای منافع ملی ایالات متحده اهمیت دارد، اما من معتقدم واقعاً هیچ یک از جنگ‌ها به نفع مردم آمریکا نبوده است.

برخی معتقدند درشرایط کنونی اوضاع به نفع جمهوری اسلامی ایران است. آیا آمریکا در چنین شرایطی پای میز مذاکره خواهد آمد؟
می‌دانم ممکن است آنچه می‌گویم تندروی به نظر برسد، اما احساس می‌کنم دولت آمریکا به ( دلیل نوع ساختار) باید به‌صورت کامل (بنیادین) سرنگون یا نابود شود. بسیاری از مردم داخل ایالات متحده، دیدگاهی مشابه من در این مورد دارند. اما تعداد کمی از آنان چنین چیزی را بیان می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند یا شاید اف‌بی‌آی در خانه‌شان به سراغ آنان بیاید.

به نظرتان اوضاع فعلی در ایالات متحده تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا این احتمال وجود دارد دولت مرکزی از برخی اصول خود عدول کند؟
من معتقدم فشار علیه صهیونیسم و قدرت یهود در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است شاهد تبدیل برخی از تظاهرات‌ها به شورش باشیم. اگر شورش‌ها به اندازه کافی گسترده و مخرب شوند، شاید آمریکا در برخی از ایالت‌ها، کنترل بر برخی مناطق شهری را از دست بدهد. اگر اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شود، حتی شاید بتوان شاهد تجزیه ایالات متحده به چند کشور جدید باشیم و این امر در نهایت به نابودی آمریکا منجر خواهد شد و از طرفی قدرت دولت به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

آقای جان یوبل، شما به عنوان فعال در زمینه مبارزه با صهیونیسم بفرمایید رسانه‌های ایرانی چه نقشی را می‌توانند ایفا کنند و برای ارتباط جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مخالف دولت در ایالات متحده چه الزاماتی را ضروری می‌دانید؟ 
من فکر می‌کنم در این مرحله، رسانه‌های انگلیسی زبان در ایران به ویژه پرس تی وی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تلاش کنند با فعالان آمریکایی در شهرهای مختلف ارتباط برقرار کنند و با برخی از آنان ارتباط را حفظ کنند. این امر سبب می‌شود 

رسانه‌های ایرانی بتوانند اخبار و ویدئوهای بیشتری از آنچه در اعتراضات در داخل ایالات متحده اتفاق می‌افتد را دریافت کنند و به این شکل شناخت بهتری از فضای داخلی آمریکا بدست بیاورند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • معمای بنزین در ایران