Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای گریه نوزادان شاید برای بسیاری از ما شیرین‌ترین و لذت بخش‌ترین نوای دنیا باشد اما برای برخی سوهانی است که روح و جسم و وجودشان را می‌خراشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ شاید برای برخی از شما پیش آمده باشد که وقتی از کنار یک سطل زباله عبور می‌کنید، صدای گریه یک نوزاد را بشنوید یا حتی وقتی به مسجد، امامزاده، حرم و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. رفته‌اید کودکی رها شده را مشاهده کرده باشید. اینکه این نوزادان از چه خانواده‌هایی هستند و چگونه مادران آنها اجازه می‌دهند مُهر کودک خیابانی تا آخر عمر روی پیشانی آنها حک ‌شود جای بحث و تامل است.

پیدا شدن نوزادی در سطل زباله

روز گذشته خبری در خبرگزاری برنا مبنی بر پیدا شدن نوزادی در سطل زباله منتشر شد. پیمان صابریان، رئیس اورژانس تهران، در این خصوص گفت: این اتفاق 5 خردادماه حوالی ساعت 19 در شهرک ولیعصر واقع در منطقه 18 شهرداری تهران رخ داد.

او افزود: طی تماس تلفنی با اورژانس تهران این مورد گزارش شده و نوزاد توسط تکنسین اورژانس پس از احیا و رسیدگی‌های اولیه به بیمارستان اعزام شد.

صابریان تصریح کرد: هم اکنون حال نوزاد مساعد است و اقدامات بعدی برای تحویل نوزاد به سازمان‌های حمایتی با هماهنگی مرجع قضایی در حال انجام است.

نوزادان رها شده در سطل های زباله‌‌ حاصل رابطه نامشروع هستند

مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران، با اشاره به آسیب شناسی این موضوع گفت: اکثر کودکان رها شده که در سطل‌های زباله پیدا می‌شوند، حاصل رابطه نامشروع هستند.

او افزود: معمولا دختر و پسرهایی که ناخواسته بچه‌دار می‌شوند برای اینکه آبروی‌شان نرود، جنین یا کودک خود را در سطل زباله یا کنار خیابان رها می‌کنند چون اگر کودک حاصل رابطه مشروع باشد مادر در بیمارستان می‌تواند اعلام کند کودک را نمی‌خواهد تا مسئولان بیمارستان، نوزاد را تحویل بهزیستی دهند.

اقلیما بیان کرد: اگر مادر در بیمارستان هم این کار را نکند معمولا کودک را در ملاءعام می‌گذارد و از دور تماشا می‌کند چه کسی او را برمی‌دارد به همین دلیل اکثر نوزادانی که در سطل‌های زباله رها می‌شوند از رابطه‌های نامشروع هستند.

او افزود: هیچ کشوری در دنیا آمار دقیقی از تعداد این کودکان رها شده ندارد طبیعتا در ایران هم آماری در دست نیست چرا که بسیاری از این موارد پنهان هستند.

پدر مددکاری ایران تصریح کرد: دسته دیگر این خانواده‌ها کسانی هستند که به دلیل مشکلات فراوان از جمله مسائل مالی، فقر، تعداد فرزندان زیاد و... مجبور می شوند کودک خود را سر راه بگذارند.

رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی افزود: برخی خانواده‌ها هم چون بچه زیاد دارند و از پَس مسائل مالی آنها برنمی آیند، فرزند خود را می‌فروشند.

اقلیما با اشاره به جمع‌آوری کودکان رها شده گفت: در برخی کشورها جعبه‌هایی در خیابان وجود دارد که اینگونه خانواده‌ها کودک خود را درون آنها قرار می‌دهند و توسط پلیس این جعبه ها جمع آوری می شوند.

او افزود: در کشور ما چون قانونِ مربوط به این موضوع وضع نشده و قوانین سرپرستی هم به این راحتی‌ها نیست نمی‌توان از این راه برای جمع آوری کودکان استفاده کرد.

پدر مددکاری ایران اظهار کرد: یکی از بزرگترین آسیب‌هایی که این شکل جمع آوری به همراه دارد این است معلوم نیست چه کسی کودک را برمی‌دارد و با خود می‌برد بنابراین این روش شیوه مناسبی نیست و قابلیت اجرا در کشور ما را ندارد.

اقلیما گفت: با وجود اینکه همه به کودکان رها شده ترحم می‌کنند اما باید به خانواده و مادری هم که مجبور شده این کار را انجام دهد نگاه کرد و دید چه عاملی باعث شده این مادر بتواند فرزند خود را در خیابان رها کند.

خانواده‌ای که فرزندش را رها کند مجرم است/ حمایت مجلس از این کودکان با تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان

محمود صادقی، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی، با اشاره به ابعاد متفاوت این موضوع گفت: رها کردن کودک در خیابان دارای دو بُعد حقوقی و جامعه شناسی است که در هر مورد باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

او افزود: از لحاظ حقوقی، قانون در این خصوص هیچ نقصی ندارد و حتی در مجلس دهم توانستیم لایحه حمایت از کودک و نوجوانان را تصویب کرده و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال کرد.

نماینده مجلس دهم شورای اسلامی تصریح کرد: خانواده‌ای که فرزند خود را در خیابان، سطل زباله و... رها می‌کند اگر منجر به مرگ کودک شود که قتل محسوب می‌شود و قصاص در پیش دارد و از طریق مراجع قضایی قابل پیگیری است.

او افزود: از آنجایی که خانواده وظیفه حفظ و نگهداری فرزندان خود را دارد اگر کودک خود را سر راه بگذارد و بچه زنده هم بماند، والدین عمل خلاف قانون انجام دادند و باید تحت پیگرد قرار گیرند.

صادقی با اشاره به جنبه آسیب‌شناسی این مسئله تاکید کرد: جدا از جنبه حقوقی مهمترین شاخه‌ای که این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد، بحث آسیب شناسی و علت‌یابی این پدیده است که جامعه شناسان می‌توانند آن را مورد بحث قرار دهند.

او افزود: نمی‌توان به‌طور کلی قضاوت کرد این کودکان از چه خانواده‌ای هستند و چرا مادر و پدر آنها این کار را انجام می‌دهند اما فقر و تولد نوزاد از رابطه نامشروع  دو دلیلی است که همواره دیده می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم بیان کرد: اصولا مادری که فرزند نامشروع به دنیا می‌آورد به دلیل نگاه سرزنش آمیز افراد جامعه، مجبور می‌شود کودک خود را سر راه بگذارد یا در سطل زباله رها کند و سرنوشت یک انسان را با مخاطره روبه‌رو کند.

صادقی گفت: مجلس شورای اسلامی در کنار بهزیستی، شهرداری و سایر نهادهای مسئول با تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان حمایت خود از این کودکان را نشان داد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بهزیستی مجلس شورای اسلامی نوزاد محمود صادقی سطل زباله کودکان رها شده رابطه نامشروع نامشروع هستند سطل زباله کودک خود خانواده ای خانواده ها حاصل رابطه جمع آوری مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد

دانشگاه شیراز در روز‌های ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که یکی از مجرا‌های تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب نوع بازنمایی‌هایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیت‌های گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه می‌دهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهم‌ترین واقعیات اجتماعی است که هسته اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل می‌دهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکل‌ها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی می‌شود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همین‌رو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.

به‌گفته دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، ساعت 8 صبح 26 اردیبهشت، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در طول دو روز، 37 مقاله به‌صورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محور‌های اعلام‌شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین 3 کارگاه تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازی‌های فکری - فلسفی»، «آشنایی با داستان‌ها و انیمیشن‌های مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.

حسام‌پور بیان کرد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحب‌نظران این حوزه برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشور‌های برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.

وی ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، یادآور شد: محور‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک، عبارت است از: بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هسته‌ای، تک‌فرزندی، چندفرزندی، تک‌والدی، خانواده‌های ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانواده‌های طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانواده‌های شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آن‌گونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافته‌اند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانه‌ها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهه‌های اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محور‌های یادشده.

حسام‌پور در ادامه با یادآوری اینکه این همایش با همکاری همه‌جانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، از دیگرهمکاران برگزاری این همایش از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • نجات دختر ۱۸ ماهه از چنگ کودک‌ربای اخاذ
  • نقشه بی‌رحمانه پدر برای فروش کلیه فرزندش
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار