Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور «حبیب‌الله مسعودی فرید» در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که برای جبران کمبود مربیان شیرخوارگاه‌ها چه تدابیری در نظر گرفته‌اید؟ گفت: در این خصوص ما روش‌های مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم، اما شاید بهترین راه این باشد که از نیروهای جدید استفاده کنیم و در همین راستا با سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی صحبت‌هایی داشتیم تا اگر بتوانند، کمبود نیرو را جبران کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت استخدام در کشور که جزئی از سیاست‌ها طی ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته بوده، باید بتوانیم از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیردولتی برای بخش لجستیک یا پشتیبانی شیرخوارگاه‌ها بیشتر استفاده کنیم. ممکن است در برخی از استان‌ها ظرفیت خیرین خوب باشد و ممکن است، در برخی جاها این ظرفیت در حد مطلوب نباشد و نتوانیم از آنها استفاده کنیم.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: اما مهمترین نکته برای جبران کمبود نیرو در شیرخوارگاه‌ها این است که بسیار فعالانه‌تر از گذشته روی بحث فرزندخواندگی فعالیت کنیم، یعنی هر چقدر میزان فرزندخواندگی را افزایش دهیم و یا از مدل‌های امین موقت و ... استفاده کنیم و تمام تلاش خود را انجام ‌دهیم تا کودک به داخل خانواده برود، فشار در شیرخوارگاه‌ها کمتر خواهد شد.

فرید با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دیگر چیزی به اسم شیرخوارگاه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها خانواده‌هایی از قبل شناسایی شده و آموزش داده شده‌اند و کودک یا به عنوان فرزندخوانده وارد این خانواده‌ها می‌شود و یا به عنوان امین موقت کودک وارد خانواده می‌شود، حتی در برخی از کشورها نیز برای نگهداری کودکان به خانواده‌ها پول هم پرداخت می‌شود که البته ما هم از همین روش استفاده می‌کنیم و همچنین بر روی رفتارهای خانواده با کودک از طریق موسسات و خیریه‌هایی که دارای مجوز از سازمان بهزیستی بوده، نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا به جای اینکه ۱۵ الی ۲۰ کودک در یک مرکز داشته باشیم به یک خانواده دو بچه داده شود و بچه در خانواده نگهداری شود. از بهمن ماه نیز میزان یارانه مراکز شبه خانواده و خانواده جایگزین به ۶۵۰ هزار تومان رساندیم و امیدواریم این موضوع بتواند تداوم داشته باشد. اولویت اصلی ما این است که کودک در درون خانواده باشد و حتی هزینه‌ای که برای نگهداری کودک در خانواده جایگزین و مراکز شبه خانواده پرداخت می‌شد را در یک سطح قرار دادیم و اولویت ما این است که کودک در داخل خانواده باشد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه طی چند سال گذشته حدود ۱۰ هزار کودک در ۶۸۰ مرکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند، تصریح کرد: این عدد چند سالی است که ثابت مانده و دلیل آن هم این است که ما بر روی روش‌هایی مانند فرزندخواندگی و امین موقت بسیار تلاش می‌کنیم تا از این طریق کودک در خانواده حضور داشته باشد. به طور متوسط سالانه بین ۱۷۰۰ تا ۲ هزار کودک تحت پوشش بهزیستی به انواع مختلف فرزندخواندگی به خانواده‌ها سپرده می‌شوند.

فرید ادامه داد: در مراکز، کودکان دائما با مربی‌های مختلف روبرو هستند و گاهی اوقات از یک مرکز به مرکز دیگری منتقل می‌شوند و دائما با سبک‌های مختلف تربیتی رو به رو هستند، از همین رو ارتباط عاطفی پایداری در کودک شکل نمی‌گیرد و این کودک در آینده نمی‌تواند ارتباط عاطفی پایدار داشته باشد، چراکه فضایی برای او ایجاد نشده که ارتباط عاطفی پایدار را یاد بگیرد، بنابراین تلاش ما این است که کودک هر چند برای مدتی در دورن خانواده امین موقت یا خانواده جایگزین حضور داشته باشد.

وی افزود:‌ مطالعات نیز نشان داده است که حتی اگر کودک یکسال در مکانی باشد که مربیان و مراقبان ثابت داشته باشد، اگرچه ممکن است دلبستگی ایجاد شود، اما همین مدت باعث می‌شود کودک رشد شناختی بهتری داشته باشد و در همه دنیا پژوهش‌ها این موضوع را تایید می‌کند. 

فرید تصریح کرد: اعلام کرده‌ایم، مراکز شبه خانواده اگر به طور مثال از فرزندان ۳ تا ۶ سال نگهداری می‌کنند، می‌توانند چنانچه تمایل داشته باشند از کودکان ۶ تا ۱۲ سال نیز نگهدرای کنند. این مراکز چنانچه دارای صلاحیت باشند، ما به آنها به سرعت مجوز لازم را برای نگهداری می‌دهیم تا حداقل کودکی که وارد یک مرکز می‌شود، برای مدت زمان طولانی در یک مرکز باشد و مدام جابجا نشود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فرزندخواندگی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور سازمان بهزیستی شیرخوارگاه ها استفاده کنیم شبه خانواده خانواده ها امین موقت یک مرکز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد

 به گزارش تابناک،شفقنا نوشت: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر نقش «خانواده» در ایجاد فرهنگ سلامت گفت: در سال ۲۰۵۰ جمعیت افعانستان به نزدیک به ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر، جمعیت پاکستان به حدود ۴۰۰ میلیون نفر و جمعیت عراق به ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد و جمعیت کشور ما هم به حدود ۹۰ میلیون نفر می‌رسد که باید به بحث جمعیت کشور توجه کنیم.

علیرضا اولیائی منش اظهار کرد: ادبیات علمی و مطالعات جهانی نشان می‌دهد که موضوع مشارکت مردم تا سطح محلات پیش رفته است؛ اما درباره مشارکت خانواده در حوزه سلمت خیلی مطلبی وجود ندارد؛ چراکه خانواده و خانواده محوری خیلی در ادبیات غربی جایگاهی ندارد.

وی با بیان اینکه دنیا در حوزه سلامت مطالعاتی تا سطح محله داشته است؛ اما پس از آن به سطح فرد و نه خانواده تاکید دارد، توضیح داد: مطالعات جهانی پس از سطح محله، فرد محور می‌شود و درواقع محوریت خانواده مخصوص جوامع اسلامی و سنتی‌تر است که به باغ وحش دهکده جهانی نپیوسته‌اند و در این فرهنگ است که مادر به عنوان محور خانواده شکل دهنده این تمدن نوین است که ما می‌خواهیم مدعی آن باشیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: زنان این جامعه باید در شکل دهی این رویکرد نوین و مقابله با این هجمه پوچ موجود در سطح دنیا که ته آن افسردگی و پوچی است مقابله کنند. باید به فرهنگ زیبا، سنتی و عیر ماشینی خود برگردیم و خودباوری داشته باشیم. فکر نکنیم مدینه فاضله جای دیگری است. اعتقادم این است که اگر شرایط اقتصادی فراهم باشد مردم باید جهان گردی کنند، دنیا را ببینید و بعد به کشور برگردند و با عشق و علاقه به داشته‌های خود بچسبند.

اولیائی با بیان اینکه فضای مجازی ایده ال‌هایی دست نیافتنی برای مردم می‌سازد، با اشاره به مطالعه‌ای انجام شده در این خصوص عنوان کرد: مطالعه‌ای انجام شده در سوئیس می‌گوید افرادی در کشور‌های غرب در فضای مجازی غرق هستند ۴۰ درصد افسرده‌تر از بقیه مردم هستند؛ چراکه فضای مجازی انسان را از فضای واقعی دور می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید به خانواده محوری برگردیم، درباره اهمیت امیدآفرینی افزود: در همه دنیا تلاطم و مشکلات اقتصادی وجود دارد؛ اما در این حوزه امید آفرینی خیلی مهم است. ازدواج را خیلی سخت گرفتیم، حوزه‌های فرهنگی باید روی بحث ازدواج آسان تاکید کنند. در سال ۲۰۵۰ جمعیت افعانستان به نزدیک به ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون نفر، جمعیت پاکستان به حدود ۴۰۰ میلیون نفر و جمعیت عراق به ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد و جمعیت کشور ما هم به حدود ۹۰ میلیون نفر می‌رسد که باید به بحث جمعیت کشور توجه کنیم.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: ازدواج و فرزندآوری یک موضوع نشاط آفرین است، اغلب جوانان اگر ذره‌ای امید داشته باشند، علاقمند به ازدواج و فرزند آوری هستند؛ اما در حال حاضر قدری ناامید هستند و آینده را بدون پایداری می‌بینند. باید در حوزه امید آفرینی کار کنیم و متقابلا مسئولین نیز در حوزه ثبات اقتصادی فکری کنند تا امید ایجاد شود.

اولیائی با اشاره به تاسیس “خانه‌های مشارکت مردم” توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطح محلات تهران، توضیح داد: پیش‌تر فقط یک خانه مشارکت مردم در منطقه ۱۷ تهران یعنی مرکز مهرگان را داشتیم، اما در حال حاضر به ۱۰ منطقه رسیده است. این خانه‌های مشارکت همان مراکز جامع سلامت ما هستند که هیات امنای مردمی دارند و در بحث آسیب شناسی مشکلات محله کار می‌کنند، خودشان آسیب شناسی و نیاز سنجی و برنانه ریزی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه محوریت ما باید اهمیت دادن واقعی به مردم باشد، خاطرنشان کرد: دستورالعملی شهرداری تهران برای یکپارچه کردن مسائل مربوط به این حوزه آماده کرده است که ویرایش آخر را می‌گذراند و بخش بهداشت هم یکی از بخش‌های آن است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ارتباط بین اقتصاد و سلامت نیز توضیح داد: کاملا بحث‌های اقتصادی بر روی سلامت مردم موثر است، اما از آن مهمتر اثر چشم و هم چشمی‌ها بر سلامت است. از سوی دیگر مردم باید برای حل مشکلات اقتصادی پای کار آیند. نمی‌توان همه بار این موضوع را از دولت طلبید. اگر این مشارکت مردمی محقق شود در حوزه اقتصاد هم اتفاقات خوبی می‌افتد، نباید فرهنگ تجمع ثروت را داشته باشیم.

 

دیگر خبرها

  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی و کمک به جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌ها
  • انسیه خزعلی: فرآیند فرزندخواندگی تسهیل شد
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی
  • ۲۰۰ روز جنگ و نسل‌کشی در نوار غزه به روایت آمار
  • ۲۰۰ روز جنگ و نسل‌کشی در غزه به روایت آمار
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند
  • خزعلی خبر داد : تعطیل شدن شیرخوارگاه ها