Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@22:35:32 GMT

کرونا دست معتادان را رو کرد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۷۱۵۸

کرونا دست معتادان را رو کرد

خبرگزاری آریا- مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور گفت: شیوع کرونا و قرنطینه حاصل از آن موجب شد تعداد زیادی از خانواده‌ها متوجه اعتیاد فرزندان خود شوند و اکنون در پی راهکار برای ترک اعتیاد فرزندان خود هستند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، فرید براتیسده، مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه طی مدت شیوع کرونا و قرنطینه اولیه حاصل از آن برخی خانواده‌ها متوجه اعتیاد اعضا و فرزندان خود شدند، گفت: از آنجایی که افراد در شرایط قرنطینه مجبور بودند برای تأمین و مصرف مواد از خانه خارج ‌شوند، همین مسئله موجب شد خانواده‌ها متوجه اعتیاد فرزندان و اعضای خود شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: گزارشی از خط ملی اعتیاد (09628) دریافت کرده‌ایم که براساس آن خانواده‌های زیادی طی این مدت تماس گرفته و این موضوع را مطرح کردند که از اعتیاد فرزند خود اطلاع نداشتند و تازه متوجه آن شده‌اند و برای کمک به فرزندشان درخواست کمک کرده‌اند. این خط طی هفته‌های اخیر در حال راهنمایی و پاسخ دادن به خانواده‌هایی بوده که می‌خواهند بدانند چگونه با فرزند معتاد خود مواجه شوند.
مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه باید خدمات لازم برای ارائه به این خانواده‌ها را فراهم کنیم، گفت: البته در شرایط حاضر با توجه به اینکه پذیرش افراد معتاد ممنوع است، باید برای ارائه خدمات در هفته‌های آینده برنامه‌ریزی صورت گیرد تا این خانواده‌ها بتوانند اعضای خود را برای ترک به مراکز مربوطه بیاورند.

معتادان ساقی‌های خود را از دست داده‌اند
براتی‌سده اضافه کرد: معتادان در بسیاری از موارد، افرادی که برای آنها مواد می‌آوردند(ساقی) را نیز از دست داده‌اند و همین مسئله مشکلات زیادی برای آنها ایجاد کرده که منجر به مشخص شدن اعتیاد آنها شده است.
وی با تأکید بر اینکه در کشور مشکلی بابت ارائه خدمات ترک اعتیاد وجود ندارد، گفت: به اندازه کافی مراکز، امکانات، داروها، کادر متخصص و ... وجود دارد اما مسائلی که وجود دارد هزینه ترک اعتیاد است که گران شده و مشکل دیگر دسترس‌پذیر بودن دریافت این خدمات است. در تهران و شهرهای بزرگ امکانات متعددی وجود دارد، اما در برخی از شهرها و شهرستان‌ها امکانات به این راحتی و سهولت در دسترس مردم نیست.
براتی‌سده تصریح کرد: اگر بتوانیم دسترس‌پذیری دریافت خدمات ترک اعتیاد را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهیم فشارها کم شده و امکان استفاده از این خدمات برای همه فراهم می‌شود.
وی در خصوص نحوه ارائه خدمات به افرادی که مراحل ترک اعتیاد را در دوران شیوع کرونا می‌گذراندند، گفت: افراد در حال ترک اعتیاد که نیاز به دریافت خدمات مشاوره داشتند، خدمات مورد نیاز خود را به صورت تلفنی و غیر حضوری دریافت کردند. افرادی که نیاز به دریافت دارو داشتند نیز از کلینیک‌های ترک اعتیاد دارو دریافت می‌کردند؛ این کلینیک‌ها موظف بودند هفته‌ای سه روز باز بوده و دارو را به افراد نیازمند ارائه کنند.
مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی تصریح کرد: طبق مصوبه کمیته درمان قرار بر این بود که افرادی که متادون یا سایر داروهای نگه‌دارنده را دریافت می‌کنند، برای 10 روز داروهای مورد نیاز خود را بگیرند تا نیازی به حضور مکرر در مراکز ترک اعتیاد نداشته باشند؛ این در حالی است که قبل از شیوع کرونا افراد به صورت روزانه متادون یا سایر داروهای نگه‌دارنده خود را دریافت می‌کردند.  
براتی‌سده اظهار کرد: اگر طی این مدت مرکزی به طور کامل کار خود را تعطیل کرده بود، این اقدام تخلف محسوب می‌شود و باید طبق دستورالعمل‌ها به ارائه خدمات ادامه دهد.  
وی در خصوص افرادی که نیاز به بستری شدن در مراکز ترک اعتیاد را داشتند، گفت: طی این مدت امکان بستری کردن افراد را نداشتیم و اکنون در حال بررسی این مسئله هستیم که چگونه آهسته آهسته مراکز اقامتی را برای پذیرش معتادان آماده کنیم.
مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سؤال که آیا پیش‌بینی می‌کنید پس از بازگشایی مراکز نگهداری معتادان با تعداد زیاد مراجعان مواجه شوید؟ گفت: بله این احتمال وجود دارد. البته در صورتی که این مراکز باز شوند، تا زمانی که کرونا وجود دارد باید تمام استانداردهای بهداشتی رعایت شود و تعداد کمتری از معتادان را برای بستری و نگهداری پذیرش کنند.
وی این مسئله را نیز خاطرنشان کرد که تا قبل از شیوع کرونا ظرفیت مراکز اقامتی بهزیستی به طور کامل پر نمی‌شد و میزان زیادی ظرفیت خالی داشتند اما علی‌رغم این ظرفیت خالی هم باید مراکز با نصف ظرفیت خود فعالیت کنند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا معتادان ارائه خدمات خانواده ها شیوع کرونا ترک اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۷۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری استان مازندران گفت: مرکز مهر خانواده دراستان‌ها راه اندازی شد تا ملاقات والدین با فرزندان در محیط امن و آرام انجام شود و کودکان با احساس راحتی و امنیت بتوانند با آزادی بیشتری با والدین خود ارتباط برقرار کنند.

حجت الاسلام موسوی افزود:هم اکنون ۲۲ مرکز مهرخانواده دراستان درحال فعالیت هستند و ۴۲۲ فقره پرونده به این مرکز درسال گذشته وارد شد وتعداد ملاقات‌های انجام شده والدین با فرزندان در سال گذشته ۲ هزارو ۳۴۳ مورد بوده است.

او همچنین به فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه دراستان اشاره کرد و گفت: ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری استان مازندران است وبی شک مراکز مشاوره خانواده می‌توانند در کنار نهاد‌های مردمی در کاهش آمار طلاق مفید و موثر باشند.

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه ۱۴ هزارو ۴۱۴ فقره پرونده پارسال از محاکم دادگستری استان به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده است، گفت: ۱۲۳ هزارو ۴۵۹ فقره مورد بررسی قرارگرفت واز این تعداد ۲ هزارو ۸۹۵ فقره پرونده منجر به سازش شده که ۲۳ درصد آنها ازپرونده‌های طلاق بوده است.

دیگر خبرها

  • ۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • بیش از ۱۷ هزار سالمند نیازمند، تحت پوشش مراکز نیکوکاری
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده