Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@22:26:24 GMT

افزایش صادرات، حبوبات را گران کرد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۸۱۵۵

به گزارش «فراز»، ازسوی دیگر امروز مرکز آمار ایران هم در گزارشی اعلام کرد که بیشتر تورم در سال 98 در مقایسه با سال گذشته مربوط به اقلام خوراکی از جمله چای، قهوه، انواع نوشیدنیها، ماهی گروه سبزیجات و قند و شکر بوده است. بررسی آمار و ارقام رسمی درباره تورم کالاهای اساسی و مشاهده انچه در واقعیت بازار اتفاق افتاده است، این سوال اساسی را قابل طرح می‌کند که دلیل گرانی لجام گسیخته مواد خوراکی در کشور چیست؟

آن هم در شرایطی که تغذیه مناسب در شرایط کرونایی کشور، مهمترین راه ایمنی شهروندان برای مبتلا نشدن به این ویروس خطرناک است، اما کاهش درآمد و قدرت خرید مردم از یک سو و نیز، نابسامانی بازار از سوی دیگر موجب شده دهک‌های درآمدی ضعیف و متوسط جامعه سبد خرید خوراکیهای‌های خود را کوچک‌تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دلار گران شد و جذابیت صادرات مواد غذایی برای عده‌ای سودجو بالا رفت.» این تحلیل رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درواکنش به گرانی غیر قابل تصور قیمت بسیاری از کالاهای اساسی از جمله حبوبات در کشور است. محمد آقا طاهر در این باره به « فراز» گفت:«مشکل اصلی ناشی از سیاست‌گذاری‌های یک شبه در حوزه تجارت است تعادل عرضه و تقاضا در بازار داخلی را بر هم می‌ریزد.» به گفته این دست‌اندرکار بازار مواد غذایی:«وزارت صمت، بانک مرکزی و همچنین سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده باید راه چاره‌ای برای این مشکل پیدا کنند، نکته اینجاست هیچ مغازه دار و فروشنده‌ای از گران کردن کالای خو سود نمی‌برد، چرا که با توجه به قدرت خرید پایین بسیاری از دهک‌ها جنس روی دستش می‌ماند. اما وقتی تعادل عرضه و تقضا بر هم می‌خورد این مسائل هم پیش می‌آید.»

به گفته آقا طاهر، هرچند دولت برای واردات انواع حبوبات تعرفه 5درصدی در نظر گرفته اما ارز آزاد و باز بودن مسیر صادرات این کالاها باعث افزایش نرخ حبوبات در سراسر کشور شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۸۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد

جمال میرزایی اظهار داشت: تایر در بعضی از رینگ‌ها خریداری و برای افزایش قیمت در انبارک‌ها احتکار می‌شد که اکنون با تعادل در عرضه و تقاضا ظرف یک ماه آینده این بازار سیاه از بین خواهد رفت.

به گزارش ایرنا، وی افزود: کمبودی در عرضه تایر‌هایی با رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایر‌ها به میزان کافی در بازار موجود است.

میرزایی بیان کرد: مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد که تقاضا نسبت به رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایر‌های سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی و براساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان‌ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می‌تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی