Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:02:40 GMT

پشت پرده افزایش تعرفه هندوانه ایران در ترکیه

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۸۳۶۱

پشت پرده افزایش تعرفه هندوانه ایران در ترکیه

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه دلیل اصلی افزایش تعرفه واردات هندوانه ایران در ترکیه را تشریح کرد.

جلال ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از اصلی ترین مسائلی که ما نتوانسته‌ایم در حوزه تجارت برای آن چاره‌ای بیندیشیم، برنامه ریزی کلان در حوزه صادرات کالاهای ایرانی و زمان بندی مناسب برای صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، در هفته‌های گذشته که اوج زمان صادرات هندوانه ایران در سال به شمار می‌رفت، با توجه به شیوع ویروس کرونا مرزها با محدودیت رفت و آمد مواجه شدند و ترکیه نیز در این زمینه براساس برنامه داخلی خود عمل کرد.

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه با بیان این که در حال حاضر فصل بهره برداری از هندوانه‌های ترک فرا رسیده است، گفت: با توجه به از دست دادن زمان طلایی صادرات این محصول برای ایران، در حال حاضر ترکیه به دنبال استفاده از محصولات داخلی خود است و به همین دلیل علاقه چندانی به واردات هندوانه از ایران ندارد.

ابراهیمی ادامه داد: در کنار صادرات هندوانه که برای ما از نظر تجاری چندان پر فایده نیست، زیرا محصولی است که با قیمت پایین صادر و با مصرف بسیار زیاد آب تولید می‌شود؛ ما در طول این مدت کالاهای گران قیمت‌تر خود را نیز به دلیل محدودیت‌های مرزها و عدم توانایی در به نتیجه رسیدن مذاکرات نتوانسته‌ایم صادر کنیم و این فرصت برای ما از دست رفته است.

وی با بیان مشکلی که در حوزه صادرات زعفران ایران وجود دارد، بیان کرد: در شرایطی که بخش قابل توجهی از تولید زعفران جهان در ایران انجام می‌شود، شرکت‌های ما نتوانستند برند خود را در عرصه جهانی ثبت کنند. از این رو کشورهایی همچون ترکیه یا اسپانیا با خرید زعفران ایران و اضافه کردن آن به محصولات خود بخشی از بازار جهانی را در اختیار گرفتند و این فرصت بزرگ از دسترس ایران دور شده است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها اتاق‌های بازرگانی به شکلی تخصصی در حوزه‌های مختلف تجارت فعال هستند و به این ترتیب برای بازار محصولات خود به شکل بلندمرتب برنامه ریزی می‌کند. این در حالی است که ما با توجه به برخی اختلاف نظرها نتوانستیم برای بازار صادراتی خود برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، چند روز قبل سخنگوی گمرک ایران اعلام کرد که ترکیه برای واردات هندوانه ایران تعرفه سنگینی وضع کرده و با توجه به افزایش تعرفه واردات این محصول در بازار ترکیه، عملا صادرات این کالا دیگر صرفه اقتصادی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و ترکیه هندوانه صادرات هندوانه هندوانه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۸۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزگردها به ترکیه رسیدند

روزنامه «حریت دیلی» در گزارشی از این پدیده طبیعی نوشت: بادهای داغ از سمت لیبی به نواحی غربی ترکیه رسیده و شهرهایی از جمله استانبول، ازمیر، آنتالیا، بولو، تکیرداغ و موغلا (موغله) را فراگرفته است.

در این گزارش آمده است افزایش سطح ذرات معلق که توسط «شبکه ملی پایش کیفیت هوا» در ترکیه نظارت می‌شود، در این مناطق مشاهده شده و اندکی از استانداردهای سازمان جهانی بهداشت فراتر رفته است.

کارشناسان می‌گویند این رویدادهای جوی ناشی از انتقال ماسه و گرد و غبار بر اثر وزش بادهای شدیدی است که عمدتا از صحرای آفریقا سرچشمه می‌گیرد.

پیش‌بینی می‌شود این تاثیر جوی تا اواخر امروز (جمعه) کاهش یابد با این حال تا دو روز دیگر در مناطق ساحلی و جنوب شرقی آناتولی ادامه خواهد داشت.

با این حال شبکه ملی پایش کیفیت هوای ترکیه اعلام کرد در استانبول به دلیل وزش باد، غلظت این ریزگردها افزایش نخواهد یافت و سلامت شهروندان را تهدید نمی‌کند.

این در حالی است که خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از شهردار استانبول گزارش داد در برخی از محله‌های این شهر افت کیفیت هوا نگران کننده است و به ساکنان توصیه می‌شود تا بهبود شرایط از پیک نیک و هر گونه فعالیت ورزشی در فضای باز خودداری کنند.

کارشناسان همچنین توضیح می‌دهند افزایش چنین پدیده‌های اقلیمی در خاورمیانه و جنوب غرب آسیا ناشی از تغییرات آب و هوایی است و احتمالا در آینده، مناطق غرب و جنوب ترکیه را بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور
  • مربی سرشناس عاشق هندوانه‌های ایران شد | از اینکه ایرانی‌ها کنار غذاهایشان خیارشور می‌گذارند تعجب کردم!
  • پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد
  • روایت جالب مربی لهستانی تیم والیبال ایران از خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن صبح
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • پشت پرده افزایش خودکشی رزیدنت‌ها در ایران
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف