Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، اشتغال‌زایی در کشور به‌ویژه در استان خوزستان را از دغدغه‌های مهم وزارت نفت عنوان کرد و گفت: با وجود کمبود منابع مالی در شرکت ملی نفت ایران، آن دسته از فرآیندهای کاری که اجرای آن منوط به ایجاد خلل در وضع اشتغال یا حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت شود، در برنامه‌های این شرکت جایگاهی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریم زبیدی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، به شبهات مطرح‌شده اخیر درباره نحوه به‌کارگیری دکل‌های ملی حفاری پاسخ داد و گفت: طرح دکل - لاین برای شرکت ملی حفاری ایران تقریباً هم‌زمان با طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت مدنظر قرار گرفت، چراکه پیش‌بینی‌های اولیه حاکی از این بود که طرح نگهداشت و افزایش تولید (موسوم به طرح توسعه ۲۸ مخزن در مناطق نفت‌خیز جنوب) با سرعت در مسیر اجرا قرار می‌گیرد و در نتیجه، زمینه فعالیت حداکثری دکل‌های شرکت ملی حفاری ایران فراهم خواهد بود. در گزارشی که از سوی وزارت نفت برای طرح موضوع توسعه ۲۸ مخزن به شورای اقتصاد ارسال شد نیز ایجاد اشتغال یکی از مهم‌ترین آثار این طرح برشمرده شده است.

وی افزود: با توجه به امضای قراردادهای ۶ بسته کاری طرح توسعه ۲۸ مخزن در اواخر سال ۹۷ و روند نه‌چندان پرشتاب بسته‌های قراردادی به دلایل مختلف، عملاً روال کاری شرکت ملی حفاری ایران در تعامل با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ همانند قبل ادامه یافت، به‌طوری‌که با وجود تعریف برنامه دکل -لاین، دکل‌های ملی حفاری در دو سال گذشته مشغول به‌کار بوده‌اند.

زبیدی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران نیز با وجود شرایط و فضای کاری موجود، در این سال‌ها نسبت به پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و مطالبات شرکت ملی حفاری (که در حیطه مسئولیت خود این شرکت است) نیز اقدام کرده است، ادامه داد: هم‌زمان با طرح تغییر ریل در شرکت ملی حفاری ایران، به صراحت به این شرکت اعلام شد شرکت ملی نفت ایران تا زمان قرار گرفتن در ریل جدید، شما را در پرداخت مطالبات یاری می‌دهد و از این بابت جای هیچ‌گونه نگرانی برای این شرکت و کارکنان آن وجود ندارد، کما اینکه تنها در اسفندماه سال گذشته، بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات ملی حفاری از سوی شرکت ملی نفت ایران پرداخت شد.

این مقام مسئول تأکید کرد: بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است که تغییر روال کاری دکل‌های ملی حفاری در شرایطی مدنظر قرار گرفت که اولاً مقرر شد برنامه‌های تعمیرات چاه‌ها به قوت خود باقی بماند و ثانیاً اجرای بسته‌های EPD ایجاب می‌کرد که به‌منظور پرهیز از موازی‌کاری‌ها، دکل‌های حفاری در قالب یک برنامه یکپارچه و منسجم به‌کار گرفته شوند، بنابراین شرکت ملی نفت ایران به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی، طرحی را که به بیکاری دکل‌ها، ایجاد خلل در اشتغال‌زایی یا وقفه‌ در حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت منجر شود دنبال نکرده است و نخواهد کرد.

زبیدی با بیان اینکه اشتغال‌زایی به‌ویژه در استان خوزستان از دغدغه‌های جدی وزارت نفت است، یادآور شد: شرکت ملی نفت ایران که دغدغه اشتغال‌زایی دارد و طرح کلانی مانند طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت را با تأکید شخص وزیر نفت و با محوریت اشتغال‌زایی و رونق کار در صنعت نفت پیگیری می‌کند، هرگز طرحی را دنبال نخواهد کرد که این هدف‌گذاری‌ها را زیر سؤال ببرد.

وی ادامه داد: فعالیت شرکت ملی حفاری ایران در قالب پروژه‌های EPD، در بلندمدت ضمن کاهش هزینه‌ها، بر حجم سفارش‌های کاری این شرکت می‌افزاید و زمان انتظار دکل‌های حفاری را کاهش می‌دهد. افزون بر این، باید واقعیت‌های کشور و صنعت نفت را بپذیریم و در مواجهه با کمبود منابع مالی، دخل و خرجمان را متناسب کنیم؛ همان رویکردی که در شرایط فعلی بازار نفت در همه شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا مدنظر قرار گرفته است.

عضو هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تنگناهای موجود در صادرات و حتی ذخیره‌سازی نفت خام در شرایط فعلی گفت: طبیعی است نمی‌توان در وضع کنونی، همان رویکرد سابق را در هزینه‌کرد برای حفاری چاه‌های جدید دنبال کرد. واقعیت‌های امروز بازار نفت و شرایط تحریمی اقتصاد ایران را نمی‌توان نادیده گرفت.

زبیدی گفت: با در نظر گرفتن هم‌زمان محدودیت‌های شرکت ملی نفت ایران و منافع شرکت ملی حفاری ایران به‌عنوان بخشی از بدنه شرکت ملی نفت، برای استفاده از ظرفیت‌های ملی حفاری در تعمیر چاه‌های مناطق نفت‌خیز جنوب به نحو مقتضی برنامه‌ریزی شده است؛ به جز برنامه دکل لاین، این شرکت در دو بسته کاری طرح نگهداشت و افزایش تولید و بسته مربوط به طرح سپهر و جفیر  و فعالیت‌های حفاری در سایر شرکت‌های تابع ملی نفت نیز فعال است و این‌گونه نیست که ملی حفاری صرفاً با مناطق نفت‌خیز جنوب کار کند، بلکه در همکاری با فلات قاره، متن، نفت مرکزی، اکتشاف و اروندان نیز فعالیت‌های نسبتاً قابل‌توجهی دارد و با آغاز به‌کار عملیات دیگر بسته‌های طرح نگهداشت و افزایش تولید، حتماً با حجم کار بیشتری مواجه خواهد شد.

وی متذکر شد: شرکت ملی حفاری ایران باید از این فرصت به نحو بهینه استفاده کند و با اتکا به راهکارهایی مانند ارتقای کیفیت کار مهندسی، متناسب‌سازی قیمت پروژه‌ها و افزایش راندمان، بازار کاری خود را گسترش دهد. در شرایط فعلی بازار نفت، شاید گاهی درآمد ایده‌آل برای دکل حفاری به میزانی باشد که تنها پاسخگوی حقوق و دستمزد کارکنان و هزینه دکل شود، این فرصت‌ها را هم باید غنیمت شمرد. دکل حفاری یک سرمایه است و مضاف بر کاهش قیمت نفت که قاعدتاً کاهش هزینه‌های دکل روز حفاری را باید در پی داشته باشد، باید توجه داشت صرف بیکار شدن دکل یعنی هزینه منفی برای این شرکت، پس باید بازار کار را در دست بگیرند، حتی در صورت لزوم، گاهی با قیمت‌های پایین‌تر.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه کمی بیش از نصف مجموع دکل‌های موجود در کشور در اختیار ملی حفاری است و انتظار می‌رود به همین اندازه برای گرفتن کار تلاش شود، افزود: امروزه نیازی به تعیین تکلیف توسط شرکت ملی نفت ایران نیست. اگر شرکت ملی حفاری شرایط کسب‌وکار جدید را لحاظ نکند، دیر یا زود از رقبای دیگرش نظیر قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، دانا انرژی و ... عقب خواهد افتاد. در دیگر شرکت‌ها هم نیروی انسانی همین مملکت مشغول فعالیت‌اند و بیکاری آنان نیز جای نگرانی دارد. این واقعیت‌ها را باید در نظر گرفت. البته بنده اطلاع دارم که این سیاست‌ها در برنامه کاری شرکت ملی حفاری قرار دارد، اما انتظار می‌رود تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد و آثار عملی آن مشاهده شود.

منبع: شانا

کلیدواژه: شرکت ملی حفاری ایران شرکت ملی نفت ایران طرح نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی حفاری ایران شرکت ملی نفت ایران مناطق نفت خیز جنوب ملی حفاری اشتغال زایی قرار گرفت وزارت نفت صنعت نفت دکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم

ابوالفضل نصیری درباره فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی، اظهار کرد: این نوع شرکت‌ها با هدف واقعی تولید و اشتغال تاسیس نمی‌شوند بلکه برای فروش یا دریافت یک مزیت تأسیس می‌شوند و در اصطلاح به این شرکت‌ها غیرفعال گفته می‌شود و مظنون به صوری بودن هستند، اما به طور کلی پیش‌بینی این است که بالغ بر نیمی از این تعداد (۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال) حتما صوری است.

وی افزود: اکنون پیش‌نویسی مشتمل بر ۱۵ ماده با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و برخی وزارتخانه‌های مرتبط تهیه شده است که براساس آن، از فعالیت شرکت‌های صوری جلوگیری خواهد شد.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: اکنون نیز از ادامه فعالیت شرکت‌هایی که بدهی‌های مالیاتی دارند، جلوگیری می‌شود. همچنین اگر شرکت یا موسسه غیرتجاری به مدت ۵ سال هیچگونه فعالیتی نداشته باشد، به ظن کاغذی و صوری بودن با اطلاعات اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری توسط سازمان امور مالیاتی کشور غیرفعال می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۵۴ قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عنوان کرد: اکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان انحلال شرکت‌های صوری را دارد و اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز از این رویه استقبال می‌کند.

مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاونی اقتصاد، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:

۱ - تصمیم مجمع عمومی فوق العاده.

۲ - کاهش تعداد اعضا از حد نصاب مقرر در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه تعداد اعضا به نصاب مقرر نرسیده باشد.

۳ - انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی که در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.

۴ - توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه.

۵ – رعایت نکردن قوانین و مقررات مربوط پس از ۳ بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آیین نامه مربوط.

۶ - ورشکستگی طبق قوانین مربوط. تبصره ۱ - پس از اعلام انحلال و ثبت بلافاصله آن در اداره ثبت محل. تصفیه طبق قانون تجارت صورت می‌گیرد. تبصره ۲ - در بندهای دوم و چهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آیین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می‌نماید. تبصره ۳ - اعلام نظر وزارت تعاون در مورد بندهای ۴ و ۵ در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می‌باشد. تبصره ۴ - کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانک‌ها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود. مسئولیت اعضا هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

نصیری ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون، اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری امکان انحلال شرکت‌های صوری را داشته باشد.

دفاتر اسناد رسمی کارگزار اداره ثبت شرکت‌ها می‌شوند

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت موسسات ثبتی در این حوزه گفت: سال‌هاست که این موسسات ثبتی از مردم هزینه‌های گزاف دریافت می‌کنند و البته مطابق قانون امکان برخورد با این نوع موسسات فراهم نیست، اما مطابق با تفاهم‌نامه‌ای که با کانون سردفتران و دفتریاران منعقد شده است، از مرداد یا شهریور سال جاری دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری خواهند شد.

نصیری اضافه کرد: این اقدام با نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون سردفتران و دفتریاران انجام می‌شود و در صورتی که دفترخانه‌ای مرتکب اشتباه شود قابل پیگیری است، اما اکنون موسسات ثبتی که برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌کنند، قابل پیگرد نیستند.

وی با بیان اینکه تبلیغات شرکت‌های ثبتی آثار سوء در پی دارد، تصریح کرد: اکنون طبق فرایندهای جدید ثبت یک شرکت کمتر از دو روز کاری زمان لازم است و با جست و جوی ابتدایی در فضای مجازی امکان ورود اطلاعات برای ثبت تغییرات شرکت‌ها میسر می‌شود و به صرف هزینه‌های گزاف برای این نوع خدمات نیازی نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت میز خدمت در اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری و ارائه مشورت و مشاوره حقوقی به مراجعان به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات این نوع موسسات را نخورند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • بازداشت اعضای یک شرکت هرمی کلاهبردار در شهریار
  • دستگیری ۲۸ عضو یک شرکت هرمی
  • مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند