Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام معلی گفت: بحران جهانی کرونا بیش از پیش نظریه رهبری در اقتصاد مقاومتی را به اثبات رساند و اکنون نیازمند تبیین این نظریه پیشرو به عنوان نسخه اقتصاد پساکرونا برای اقتصاددانان جهان هستیم.

حجت الاسلام «حمزه معلی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، در تحلیل وضعیت اقتصاد در پسا کرونا اظهار داشت: جهان پسا کرونا به اقتصاددانان معتقد به جهانی‌سازی نهیب خواهد زد، به قانون به ظاهر محکم آنها چندین تبصره و بند اضافه خواهد کرد و دنیای جدیدی را در برابر دیدگانشان ترسیم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه افزود: کسانی که سیاست‌های کشور‌ها در زمینه امنیت غذایی و انرژی را به شوخی می‌گرفتند و گمان می کردند که در شرایط بحرانی می توان به کشورهای دیگر متوسل شد، حالا کرونا به آنها یاد داد که هر کشور‌ی باید منابع لازم را خودش تهیه کند؛ یعنی دوباره اهمیت مرزها را یادآوری کرد و تاکید کرد که هنوز واحد اساسی سیاسی و اقتصادی دولت- ملت است.

 

وی با بیان این که تئوری آنها با اولین بحران جهانی خرد شد و اکنون نیازمند نظریه پردازی جدید خواهند بود، ابراز داشت: آنها باید تلاش کنند تا بتوانند توازنی میان جهانی‌سازی و خوداتکایی ایجاد کنند.

 

حجت الاسلام معلی با تأکید بر این که دنیای نظری اقتصاد در پسا کرونا نیازمند بررسی مجدد مفهوم اقتصاد مردم بنیان است، گفت: اقتصاددانان باید تئوری درون زایی و برون گرایی را واکاوی کنند و آنها بعد از این قطعا به دنبال اقتصادی منعطف خواهند بود.

 

وی تصریح کرد: بحران جهانی کرونا بیش از پیش نظریه رهبری در اقتصاد مقاومتی را به اثبات رساند و اکنون نیازمند تبیین این نظریه پیشرو به عنوان نسخه اقتصاد پساکرونا برای اقتصاددانان جهان هستیم؛ اقتصادی که ضمن مقاوم سازی اقتصادکشور در مقابل تکانه های داخلی و خارجی تضمین کننده رشد و شکوفایی اقتصادی باشد.

 

این کارشناس اقتصاد اسلامی در تحلیل دیگری از شرایط فعلی کشور خاطرنشان ساخت: کشور ما امروز در شرایط جنگی به سر می برد که یکی از ویژگی های شرایط جنگی پذیرش انواع تغییرات رفتاری و اجتماعی از طرف جامعه است.

 

وی بیان داشت: در همین چندماه گذشته داستان ها و حماسه های بی شماری از حس همدلی، همبستگی و ایثار در مواجهه با دشمن مشترک ایرانیان یعنی کرونا شنیده ایم و در حقیقت ورود ویروس کرونا به مرزهای جغرافیایی کشور، روح اتحاد و وفاق ملی را در مرزهای فکری جامعه ایجاد کرد.

 

حجت الاسلام معلی تأکید کرد: مردم فقیر و ثروتمند، مالکان مراکز تجاری، موجرین، خیرین و داوطلبان جهادی با روحیه‌ی ایثارگری و ترجیح مصالح جمعی بر منافع فردی، بدون چشم داشت مادی، کمک‌رسانی، همکاری و همدلی را در سراسر کشور به عنوان یک فرهنگ عمومی به ظهور رساندند.

 

وی با بیان این که برخی از بحران ها می‌تواند منافعی نیز داشته باشد، ابراز داشت: کرونا دریچه‌ای است برای متوقف کردن روند نابرابری، از طریق ایجاد نهادها و مؤسسات ماندگار که پس از بحران هم صمیمیت ایجاد شده را پابرجا نگه دارند.

پایان پیام/694

منبع: شبستان

کلیدواژه: کرونا ویروس اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده