Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان و مسئولان حاضر در پنل تخصصی هفتمین نشست استپ از طرح‌های تحقیقاتی مختلف در کشورهای گوناگون و گرنت ویژه آکادمی علوم جهان (TWAS) برای مبارزه با کرونا سخن گفتند.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از  ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی(ص) اولین پنل تخصصی هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی تحت عنوان شبکه علمی و فناوری در مواجهه با چالش های ویروس کرونا در جهان اسلام با مدیریت رانا دجانی، استاد دانشگاه هاشمیته اردن به صورت‌ مجازی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خلیل رضا، مسئول برنامه های علمی بنیاد علمی اکو و استاد دانشگاه دولتی رایت اوهایو آمریکا با اشاره به بحران کرونا گفت: این بحران باعث شد قدر موقعیت های قبلی خودمان را بیشتر بدانیم.

وی افزود: با وجود این، کشورهای در حال توسعه برای مقابله با این بحران با چالش‌های زیادی روبرو هستند.

رضا با تاکید بر اهمیت استفاده از فناوری به ویژه فناوری اطلاعات در این ایام افزود: بحران کرونا درس‌های زیادی به ما داد؛ شامل اینکه چطور می توانیم تعاملات بینالمللی را افزایش دهیم، ظرفیت های کشورها را برای همکاری علمی تقویت کنیم، از دسترسی مردم جهان به راه حل های یافته‌شده برای کرونا مطمئن شویم و از تقویت اعتماد عمومی به علم مطمئن شویم.

این متخصص توسعه پایدار و انرژی‌های تجدیدپذیر و تغییر اقلیم در پایان خواستار افزایش همکاری های علمی نهادها شد.

*ضرورت انجام تحقیقات بین‌رشته‌ای میان کشورهای مختلف

در ادامه زبتا شینواری، رئیس شورای ملی Tibb و Tenured از دانشگاه اعظم پاکستان به چالش کرونا پرداخت و گفت: این اولین بار نیست که همه‌گیری جهانی را تجربه می کنیم، بلکه پیش از این نیز شاهد همه‌گیری جهانی سارس و مرس بوده‌ایم.

وی از مقاومت ضدمیکروبی به عنوان یکی از مشکلات مبارزه با کرونا یاد کرد و گفت: فرصتی است که روی این مشکلات کار کنیم. در این روند بانک ها و بنیادهای مختلف مانند بانک توسعه اسلامی باید از تحقیقات حمایت کنند.

این استاد دانشگاه افزود: استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در مقابله با کرونا ضروری است، همچنین باید از الان برای همه‌گیری بعدی آماده باشیم تا بدانیم چطور با آن روبرو شویم.

وی تصریح کرد: امروز اطلاعات زیادی از کرونا داریم، ولی اطلاعات غلط هم زیاد در فضای مجازی وجود دارد.

شینواری با اشاره به تعهدات دانشمندان در این بحران افزود: باید به تحقیقات اهمیت بدهیم و قدر اعتماد مردم را بدانیم، با اطلاعات نادرست مبارزه کنیم و در آزمایش‌های بالینی اخلاق را رعایت کنیم.

* گرنت آکادمی علوم جهان (TWAS) برای مبارزه با کرونا

در ادامه این پنل مکس پائولی، نماینده آکادمی علوم جهان (TWAS) از پروژه های این نهاد برای حمایت‌های تحقیقاتی خبر داد و گفت: آکادمی علوم جهان، دوره های تکمیلی پزشکی-تحقیقاتی مختلفی را در سال ۲۰۱۹ ارائه داده است، گرنت هایی که خرید تجهیزات و مواد مصرفی را برای دانشمندان ممکن می کنند.

وی با اشاره به بحران کرونا گفت: پروژه تحقیقات ۲۰۲۰ را متمرکز بر حل بحران کرونا در نظر گرفته ایم.

پائولی افزود: این پروژه نیز بر اساس ساختار قبلی آکادمی علوم جهان با مشارکت دو دانشمند همکار که یک نفر باید حتما از کشورهای در حال توسعه باشد انجام می شود.

وی ادامه داد: این پروژهها باید بر راه‌حل‌ها، درمان و آمادگی برای موج بعدی کرونا متمرکز باشند. فراخوان برای دریافت این تحقیقات اکنون اعلام شده و آماده دریافت طرح‌ها هستیم.

* توسعه واکسن کرونا در پاکستان

محمداقبال چودری هماهنگ کننده کل کمیته همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (COMSTECH) با اشاره به تشکیل ستادی برای مبارزه با کرونا در پاکستان گفت: بعد از تشخیص اولین مورد کرونا در پاکستان موسسات مختلف تلاش کردند تا مطمئن شویم اقدامات درستی در حال انجام است.

وی افزود: توسعه تجهیزات آزمایشگاهی در ایالت های مختلف در دستور کار قرار گرفت؛ مرکز ملی ویروس‌شناسی پاکستان به بزرگ‌ترین مرکز انجام آزمایش ها تبدیل شد. همچنین بانک ژنوم در مرکز ملی ژنوم روی توسعه واکسن کار می‌کند و تحقیقات بالینی این مرکز در بیمارستان کراچی انجام می شود.

چودری از طراحی تجهیزات مورد نیاز برای درمان کرونا خبر داد و گفت: تولید ماسک و ونتیلاتور با همکاری نیروهای مسلح در حال انجام است و توسعه واکسن با کمک یک شرکت خارجی صورت می‌گیرد.

وی نتیجه گرفت: باید با فعال سازی ظرفیت های داخلی، فاجعه کرونا را به فرصتی تبدیل کنیم.

امیر تکیان، مدیر گروه سلامت جهان و سیاست‌گذاری و معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص بیماری کووید 19 گفت: همزیستی با کووید ۱۹ به این معنا است که همه باید از ماسک استفاده کنند؛ در حال حاضر ما لباس و پوشش جدیدی داریم؛ همانطور که پیراهن، شلوار و جوراب می‌پوشیم استفاده از ماسک نیز واجب است. 

وی در ادامه عنوان کرد: تاکنون بیشتر از چهارصد هزار نفر فوت شده‌اند؛ ما باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کنیم. در حال حاضر ما برای توقف این بیماری به پیشرفت‌های پزشکی نیاز داریم . بعد از این بیماری ما با چالش‌های زیادی روبه رو خواهیم شد.

مدیر گروه سلامت جهان و سیاست‌گذاری و معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در همه کشورها، دولت‌ها به سلامت مردم خود می‌اندیشند، گفت: اینکه هر لحظه دمای بدن را چک می‌کنند به این معنا است که همه دولت‌ها به فکر سلامت مردم هستند و شهروندان نیز باید اطلاعات خود را به روز کنند و آنان باید به دولتمردان اجازه دهند که در امور آنان دخالت کنند .

تکیان همچنین افزود: اینکه هر لحظه مردم مورد سوال قرار می‌گیرند می‌توان گفت که آنان هک می‌شوند؛ در حال حاضر در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که توسط دولت‌ها هک می‌شویم؛ براین اساس باید سازوکاری مناسب داشته باشیم.

مدیر گروه سلامت جهان و سیاست‌گذاری و معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه کووید ۱۹ فرصتی برای توجه بیشتر به کشورهای دیگر است، گفت: ما باید الویت‌بندی و نگاه جامع‌گرایانه‌تری به شرایط داشته باشیم و به فقرا نیز توجه کنیم. در این شرایط همکاری مهم است؛ کووید ۱۹ نشان داد که سیستم‌های ما چقدر ضعیف هستند و در شرایط حساس دارای پاسخ مناسبی نیستند؛ بنابراین ما باید تحقیقات جدیدی انجام دهیم مانند فعالیتی که بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) انجام می‌دهد.

وی در ادامه اظهار کرد: کووید ۱۹ نشان داد که اگر می‌خواهیم به توسعه پایدار برسیم، باید سیستم نظارت بهتری داشته باشیم؛ این بیماری فرصتی برای توجه بیشتر به سیستم بهداشت کشور و زمینه‌های مورد غفلت است. در حال حاضر، زمان رقابت نیست ما باید با یکدیگر همکاری کنیم؛ در سال ۱۳۴۰، طاعون در اروپا رواج پیدا کرد و صدها نفر جان خود را از دست دادند و برخی‌ها می‌گویند کووید ۱۹ مرگ سیاه است.

کووید ۱۹ توجه ما را به سمتی می‌برد که باید به ارزش‌های علمی توجه بیشتری کنیم؛ همچنین برای همکاری بهتر، باید به دنبال مدل‌های جدیدی باشیم. 

هفتمین نشست استپ امروز با حضور سخنرانانی از 21 کشور جهان با رعایت قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای سنگاپور، آلمان، فرانسه، آمریکا، مالزی، هند، ژاپن، پاکستان، کانادا، چین، آذربایجان، بنگلادش، اردن، عمان، ایتالیا، اندونزی، ترکیه، عراق، کره جنوبی، قزاقستان و ایران تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.

تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند. 

انتهای پیام‌/

منبع: فارس

کلیدواژه: پاکستان توسعه فناوری واکسن برای مبارزه با کرونا آکادمی علوم جهان توسعه واکسن بحران کرونا حال حاضر کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راه‌های توسعه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دانشگاه پزشکی تاجیکستان

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در سفر به شهر دوشنبه در کشور تاجیکستان که با دعوت رسمی وزارت تندرستی تاجیکستان انجام شده است، با مسئولان دانشگاه پزشکی ابوعلی سینا دیدار و گفت‌وگو کرد.

سید وحید حسینی رئیس دانشگاه با همراهی سید حسن سراج، معاون بین‌الملل و مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه با حضور در دانشگاه پزشکی ابوعلی سینا شهر دوشنبه به عنوان بزرگترین دانشگاه پزشکی این‌ کشور، ضمن بازدید از امکانات و توانمندی‌های این مرکز دانشگاهی، در جلسه‌ای با حضور مسئولان دانشگاه پزشکی ابوعلی سینا، راه‌های توسعه همکاری‌های مشترک را بررسی کرد.

در ادامه برنامه‌های سفر، هیئت دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز از قسمت‌های مختلف بزرگترین بیمارستان جمهوری تاجیکستان با نام بیمارستان استقلال بازدید کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بازدید از بخش پیوند این بیمارستان که با کمک علمی و آموزشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه‌اندازی شده است، از دیگر برنامه‌های نخستین روز سفر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • بررسی راه‌های توسعه همکاری علوم پزشکی شیراز با دانشگاه پزشکی تاجیکستان
  • بررسی راه‌های توسعه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دانشگاه پزشکی تاجیکستان
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا