Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@16:23:33 GMT

پیش‌بینی تولید ۶۷ هزار تن گندم در خرم‌آباد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۲۸۰۴

پیش‌بینی تولید ۶۷ هزار تن گندم در خرم‌آباد

ایسنا/لرستان مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد گفت: پیش‌بینی می‌شود ۶۷ هزار تن گندم در شهرستان تولید شود.

مراد بیرانوند در جلسه ستاد برداشت محصولات کشاورزی شهرستان خرم‌آباد که امروز هشتم خردادماه در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد، به بیان اهمیت و جایگاه تولید محصولات استراتژی بخصوص گندم و کلزا و فعالیت‌های صورت گرفته در راستای مراحل کاشت، داشت و اقدامات به‌عمل‌آمده در ارتباط با حفظ محصولات کشاورزی با پیشگیری، کنترل و مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زای گیاهی ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: با تلاش مستمر، نظارت، پیگیری و مبارزه اصولی و مناسب طی سه سال گذشته، در سال زراعی ۹۹- ۹۸ به‌طور کم‌سابقه‌ای مبارزه با آفت سن گندم به حداقل میزان خود رسیده است، به‌طوری‌که تنها در سطح حدود ۲۰۰۰ هکتار مبارزه با سن مادر صورت گرفته و در حال حاضر تراکم پوره سن بسیار پائین و در حد مبارزه نیست که این روند نوید سمت و سو به طرف حداقل درصد سن زدگی محموله‌های گندم تولیدی را در سال زراعی جاری بشارت می‌دهد.

مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد ادامه داد: در سال زراعی ۹۸-۹۹ بیش از ۵۵۰۰۰ هکتار اراضی آبی و دیم زیر کشت محصولات گندم، جو، حبوبات، دانه‌های روغنی؛ رفته و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات گندم، جو، حبوبات و دانه‌های روغنی تولید شود.

بیرانوند خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود بالغ‌بر ۶۷ هزار تن گندم در سال زراعی جاری در حوزه عمل شهرستان خرم‌آباد تولید شود.

وی اظهار امیدواری کرد که بتوانیم بیش از ۵۰۰۰۰ تن گندم نان مازاد بر نیاز کشاورزان توسط سیلوها و مراکز خرید تضمینی گندم خریداری شود.

مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد سهم شهرستان را از تولید کل استان ۲۰ درصد و تولید انواع محصولات بخش کشاورزی شهرستان را بالغ‌بر ۶۰۰ هزار تن اعلام کرد.

بیرانوند با بیان اینکه برداشت گندم از دهستان‌های جنوبی شهرستان از اواخر خردادماه آغاز می‌شود افزود: بیش از ۲۰۰ دستگاه کمباین بومی و غیربومی عملیات برداشت گندم، جو، کلزا، نخود را در فصل برداشت انجام می‌دهند و با شروع فعالیت و عملیات برداشت، تمامی کمباین‌های بومی و غیربومی توسط کارشناسان تخصصی مستقر در مراکز و کارشناس‌های بخش خصوصی از نظر فنی، کنترل و مورد معاینه فنی قرار گرفته و پس از انجام معاینه فنی، کمباین‌های دارای شرایط فنی پس از اخذ برچسب معاینه فنی، جهت برداشت به مزرعه ورود پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: تأمین سوخت کمباین‌هایی که عملیات برداشت مزارع گندم و کلزا را در شهرستان انجام می‌دهند از طریق مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی انجام شده است و هیچ‌گونه کمبودی در راستای تأمین سوخت موردنیاز کمباین‌ها وجود ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد بیان کرد: با عنایت به ورود کمباین‌های غیربومی و بومی شهرستان، هیچ‌گونه نگرانی بابت تأخیر در عملیات برداشت به‌موقع محصول کشاورزان حوزه عمل شهرستان وجود ندارد و کمیسیون‌های خرید گندم و کلزا نیز در مناطق حوزه عمل تعیین، مستقر و آمادگی لازم را جهت تحویل محصول گندم دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گندم جهاد كشاورزي عملیات برداشت سال زراعی پیش بینی هزار تن تن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندرای فارس با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات برداشت گندم، امکان کاهش ۲۰ درصد این ضایعات را با استفاده از روش‌های علمی و حرفه‌ای میسر دانست.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه با اشاره به پتانسیل ارزشمند استان در عرصه‌های علمی، گفت: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاه‌های استان وجود دارد که آن را سرآمد کشور می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعه‌های فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی هستند که باید از قابلیت‌های آن‌ها بهره برد.

شیخ‌نیا تصریح کرد: شماری از بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آن‌ها می‌تواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهره‌وری باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به تاثیرگذاری صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان فارس باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت‌های علمی و تجربی آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری بهره‌مند شویم به افزایش بهره‌وری دست خواهیم یافت.

به گفته شیخ‌نیا، با اصلاح بذر می‌توانیم میانگین تولید گندم را از دو و نیم تن در هکتار را به پنج تن برسانیم و دورنمای تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که بر ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.

شیخ‌نیا در این رابطه گفت: می‌توان با بهره‌مندی از روش‌های حرفه‌ای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید در کشور بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نقش زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی قلمداد کرد و افزود: دولت با تمام توان در راستای افزایش بهره‌وری به میدان آمده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان گفت: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه سرنوشت‌ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه، تاکید ویژه‌ای داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • آغاز برداشت گندم در جنوب سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • برداشت محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان بوشهر نظارت می‌شود