Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کرمعلی قندالی» روز پنجشنبه در پایان سفر یک روزه به زرندیه و دیدار با عشایر ساکن در منطقه یعقوب حصاری به خبرنگاران، گفت: از آغاز شیوع ویروس کرونا هماهنگی و همکاری مناسبی میان سازمان امور عشایری و وزارت بهداشت انجام که باعث افزایش کنترل و مراقبت های بهداشتی و تامین سلامت جامعه عشایری کشور شد.

وی افزود: با اعمال مدیریت کوچ بهاره در سراسر کشور شیوع کرونا در جامعه عشایر به حداقل ممکن رسید به گونه ای که شمار مبتلایان در میان مردم عشایر کشور حتی به تعداد انگشتان دست هم نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان امور عشایری کشور اظهار داشت: بخش عمده هزینه ها در حوزه عشایر با شیوع ویروس کرونا مربوط به اجرای مدیریت مکانیزه کوچ بود به این صورت که حرکت گله ها و عشایر برای رسیدن به مناطق ییلاقی در کمترین زمان و بدون اینکه با شهرها ارتباطی داشته باشند، انجام شود.

وی گفت: هزینه های تحمیلی بر سازمان امور عشایر کشور بابت کوچ مکانیزه به ستاد ملی کرونا منعکس شده تا با تصویب در هیات دولت، بخشی از آن تخصیص یابد تا خسارت های این ویروس در حوزه عشایر جبران شود.

وی همچنین ایجاد مشکل در عرضه و فروش فرآورده های لبنیاتی عشایر در دوران شیوع کرونا را از دیگر موارد قابل ذکر عنوان کرد و گفت:‌ قشر مولد عشایر در این زمینه دچار خسارت های زیادی شدند اما به توجه به بارش های مناسب و وضعیت مطلوب پوشش گیاهی مراتع و افزایش تولیدات، پیش بینی می کنیم این خسارت ها تا حد زیادی جبران شوند.

قندالی گفت:‌ همچنان اصرار داریم که نهادهای مرتبط از جمله مراجع بهداشتی و درمانی در مناطق عشایری ییلاقی به صورت سیار حضور یابند تا کنترل های لازم برای پیشگیری از ابتلای افراد به ویروس کرونا اعمال شود.

وی در مورد مشکل تامین آب عشایر گفت: از سوی دفتر مقام معظم رهبری در سال گذشته ۲ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای ۴۱۳ طرح در مناطق عشایری سراسر کشور به طور کامل اختصاص یافت که تاکنون بیش از ۹۰ درصد از این پروژه ها از جمله طرح آبرسانی ۱۴ محله برای تامین آب شرب ۲۵۰ خانوار عشایری در استان مرکزی اجرایی شده است.

به گفته قندالی در صورت تکمیل نهایی طرح های آبرسانی سال ۹۸ افزون بر ۱۷ هزار خانوار عشایری در سراسر کشور از نعمت آب آشامیدنی بهره مند خواهند شد و بدین ترتیب ضریب بهره مندی عشایر از آب آشامیدنی سالم از ۵۰ درصد کنونی به ۶۲ درصد افزایش می یابد.

رئیس سازمان امور عشایری کشور میزان اعتبارات امسال برای اجرای طرح های آبرسانی به عشایر کشور را یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این اعتبارات نیز برای پروژه هایی که در سال ۹۹ تعریف شده، هزینه خواهد شد.

وی گفت: طرح های امسال در صورت اجرا می تواند ۱۰ هزار خانوار عشایر را از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند کند و به عبارتی با اجرای طرح های آبرسانی سال های ۹۸ و ۹۹ در مجموع ۲۷ هزار خانوار به آب شرب بهداشتی و سالم دسترسی پیدا می کنند.

در سفر امروز، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، جمعی از مدیران عشایری و دامپزشکی استان های قم، قزوین، تهران و مرکزی و همچنین فرماندار زرندیه و مسئولان شهرستان ساوه نیز حضور داشتند که مشکلات عشایر منطقه یعقوب حصاری را بررسی کردند.

تامین هفت میلیارد ریال اعتبار برای تامین آب شرب عشایر منطقه یعقوب حصاری از مصوبات بازدید رئیس سازمان عشایر کشور بود. 

تاکنون ۱۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۷ هزار و ۵۶۴ نفر رسید.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر در کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

برچسب‌ها زندگی عشایری ویروس کرونا زرندیه خسارت مالی پروندهٔ خبری کرونا و تعویق در کوچ عشایر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری ویروس کرونا زرندیه خسارت مالی زندگی عشایری ویروس کرونا زرندیه خسارت مالی سازمان امور عشایر میلیارد ریال رئیس سازمان ویروس کرونا عشایر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۳۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن با اشاره به ارتباط ریلی بین ایران و افغانستان گفت: پیش‌بینی ما این است که بهسازی این خط به‌طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین‌آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ ماشین‌آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

سید مصطفی داودی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه خط آهن سنگان ـ خواف ـ شمتیغ ـ روزنک توسط جمهوری اسلامی ایران و با هزینه ایران، برای کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شد، افزود: از این پروژه حدود ۶۰ کیلومتر از شمتیغ تا روزنک در کشور افغانستان است که قرار بود تا هرات ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ این پروژه با سرعت متوسط ۸۰ کیلومتر بر ساعت، توسط روسای جمهور دو کشور افتتاح شد و در سال ۱۴۰۰ با توجه به اتفاقات سیاسی کشور افغانستان، این خط در قسمت‌های مختلف از قبیل زیرساخت، ساختمان و ارتباطات به شدت آسیب دید و بیشتر دستگاه‌های ارتباطی این مجموعه نیز تخریب شد یا به سرقت رفت.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن گفت: پس از استقرار حکومت جدید در افغانستان، در سال ۱۴۰۱ از ایران تقاضا شد که ارتباط ریلی بین دو کشور برقرار شود و در تقاضا اعلام شد نواقص احصاشده توسط تیم فنی قبلی راه‌آهن ایران، رفع شده است. در فروردین سال ۱۴۰۲ با توجه به حساسیت موضوع و بنا به دستور مدیرعامل راه‌آهن قرار شد بالاترین سطح فنی راه‌آهن ایران، از این محور بازدید کند که به همراه یک تیم فنی از این محور بازدید کردم.

داودی ادامه داد: در بازدید از این محور مشاهده شد که خط قبلی، فقط مقداری بزک شده و در واقع نواقصی رفع نشده است. در واقع به نظر می‌رسد اعلام رفع نواقص به‌دلیل عدم اطلاع فنی نیروهای افغانستان است. چون کشور افغانستان خط آهن زیادی ندارد، نیروی فنی نیز ندارد و افرادی که در راه‌آهن افغانستان کار می‌کنند اخیرا توسط راه‌آهن ایران آموزش دیده‌اند. در بازدید از این محور که همراه با مدیرعامل راه آهن افغانستان انجام شد نکات مهم و نواقص به وی اطلاع‌رسانی شد.

وی ادامه داد: این خط توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ایران احداث شده و آنها هم برای وضعیت فعلی خط پیشنهاد سرعت سیر ۳۰ کیلومتر بر ساعت (صرفا برای قطار عملیات از جمله حمل ریل و تراورس جهت آماده‌سازی خط) را داده بودند در حالی که در خطوط باری ما، در خط با کیفیت کمتر از ۶۰ کیلومتر بر ساعت امکان سیر تجاری وجود ندارد زیرا آسیب زیادی به لکوموتیو وارد می‌شود.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن گفت: بازدید تیم فنی راه‌آهن از این خط آهن، تاییدکننده این موضوع بود که سرعت سیر در این محور حداکثر ۳۰ کیلومتر بر ساعت و برای قطار عملیات است. بحث ارتباطات نیز بررسی شد و متاسفانه دستگاه‌های ارتباطاتی مخصوص راه آهن وجود نداشت. در جلسات مدیرعامل راه‌آهن ایران با افغانستان، راه‌آهن ایران از منظر مساعدت، برای رفع نواقص اعلام آمادگی کرد که مورد استقبال طرف افغان قرار گرفت.

داودی ادامه داد: بعدها در جلسه‌ای که در دفتر وزیر و با حضور آقای کاظمی قمی برگزار شد، آقای کاظمی قمی برای انجام امور احداث و بهره‌برداری در افغانستان، شرکتی را معرفی کرد که به دلیل اینکه آن شرکت فاقد سابقه، تجربه و امکانات و ادوات ریلی بود، با مخالفت ما مواجه شد. زیرا کشور ما خط آهن برای طرف افغانستانی احداث کرده و اگر در حوزه بهره‌برداری نتوانیم خدمات خوب و صادقانه‌ای ارائه دهیم ذهنیت منفی در طرف افغان ایجاد شده و زحمات در حیطه ساخت نیز هدر می‌رود.

وی تصریح کرد: هر چند شرکت راه‌آهن مسئولیتی در این حیطه ندارد ولی چون شرکتی فاقد تجربه و امکانات و به نام کشور ایران، به این عرصه ورود کرده مخالفت خود را اعلام کردیم زیرا اگر سانحه‌ای در این خطوط اتفاق بیفتد به نام ایران تمام می‌شود. اخیراً شنیده‌ایم نواقص این خط رفع شده، اما تاکنون هیچ درخواست رسمی از راه‌آهن افغانستان برای بازدید از این خط، به راه‌آهن ایران داده نشده و اعلام نظر رسمی راه‌آهن ایران از این محور ریلی، منوط به بازدید از نقطه به نقطه این خط است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن گفت: پیش‌بینی ما این است که بهسازی این خط به‌طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین‌آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و از آنجا که کشور افغانستان با هیچ کشوری اتصال ریلی ندارد، این ماشین‌آلات الزاما باید از خطوط ریلی ایران وارد افغانستان شود که بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ ماشین‌آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

داودی افزود: گمان می‌رود بهسازی انجام‌شده در این محور، سطحی بوده زیرا در آن محور از ریل‌های UIC60 با تراورس بتنی استفاده شده و قابلیت بهسازی دستی در خطوط ریلی سنگین وجود ندارد. وقتی در حوزه ریلی کاری انجام می‌شود باید درست و اصولی باشد و آن خط‌آهن 100 درصد قابلیت بهره‌برداری داشته باشد. نمی‌شود چندین هزار میلیارد برای احداث آن محور هزینه شود و با یک اشتباه کوچک توسط مجموعه ای خارج از وزارت راه و شهرسازی، حیثیت ریلی کشور از بین برود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدابیر لازم برای جلوگیری از خسارت به عشایر اندیشیده شود
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • امضای تفاهم نامه چاپ شناسنامه مکانیزه در اصفهان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه