Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- شیخ حسن کینوا، استاد دانشگاه نایروبی طی یادداشتی در پاسخ به گزارش خبرگزاری میزان می گوید غربی‌ها هنوز در توهم استعمار آفریقا به سر می‌برند. تاریخ انتشار: 06:00 - 10 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۴۶۵۱ خبرگزاری میزان - در پی انتشار گزارشی تحت عنوان برپایی آزمایشگاه‌های مرگ آمریکا و اروپا در قاره سیاه، که به موضوع آزمایش غیرقانونی واکسن کوید-۱۹ شرکت‌های داروسازی در غرب بر روی مردم آفریقا و خصوصا کودکان اختصاص داشت، دکتر شیخ حسن کینوا، استاد رشته فلسفه و مطالعات دینی در دانشگاه نایروبی ضمن تقدیر از این گزارش، یادداشتی را برای خبرگزاری میزان فرستاده است که از نظرتان می‌گذرد:
کمپانی‌های داروسازی در غرب، نباید نسبت به مردم آفریقا نگاهی ابزاری داشته باشند؛ این شرکت‌ها باید آزمایش‌های بالینی بر سر تولید واکسن کرونا را در کشور‌های خود آغاز کنند؛ آمارها نشان می‌دهد که شیوع کرونا در اروپا نسبت به هر نقطه‌ای از جهان بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بنابراین، تست واکسن کرونا نیز باید از همان نقطه آغاز شود؛ اگرچه در آفریقا حدود ۱۰۰ هزار مورد تایید شده کرونا وجود دارد، اما این میزان، در مقایسه با آنچه در اروپا می‌گذرد اندک است؛ از سوی دیگر، دولت‌های ما اقدامات ممکن در قبال مهار و پیشگیری از شیوع بیماری را انجام داده اند.
در بحبوحه شیوع کرونا در ماه مارس امسال، برخی کارشناسان (کارشناسان غربی) با لحنی که نشان از تحقیر مردم آفریقا داشت، می‌پرسیدند که چرا میزان شیوع کووید-۱۹ در این قاره پایین است! همگان به خاطر دارند که در سال ۱۹۹۶ میلادی چه اتفاق تلخی در آفریقا رخ داد.   در آن زمان بیماری مننژیت در نیجریه شایع شده بود؛ شرکت داروسازی فایزر که مرکز اصلی آن در آفریقا مستقر است، بدون اینکه رضایت و حتی آگاهی کودکان نیجریه‌ای و والدین آنها را به دست بیاورند، تست واکسن خود را بر روی آنها در ایالت کانو (واقع در نیجریه) انجام دادند؛ بسیاری از کودکان در جریان این آزمایش آسیب دیدند؛ شرکت فایزر در نهایت سال ۲۰۰۹ میلادی از سوی دادگاه محکوم به پرداخت خسارت به خانواده کودکانی شد که در جریان این فاجعه جان باختند.   شرکت فایزر مدعی بود که کودکان به دلیل بیماری درگذشته اند نه آزمایش‌های غیر قانونی و خطرناک آنها! با این حال اسناد و شواهد مستدل نشان داد که مدیران شرکت فایزر دروغ می‌گویند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی نیز آزمایش‌های مشابهی در زیمباوه با داروی AZT انجام شد که عوارض سختی بر روی افراد آزمایش شده داشت.   این آزمایش‌ها را نیز شرکت‌های مستقر در آمریکا صورت دادند؛ فراتر از آن، ماجرای انجام آزمایش‌های مربوط به پروژه عقیم سازی ناآگاهانه زنان در نامبیا در قرن گذشته (قرن بیستم) را نیز تاریخ به یاد دارند؛ این آزمایش‌ها و اقدامات توسط پزشکان آلمانی صورت گرفت. بیشتر بخوانید:  فراتر رفتن شمار قربانیان  آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر شرکت‌های دارویی به وضوح دریافته اند که انجام این آزمایش‌ها در نیمکره شمالی بسیار هزینه بر و جنجال ساز خواهد بود.   بنابراین، آنها به سراغ ساکنان نیمکره جنوبی می‌روند و در سایه همکاری پشت پرده و سکوت مشکوک برخی دولت ها، این آزمایش‌های غیر قانونی را صورت می‌دهند؛ برای این شرکت‌ها و حامیان آنها، جان بیماران و مردم آفریقا اهمیتی ندارد.   آنها در صدد دستیابی به سود‌های کلان هستند؛ این در حالیست که اصولا کار محققان باید خدمت به جوامع بشری و مقابله با بیماری در هر نقطه‌ای از جهان باشد.
طرح ایده آزمایش واکسن کرونا بر روی شهروندان آفریقایی (که از سوی متخصصان فرانسوی صورت گرفته است) به خوبی نشان می‌دهد که مولفه‌ها و انگیزه‌های دوران تلخ استعمارگری هنوز در ذهن مقامات غربی و حتی برخی دانشمندان آن‌ها وجود دارد.   آنها هنوز به آفریقا به مانند یک مستعمره می‌نگرند؛ حتی پس از استقلال کشور‌های آفریقایی، این کشور‌ها برای مقامات غربی به زیستگاهی درجه دوم تبدیل شده اند؛ اظهارات پزشکان اروپایی در خصوص تست واکسن کرونا نشان می‌دهد که این نگاه و ذهنیت هنوز در غرب وجود دارد و تحولات جاری در آفریقا نیز از همین منظر مورد رصد و تحلیل اروپایی‌ها قرار می‌گیرد.
البته این ماجرا نباید ما را از نیاز‌ها و وظایف اصلی خود غافل کند؛ واقعیت امر این است که کشور‌ها و دولت‌های آفریقایی هنوز نتوانسته اند یک ساختار جامع بهداشتی و درمانی قوی و کارآمد را برای صیانت از شهروندان خود در برابر بیماری‌ها ایجاد کنند.   سطح بالای فساد و اختلاس در منابع و بودجه‌های بهداشتی و عمومی، نقش پررنگی در این ماجرا داشته است؛ همین مسئله، آفریقایی‌ها را از حق مسلم آنها برای بهره مندی از حق مراقبت‌های بهداشتی محروم کرده است.   امروز بالغ بر ۸۵ درصد از شهروندان آفریقایی معتقدند که در صورت موافقت دولت‌ها با انجام تست واکسن کرونا، تست این واکسن باید ابتدا بر روی مقامات دولتی، روسای جمهور و نمایندگان پارلمان و فرمانداران انجام شود.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا تحولات بین الملل خبرگزاری میزان آزمایش ها مردم آفریقا واکسن کرونا تست واکسن دولت ها کشور ها شرکت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی

معاون آموزشی دانشگاه ارومیه و نماینده سازمان سنجش در آذربایجان غربی با شرکت در برنامه گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای آذربایجان غربی به تشریح تمهیدات در نظر گرفته برای برگزاری کنکور سراسری در استان پرداخت و گفت: همزمان با سراسر کشور نخستین مرحله آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در روزهای پنجشنبه ۶ و جمعه هفتم اردیبهشت ماه سال جاری با شرکت ۵۲ هزار نفر داوطلب در استان آذربایجان غربی،  برگزار می‌شود.

سجاد چهرگانی با  بیان اینکه در این آزمون سراسری شصت درصد از شرکت کنندگان از خانم ها هستند افزود: در اولین مرحله از کنکور سراسری در آذربایجان غربی، ۲۵ هزارو ۷۰۰ نفر در رشته علوم تجربی، ۱۹ هزار نفر در رشته علوم انسانی، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در رشته علوم ریاضی و در رشته‌های هنر و زبان نیز در مجموع ۵۲ هزار و ۵۰۰ نفر داوطلب به رقابت می‌پرن دارند.

وی گفت: داوطلبانی که تمایل دارند به صورت دانشجو معلم پذیرفته شوند، می‌توانند در این مرحله از کنکور شرکت کنند.

چهرگانی با اشاره به اجرای تمهیدات لازم برای برگزاری کنکور سراسری، تصریح کرد: مرحله اول کنکور سراسری در ۱۶ شهرستان استان آذربایجان غربی برگزار می‌شود و تمامی تدابیر لازم برای برگزاری هر چه بهتر این دوره از آزمون اندیشیده شده است.

معاون آموزشی دانشگاه ارومیه و نماینده سازمان سنجش در آذربایجان غربی در ادامه عنوان کرد: آغاز فرآیند کنکور سراسری ساعت ۸ صبح است و به داوطلبان توصیه می‌شود که نیم ساعت قبل از آغاز فرایند کنکور در محل حضور داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان‌غربی
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد