Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@02:21:00 GMT

ارزآوری کشاورزی | یکی دیگر از جایگزین‌های نفت را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۴۳۵۸

ارزآوری کشاورزی | یکی دیگر از جایگزین‌های نفت را بشناسید

‍‍‍‍‍‍

دریافت 5 MB

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، گل محمدی گیاهی کم توقع و سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف است؛ همین امر باعث شده جز یکی از برنامه‌های توسعه کشت گیاهان دارویی باشد.

گلستان‌های گل محمدی ۳۰۶ هکتار از اراضی کشاورزی را به خود اختصاص دادند و با عملکرد متوسط ۲.۵ تن در هکتار، تولید آن به بیش از ۵۵۰ هکتار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرآوری محصول گل محمدی از مزایای این کشت است که می‌تواند علاوه بر اشتغال مطلوب، محصولاتی همچون گلاب، اسانس، گل خشک و غنچه خشک را به بازار عرضه کند.

عطر و بوی گلاب ایرانی نه تنها در کشور بلکه در آن سوی مرزها هم پیچیده و مشتریان خارجی را به سمت خود جذب کرده است، به طوری که  از یک تن گل‌تر ۲.۵ تن گلاب به ارزش ۱۰ میلیون تومان تولید و از هر ۸ تن گل‌تر یک لیتر اسانس به ارزش صد میلیون تومان تولید می‌شود و می‌تواند ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشد.

حسنی کارشناس گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: بیشترین شهرستان‌های زیر کشت استان کنگاور، هرسین، کرمانشاه و سنقر است، محصولات فرآوری شده حاصل از گل محمدی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه صادر می‌شود.

او گفت: ۳ واحد گلاب گیری در استان فعالیت می‌کنند که ظرفیت تولید ۲۰۰۰ تن را دارند و علاوه بر داخل استان در خارج از استان هم مشتریان پروپا قرصی دارد. او افزود: برنامه پیشنهادی سازمان جهادکشاورزی برای ایجاد گلستان‌های گل محمدی تا سال ۱۴۰۳؛ پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول و تولید ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ تن گل است.

جدیدیان مدیر فروش کارخانه گلاب گیری درباره مراحل گلاب گیری در استان گفت: گل را بعد از آوردن به کارخانه به صورت کیلویی بین دستگاه‌ها تقسیم می‌کنند، به هر ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گل ۵۰۰ لیتر آب اضافه کرده و به صورت سیستم بخار گرمایش ایجاد می‌شود تا به جوش بیاید و شروع به بخار شدن کند تا تولید تقطیر و جریان تقطیر در سیستم دستگاه قرار بگیرد.

او گفت: مقدار اولیه گلاب اسانس است و گلاب ۲۴ عیار که میزان خالص بودن آن بالا است به گلاب ۲ آتشه یا گلاب ۲۴ عیار معروف است.

جدیدیان افزود: محصولات روتین بازار عرق بیدمشک، گلاب، نعنا، بومادران، بادرنجوبه، کاسنی و شاطره است.

جدیدیان در خصوص مشکلات این کار ادامه داد: این کار مشکلات زیاد از جمله سرمایه در گردش بسیار نیاز دارد و متاسفانه بازدهی آن کم شده، زیرا در استان هنوز باور ندارند که خود کرمانشاه گلاب خوبی دارد.

او ادامه داد: ما مجبوریم ۵۰ تن از محصولات را به صورت فله به کاشان بفرستیم که آنها هم خودشان دوباره بسته‌بندی می‌کنند و به بازار عرضه می‌کنند.

تنوع بخشی به سبد خانوار کشور می‌تواند با صادرات گل و گلاب همراه باشد، توجه به این صنعت صادراتی، وابستگی کشور را از درآمدهای نفتی کمتر می‌کند.

کد خبر 516454 برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گیاه دارویی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گیاه دارویی گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۴۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه

عبدالوحید محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در اولین کمیته بهود فضای کسب و کار استان در سال ۱۴۰۳، با اشاره به بهبود ۹ پله‌ای جایگاه کرمانشاه از نظر شاخص فضای کسب و کار، گفت : اینکه تنها با دو دهم درصد بهبود شاخص فضای کسب و کار، رتبه استان ۹ پله ارتقاء یافت، بیانگر رقابت تنگاتنگ بین استان‌ها در این خصوص است.

وی ادامه داد: این ارتقاء جایگاه استان زمانی باعث خوشنودی خواهد شد که ادامه‌دار باشد، نه اینکه در فصول آینده جایگاه فعلی را از دست بدهیم.

محمدی بر لزوم همکاری بیشتر همه دستگاه‌ها برای بهبود شاخص فضای کسب و کار استان تاکید کرد تا بتوانیم جایگاه فعلی را باز هم ارتقاء دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه یکی از عواملی که به نظر می‌رسد به کمک بهبود فضای کسب و کار استان آمده را رونق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از سوی بانک‌ها در فصل پاییز عنوان کرد.

وی با بیان اینکه تامین مالی از بانک‌ها عامل بسیار مهمی در شاخص فضای کسب و کار استان است که چندان هم در اختیار ما نیست، گفت: متاسفانه کرمانشاه استانی کم درآمد است و این پایین بودن منابع بانک‌ها منجر به عدم توانایی در پرداخت تسهیلات می‌شود.

محمدی بر لزوم هزینه کرد حداقل ۵۰ درصدی منابع بانک‌های کرمانشاه، خصوصا بانک‌های خصوصی در داخل استان تاکید کرد.

آرش میرانی رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های اتاق بازرگانی کرمانشاه در این نشست برگزار شد، گزارشی از آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار استان مطرح کرد و با بیان اینکه شاخص فضای کسب و کار به صورت فصلی و سالانه توسط اتاق بازرگانی پایش می‌شود، گفت: در این پایش ۷۰ مولفه شامل ۴۲ مولفه آماری و ۲۸ مولفه پیمایشی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی آخرین آمار منتشره شاخص فضای کسب و کار را مربوط به پاییز ۱۴۰۲ دانست که کرمانشاه با عدد شاخص فضای کسب و کار ۵.۹ در جایگاه یازدهم کشور به صورت مشترک با دو استان دیگر قرار گرفته و نسبت به میانگین کشور نیز وضعیت مساعدتری دارد.

میرانی از بهبود جایگاه کرمانشاه در شاخص فضای کسب و کار نسبت به فصل قبل یعنی تابستان ۱۴۰۲ خبر داد و عنوان کرد: در تابستان ۱۴۰۲ با عدد شاخص فضای کسب و کار ۶.۱۷ در جایگاه ۲۰ کشور قرار داشتیم و وضعیت کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری نامساعدتر بود.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های اتاق کرمانشاه غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تامین مالی از بانک‌ها و بی‌ثباتی سیاست‌ها و قوانین و مقررات را سه عامل مهم مخل فضای کسب و کار در کرمانشاه در فصل پاییز ۱۴۰۲ عنوان کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر
  • برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • برداشت ۳ تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد زواره
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور