Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@21:26:26 GMT

شروط و توصیه‌های ضدکرونایی درباره رستوران‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۶۱۵۲

 دکتر علیرضا زالی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره  وضعیت بیماری کرونا در استان تهران اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷ بیمار جدید به عنوان بیمار کرونایی  در بخش‌های عادی و ۵۱ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های تحت پوشش استان تهران بستری شدند.

وی ادامه داد: ۱۴۲ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان‌های استان تهران ترخیص شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

زالی از بستری ۱۰ درصد مراجعان به بخش‌های بهداشتی و درمانی استان در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: ۹۰ درصد مراجعان با دریافت خدمات سرپایی ترخیص شده‌اند.

 

وی همچنین از کاهش مراجعه به مراکز مراقبت‌های بهداشتی در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

 

زالی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی رسانه‌ها درباره اهمیت غربالگری یادآور شد: افراد با شروع علائم در خود در وهله اول از طریق سامانه ۴۰۳۰ و مواردی مانند آن، بهتر است به مراکزی مانند مراکز جامع سلامت که اصالتا مراکز بهداشتی هستند مراجعه کنند.

 

وی یادآور شد: کاهش آمار مراجعان به این مراکز می تواند تا حدی بحث استمرار غربالگری را با خدشه رو به رو کند، به خصوص آنکه در گام دوم غربالگری ملی در استان تهران هستیم و بیش از گذشته نیازمند همکاری و همیاری شهروندانیم.

 

زالی از شهروندان درخواست کرد بیش از گذشته در زمینه غربالگری با مراکز بهداشتی همکاری کنند.

 

وی افزود: طبیعتا با افزوده شدن تعداد مراجعان مراکز بهداشتی از میزان مراجعان به بخش‌های درمانی و بستری در این مراکز کاسته خواهد شد و این مسئله درمان بیماری را با سهولت بیشتری همراه خواهد کرد.

 

وی با تاکید بر لزوم نظارت بر وضعیت رستوران‌های استان اظهار کرد: رستوران‌ها جز اماکنی هستند که  قبل از شیوع کرونا نیز تحت نظارت کامل بخش بهداشت محیط دانشگاه‌ها قرار داشتند. طبیعتا پس از بازگشایی رستوران‌ها، این نظارت‌ها و مراقبت‌ها افزایش بیشتری می‌یابند و تیم‌های جدیدی توسط دانشگاه‌ها برای این نظارت‌ها اعزام خواهند شد.

 

 زالی تاکید کرد: همان طور که بارها اعلام کرده‌ایم، هیچ غذایی به اندازه غذای طبخ شده در منزل از سلامت کافی برخوردار نیست و بهترین الگوی غذایی، همان چیزی است که بر اساس سلیقه و ذائقه خانواده تهیه می‌شود و طبیعتا از بهداشت بالاتری برخوردار است.

 

وی افزود: حضور افراد در رستوران‌ها مانند هر فضای مسقف دیگری نیازمند رعایت چند شرط است؛ اولین شرط رعایت فاصله گذاری اجتماعی است و افراد مانند گذشته نباید روبه‌روی هم بنشینند بلکه باید به صورت ضربدری یا متقابل به راس نسبت به هم قرار بگیرند.

 

 زالی ادامه داد: همچنین تعداد اندکی از افراد باید در رستوران حضور داشته باشند و استفاده از رستوران به حداقل ظرفیت ممکن رسانده شود.

 

وی یادآور شد: در صورت امکان برای مصرف نمک، سماق و مواردی از این دست باید از ظروف یکبار مصرف استفاده شود و از وسایلی مانند قاشق و چنگال به صورت بسته بندی و ترجیحا یکبار مصرف استفاده شود.

 

زالی یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در رستوران‌ها را عدم امکان استفاده از ماسک در هنگام تناول غذا عنوان کرد و گفت: به همین خاطر افرادی که در خود علائم بیماری کووید ۱۹ مشاهده می‌کنند یا با افراد مشکوک به بیماری در تماس بوده‌اند، از حضور در رستوران خودداری کنند.

 

وی توصیه کرد زمان حضور افراد در رستوران کاهش یابد تا احتمال انتقال بیماری کمتر شود.

 

 زالی با تاکید بر اهمیت تهویه مناسب در رستوران‌ها گفت: رستوران‌هایی که سقف کوتاه دارند و امکان تهویه مناسب در آن‌ها فراهم نیست طبیعتا پرمخاطره‌تر هستند.

 براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  وی ادامه داد: سطوح رستوران می‌تواند به انتقال بیماری کمک کند و در مواد غذایی خام نیز شانس بالاتری برای انتقال بیماری کووید ۱۹وجود دارد.

 

زالی در پایان اطمینان از پخت کامل مواد غذایی را نکته‌ای مهم دانست و افزود: بخش خام موادغذایی نیز باید به صورت بهداشتی در فرایند آماده سازی تهیه شده باشند تا خطر انتقال بیماری کاهش یابد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: استان تهران بهداشتی و درمانی سلامت درمان بیماری خانواده مشکلات ماسک دانشگاه علوم پزشکی مواد غذایی بهداشتی و درمانی پوشش رستوران ها شهر تهران مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • علائم فشار خون بالا