Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@17:04:42 GMT

هنوز از اقدامات کشور در تولید واکسن رونمایی نشده

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۷۱۶۱

 سعید نمکی روز شنبه در حاشیه دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در مشهد به خبرنگاران گفت: ایران در مبارزه با کرونا به رغم همه سختی‌ها و تنگنا‌ها در شرایط تحریم و محدودیت‌های اقتصادی و تجهیزاتی یکی از پیشتازان مبارزه با کرونا است و این همه با وجود مظلومیت‌های روز‌های اول به دست آمد، زمانی که همه جا با سخن پراکنی به دنبال تضعیف حرکت همکارانمان روبرو بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به لطف خدا و همت شبانه روزی همه همکارانمان در بخش درمان در اقصی نقاط کشور و سایر بخش‌ها از جمله نیرو‌های مسلح، شبکه‌های مردم نهاد، سایر گروه‌های مردمی و با حمایت‌های بی دریغ مقام معظم رهبری و همراهی‌های رییس جمهوری و هیات دولت امروز یکی از مطلوب‌ترین اوضاع را در منطقه داریم.

وزیر بهداشت ادامه داد: توانستیم بیماری را در بسیاری از استان‌ها مدیریت و کنترل کرده و به سطح مهار برسانیم هرچند در برخی استان‌ها خیز‌های جدید داریم، اما همکاران به شدت مراقب هستند.

وی گفت: اگر همدلی و وفاق ملی کنونی در کنار رعایت اصول بهداشتی توسط مردم ادامه پیدا کند امیدواریم ۲ ماه دیگر ماه‌های به نسبت آرامی داشته باشیم، گرچه ویروس ناشناخته است و کسی از فردای آن خبر ندارد، اما باید در برابر چنین ویروسی شیوه‌های مدیریتی منعطف طراحی کنیم که این اقدام صورت گرفته است.

نمکی افزود: اکنون در سراسر کشور نه کمبود تخت داریم و نه نگران نحوه مدیریت همکاران هستیم امروز به نسبت روز‌های قبل مسلط‌تر بوده و پروتکل‌های درمانی بسیار پیشرفته‌تری را برای درمان بیماران کووید ۱۹ تهیه کرده‌ایم.

هنوز از اقدامات کشور در تولید واکسن رونمایی نشده است

وی ادامه داد: در زمینه ساخت واکسن هنوز از اقدامات خود پرده برداری نکرده‌ایم، اما در تولید واکسن و دارو‌ها و تجهیزات پزشکی از هیچ کشور دنیا عقب نیستیم بلکه از بسیاری کشور‌ها جلوتر هستیم.

وزیر بهداشت گفت: در مدت ۶۰ روز از وارد کننده تجهیزات پزشکی مانند ونتیلاتور و ماسک ان.۹۵ تبدیل به صادرکننده شدیم که این یک افتخار ملی است.

وی افزود: در استان‌های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه وضعیت از نظر ابتلا به کرونا مساعد نیست و برخی استان‌های مجاور این مناطق نیز ممکن است متاثر شوند، اما نگرانی عمده نداریم و امیدواریم مردم بیشتر به توصیه‌های بهداشتی توجه کنند.

نمکی ادامه داد: در مناطقی که مردم کمتر به تمنا، خواهش و پیشنهادات همکاران ما برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه کردند، از نظر ابتلا به کرونا لطمه خوردیم، ولی در مناطقی که مردم فاصله گذاری و پروتکل‌ها را رعایت کردند کمترین مشکل ایجاد شد، بطوریکه در خراسان رضوی رعایت اصول بهداشتی توسط مردم ما را به یک سطح مطلوب رساند.

وی گفت: بیش از ۳۰ درصد جمعیت مشهد حاشیه نشین هستند و شرایط نامطلوب زیستی می‌تواند برخی مسایل را تشدید کند، اما با نظارت همکاران و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری‌ها از جمله بستن صحن و سرا و حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و کاهش ورود زوار، توانستیم وضعیت ابتلا به کرونا در مشهد را به سطح مطلوب برسانیم.

تصور اینکه کرونا ازبین رفته، بزرگترین آفت است

وزیر بهداشت افزود: امروز هم حداقل‌های بهداشتی و فاصه گذاری‌ها را باید حفظ کنیم، بزرگترین آفت این است که مردم فکر کنند کرونا ازبین رفته است و آن را فراموش کنند در حالی که این ویروس می‌تواند بلافاصله بازگردد و از آن بدتر اینکه اگر مسوولان ما فکر کنند، شرایط عادی است این دیدگاه ساده انگارانه ممکن است موجب آسیب دیدن سلامت جامعه در دقایق آخر مقابله با کرونا گردد.

وی ادامه داد: امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا شنیدیم که زوار محترم حرم مطهر رضوی به دلیل گرمای هوا با مشکل مواجه هستند لذا از رییس جمهوری خواهش کردم به مشهد مشرف شوم و از نزدیک مسایل را ببینم و با استاندار خراسان رضوی و تولیت آستان قدس رضوی مسایل را جمع بندی کنیم تا سهل‌ترین و مناسب‌ترین شیوه برای به حداقل رساندن آلودگی و انتقال ویروس تهیه شود.

نمکی گفت: استفاده از ظرفیت صحن حرم مطهر رضوی برای زیارت حداقلی مردم باید به گونه‌ای مدیریت شود که بهره‌برداری معنوی به بهترین شکل انجام گردد و کمترین آسیب روحی، روانی و جسمی متوجه مردم گردد.

وی از عملکرد مسوولان محلی در مبارزه با کرونا و همدلی و وفاق آنان در خراسان رضوی قدردانی کرد و افزود: این عملکرد می‌تواند الگوی ملی برای سایر استان‌ها شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: استفاده از الگو‌های موفق به صورت ویدئو کنفرانس و "وبی نار" برای سایر استان‌های درگیر کرونا مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان بویژه در زمینه درمان در حال انجام است و این الگو‌ها در حال انتقال به این استان‌ها می‌باشد.

وی گفت: بازهم توصیه می‌شود مردم همچنان برای در امان ماندن خود و سایر هموطنان از ابتلا به کرونا به سفر نروند.

وزیر بهداشت در این سفر یک روزه با استاندار خراسان رضوی و تولیت آستان قدس رضوی دیدار و در باره تمهیدات لازم برای مهار و مقابله با ویروس کرونا همزمان با بازگشایی صحن‌های حرم مطهر رضوی گفتگو خواهد کرد.

در‌های حرم مطهر رضوی ۲۴ اسفند پارسال در پی مصوبه ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا بسته شد و ششم خرداد ماه امسال صحن‌های حرم مطهر امام هشتم (ع) به روی زائران بازگشایی گردید.

براساس آمار رسمی تاکنون ١۴٨ هزار و ٩۵٠ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به هفت هزار و ٧٣۴ نفر رسیده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آستان قدس رضوی مشهد ایران شبانه روزی درمان مقام معظم رهبری رییس جمهوری دولت ویروس تجهیزات پزشکی ماسک سیستان و بلوچستان خراسان رضوی حرم مطهر امام رضا سلامت استفاده از ظرفیت ایران بهداشت درمان و آموزش جامعه دارو مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس ارشد بین المللی در این باره به چند نکته مهم اشاره کرده است و این که با وجود پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن دلایل مهم استفاده از آنها چه بوده است.

سوری با اشاره به اخبار منتشر شده طی روزهای اخیر درباره واکسن آسترازنکا به همشهری آنلاین می‌گوید: برخی خبرهای مربوط به این واکسن تایید کرده که تزریق آن امکان دارد خون را لخته و موجب کاهش پلاکت‌ها و نهایتا مشکلات قلبی عروقی در دریافت کنندگان واکسن به ویژه افراد زیر ۵۰ سال شده باشد. این اخبار در بین ایرانی‌ها هم دست به دست می‌شود و نگرانی‌هایی را رقم زده است.

او ادامه می‌دهد: شرکت بریتانیایی ‌ـ ‌سوئدی تولیدکننده واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا و موسسه سرم هند واکسن آسترازنکا را تولید کرد و این واکسن از دسامبر ۲۰۲۰ میلادی در حال انجام تحقیقات بالینی فاز 3 بوده ‌است. آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت 2دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود و دوز دوم هم ۶ تا ۱۲ هفته پس از دوز نخست.

به گفته این اپیدمیولوژیست، اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد عنوان شده و این اثربخشی پس از تزریق دوم به ۸۱ درصد می‌رسد.

عوارض اولیه آسترازنکا

سوری با بیان این که آسترازنکا ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز است که عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند، ادامه می‌دهد: با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی هم به‌ندرت مشاهده شده‌ است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر 100هزار تزریق، مشاهده شده ‌است. در مارس ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفاده‌کننده‌ها روی داده‌ است.

واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد

او تاکید می‌کند: آسترازنکا از جمله اولین واکسن‌های تولید شده علیه کووید ۱۹ بود که در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد. حالا کار در بریتانیا به دادگاه کشیده شده و برخی برای این عوارض ادعای غرامت کرده‌اند. جنجال مطبوعاتی نیز به بزرگنمایی مسئله کمک کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا این واکسن نسبت به سایر واکسن‌های کرونا، بدتر و دارای عوارض بیشتری بوده است؟

اضطراب ایجاد نکنیم

سوری با بیان این که در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌ها دو عامل اصلی شامل میزان اثربخشی و ایمنی اهمیت بیشتری دارد، عنوان می‌کند: مطالعات متعدد، واکسن فوق را هم از نظر اثربخشی و هم ایمنی از جمله واکسن‌های خوب دسته‌بندی کرده‌اند. از گزارش‌های ارائه شده هم مشخص شده که این عارضه لخته با افت پلاکت، در استفاده‌کنندگان این واکسن بسیار نادر و کلا ۱۸ مرگ از میان ۲۵ میلیون واکسینه‌شده ثابت شده است که به نسبت سایر واکسن‌ها به ویژه در شرایط اضطراری پاندمی وضعیت بدتری را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل باید به تعارض منافع و رقابت‌های تجاری شرکت‌های بین‌المللی تولید واکسن توجه داشت و نباید نگرانی و اضطراب نادرست در بین کسانی که از این واکسن تزریق کرده‌اند ایجاد کرد.

او درباره تزریق این واکسن در ایران هم توضیح می‌دهد: در همان زمان اوج پاندمی و با شروع واکسیناسیون در ایران، استفاده از آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰سال که بیشترین گروه آسیب‌پذیر از این عارضه بودند محدود و حتی ممنوع شد، به همین دلیل نگرانی زیادی برای مردم کشورمان وجود ندارد. به لحاظ علمی هم باید توجه داشت که هیچ مداخله بیولوژیک، شیمیایی و غیرایمنی صددرصدی ندارد و حتی آب هم در شرایط خاصی می‌تواند فرد را مسموم کند. مهم مقایسه اثر مفید و ضرر یا تفسیر درست از سود و زیان استفاده از هر مداخله پزشکی و بهداشتی از جمله استفاده از واکسن‌هاست. این میزان عوارض ناچیز نمی‌تواند دلیلی برای رد آن یا شکایت علیه آن باشد.

بیشتر بخوانید

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ واکسن‌های دیگر هم پایش نشدند

مدرس ارشد بین المللی به تنوع واکسن‌های ترزیق شده در کشور هم اشاره می‌کند و می‌گوید: البته ما واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد. فازهای ۴ و ۵ کارآزمایی‌ها هم یا انجام و یا گزارش نشدند. چه بسا میزان شکست واکسن یا عدم ایمنی و عوارض جانبی آنها بسیار بیشتر از آسترازنکا باشد، لذا قضاوت ما از عوارض ناشی از اغلب واکسن‌ها از روی جهل است و نمی‌توان گفت مثلا آسترازنکا در مقایسه با واکسن‌های مصرف شده یا تولید شده داخلی بهتر یا بدتر است. ضمن آن که باید توجه داشت که استفاده از واکسن در شرایط اضطرار بوده و چرخه کامل تولید واکسن نه برای آسترازنکا و نه واکسن مشابه دیگر طی نشده است.
درست مقایسه کنیم

این استاد اپیدمیولوژی به چند نکته درباره عوارض واکسن آسترازنکا هم اشاره و عنوان می‌کند: اول این که وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد. دوم آنکه معمولا در شرایط اضطراری چون چرخه و فازهای کارآزمایی‌های بالینی واکسن کامل انجام نمی‌شود، ممکن است عوارض پیش‌بینی نشده بیشتری نسبت به موارد مشابه عادی مشاهده شود.

وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد

او ادامه می‌دهد: نکته سوم در دست نبودن اطلاعات عوارض ناشی از سایر واکسن‌ها به دلیل عدم انجام مطالعات کافی یا در اختیار نبودن یافته‌های مرتبط نمی‌تواند دلیلی بر بهتر بودن آن واکسن‌ها باشد و مقایسه واکسن‌ها باید در شرایط یکسان از نظر مطالعات، پیگیری‌ها و گزارش‌های معتبر علمی همه آنها باشد، چون در غیر اینصورت دچار خطا در استنتاج خواهیم شد.

سوری تاکید می‌کند: در این حوزه اولین اولویت نظام سلامت و دست‌اندرکاران بهداشت و درمان، رعایت اخلاق و حفظ منافع بیماران است و همچنین لزوم ادامه مطالعات مربوط به واکسن‌های تولیدشده و مصرف‌شده علیه کووید ۱۹ در دوران حاد اپیدمی. مساله دارای اهمیت این که پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن، منطقی‌تر و علمی‌تر از قبول مرگ‌های روزانه چندصد نفری مردم در آن شرایط بوده است.

کد خبر 849163 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا واکسن آسترازنکا خبر مهم واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • شست‌وشوی رواق‌های حرم مطهر رضوی + فیلم
  • شست و شوی رواق دارالذکر حرم مطهر رضوی | ویدئو
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید