Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@14:17:39 GMT

وام جعاله مسکن به مسکن مهری‌ها هم تعلق می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۰۹۴۲

وام جعاله مسکن به مسکن مهری‌ها هم تعلق می‌گیرد؟

خبرگزاری مهر: بانک عامل بخش مسکن اعلام کرد: ماه گذشته هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن با موافقت نسبت به یک طرح اعتباری پیشنهاد شده توسط کارشناسان بانک، مصوب کرد تسهیلات جعاله مسکن از این پس به مالکان واحد‌های مسکونی مهر نیز تعلق پیدا کند.

تا پیش از این مصوبه، نوعی دو دستگی بین کل واحد‌های مسکونی موجود در کشور در حوزه پرداخت تسهیلات جعاله وجود داشت که در قالب آن، مالکان و ساکنان واحد‌های مسکونی مهر نمی‌توانستند همچون سایر مالکان خانه‌ها و آپارتمان‌های مسکونی نسبت به درخواست برای دریافت تسهیلات جعاله اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون این تفاوت با مصوبه جدید بانک عامل بخش مسکن از بین رفته است. تسهیلات جعاله یکی از پرمصرف‌ترین محصولات بانک عامل بخش مسکن در سبد تسهیلات است. سقف این تسهیلات ۴۰ میلیون تومان است و با استفاده از اوراق می‌توان آن را دریافت کرد.

بررسی‌ها درباره ویژگی‌ها و مزایای تسهیلات جعاله حکایت از آن دارد که این تسهیلات سه کاربرد برای خانوار‌ها و مالکان واحد‌های مسکونی دارد. کاربرد‌های سه گانه تسهیلات جعاله مسکن شامل «انجام تعمیرات اساسی داخل آپارتمان»، «تکمیل تجهیزات ساختمانی داخل آپارتمان» و همچنین «کمک هزینه به زوج‌ها و افراد متقاضی خرید مسکن» می‌شود.

خانوار‌ها معمولاً برای بازسازی یا همان تعمیرات اساسی داخل آپارتمان خود بعد از گذشت چند سال از عمر ساختمان، سراغ تسهیلات جعاله می‌روند و، چون این تسهیلات به شکل تخصصی توسط بانک تخصصی مسکن پرداخت می‌شود در نتیجه تقاضا برای آن همواره در شعب بانک عامل بخش مسکن قابل توجه بوده است. تعمیرات اساسی شامل تعویض کف پوش، تعویض درب و پنجره و … می‌شود.

کاربرد دوم تسهیلات جعاله مسکن به تکمیل تجهیزات داخل آپارتمان بر می‌گردد. این تسهیلات معمولاً همه یا بخش قابل توجهی از هزینه کابینت آشپزخانه کاغذ دیواری یا نقاشی واحد، نصب کولر‌های گازی و… و. را پوشش می‌دهد. در سال‌های اخیر نیز با ابتکار عمل بانک عامل بخش مسکن، تسهیلات جعاله در خدمت خریداران خانه قرار گرفته است.

طی این سال‌ها یکی از مخاطبان اصلی تسهیلات جعاله مسکن زوج‌ها و خانه اولی‌هایی بودند که با دریافت این تسهیلات و تجمیع آن با تسهیلات خرید مسکن، قدرت خرید خود را افزایش دادند و در نهایت موفق شدند صاحب مسکن شوند. در تهران با استفاده از اوراق مسکن، یک زوج می‌تواند با تجمیع تسهیلات خرید و تسهیلات جعاله، ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای خرید مسکن دریافت کند.

اکنون اجازه استفاده از تسهیلات جعاله به صاحبان و مالکان واحد‌های مسکونی مهر تأثیر مثبت بر رفتار و احساس خانوار‌های ساکن در این خانه‌ها دارد. کارشناسان اقتصاد مسکن در تحلیل این موضوع می‌گویند، از آنجا که سری اول واحد‌های مسکونی مهر از سال ۹۱ به تدریج افتتاح و تحویل واجدین شرایط شد اکنون در حدود ۸ سال از زمان احداث این خانه‌ها می‌گذرد و با توجه به شرایطی که سایر واحد‌های مسکونی موجود در شهر‌ها ۵ سال پس از ساخت پیدا می‌کنند، در ساختمان‌های مسکونی مهر نیز همین شرایط برقرار است.

کارشناسان بازار مسکن و مشاوران املاک و حتی کارشناسان اقتصادی بانک مرکزی به یک واحد مسکونی بیش از ۵ سال ساخت، خانه نوساز اطلاق نمی‌کنند.

در گزارش‌های ماهانه بانک مرکزی درباره تغییر و تحولات بازار مسکن شهر تهران، به آپارتمان‌های حداکثر ۵ سال ساخت، خانه نوساز گفته می‌شود. در کشور خانه‌های ۱۰ سال ساخت، جزو املاک میانسال هستند که مالک یا ساکن در آن بعد از یک دهه از سکونت، نیازمند بودجه برای بهسازی و تکمیل تجهیزات ساختمان است؛ بنابراین همانطور که در تهران و دیگر شهر‌های کشور، مالکان واحد‌های مسکونی چند سال پس از سکونت در واحد‌های مسکونی، با دریافت تسهیلات جعاله، نسبت به تعمیر، بازسازی و بهسازی واحد مسکونی خود اقدام می‌کنند این حق طبیعی ساکنان مسکن مهر است که از این تسهیلات به نفع تغییر چهره فیزیکی آپارتمان خود برای بهتر کردن شرایط ساختمان بهره ببرند.

سال گذشته ۱۸۹ هزار فقره تسهیلات جعاله مسکن توسط بانک عامل بخش مسکن به خانوار‌های ساکن در شهر‌های مختلف پرداخت شد که ۱۶ درصد بیشتر از سال ۹۷ بود. تسهیلات جعاله پرداخت شده در سال ۹۸ حتی از تسهیلات خرید مسکن هم بیشتر بوده است که این نشان می‌دهد در شرایطی که قیمت مسکن جهش پیدا کرده و در همه شهر‌ها با رشد قابل توجه در سال گذشته همراه بوده است، خانوار‌ها تشخیص داده اند به جای تعویض آپارتمان خود، آن را بازسازی و بهسازی کنند؛ بنابراین پیش بینی می‌شود پرداخت تسهیلات جعاله به ساکنان واحد‌های مسکونی مهر باعث اثرگذاری بر رفتار خانوار‌های ساکن در این خانه‌ها شود به گونه‌ای که این افراد با استقبال از این تسهیلات، بدون اینکه فکر فروش واحد‌های مسکونی مهر و سرگردان شدن در بازار تورمی معاملات مسکن را داشته باشند، نسبت به بهسازی واحد خود اقدام کنند و برای مدتی بیشتر در این خانه‌ها اقامت کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: وام جعاله مسکن مسکن مهر مالکان واحد های مسکونی واحد های مسکونی مهر تسهیلات جعاله مسکن بانک عامل بخش مسکن داخل آپارتمان خانه ها خرید مسکن خانوار ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالجلال ایری، با اشاره به گلایه مردم از اقساط بالای وام مسکن، گفـت: یکی از گلایه‌های مردم در سال‌های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه کلانشهر‌ها بالاخص پایتخت مواجه بودیم، بالا بودن اقساط وام مسکن در برابر قدرت خرید پایین وام‌ها است. در کلانشهر تهران، برای خرید خانه به زوجین وام ۹۶۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود که اقساط آن حدود ۱۹ میلیون تومان است. این در حالی است میانگین قیمت هر متر خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده و با وام پرداختی تنها ۱۲ متر خانه می‌‎توان خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن با بازه پرداخت طولانی‌تر و اقساط متعادل‌تر و نیز مبلغ بیشتر موضوعی است که حتما باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. یکی از موضوعاتی که به تصمیم‌گیری بهتر ما در این مورد کمک می‌کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشور‌های دیگر با میزان توسعه یافتگی متفاوت است.

وی افزود: با یک جست‌وجو ساده در این مورد متوجه می‌شویم که عمده کشور‌های پیشرفته دنیا برای خرید خانه تسهیلاتی با بازپرداخت ۲۰ الی ۳۰ ساله دارند که مبلغ تسهیلات نیز بخش قابل توجهی از مسکن‌ها را شامل می‌شود البته که متقاضیان از یک فرآیند اعتبارسنجی و رتبه بندی دشوار و سخت‌گیرانه‌ای عبور می‌کنند. اما نکته مثبت این نوع سیستم وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن، بخش عمده‌ای از نرخ خانه را وام دریافت کرده و برای خانه دار شدن به آورده کمتری نیاز دارند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در مورد عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت، اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی است. چرا که با افزایش تورم و نواسانات اقتصادی در طول سالیان بازپرداخت وام، بانک‌ها دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوند از این رو عمده بانک‌ها برای عبور از شرایط دشوار اقتصادی به سمت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآوری با بازه زمانی کم دارند.

ایری اضافه کرد: شاید اگر نرخ سود بانک‌ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک‌ها اقبال بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته که قطعا دلایل دیگری هم دارد که همانگونه که پیشتر بیان کردم، باید مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه